Vyhledávání
Marmyška pod splávkem
10.8.2006 | MiK | 5.907 zobrazení | 8 odpovědí
V pořadu pana Hrušínského jsem viděl maníka (s výrazným ruským přízvukem), jak chytal na marm. zavěšenou pod splávkem. Popotahováním splávku zvedal a spouštěl marm. Nezkoušel jste to někdo? ( jest-li už to tady bylo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. prosince 2007 v 19:56 ® Cottus reakce na …
-
Moravak: zkus mě to prosím nějak osvětlit…(jsem muškař) a letos chci poprvé lovit na dírkách okouny… Děkuji za rady , (včetně návodu na výrobu vrtáku)!!
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2007 v 15:19 ® MoravakX
-
Na marmyšku chytám pouze v kombinaci se splávkem z kousku husího brku a mám to vyvážené tak, že se splávek pomalu potátpí, takže zpomaluke volné propadávání maryšky ke dnu a v kombinaci s přitahováním vykonává nade dnem takový klouzavý vodorovný pohyb, navíc podle splávku, který je nastavený na hloubku minus 10 cm vidím, jak vysoko ode dna marmyška je a při vedení až do mělčiny se můžu podle splávku orientovat a kopírovat sklon břehu. Někdy nechávám na chvíli marmyšku klesnout na dno a hlavně zvědaví okouni se takto nechají přelstít, protože si mají možnost pomalu vedenou mlsotu prohlédnout a jakmile znehybní, seberou ji. Na háček dávám vždy celého nebo půlku hnojňáčka, zpravidla napichuji v polovině, protože se mi jinak stávalo, že okouni strhávaly za koneček hnojku a já sice cítil záběr, ale zaseknout jsem neměl šanci.
reagovat - Pondělí 14. srpna 2006 v 11:51 ® modrak
-
Zkoušel jsem to podobně, jak je to popsáno na www.rybareni.cz tipy a triky, lov s marmyškou, Byl jsem s tím nekolikrát na potoce a zkoušel jsem i lov na stojáku po větru. Obojí byla celkem příjemná zábava. Lovené ryby – Plotice, ouklej, tloušť, okoun, cejnek, karas. Marmyšky – vázané podobně jako nymfy (beruška, blešivec, pakomát, březnovka) na háčcích 12 – 16 bez nástrahy nebo s 1/2 hnojáčka.
reagovat - Neděle 13. srpna 2006 v 15:15 ® svaca
-
marmyiska kdyz se sni chyta vertikalne hned pod prutem je se splavkem uplne zbytecna a spatne se sni pracuje!ale na dalku a jemnu popotahovani to funguje dobre!
reagovat - Sobota 12. srpna 2006 v 19:51 ® mana01
-
Už jsem to někde psal, marmiška s hnojačkem je super nástraha na okouny. Se splávkem dál dohodíš a má to přirozený pohyb. Tak hodně úspěchů!
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 ve 21:35 ® ssil
-
Rad bych se tez cosi dozvedel, bo jich vozim 20 roku ku vode a jeste jsem ji nepouzil.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 17:07 ® kulin
-
Několikrát jsem to zkoušel se střídavými úspěchy,nejvíce záběrů sem měl když foukal vítr,splávek se houpal a tím zvedal a spouštěl marmišku.Asi to chce trénovat.Ten rus se myslim jmenuje Sergej Mezencev (snad se to tak píše) a měl jsem možnost se s nim porovnat na závodech na dírkách.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 15:46 ® Shrek
-
MiK: dobrý dotaz,těším se na odpovědi.Taky bych to někdy rád vyzkoušel.
reagovat