Vyhledávání
háček na feeder
6.8.2006 | sharkcom | 7.369 zobrazení | 25 odpovědí
Doporučte váš oblíbený háček na feeder. Vhodný k chytání na zrnko kukuřice na kapry střední velikosti. Potýkám se totiž s častým padáním ryb, které jsou velice mělce zaseknuty. Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. března 2007 ve 2:56 @ beno reakce na …
-
osobně používám háčky od MILA a to plavačkovouserii akorát je potřeba je častěj měnit kvůli tuposti hrotu ale jinak O.K.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2007 v 1:05 ® koloseum
-
Doporučím háčiky bez protihrotov.Kedže používaš asi háčiky s protihrotmi a ryby ich majú pravdepodobne špatne zaklínené v jemnej papulke,doporučujem jedine tie bez protihrotov.Možno sa bude zdať že nie je to dobrá varianta bez protihrotov ale FAKT som lepšie nachytal a aj straty rýb vplyvom špatného záseku sa eliminovli na minimum pričom v mnohých prípadoch koli tomu , že nie su protihroty,tým pádom je vyvýjaný menší odpor vytvárany pri vpichu háčika do rybej papulky.Je to akoby sa pichla o ihlu.Rybe sa nezväčší rana po háčiku. Môžeš použiť napr.háčiky od BALZERu KENDO (ja používam velkosť 10).V jednom balení je 25 háčikov a stálo ma to 39 Sk.- Pričom aj pevnosť je velká.Tak skús ak maš na to
reagovatPetrov zdar!!!
- Pondělí 12. března 2007 ve 22:33 ® Damys
-
Colmic NK 800, N500 jsou kvalitka.Loni jsem zkusil náhodně háčky s očkem od Jaxonu „tsunami“a byl jsem mile překvapen.Práve na kuku ve vel.10 a 8. Jak se říka seděly.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 19:32 ® Prichy reakce na …
-
modrak: castecne lenost, castecne duvera.
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 18:44 ® ulrisak2
-
Jak píší ostatní doporučuju taky ownery, jsou to dobrý háčky…
reagovat - Pondělí 12. března 2007 v 18:36 ® Fedderista
-
Katana, Colmic Nuclear a Owner.....Na tu kukuřici jednoznačně Owner, protože je masivnější.....
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 14:27 ® MiK
-
AWA-SHIMA 41–1095-Black Nickel bez protihrotu. Zatím mi nespadl žádný!
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 13:42 ® Dědek
-
Zakotvil jsem u Ownerů, 12–16 s očkem. Lopatku neberu, protože na uvázení blbě vidím. Pokud potřebuju ještě menší, beru háčky, které mám na mouchy. Třeba i velikost 20–22, ale to už je na feeder extrém.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 12:28 ® modrak reakce na …
-
Co je za problém s lopatkou?
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 9:48 ® Prichy
-
reagovat…tady jsou vsechny extremy…nerikam, ze je to nepouzitelny, ale drzim se velikosti 14 (spis 12) az 5 (cislovani owner)…hlavne se vyhybam hackum s lopatkou.
- Pondělí 7. srpna 2006 v 9:41 ® modrak
-
Colmic N500 velikost 12 až 8, nejčastěji 10. Kmen 16 až 18, návazce 12 až 16. Běžně to udrží i kapříky 60+.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 9:33 ® hajan
-
Co se týčw padání kaprů, nejlepší zkušenost jsem pořídil s tímto. Vyzkoušel jsem háčků opavdu hodně, ale jakmile mám podobný problém, nasadím 50116 a je to vyřešený. Drží v hubě jako přikovanej.
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 23:32 ® Prichy reakce na …
-
pockej pockej
reagovat…na ploticky v zime…
- Neděle 6. srpna 2006 ve 22:48 ® Zcuter
-
háček OWNER velikost 12–14
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 22:43 ® dwarf
-
Asi nejlepší zkušenosti mám s háčky od Colmicu.. NK800 je asi nejostřejší háček, kterej jsem kdy měl na prutě.. dobré zkušenosti mám i s N500.. NA brněnskym veletrhu jsem koupil Mustad Bream feeder a taky v pohodě..
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 19:53 ® Prutos
-
Zleva vel.: 8,6,4,2 Na feeder používám nejčastěji vel.6.
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 19:44 ® Prutos
-
Používám stejné háčky jako revoke, tedy Maruto 9731. Ryby mi z nich nepadají. Jen nejsou vhodné pro situace kdy je potřeba kapra zdolávat na sílu. Potom sahám po Maruto-H, je to masivní kovaný hák s očkem a ještě nikdy mi ho nic nenarovnalo. Na nastražení na vlas je taky výborný. Když ho najdu hodím foto.
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 18:46 ® Prichy
-
pouzivam ownery…ale neni to spis vyriznuti? Zkus model owner z, jak by povedali bratia, hrubsiho dratu
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 17:00 ® kkarlos
-
Speialni feederovy od znacky VMC…
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 16:37 ® sharkcom
-
Teď mě napadlo že to nastražování provádím také tak, že kuku chytnu za ,,kůžičku,, takže je celý háček téměř volný. Jinak to maruto 9731 vel. 2 jsem taky používal a taky mi z toho kapři padaly. Někteří byly seklý po opatrném zdolávání jenom velice mělko asi 2 byly seklý zvenku!!!??? Možná by stačilo víc přiseknout, aby háček v tlamce ze špatného místa poskočil a zasekl se pořádně. Průtažnost vlasce na poměrně velkou vzdálenost(30–40m) to ale stejně moc nedovolovala. Co vy na to?
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 14:30 ® JarKoto
-
já používám háčky velikosti 10 nebo 11 (popř. kolem velikosti 5 – záleží jestli to je anglická nebo ruská stupnice). Moje oblíbené jsou háčky Kamatsu (vel. 10). Jak bylo už dřív napsáno o vlasové metodě – může ti to pomoct, ale podle mě je lepší napíchnout tu kukuřici úplně za krajíček ( a ne za „srdíčko“ kukuřice – rozpadá se – ale za opačnou stranu). Pro nastražování na vlas jsou dobré háčky firmy Kingfisher (krátká nožička, širší oblouček skosený spíč šikmo dolů a kratší špička).
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 14:19 ® CeP
-
jj, hacky jsou vecne tema. posledni dobou pouzivam asi nejvice hacky Colmic NK800 ve velikostech 8–14, Owner Pin Hook 50922 vel. 6–10 a take jak pise Revoke vetsinou zatracovane Maruto 9731 vel. 4–12 a 9513 Knot Grip vel. 8 a 10. obcas semo tamo prubnu jeste Colmic N500, Mustad Long Point Wide Gape Power vel.10–14 a nejake VMC… Revoke> ty 9513 zkus take az na ne narazis. nevypadaj veru spatne…
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 13:50 ® revoke
-
Trošku ti tu otázku otočím a poradím, které háčky nekupovat (dle mých zkušeností). Jsou to háčky značky Owner, protože se mi zohýbají a praskají (zkoušel jsem více typů). Chtěl jsem změnu, tak jsem koupil Sasame (obal jsem již vyhodil) za 68,– Nemile mě překvapilo zdolání prvního kapra cca 35cm. Háček byl po krátkém „boji“ úplně narovnaný. Na další zkoušení jsem už nebyl zvědavý. Nejlepší zkušenost mám prozatím s háčky MARUTO 9731 (vel. 4), ikdyž mi je na MRKu sepsuli. Dostal jsem na ně kapry 64 a 61cm.
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 ve 12:07 ® sharkcom reakce na …
-
Jo to není špatná myšlenka, akorád nevím, jestli se mi ty cancourky podaří sehnat. Navazování každého zrzna na vlas by mě totiž asi umořilo… Dík
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 11:39 ® Milky
-
Možná že by ti problém vyřešilo, kdybys nástrahu dával třeba „na vlas“. Pak máš celý háček volný. Hodně to pak připomíná lov na boilies, ale je to účinné. V některých obchodech se prodávají silikonové cancourky, které mají očka na jedné straně a ne druhé zarážku. Očkem to napíchneš na háček a třeba kuku jehlou dáš na druhou stranu a zaráškou to posichruješ. Pak můžeš voli i relativně menší háčky, nebo takové, které bys běžně nepoužil.
reagovat