Vyhledávání
Bižuterie FEEDER
9.8.2006 | topaga | 4.178 zobrazení | 28 odpovědí
Můžete mně prosím poradit, co mně ještě chybí z krmítek aj. základní feederové bižuterie popř. jiné fígle co by bylo doběré pro začátečníka :-) Háčky používám 6–10 Owner, olova 30–60g z kaprařiny, ale tím to asi končí co by šlo použít. Zatím mám zajištěný jen prut, naviják, dobrou náladu a odhodlání :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. srpna 2006 v 18:48 ® Dědek reakce na …
-
topoga : někdo chytá se dvěma návazci, z mojí zkušenosti je to akorát na vztek. Z 95% je záběr na spodní návazec, horní se akorát motá. K té montáži – na kmen dávám zahnutou průjezdovou trubičku a na ní krmítko. potom gumový korálek, obratlík a návazec (15–40cm). Pokud mám problém s motáním návazce, zastrčím ho do napěchovaného krmítka zespodu a umačknu (nedávej ho zezhora, skoro určitě se ti zahákne o krmítko!!!). Když ti to takhle dopadne na dno, po určitém čase (podle lepivosti krmení) potáhneš celou montáž směrem k sobě – vysypeš tím krmítko a nástraha s háčkem zůstane právě na takto zakrmeném místě. K té gumě – pokud chytám na pletenku a ve větších vzdálenostech ( nad cca 15m ), tak jí používám. Pokud chytám „pod nohama“ a s vlascem ( používám 16-ctku, slabší je tak na plavačku )gumu nedávám. Jednak mám problém se zaseknutím a jednak mi tvrdší záběr utlumí pružnost špičky, vlasce a prutu. Pokud i tak něco utrhnu, je to moje vina a ne sestavy. Ale jsou to jenom moje zkušenosti.
reagovat - Pondělí 14. srpna 2006 v 15:34 ® kulin
-
topaga>před dopadem montáže na hladinu lehce přibrzdi vlasec a pak se to většinou narovná,tzn.že háček předběhne krmítko.Občas se to zamotá,ale to asi všechny montáže.
reagovat - Pondělí 14. srpna 2006 v 15:31 ® topaga reakce na …
-
Ještě dotaz k montážím. Jak se zajistí, aby se montáž při náhozu nezamotala (u položené to znám, ale tady si to zatím nedokážu představit). Mám paternoster, kde je z jedné strany na 20–30cm 0,14mm krmítko a z druhé strany je např. 50cm 0,12mm s háčkem. To se přece musí motat jako vrtule ne? Jinak použití trojobratlíku místo uzlu je asi jedno že? Díky všem za trpělivost
reagovat - Pondělí 14. srpna 2006 v 8:46 ® Mirek reakce na …
-
Stejně jako CeP.
reagovat - Pondělí 14. srpna 2006 v 0:11 ® CeP reakce na …
-
topaga> ale kdepak. k sehnani je 0,4 a 0,6. mam obe, ale pouzivam jen prave tu 0,4. toho ze je silna se vubec neboj. to se jen zda. jo a je to High Power Gum.
reagovat - Neděle 13. srpna 2006 ve 23:05 ® topaga reakce na …
-
Kdyz uz jste u te gumy, jakou pouzivate a jakeho vyrobce? Mne dnes prodavac vice mene vnutil najakou 0,40mm a prijde mne tlusta …
reagovatTo muzu asi klidne dat Jungmanovi, co?
- Sobota 12. srpna 2006 ve 14:06 ® Mirek reakce na …
-
Prichy: Testni. Mám za to, že f. guma by měla být v základním vybavení každého fídraře. Velmi rozšiřuje naše možnosti. Howgh
reagovat - Sobota 12. srpna 2006 v 10:37 ® Prichy
-
Mirek: me to bylo jasne, proto jsem tam napsal i jeho jmeno
reagovat…rikam, zatim jsem nemel potrebu, ale je to jako kdyz neco nemas nepotrebujes to, kdyz to mas, zjistis, ze to neni spatne…uz to potrebujes. Nekdy to budu muset testnout.
- Pátek 11. srpna 2006 ve 20:23 ® Shrek reakce na …
-
Když jsem se scháněl po feedergumě,tak se Zdeněk ksichtil jak kdyby snědl citron.Už vim,odkud vítr vane
reagovat - Pátek 11. srpna 2006 v 19:55 ® Mirek reakce na …
-
Prichy: No, právě Zdenda se na gumu šklebil. Je pravda, že on jí nepoužívá. Ale všeho do času!
reagovat - Pátek 11. srpna 2006 ve 13:09 ® Prichy
-
Mirek:
reagovat…predchozi prispevek jsem chtel napsat, ze chytam bez gumy, jak mi to vysvetlil prodavac (zdenek) ktery ma zkusenosti neb s Mirkem chytaji feeder hooodne let a zadnou gumu nepouzivaji…koukam, ze bych si pekne nabehl
- Pátek 11. srpna 2006 ve 12:08 ® Mirek reakce na …
-
Nějakých osm let jsem f.gumu nepoužíval a měl jsem za to, že ani nikdy nepoužiji. Dnes se bez ní v podstatě neobejdu. Používám ji vždy, když dávám návazce pod průměr 0,14. A to i s poměrně velmi měkkým prutem. Dávám ji před koncový návazec tak 10 – 15 cm. To bohatě stačí. Mockrát, ale sakra mockrát se mi to vyplatilo. Na poslední rybačce na Ohři s mým kamarádem jsem ji kvůli jeho poznámkám o blbostech nedal a hned na první nához jsem přišel o nádherného kapra. Tu chybu už víckrát neudělám.
reagovat - Pátek 11. srpna 2006 v 10:47 ® Prichy
-
gumu jsme zatim nepouzili, ja osobne zatim chytal na feeder s velmi mekkou pateri, ted se ale chystam na hrubsi kalibr, tak na ni mozna dojde. Kazdopadne to asi nebude spatna vec.....ale abych se priznal mam radeji co nejjednodussi sestavy.
reagovat - Pátek 11. srpna 2006 v 9:47 ® MiK
-
feed. gumu dávám vždy, když jdu s prům. návazce pod 0,12mm. Zatím jsem nelitoval. Už mi zachránila několikrát velikou rybu. Nevěřím, že by mohla brzda 100% suplovat funkci gumy.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 16:13 ® breca reakce na …
-
LordProtektor – je mi jasný její použití, ale nějak jsem se pro ni nenadchl. Je pravdou, že největšího kapra na feeder mám zatím něco málo přes 50 cm, ale všechno bez gumy. A kmen mám 0,16, na forpasy 0,14. Techniku volím tak, jak jsem popsal níže a bojovka na feederu dokáže hodně.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 16:02 ® LordProtektor reakce na …
-
no guma se pouziva tehdy pokud chytas kapra na maly prumervlasce.tlumi jejich vypady.mekdy ji pouzivam a uz mi zachranila par vyrezanych kapru.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 15:52 ® breca reakce na …
-
Chytám na feeder poměrně krátce, tak asi do toho nemohu moc mluvit. Chodím hlavně na řeku (Sázava)a pouze s krmítkem. Bez něho téměř nečinnost. Vystačím s gramáží 10 – 20 g. Ze začátku jsem používal gumu, ale zrušil jsem ji a zvolil raději měkčí špičku. Používám naviják s bojovkou a v kombinaci s měkkkou špičkou jsem přestal téměř trhat (pominuli vázky). Krátce jsem experimentoval jak ji nastavit a nejvíc se mi osvědčilo ji seřídit tak, že při nahozeném a plném krmítku při záseku naprázdno musí prokluzovat. Co se mi osvědčilo, je pro noční lov klip na chemické světlo, např. www.fishop.cz i když je nemám od SEMY, ale nějaký anglický za více než dvojnásobnou cenu. A co se mi ještě osvědčilo, je klasický háček na háčkování deček, který používám k navazování háčků a smyček na forpasy, které se mi díky titěrnosti háčků a tenkému vlasci špatně navazovaly. Háčky používám jedině s očkem. Pokud je tu někdo z dlouhodobých feedrařů, rád bych znal jejich názor na gumu. Jinak ti přeji úspěšný lov a dodávám, že feeder na řeku je nejlepší náčiní a přináší super žážitky.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 v 15:41 ® topaga reakce na …
-
Jasnacka.
reagovat - Čtvrtek 10. srpna 2006 ve 13:54 ® LordProtektor reakce na …
-
kdyz tak mi napis na e-mail PetrSalinger@seznam.cz
reagovat - Středa 9. srpna 2006 v 17:12 ® LordProtektor reakce na …
-
dobre tak muzem pristi tyden nekam vyrazit.jestli bude OK morava tak treba k jezu ve Starem Meste a nebo nekam jinam.
reagovat - Středa 9. srpna 2006 v 16:48 ® topaga reakce na …
-
Tak to můžem něco vymyslet, jsem z UH. Až dorazí prut vyrazíme. Naviják použiju Exage 2500 z přívlače, ten snad bude stačit. Jinak chodím sem tam na M9 před nebo nad jez v Kunovském lese. Zatím nic moc. Ještě jezdím do Osvětiman a na Uhliska, ale tam je takový tlak, že kolikrát chytám ze stromu
reagovatNe, je to fakt děs. Na řece M9 jsou hezká místa, je to blíže a hlavně i ten kousek klidu se někdy najde. Někdy .....
- Středa 9. srpna 2006 ve 13:43 ® LordProtektor
-
Zdar odkud jsi a kolik ti je? ja chodim taky na moravu 9.jsem z Kostelan nad Moravou tak kdybys chtel muzu ti ukazat nejake zaklady s feedrem a nejake vybaveni taky mam
reagovat - Středa 9. srpna 2006 ve 13:31 ® Hora
-
olůvka 5–10–20–26–30g,krmítka zprava 2× 20 + cca 15g.Nevím to přesně,dělal to kolega.
reagovat - Středa 9. srpna 2006 ve 13:03 ® topaga reakce na …
-
Jaké jsou prosím Tě gramáže těch olůvek a krmítek?
reagovat - Středa 9. srpna 2006 ve 12:48 ® Hora
-
Já používám hlavně tohle,krom háčků.
reagovat - Středa 9. srpna 2006 ve 12:23 ® MiK
-
Chceš-li prut na silnější řeku, medium je minimum. Doporučuji knihu Feeder 2 od Milana Tychlera. Tam se dozvíš hodně. Takřka vše, co potřebuje vědět začátečník.
reagovat - Středa 9. srpna 2006 v 11:31 ® topaga reakce na …
-
Krmítka právě nemám žádné, ani gumu. Chtěl bych něco po silnější řeku (nižší Morava 9 a 10) a pak na stojáka. Taky zápasím zda prut medium nebo light (Nexave). Medium asi ale vyhraje. Rikal jsem si drive, ze na tezsi lov vemu kapraky 80g a vemu tedy lighty
reagovatTo ale asi nepujde. Clovek vidi jen spicky, ale asi take zalezi na vlastni konstrukci prutu co?
- Středa 9. srpna 2006 v 11:21 ® CeP
-
Tak základní vybavení už máš a je vidět že elán ti taky nechybí. To je dobře. Nepíšeš jaká máš krmítka. Velikost a hmotnost. A některé věci se také trochu liší podle vody na které chytáš. Napiš jestli na malé nebo velké řece. Víc napíšu až doma..ma telefonu se píše blbě.
reagovat