Chytej.cz

Jak vstoupil feeder do vašeho rybářského života ? necteno

3.8.2006 | MiK | 9.021 zobrazení | 85 odpovědí

Říká se, že feeder je fenoménem dnešní doby. Stopro souhlas. Můj ryb. život otočil o 180 stupňů. Ale tyto stránky tomu moc neodpovídají. Podívejte se jak to žije třeba u vláčkařů ! To je příspěvků. Pokusil bych se(s vaším svolením a podporou) trochu to tady rozhýbat. Mám v palici několik témat, o kterých bychom mohli poplkat. Tedy téma první : Jak vstoupil feeder do vašeho ryb. života a co vám to přineslo nového, dobrého i třeba zlého … Let´s go aneb pome na to !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 4. srpna 2006 ve 14:36 ® HaD reakce na …
HaD

:-)) )

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 13:34 ® Sander
Sander

HaD > ono přechcání sedmdesátky parmy je už skutečnou zkouškou „umění“, proto by jsi se pro napsání článku měl hodit právě ty sám :-)) Nebo popros Míru Horáčků :-))

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 13:22 ® HaD
HaD

no a k rozhýbání – byl by tu někdo , kdo by si troufl na nějaké články? moc by mě potěšil!

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 13:21 ® HaD
HaD

Můj začátek byl poněkud náhodný – na jedné vodě jsem měl připřívlači spoustu záběrů od okounů, ale nemohl jsem žádného seknout. Kamarád, ligový závodník, mi tenkrát doporučil tzv. winkelpicker, což je defakto jemný feedrový prut. No a když už jsem ho měl, tak jsem s ním začal feedrovat a je to skutečně nádhera vidět záběry v přímém přenosu a pak s ním tahat třeba parmu okolo 70cm. Proutek už byl tak trochu dědeček a tak jsem si před týdnem, pořídil novej medium a už ho proháním u vody (zatím tedy jen 2×:-)) )

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 11:47 ® modrak
modrak

Před třemi lety jsem si pořídil picker 2–40g, 270cm na „malé ryby“. Prozatím hromada kaprů 50+ a i při zatím nevětším 63cm měl prut rezervu. Pokud k tomu připočtu 16 kmen a 12–14 návazec tak je to podstatně jiné chytání než na kapráky. Oproti plavačce zase odpadává potřeba přesného měření hloubky, vliv větru a proudění. Navíc prut používám i pro ultralehkou přívlač. Při lovu jej v sezoně kombinuji s mrtvou rybkou na těžko a mimo sezonu s jedním kaprákem na který obvykle úplně zapomenu. Jedním slovem – paráda.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 10:09 ® Dědek
Dědek

Byl to první prut, který jsem si koupul a mám ho dodnes.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 21:34 ® CeP
CeP

no ja si troufam tvrdit ze jakkoli chytam teprve 3 sezonu po dvaadvacetilete pauze, prezto pro mne feeder neni nicim novym. je to uz dobrejch 30 roku co jsem prvne okusil lov takrka feederovy. na spicku prutu byla navazana asi 8–10cm dlouha planzeta z prelomeneho svinovaciho metru. na konci planzety bylo naletovane ocko skrze ktere prochazel vlasec. melo to excelentni citlivost a smrtelnou ucinnost na tehdejsi labske cejny i kapry. takze kdyz jsem zacal znovu rybarit a prvne si precetl o feederu, ihned jsem vedel je je to pro mne to prave. no vlastne pro mne znamenal krasny navrat do detstvi.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 21:26 ® Fedderista

Nejdřív velmi zvolna. Asi před čtyřmi lety jsem si pořídil po přečtení mnoha článků a literatury (hlavně od M. Tychlera) a feeder pořídil. Ale příliš mi to nešlo, v té době jsem chytal hlaně na stojácích a po dvou měsících jsem se vrátil k „policajtům“. A feeder prodal. Vloni ale přišel zlom. Řekl jsem si, že to přece musí jít. Pořídil medium feeder (ten první byl heavy :-(( ) a pustil se do toho. Poté, co jsem zjistil že je to nejen o lovné sestavě a postavení prutu a špičce, ale že krmení je velmi důležité, je to jasná 1 naprosto všude. Stoják, řeka, je to jedno. Mnohem více ryb, záběrů a srandy. Druhej prut už házim jen na rybičku, jinak bych to nestíhal. Feeder 4ever. (Jinak se u mě dělí naprosto rovnocenně o první místo s vláčkou, protože zubatá tlama je zubatá tlama.....)

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 21:25 ® revoke
revoke

Feeder splňuje přesně to, co jsem ve svém rybářském životě hledal. Jen bych na něj chtěl mít ještě trochu víc času… Jinak máš s opomíjením této techniky na chytej.cz pravdu.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 20:02 ® spechy

Vstoupil a to dost podstatně pochopil jsem to před cca 3léty když jsem byl na ryb.závodech a bylo mi jásné,že jenom plavanou cesta nevede a po onom víkendu jsem se i já stal majitelem onoho zvláštního prutu musím se přiznat,že ve mně nebudil 100% důvěru,ale po krátkém čase mi naprosto učaroval a zdolávání jakékoliv ryby je úžasné při zdolávání ryb typu parmy 60+,kapr 60+ či krasný velký cejn se vám zastaví čas a vnímáte jenom zvuk brzdy a žasnete nad akcí prutu(špičky)a tam se projeví teprve rybářuv UM!Přeju všem kteří ještě neměli to štěstí at jim jde naproti!

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 v 19:23 ® Milky
Milky

Zajímavé téma. Feeder jsem si koupil a při prvním náhozu jsem na něj vytáhl na oba návazce cejny. Sice žádný divobije, ale … . Super pocit. Prostě se mi ten způsob líbí a není na něj třeba dávat žádné čihátko, policajta a podobnou šepleť, co ničí kmen. Je zajímavé, že když jsem někde s někým byl, má feeder jen jeden. Zvláštní, že?

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 v 19:03 ® skwor
skwor

S feederem chytám asi dva roky. Koupil jsem si ho s tím, že na něj budu chytat drobotinu pro zábavu. Proto jsem při prvním lovu s ním použil vlasec 0,12 a návazec 0,10. A první ryba, která zabrala byl samozřejmě kapr:-) . Měřil 47cm, bojoval ukázkově, a já si chytání na feeder zamiloval:-)

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 v 18:23 ® Sander
Sander

Mé začátky byly dosti kuriózní. Za starého 2.70m teleskopu jsem sundal špičku a nasadil špičku feederovou. Sestavám, které jsem při prvních lovech používal, se dnes musím smát. Nic jsem o tom nečetl, takže jsem improvizoval. Postupem času jsem se trošku vypracoval, koupil 3.60 feeder a přišel na chuť lovu ve velkých proudech, kde to jinou technikou téměř nejde. Stejně tak jsem přišel na chuť jemné špičce na stojáku. Je to perfektní lov. I když feederem chytám jen asi z 25%, znamená to pro mně vždy velice aktivní lov a v neposlední řadě i větší možnost na foto větších ryb, převážně parem a kaprů.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:26 ® Hora
Hora

Moc,1 feeder jsem koupil před 5 lety v létě v pátek a v sobotu ráno odjížděl na dovolenou,do jižních Čech na Lužnici,teorii jsem měl perfektně zmáknutou,vycházel tenkrát v Kajmanu seriál o feederu.Ale teorie a praxe je úplně o něčem jiném.Kdo to nezažil,nepocho­pí.A co mi přinesl?Hodně poznatků o braní ryb,více úlovků a komletní obměnu cajku + nové známosti s vynikajícíma lid­ma.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:12 ® MiK
MiK

mckvak8> ale vo vo vo tom to je. Když jsem táhl potažmo smékal kapři 45 na kapřáky,tak sem ani ncítil rybu.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:47 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

hh, feeder mi stal trojku a navijak – kecval jsem ale kolem 1500… zbytek nepocitam… to bych mel hlavu jak… kdybych si mel vse pamatovat…

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:16 ® ART reakce na …
ART

skousel jsem to a vubec me to nebavilo moc mekej proutek

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:13 ® FABi
FABi

Feeder chytám už 4 rokem. Daleko více záběrů a ryb. Stačí mi jeden prut. Už chytám jenom feeder a naklasickou bobkařinu už si ani nevzpomenu.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:02 ® dwarf reakce na …
dwarf

MiK: šmarjá=) to si obměňoval výbavu neee?

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:57 ® MiK
MiK

kkarlos> o čtyři litry lehčí ? To si z toho vybruslil dost lacino. Mě už to l e  t o s přišlo na dvacku :-D )

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:54 ® dwarf
dwarf

tak feeder vstoupil do mého života před více než dvěma roky a od té doby svádí boj s přívlačí=) do 16 června chytám převážně feeder a po zahájení kombinuju s přívlačí (spíše vede přívlač).. občas samozřejmě používám i jiné techniky lovu (hlavně o prázdninách, kdy si zajdu na kapry i s klasickou položenou).. co mi dal? dal mi spoustu zážitků od vody, spoustu ryb a vzal mi spoustu času a peněz (nutno poznamenat, že výhody jednoznačně převyšují nevýhody)..

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:50 ® JarKoto

Feeder = 10*vic úlovků, druhej prut na těžko je mi teď úplně zbytečnej :-)

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:45 ® MiK
MiK

V tříkomoráku mám zleva lighta, uprostřed medium a vpravo XH. S tím si vystačím naprosto všude. Kapří děličky stojí už dva roky v rohu, chudinky :-)

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 v 11:56 ® kulin
kulin

Naprosto radikálně.V pod­statě,až na pár vyjímek,jinak nechytám.Je to prostě bomba.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 v 11:54 ® kkarlos
kkarlos

hh, o 4 litry lehci, vic zaberu vic ryb… a vic utrzenejch ryb… ne, feeder je super ale desne ho zanedbavam pac me chytla ukrotne privlac a tak feeder jen do 16. cervna…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1