Vyhledávání
Jak vstoupil feeder do vašeho rybářského života ?
3.8.2006 | MiK | 8.992 zobrazení | 85 odpovědí
Říká se, že feeder je fenoménem dnešní doby. Stopro souhlas. Můj ryb. život otočil o 180 stupňů. Ale tyto stránky tomu moc neodpovídají. Podívejte se jak to žije třeba u vláčkařů ! To je příspěvků. Pokusil bych se(s vaším svolením a podporou) trochu to tady rozhýbat. Mám v palici několik témat, o kterých bychom mohli poplkat. Tedy téma první : Jak vstoupil feeder do vašeho ryb. života a co vám to přineslo nového, dobrého i třeba zlého … Let´s go aneb pome na to !
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:41 ® nedby
-
kamarád ho vlastnil a já vyzkošel byl jsem unešen dnes vlastním 3 a nemohu na ně dopustit je to nadhera s požitkem rybařiny
reagovat - Čtvrtek 20. srpna 2009 v 16:24 ® Michal/
-
Já jsem původně chtěl začít s muškařením, ale nějak se mi zalíbily články pana Tychlera a tak jsem si pořídil svůj první feeder. Moc to nešlo, ale nakonec sem si pořídil ještě jeden, podstatně kvalitnější
reagovata chytlo mě to tak, že už vlastně feeder beru úplně všude. Navíc mám hodně rád, když mám na druhé straně pořádnýho protivníka, který celý prut ohne až k rukojeti a nedá kůži jen tak. Taky je pravda, že feeder mě přivedl i k chyť a pusť. Je to teprve poměrně mladá technika lovu jak někdo říká, takže si myslím, že o ní budeme slýchávat čím dál tím více.
- Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 14:56 ® Libor
-
Feeder mám jeden klacek a chytám s ním na jaře. Moc to neumím, ale je to fajn metoda. Zatím u mě před feederem zvítězila plavačka, zdá se mi akčnější. Klasickou položenou už nechytám skoro vůbec (krom úhoře) , to vždy radši sáhnu po fidorce.
reagovat - Pátek 13. října 2006 ve 23:24 ® regulus
-
No su rybář chodič, nebaví mě sednout na flek a čumět do vody nebo na policajta. Vždycky převládala říční plavačka, letos to jasně vede vláčka. Feeder jsem si koupil před asi 3 nebo 4 roky jako alternativu k plavačce (bylo mě od začátku jasný, že je to materiálově těžce zdokonalená metoda chytání na špičku nebo cit v proudcích, kterou jsme už jako kluci používaly při chytání parem). Očekával jsem poměrně účinnou metodu, ale co se někdy děje, snad ani nemůže bejt pravda. Když se človět trefí do fleku, tak ani nestačí prut položit. Loni nebo předloni jsem takhle narazil na hejno karasů, nahodil jsem a do 10 vteřin tam byl, jeden za druhým, chytal jsem z ruky, okolní rybáři čuměli jak puci. Nicméně, přes svoji atraktivitu, zůstala na prvním místě říční plavačka, alespoň do 16.6., ale kdykoliv jdu s plavačkou na řeku, tak beru i feeder a nerozbalím ho pouze v případě, že to na plavanou bere. U stojáků, i když tam chodím zcela sporadicky, je to trochu jinak, tam zase pro změnu feeder naprosto vytlačil jeden z brkových prutů a ten druhej leží většinou ve vidličkách jen do počtu nebo ho vůbec nerozbalím.
reagovat - Pátek 13. října 2006 ve 21:31 ® M2
-
Chytám 3 roky na feeder a jsem z nej hotovej,protože povodit si na tom to prutu 4 kg kapra je pro mě rybářský orgazmuz.
reagovat - Pátek 13. října 2006 ve 20:22 ® splavek
-
Na feeder chytám už sedmou sezonu.Jsem vlastníkem dvou prutů, jeden je lehčí jemější medium a druhý je o trochu tužší na proudnější vodu a také se pohlížím po opravdu nečem hodně jemném.Nejsem jenom ortodoxní vyznavač feedru,hodně chytám i na plavanou,ale spojení řeka,feedr a ostroretky, mě uvádí do rybářské nirvány.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 15:35 ® Shrek reakce na …
-
100% souhlas s Tomashem.Perfektní interpretace mého názoru.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 13:19 ® Dědek
-
MK : nemínil jsem se někoho dotknout, to rozhodně ne
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 9:45 ® hajan
-
Mně vstupil do života docela brutálním způsobem. Choidly jsme na ryby s bráchou a on to tam u jednoho kámoše furt vočumoval, až si to půjčil, a hned ho musel mít. Já, protože mám rád starý, osvědčený věci, jsem zásadně proti. Asi za 14dní měl bratr narozky, já nevěděl co, tak jsem mu ho koupil, a v duchu jsem si myslel „pos.r se“. Jenomže pak to začlo: chvíli mu to nešlo, než přišel na ten správnej „grif“, ale potom už jsem byl jenom nasranej, co že to všechno dokáže chytit, zatímco já jen čumím na policemena.
reagovatNasranej jsem vydržel asi měsíc, než jsem došetřil, a šel si pro něj taky. Od těch dob jsem klasickej prut na položenou neměl v ruce. Teda kromě lovu dravců. Chytali jsme pak oba ryby, v takovým množství, o kterých jsme si ani ve snu nemysleli, že tam vůbec žijou. Petrův zdar.
- Pondělí 7. srpna 2006 v 9:04 ® Tomash
-
Feeder jsem si pořídil hlavně kvůli parmám. Je to s ním opravdu pohodová chytačka, které však používám jen málokdy – na jaře, v zimě, a když dravci neberou…
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 19:51 ® Davish reakce na …
-
souhlasím s tebou sharkcome
)))))))
''Tak ať dál používají svoje 30ky vlasce a 2/0 háčky. Ryba přeci musí co nejrychleji na břeh, aby náhodou o ní nepřišel. NEBERTE JIM TO A NECHTE JE U TOHO!!!''
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 10:37 ® rarach
-
Prichy: já chytám na mušák oboje i najednou.
reagovat - Neděle 6. srpna 2006 v 8:48 ® nurse02
-
Jak uz tady nekolikrat padlo tak feeder je super technika. Moje prvni letosni ryba byl kapr 55 cm. Chycen na novy feeder a navijak. Lepsi uvod do sezony nemohl byt. Pri predposledni vyprave me ale sakra potrapil. debatuju s kolegou a jenom jsem videl ohnout spicku a uz se prut sunul k vode. Prut jsem zachranil az skokem do prehrady a to jen tak tak, protoze jsem na brehu stal a nebyl jsem schopny pohybu. Jeste jsem si stacil prohledat kapsy jestli v nich nemam telefon a tak. Takze feeder umi byt i zly.
reagovat - Sobota 5. srpna 2006 ve 22:35 ® Prichy reakce na …
-
chytame stejny plotice jako ty…akorad, ze ty je mas teckovany
reagovat - Sobota 5. srpna 2006 ve 22:26 ® rarach
-
Jak vstoupil tak vystoupil, nejem ještě tak starý (35) abych si ráchal ruce ve šrotu, navíc až mi na to přijdou, tak se ještě nasedím a tady na sezení kurňa záleží. Ještě mne to bralo na mrtvou rybku leč tento způsob lovu mi již není po chuti. Ale dokážu Vás pochopit, taky jsem byl chvíli paf. Tak, ať se Vám ohýbají špičky – nadšenci.
reagovat - Sobota 5. srpna 2006 v 19:20 ® sharkcom
-
Ještě loni jsem ho hrdě odmítal a letos jinak nechytám. Proč? Samozřejmě účinnost, ale ten pocit, když kapřík 45cm rozječí brzdu a prut se ohne do elegantní paraboly… Když pak vidím okolní rybáře s 100g teleskopem jak na 30tce vlasci podobného kapříka táhnou po vode jak na vodních lyžích… Neví o co přichází. Samo že u feederu neexistuje moc dní kdy ,,neberou,, pokud se člověk umí přispůsobit. Samo že je pak zadostiučinění, když okolní rybáři smutně hledí na své čihátka a já tahám rybu za rybou. O tom je feeder. Tak to nikomu neříkejte. Masaři mají uši všude. Naštěstí si nechtějí mnozí takový připustit, že by třeba ryba,která jim naplní mrazák mohla díky slabému vlasci a malému háčku spadnout. Tak ať dál používají svoje 30ky vlasce a 2/0 háčky. Ryba přeci musí co nejrychleji na břeh, aby náhodou o ní nepřišel. NEBERTE JIM TO A NECHTE JE U TOHO!!!
reagovat - Sobota 5. srpna 2006 ve 13:28 ® koloseum
-
reagovateste prikladam, ze ked som si kupil prvy feeder (niekedy pred zaciatkom tejto sezony) s akciou heavy – PRASK hned bol ucinny s cim som bol velmi spokojny a tak pri kazdej mojej vyprave feeder nechyba.Tak som skusal s feederom uz lovit okrem lovu na tazko aj na privlac, na plavanu, a aj len na vlasec hacik a nastrahu hlavne na rieke tam kde si su Cesi,Slovaci a Rakusania najblizsie(?)kdo vi kde to je?
Naozaj feeder je univerzalnym pomocnikom ci uz skuseneho rybara alebo len zaciatocnika.Doschytavenia
- Sobota 5. srpna 2006 ve 13:22 ® koloseum
-
????????????????????????je to proste uzasny pocit zdolavat tak jemnym proutkem tak mocnou rybu jako napriklad sumca…Ked idem na sumcov tak si najprv vytiahnem feeder a nachytam si nastrahove ryby.Kde su nastrahove ryby tam su dravce
reagovat)a ked sa postasti ako mne na cerva ten 82 cm sumecek tak nadhera,nehovoriac o kaproch a obrovskych cejnoch
))))))))))))))Petrov zdar!!!
- Sobota 5. srpna 2006 v 0:07 ® Chose
-
jo taky mě to dostalo,než sem okusil vláčku a mouchu…teď jedu občas se sousedem zakapřit.a je to taky fajn.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 ve 22:12 ® Pep@
-
Pro mně to je renesance rybařiny. Už bylo málo věcí u vody,které mě dokázaly překvapit. Feeder je to na co jsem čekal. Bambusák v moderním balení. Nyní chytám jen feedery a po třech kouscích medium a jednom extra heavy chystám ještě něco jemnějšího na podzim. Navíc kupovat feederový vercajk je pro mně něco jako tatarák z pravý svíčkový. Se mnou to maj prodavači jednoduchý.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 19:31 ® Prichy
-
Zacinal jsem ve stejne dobe jako spechy. Dnes uz prakticky jinak nechytame. (pokud jde o lov „bile“ ryby). Dokonce clovek „postizeny“ feederem zene nekdy veci az do extremu a chyta na nej tak rad, ze zkousi chytat ryby, ktere se na feeder bezne nechytaji (ted me napada treba sumec, ktereho jsem zatim nevidel na feeder cilene chytat
reagovat…ovsem v male velikosti uz chycen na feeder byl).
U feederu mnoho lidi vlastne zjisti, jestli radsi chytaji ryby, nebo radsi melou maso na karbanatky. - Pátek 4. srpna 2006 v 18:08 ® MK reakce na …
-
TYCHLERA nejsem češtinář ale tohle je člověk kterej si zaslouží správně napsané jméno!!!!!!!
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 17:41 ® Dědek
-
HaD : můžeme se domluvit, budou dlouhé zimní večery… Ale nečekej žádný výzkum, spíš něco výpravného, záživnějšího. Článků o feederu bylo napsáno milion, nemíním fušovat do práce Mirka a Tichlera.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 17:21 ® HaD reakce na …
-
dědek: to by bylo skvělý, fotky udělám!
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 17:11 ® Dědek
-
HaD : pokud mi pomůžeš s fotkama, tak bych něco dal dohromady.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 16:25 ® MiK
-
MK>feeder v rukou ortodoxního masaře by byla pohroma. Ale myslím, že naučí hodně rybářů ryby pouštět. Prostě je jich tolik… Pak si na to zvyknou a připadá jim to normál.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 15:56 ® MK
-
Neni to ještě ani rok co jsem vyrazil s tvrdě našetřenýmy penězi do ryb. obchodu za účelem koupit si svůj první feedr ale i za tak krátkou dobu mě dokázal feedr obrátit můj rybolov o 180 stupnů!Ten pocit když se jemná špička začne ohýbat a já čekám na správný okamžik pro zásek je prostě úžasný!!!Díky feederu a hlavně článcích a publikacích o něm především od M.Tychlera jsem pochopil nutnost a senzaci jemného rybolovu.Tato užasná rybolovná technika mi zatím nedala žádné vyloženě velké rybí exempláře ale počet úlovků ohromně zvedla
reagovatPokud zrovna nevláčím(přívláč díky feederu letos dost zanedbávám)tak mám jeden prut na rybičku či kapra a druhým prutem samozřejmě feedruju.ps:ještě jedna připomínka která je doufám na tomto serveru zbytečná POUŽÍVEJTE FEEDR ZA ÚČELEM KRÁSNÉHO A SPORTOVNÍHO RYBOLOVU A NÉ ZA ÚČELEM PLNĚNÍ MRAZÁKŮ RYBÍM MASEM!
- Pátek 4. srpna 2006 v 15:45 ® MiK
- reagovat
- Pátek 4. srpna 2006 v 15:06 ® MiK
-
All>moc pěkné příspěvky. Popravdě jsem ani jiné nečekal. Když on je feeder tak bóóóží
reagovat)
- Pátek 4. srpna 2006 v 15:00 ® Davish
-
Já na feeder začal chytat v momentě kdy sem začal s rybařinou, taťka mi ho koupil na narozeniny, zatím obyčejnej ještě teleskopicej se třema špičkama, takže na něj chytám už 5 let, zezačátku, když sem s ním chytal někde na stojáku tak jak se to má rovnoběžne se břehem tak se na mě lidi dívaly jako na blbce a vždycky si stouply tak blbě před tu špičku a dívali se a ptaly se co to je, taky když sem měl záběr tak sem je někdy přetáhl, a oni pochopily že tam se stát nemá
reagovat, ale když viděly ty úlovky co sem na to chytal tak se divily, teď už mám lepší než ten teleskop – Black Panther od D.A.Mu 3.60 – 3.90, ale to je jedno, prostě feeder je nej, pač se sním nachytá daleko víc než na klasickou položenou a navíc je to i zábavnější a citlivější.