Chytej.cz

SIGNALIZÁTORY necteno

13.8.2006 | dressi | 6.209 zobrazení | 26 odpovědí

Tato diskuze by měla směřovat k vyřešení mého problému při koupi elektronických hlásičů záběrů. Rád bych přivítal praktické zkušenosti a rady o jednotlivých modelech a typech. Hlavně výdrž, při deští, nárazech…atd…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 9. srpna 2013 v 15:45 @ zil reakce na …

Mám Dinga 4 asi 5 let a jsem spokojenej…jediný, co mě napadá je, že se špatně ovládají mokrýma prstama, modrý diody v noci oslňujou a nemaj zdířku. Jinak citlivost super, uměj i padáky. Předtím jsem měl SPRO Carp Detective, kterej je větší, stejně vybavenej, má i zdířku, ale neumí padáky.

reagovat
Úterý 31. října 2006 ve 12:19 ®  reakce na …

Tak už mě poslaly pípák opravený, nic za to nechtěli i když byl po záruce, servis mají teda výborný, to musím uznat.

reagovat
Pátek 27. října 2006 ve 20:13 ® 

V úterý jsem posílal Flajzar do opravy, už po 2, zjistil jsem, že při používání příposlechu příposlech píská po celou dobu co svítí pamětová dioda, to je k zbláznění. Sice byli velice ochotní a prý to odstraní, ale je to obtěžující. Jinak stále používám CSH a žádný problém, pořád 1 baterka a naprostá spolehlivost.

reagovat
Pátek 27. října 2006 v 15:30 ® Mikyrybář

jednoznačně Flajzar, koupil jsem si set TXsek s příposlechem, mám je 1,5 roku a zatím žádný kiks, koupaly se, pršelo na ně, mrzly, pařili se na sluníčku, prostě všechny vlivy počasí přestály bez známky poruchy..... doporučuju

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 14:47 ® Jakub reakce na …
Jakub

Právě jsem si pořídil Fox Micron Warrior, zkouška bude na srazu v Jestřabicích

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 8:34 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

zadar: Čéče, ale tyhle zkušenosti by jsi měl uvést hned, v jednom příspěvku píšeš že máš Flajzary 5 let „naprosto bez problému“ a pak napíšeš že byly v opravě, potom trochu chápu Tvůj postoj, ale to se bez těchto argumentů nedá ;-)

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 0:13 ® KubasLi reakce na …

Zdarec lidi. No já bych se taky podělil se svýma zkušenostma a to s hlásiči CSH. Hlásiče mám 1,5 roku. Po prvnim docela slušnym lijáku mě hlásič přestal fungovat. Vysušil jsem ho a zalil silikonem a je to dobrý. Táta má flajzary a neměl s nimi jediný problém. Hlásičů CSH mám celou sadu třech hlásičů s drátovym příposlechem v kufříku za 1500Kč, ale už dva jsem musel uvnitř zalít silikonem. Já bych už teď volil taky radši ty flajzary sice si připlatím ale nemusim se při každym dešti strachovat jestli tam někudy nezateče a oni se mi neposerou. Toť můj názor.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 0:10 ® Prichy reakce na …
Prichy

CeP: a kde :-o :-D :-D (myslis ty vzkazy od pratel :-D )…uz se marne premlouvam dva roky, ze to cele predelam, ale nejsou lidi hih

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 0:03 ® CeP reakce na …
CeP

Prichy> covece promaz si guestbook. mas to tam samej spam. ;-) )

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 23:42 ® Prichy reakce na …
Prichy

zadar: nepustil, jen rikam, ze jsi mohl mit pravdu a nemusel, tim ovsem nerikam, ze vysoka cena je zarukou kvality. Pokud sis to rozbral a testoval odolnost, je situace uplne jina…z puvodniho prispevku to nebylo poznat. A hlavne pokud jsi spokojen sam, je to to nejlepsi :-)
(to udelatko je asi jazyckove rele.....pokud se podivas na muj web, mam to tak udelane(prichy­.wz.cz, ze zkusenosti mohu rici, ze tyto kontakty cas od casu odchazeji…ovsem u tohoto pripadu to asi nehrozi, mam na mysli pripad, kdy to zatezujeme urcitymi proudy (v zamestnani))

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 23:02 ® 

Teda pánové to jste se do mě pustili, přiznávám, jsem vinen, koupě levného pípáku je blbost. Proč kupovat levné když se dají krásně koupit drahé. Sice uvnitř je to úplně stejné, no ale značka se musí zaplatit. Prichy u CSH je jako snímač ve skle zalité takové udělátko nevím jak se to jmenuje, na které působí magnet, který je v kolečku-rolničce, z jedné strany jsou magnety 2 a z druhé je 1 takže si mohu udělat citlivost otočením kolečka. Myslím, že se na tom nemá co rozbít, ta elektronika tam není složitá a když se to nebude potápět pod vodu tak to musí fungovat. Jinak musím říci, že jsem ten pípák podrobil dost těžkým zatěžkávacím zkouškám, pod sprchou, v mrazáku a samozřejmě venku na rybách a nebyl problém. Jinak ty flajzary jsem měl v záruce v opravě, u obou mi přestalo fungovat štelování citlivosti, je pravda že reklamace byla vyřešena do 3 týdnů, poslali mi jiné, ale bylo to uprostřed sezony a já si musel na tu dobu pučit jiné. To je vše co mohu sdělit tazateli a dál už se o tom nehodlám rozvádět.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 22:36 ® HaD
HaD

musím dát za pravdu BoBovi a Příchymu – po půl roce se dá těžko hlásič doporučit jako spolehlivý držák a naproti tomu nedoporučit po pěti letech dobrý výrobek je zvláštní.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 22:28 ® Prichy
Prichy

Zadar: elektronika je svina…pokud ji neznicis vnejsim vlivem (voda, mechanicke poskozeni apod) vydrzi 100 let a u VETSINY vyrobku to tak je. Jenze problem bude v tom, ze ta elektronika (vetsinou je tam MCU …microkontroler a neco el. bizuterie okolo) potrebuje nejaka vstupni data. U hlasice je to vetsinou kolecko – mechanicky prevod – a cidlo (muze to byt jazyckove rele, ci LED dioda a fototranzistor, nebo halluv snimac…mozna jeste neco jineho) a to muze byt problem. Provedeni prevod, uchyceni kolecka, snimace, vodoodolnost, prachuvzdornost. Dost mozna, ze muzes mit pravdu…ale nemusis ji mit na 100%…musely bychom „alespon“ rozebrat flajzara a CSH a mrknout, co je unitr.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 v 18:35 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Zadar: Je mi úplně putna, co mi dovolíš, nebo ne. Zrovna tak je mi šumák, jestli používáš jako pípák speciálně vycvičeného psa, nebo rolničku. Rozhodně nehodlám proti Tvým názorům protestovat, nejsme ve sněmovně. Je mi akorát líto, že to vyostřuješ, zřejmě jsi „přehlédnul“ smajlíka.

Ale když už jsi si na tyhle vidle naběhnul – nedoporučíš pět let fungující Flajzary kvůli Tebou uváděné neaktuální ceně, ale doporučíš CSH, které máš půl roku i cestou z krámu. Zajímavá myšlenka…
Je to jenom elektronika? No právě proto! „Když to přežije záruční dobu, tak to vydrží už furt“ – To je otázka, nad tím se dá dlouho polemizovat s nejasným výsledkem, ale přesto – jak víš že vydrží záruční dobu, když jsi ho letos koupil?

Můžeš se stavět na hlavu, ale tohle nejsou argumenty, to je „pláč socky“ nad drahým náčiním (sockou nemyslím Tebe).

P.S. Na hlavu se taky stavět nemusíš, je to Tvoje rozhodnutí. :-)

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 13:29 ®  reakce na …

BoBo-Falknow namyslím, že za 5 let se tu ještě bude tato otázka řešit a nevím jestli bych si na to ještě vzpomněl. Když to přežije záruční dobu, tak to vydrží už furt, je to jenom elektronika a nic moc složitého. Prostě to funguje a já bych si už nikdy drahej pípák nekoupil. Je to můj názor, nemusíš se mnou souhlasit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je asi všechno co proti tomu můžeš dělat.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 v 11:16 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

zadar: Možná by bylo dobré CSH doporučovat až po pěti letech zkušeností ;-) V rámci objektivity by také bylo dobré dodat, že nejlevnější Flajzar vychází na 771Kč a nejlevnější Flajzar UltraCarp 1259Kč.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 v 10:29 ®  reakce na …

Zapomněl jsem napsat, že cena toho CSH byla 390 Kč

reagovat
Středa 30. srpna 2006 v 19:43 ® mari
mari

Já mám také Flajzary a již pátou sezónu šlapou bez problému. Jak uvádějí kolegové níže také zažili nejednu vodní lázeň jak z nebe tak z rybníka a nenastal žádný problém. Právě dnes jsem se rozhodl, že v nich vyměním baterie, protože jeden už byl slabší když jsem dal zvuk na plno. Napájejí je 4 mikrotužky AAA. Jo a letos jsem si k nim na výstavě v Brně koupil ještě příposlech také od Flajzara. Také zatím funguje bez problémů jen udávaný dosah 300 m ve volném prostoru se mi nepodařil. Možná jsem měl slabší baterky.Takže plná spokojenost a neměnil bych.

reagovat
Středa 30. srpna 2006 v 15:14 ® 

Mám 2 kousky flajzar asi 5 let pořád s původníma baterkama, naprosto bez problému a přesto je nedoporučím, stály 1750Kč a to je důvod. Letos jsem si koupil jako třetí pípák CSH, na Maninách 2 roky záruka a šlape úplně stejně jako ty Flajzary, baterku tam mám od začátku sezony 9 V, jakou baterku mají flajzary nevím. Takže klidně kup něco levnějšího a ušetřené peníze investuj do něčeho jiného.

reagovat
Středa 30. srpna 2006 v 15:04 ® Klon
Klon

Jednoznačně Flajrery,spadli mi i do vody a vubec jako kdyby tam nebyli,zapnul jsem je a v pohodě jeli dal.Vyrobce myslim uvadí že baterrky vydrží až 4 roky myslim,ale nevim no,ve staršich Flajzrech co jeste mam na vic,tak tam mam beterie 2 roky a zatim v poho.No asi jsou cenově trochu jinde než ty Dinga,ale za kvalitu se hold dneska platí.

reagovat
Středa 30. srpna 2006 ve 14:03 ® Jarda carp
Jarda carp

Kup si obyčejný Dinga – ne Dingo 1 ,ale 2,3,4 a úplně postačí.Dingo 1 mají poziční diody,které vybíjejí baterie.Ostatní modely jsou za tu cenu 350–670 KČ bomba.Mají rozjezdovou a paměťovou diodu,vodotěstnost v pořádku a dlouho vydržejí baterie.Slyšel jsem,že hlásiče od firmy SEMA ve stejné cenové relaci jsou k ničemu.S poz­dravem J.K.

reagovat
Středa 30. srpna 2006 v 1:17 ® Mysho 22
Mysho 22

Ultimate-Sriker LSI to su moje mam ich dve sezony a bez zavahania možem iba doporučit.

reagovat
Úterý 29. srpna 2006 ve 20:23 ® hlino reakce na …
hlino

ja mam uz asi 3rok ultimate a som s nim nesmierne spokojny tie burky co prezil by som nedokazal spocitat a fachci stale takze ja ho odporucam

reagovat
Neděle 13. srpna 2006 v 16:36 ® kopi
kopi

Před tejdnem sem si koupil flajzary ultracarp multicolor. Jsou prostě super maj asi všechno co může signalizátor mít.

reagovat
Neděle 13. srpna 2006 ve 14:10 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Mám Flajzary ultracarp už třetí sezónu a vše je v naprostém pořádku, fungují i po pár pěknejch ceďácích, aniž bych musel někam foukat :-) . Dokonce i baterky jsou původní.

reagovat
Neděle 13. srpna 2006 ve 13:35 ® MB

Mně se celkem osvědčil Snake bite alarm. Je spolehlivý, až na to, že když se dostane trocha prachu dovnitř, musí se profouknout, aby pípal. Jinak dobrý.

reagovat