Vyhledávání
Přístup na soukromé pozemky
16.8.2006 | Ftmči | 4.778 zobrazení | 15 odpovědí
Už jste někdy využili práva vstupu na soukromé příbřežní pozemky.Tím myslím něaký spor spojený právě s tím to vstupem.Jak daleko sahá příbřež pozemek od řeky?Jak je to,když je až k vodě natažen plot?Jakým způsobem se určí náhrada případné škody způsobené rybářem?Například,aby něaký potrhlý chatař nevyžadoval 10000kč za pošlapaný trávník.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 18. srpna 2006 v 15:05 ® harpunar reakce na …
-
zany8999,jaké špunty,vem si harpunu a máš klid!!!!
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 ve 23:10 ® zany
-
jo trošičku jsem odbočil ale je tam odpověď na téma
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 ve 23:08 ® zany
-
mno mám jednu zkušenost letos z vranova.měl jsem dané věci na hranici dvou pozemký jeden byl náš a druhej jednej p****.a ta osoba přišla a začala tam rejpat a začala mi to házet na batoh a do věcí..tak jsem je posunul o pul metru blíž ke mě a ona to začala uhrabovt a pomale házet na mě.tak to už jsem nevydržel a slušně jsem se zeptal co to má znamenat a ona na to že si toho nevšimla atd…přitom stíla 10cm nohou od batohu ..tak jsem si ten batoh a věcoi vyčistil a zavezl jsem si bojku cca 25m od kraje . jen co jsem dal prut do držáku tak se šla koupat a palvala tak 75cm od plováku kde byla ryba.tak to už jsem nyvydržel a vyjel jsem po ní ,že až se do toho zamotá a utopí že my to bude fuk a upozornil jsem ji na to že tam mám soustavu trojháčků a že jsou solidně vostrý a takhle se to opakovalo…mno jo příští rok si beru nějaký špunty do uší a hlavně pevný nervy..
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 10:29 ® hajan reakce na …
-
pif: Máš recht. Jednomu známýmu se stala docela nepříjemná věc s těma „pohyblivejma“ břehama. Měl na svým pozemku poměrně daleko od vody vystavenou takovou opěrnou zídku. Po povodních se ale zídka ocitla díky erozi břehu nedaleko vody. Jestli to někdo nabonzoval, nebo to byla náhoda, nevím. Každopádně přijeli nějací maníci z Povodí i s nějakým úředníkem, s lejstrem něco jako příkaz k okamžitýmu odstranění stavby. Byl tam i termím, pochopitelně i alternativa pokuty. Ta nebyla nijak malá, ale přesně její výši nevím. No dopadlo to tak, že to musel zbourat na vlastmí náklady. Mám dojem, že tomu předcházela porada s advokátem, ale všechno hovno platný. Tak asi tak. Prostě smůla.
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 10:10 ® pif reakce na …
-
ono jde oto,že ty bys měl umožnit,nebo kdokoliv,kdo má plot až k vodě,průchod a vstup všem osobám,ne jenom rybářům.žádné soukromé pozemek se při vyměřování neměří až k vodě,je tam ochraný pásmo ve vlastnictví státu,potažmo povodí.takže je fuk,jestli to je rybář,nebo babka na klestí-:))ještě je tady jeden problém a to je pohyblivost břehů.unás v dědině na některéch místech svitava za dvacet let změnila koryto o několik metrů.někomu sebrala,někomu přidala i několik metrů pozemků a majitelé pochopitelně plot furt prodlužují k vodě-:)))je to diskutabilní,ale každopádně platí ,že průchod kolem vody je umožněn všem.já chodím tčeba lovit do fabriky,kde je ostraha.jednou na mě vystartovali dvá šerifi,tak jsem jim ukázal paragrav o výkonu lovu,pořád cosi mleli,navrhl jsem zavolat policii a bylo ticho po pěšině.pokud to vyloženě není ve státním zájmu,nebo napsáno v bližších podmínkách lovu,tak ti vstup nemuže nikdo odepřít.
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 9:38 ® hajan reakce na …
-
BoBo-Falknow: Pardón mistře…
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 9:15 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
hajan: Nikdy neříkej nikdy
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 9:05 ® qwerty
-
Hajan: OK, já to s živým plotem až k vodě už koupil, ale mám tam průchody, tak to neřeším
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 8:58 ® hajan reakce na …
-
qwerty: O.K., ale soukromej pozamek nemůže bejt nikdy, zdůrazňuji NIKDY, až k vodě. VŽDY je tam určitý pruh, který vlastní Povodí. Jestli máš plot až k vodě, dobrá, ale vpořádku to není. Zdary.
reagovat - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 8:52 ® qwerty
-
Hajan: napsal jsem jenom to, co nám bylo řečeno na schůzi osady zástupcem MO.
reagovat
Osobně jsem to bral jako prokázání toho, že dotyčný je oprávněn k výkonu rybářského práva, protože v opačném případě nemá na soukromém pozemku co pohledávat. - Čtvrtek 17. srpna 2006 v 8:19 ® hajan reakce na …
-
qwerty: Pokud nejsi RS, nemáš u sebe legitku a odznak, nemáš nárok po nikom požadovat RL ani cokoli jinýho, tak bacha…
reagovat - Středa 16. srpna 2006 ve 23:29 ® qwerty
-
Můžu Ti popsat vlastní zkušenost (mám chatu od vody cca 4m) Na schůzi osady přišel zástupce MO a slušně nás požádal o udržování, nebo vytvoření průchodů přez pozemky končící vodou. Prý může být i branka, ale neuzamčená. Máme i slíbenou pomoc při řešení případných problémů s rybáři a to i po telefonu. Byl vznesen dotaz, jak máme poznat, že dotyčná osoba je rybář. Bylo nám řečeno, že v případě nejasností máme chtít ukázat povolenku, nebo průkaz RS a v případě, že nebude chtít doklad ukázat, tak to právo nemá a ať si klidně zavolá policii. Jinak nezapomeň, že majitele pozemku můžeš na užívacích právech omezit pouze v míře NEZBYTNĚ nutné k výkonu rybářského práva. A s náhradou škody nemá nikdo v osadě zkušenost, ale ÚDAJNĚ platí náhrada na uvedení do původního stavu, takže když se budeš chovat jako p…e, tak to může být třeba i víc než 10.000Kč.
reagovat
Osobně jsem zatím neměl s nikým žádný problém, vždy se případné nedorozumění vyřešilo ústupky z obou stran. Musí se ale chtít problém řešit a hlavně jednat SLUŠNĚ. - Středa 16. srpna 2006 v 15:55 ® pif
-
Přístup na pozemky
Uživatel rybářského revíru, rybářský hospodář a jeho zástupce, držitel povolenky k lovu a rybářská stráž mohou při výkonu rybářského práva vstupovat na příbřežní pozemky, pokud na ně není vstup zakázán z důvodu obecného zájmu; jsou však povinni hradit škodu, kterou při tom způsobí
reagovat - Středa 16. srpna 2006 ve 13:34 ® Sander
-
To je dost ožehavá věc. 2 roky řešila takovýto případ naše MO, stále se to projednávalo na schůzích, ale skutek utek! Funguje to tam asi takhle – „Můžete sem jít, ale jak vás zde uvidím, nakopu vám zadnice a hodím do řeky. Tedy pokud vás dříve nepokouše dobrman“. Majitel má veliké štěstí, že místo pod jeho pozemkem je rybářsky málo atraktivní, takže ani není rybáři moc vyhledáváno. Jinak co se týče oplocených pozemků, na které vstupuji, s tím si starosti nedělám. Nejsem zrovna posera, abych lezl majitelům do zadnice a prosil je o průchod. Mám na to právo a chci si zde zachytat, tak proč tam nejít.
reagovat - Středa 16. srpna 2006 ve 13:04 ® hajan
-
Mno, já žádný nechutný zkušenosti nemám, páč zastávám názor, než se někým dohadovat o pí*ovinách, tak raději jdu jinam. Ale kdysi jsem někdě četl, že 1,5m od vody patří VŽDY povodí, takže ploty až k vodě asi nejsou úplně košer. Nikdy jsem se nedomáhal přístupu na „soukromý“ pozemek, tak nemohu sloužit, ale docela by mě to taky zajímalo. Snad se ozve někdo s konkrétními zkušenostmi. Zdary.
reagovat