Vyhledávání
jakej naviják na přívlač do 2500kč
18.8.2004 | Wolf | 3.928 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. srpna 2004 v 9:36 ® Wolf
-
Díky všem.
Nakonec jsem šel do toho shimánka. Doufám že to byla dobrá volba.
Už se těším jak s ním zubatky poškádlím
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 3:54 ® rarach
-
Nevím jak to napsat přesně , ale připadá mi ta gramáž je tak na woblery a přeci jen mám pocit, že nejvíc se chytne candátů na gumy a tam bych řekl, že 15 g jako moc citlivá špica není. Je to jen můj názor, ale já bych na candáty volil něco 3 m. a gramáž tak 3–17g. Vede mne k tomu hlavně poznání, že čím mám měkčí špicu tím méně ztrácím při zdolávání a udržím i rybu chycenou za krajíček. Taky si myslím, že guma se dá používat prakticky celou vláčecí sezonu, což se o wobleru říct nedá. Na druhou stranu je fakt, že na woblery moc nechytám, takže možná, že se mýlím, ale v listopadu a v prosinci už vidím vláčkaře na přehradách pouze s gumou, ale nevím třeba u Vás je to jinak.
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 22:27 ® HaD
-
rarach: proč myslíš, že je ta gramáž špatná? já myslím, že je to OK, jen bych asi spíš volil délku 2,7–3,0 m
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 20:54 ® jiris
-
rarach – asi sem šlápl taky vedle Mám 2,4 a 10–40 g. Jo, ale ňáky fishle na to se dají chytnout, Wolfe s tím si zatím nelam hlavu. Já si už říkám, že budu kupovat novej prut, ale zatím nevím ani jakej. P. S. – kup tu nějaký shimánko nebo Ticu LIBRA – ta je v klídku.
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 20:42 ® rarach
-
FOR WOLF: Ještě bych se vrátil k výběru Tvého prutu! Pokud si to myslel s těmi candáty na přehradě vážně, tak jsi šlápl s tou grámáží a délkou hóóóó´dně vedle!!!!
reagovat - Sobota 21. srpna 2004 v 11:44 ® overhaul
-
Mr_Privlac: Uvědom se kluku!
reagovat - Pátek 20. srpna 2004 v 10:21 ® HaD
-
Wolf: u Shimanna asi vedle nešlápneš…
reagovat - Pátek 20. srpna 2004 v 10:20 ® HaD
-
souhlas s Rudou. Co jsem se kdy bavil s dovozci, výrobci a i na letošní předváděcí akci Shimana- tak všichni říkají, že počet ložisek vůbec nerozhoduje o kavlitě a výdrži navijáku. To jestli dají třeba na kličku dvě ložiska v plastu z materiálu, který za chvíli zrezne a pouzdro se rozláme je stokrát horší než kluzné uložení bez ložiska. Např. nejspolehlivější navikáky Pennu (Baitrunner LIVE Linner, Spin FISCHER SS, SLAMMER 460/560) mají 3–6 ložisek. 15 je reklamní nesmysl a vysoká pravděpodobnost poruchy.
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 ve 20:33 ® rarach
-
K tomu zmatenci co si říká mistr přívlače nemám slov. Co vím od okolí a sám po létech praxe víc ložisek než 10 nemá význam a Šímo používá hlavně 4 ks ložisek a jsou to výborný věcičky a nejdůležitější je stejně to rotorové a to je vždy jedno, takže těch 15 bude asi pěknej blábol a víc tahák na peněženku. Jinak já vláčím s okumou epix což je za 1500 Kč solidní nářadí. (3 roky bez závady –1× NORSKO). Ale pokud jsi ochoten jít na těch 2500 Kč šel bych do zn. Tica.
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 v 7:39 ® toulovec
-
Myslím že Shimanem neprohloupíš, sice nemám zkušenosti s tímto typem, ale rozhodně to není nějaký SHITT. Ono zeptat se na netu na konkrétního výrobce není tak jednoduchý, protože ti odpoví spousta ortodoxních zastánců i odpůrců a jsi tam kde jsi byl. Shimano je dobrá značka, má dobrý výrobky, dobrý servis, tak proč ne. Rovněž tak můžeš být spokojen s něčím jiným, nebo můžeš narazit na nepovedenej kousek i u Shimana, nebo já nevím u koho. Dovolím si trošku polemizovat s panem přívlačářem je potřeba mít v navijáku 15 či 99 ložisek? Opravdu jich tam je 15??? Kde jsou a co mají za funkci??? Pokud tam opravdu jsou nedává je tam výrobce jen proto aby jich tam bylo co nejvíc, aniž by to mělo vliv na funkci, ba dokonce já si myslím že mohou být na překážku? Nevím, možná se mýlím.
reagovat - Středa 18. srpna 2004 ve 20:30 ® Wolf
-
jo ale co teda za naviják do 2500kč?
reagovat - Středa 18. srpna 2004 ve 20:25 ® Mr_Privlac
-
Zdar jak je videt z mojí přezdívky jsem super machr na přívlač všeho možnýho i nemožnýho. Ten naviják co píšeš jsem sám skoušel a musím říct že teda nic moc oni jsou 3 ložiska docela málo pořád to drhne. Navíc se mi po pár nahozeních ulomila ručka tu jsem doma přilepil, ale po pádu do vody z lodičky se totálně zadřel. Já teď používám speciálku s 15ti ložiskama. Jmenuje se to Xf-452-f-15 vyrýbí to Tchaiwanská firma Tamag. Pokud bys měl ještě nějakej problém tak napiš. Zatím Petru zdar P. S. Stejně nic nechytíš všecjny ryby jsem vychytal já Mr_privlac Quote: On 2004–08–18 17:07, Wolf napsal: Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
reagovat