Chytej.cz

Jak vstoupil feeder do vašeho rybářského života ? necteno

3.8.2006 | MiK | 8.991 zobrazení | 85 odpovědí

Říká se, že feeder je fenoménem dnešní doby. Stopro souhlas. Můj ryb. život otočil o 180 stupňů. Ale tyto stránky tomu moc neodpovídají. Podívejte se jak to žije třeba u vláčkařů ! To je příspěvků. Pokusil bych se(s vaším svolením a podporou) trochu to tady rozhýbat. Mám v palici několik témat, o kterých bychom mohli poplkat. Tedy téma první : Jak vstoupil feeder do vašeho ryb. života a co vám to přineslo nového, dobrého i třeba zlého … Let´s go aneb pome na to !

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 23:43 ® osprey reakce na …
osprey

vondras> To se ti nezdá. Za posledních 20 let jsme u nás u původních říčních ryb na třetině, místy snad i na desetině někdejších stavů.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:59 ® MiK
MiK

Děláte mi radost chlapci! I po létech to tu žije:-) Mě to stále nepustilo a přibral jsem si k tomu i tu plavačku. Jsou dny, kdy je lepší splávek, hlavně v zimě jsem byl pod jezem akčnější než s pickerem. Holt každá situace chce svý řešení a přijít na to správný vo vo vo tom to je! Dík a pište dál.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 10:43 ® vondras

ono chytání na špičku není nic nového tak se chytalo už v 1945 hlavně z lodí říkalo se tomu na věšák,nebo v proudech se běžně chytalo bez čihátek ,hlavně parmy,tloušti,bo­leni zkrátka každá větší ryba ten bambusák či štípák pěkně přihla dnes akorát přišli nové technologie ale princip zůstává stále stejný akorát těch ryb se mi zdá že nějak ubývá !!!!???

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:44 ® cici13
cici13

Lov na feeder u mě nemá šanci mé srdce dávno okouzlilo muškaření, přívlač a hlavně lososovité krasavice.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 23:52 ® tomashr

osprey> S tou lehkou a citlivou položenou je ale problém v proudu a za větru – pak to nemá proti feederu s předepnutým vlascem moc šanci. Na stojáku (nebo za dobrých podmínek na řece) to ale funguje opravdu dobře – měl jsem to taky možnost vidět v reálu u důchodce, který ale patřil mezi skutečné „staré mazáky“ a docela jsem koukal – fungovalo mu to opravdu výtečně.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Potíž je, že položená by vlastně mohla být stejně aktivní jako feeder – upravit montáž, házet do jednoho bodu, místo feederšpice jemný policajtík…

Viděl jsem pár lidí, co měli na přehradě natrénované cejny. Byla to stejně aktivní položená jako feeder.

Ten určující faktor je vždy člověk, ne kus cajku.

reagovat
Středa 31. března 2010 ve 22:02 ® Libor
Libor

no jistě že se musí uznat že feeder je daleko aktivnější metoda než klasická položená, o tom ani potom.

reagovat
Pátek 28. srpna 2009 ve 2:11 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> řeknu to ještě jinak:-) i když se budu možná opakovat.Feeder je pro mě zábava stejně jako plavajda, rád chytám ryby čistě s pocitem že je chytám… četnost záběrů je pro mě ale důležitá, velikost neřeším. Neumím sedět u vody a čekat půl dne na rybu, která může být kapitální

reagovat
Pátek 28. srpna 2009 v 1:58 ® osprey
osprey

rgb: My trofejní kapry nechytáme. Když se tak zamyslím, asi jsem nikdy žádného takového nechytil. Jsou i jiné ryby.

Ale samozřejmě každý si může chytat jak chce a osobně je mi tvůj přístup daleko sympatičtější než nějaká honba za rekordy. Hodně zdaru.

reagovat
Pátek 28. srpna 2009 v 1:22 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> já to tak ani neberu a třeba na kapry nemám většinou ani ambice, krom toho jím je pouze na Vánoce:-) – a to si je kupuji, i když na feederu i přes rok potěší:-) Feeder beru jako zábavnou rybařinu, u vody se nenudím a velikost ryb mě netrápí. Mám rád feeder protože ryby berou skoro pořád… než sedět půl dne u vody a čekat na trofejního kapra a zatřepání špičky, radši si lapnu kvanta menších ryb.

reagovat
Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:38 ® osprey
osprey

rgb23: Není to tak zlé. Kolega Sander by mohl potvrdit. A čekat u feederu, jestli se nesekne kapr, znamená přijít o všechny ty, které musí seknout rybář.

reagovat
Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:47 ® Swoop
Swoop

osprey: díky už jsem si koupil ten kůl k rajčatům a teď jenom záleží, abych se s ním naučil zacházet a aby byla taky nějaká úroda :-))

reagovat
Čtvrtek 27. srpna 2009 v 0:01 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> v tom je pro mě to kouzlo rybařiny s fídrem:-) tlamit se půl dne na špičku prutu bez záběru mě neba, to si rovnou můžu nasadit pípáky a spát dokud se nesekne kapr:-)

reagovat
Středa 26. srpna 2009 ve 22:59 ® vondras

když jezdím na bílou rybu tak ze 3/4 chytám plavačku a zbytek feeder a to výhradně tlouště nebo parmy tzn. dávám větší nástrahy přeci jen mi vadí krmítko a akce všech feederů se nemůže rovnat akci kvalitních bolonězek ovšem je to pouze názor můj !!??

reagovat
Středa 26. srpna 2009 v 18:10 ® -zruseno

Feeder mě dříve hodně bavil, ale když jsem oběvil přívlač tak jsem se začal na plno věnovat jí. Na feeder občas chytám, radši mám ale plavanou.

reagovat
Úterý 25. srpna 2009 v 17:53 ® osprey
osprey

Swoop: Stačí prostě koupit ten klacek. Je to jako s auty. Je jich plno, některá jsou lepší, ale jezdí každý, kdo nějaké má. Pokud potřebuješ poradit, skoč do feederové sekce a my se tam přímo přetrhneme, abychom ti vybrali ten správný kůl k rajčatům:-))

reagovat
Úterý 25. srpna 2009 v 15:35 ® Barr reakce na …

Jsem o něco starší rybář a když jsem začínal,bylo celkem normální chytat na špičku.Akorát krmítka nebyla a nářadí nebylo tak dokonalé.Měl jsem muškařský prut po dedovi,jiní chytali na jemné štípané pruty.Takže feeder nebyl pro mne žádný zázrak a dlouhé zírání na špičku mě neláká.Mám několik feedrů,ale kdybych si musel vybrat,zvítězil by splávek a plavaná.Pro mě je to mnohem aktivnější rybařina.Ale musím uznat,že třeba na čistých podhorských vodách je feeder na tlouště lepší,odpadá rušivé a časté tahání splávku po hladině.Ale záběr na splávek.....

reagovat
Pondělí 24. srpna 2009 ve 22:40 ® Stroft
Stroft

Mno…pro mne je feder a lov na něj,jen přechod od bobkařiny k jemné bobkařině.Jsou situace kde je nepřekonatelný ale takových je jako šafránu.Splávek a lov na něj,ještě dlouho nebude překonán.Já jen aby tady zazněl názor z druhé strany:-) Ohnutým špičkám,petrův zdar

reagovat
Pondělí 24. srpna 2009 ve 21:24 ® kamos007
kamos007

Dlouho jsem chtěl feeder pak jsem tak nějak od toho upusti a pak jednou jsem byl s zcuterem na ryby a feedrařina se mi strašně líbila tak jsem si na netu našl takový pěkný a začal strádat keš.potom jsem jel na dovolenou a hned jak jsem se z ní vrátil tak jsem used k pc a obědnal.o 3 dny později mi přišel poštou. Pak jsem ho rozbalil a následovalo: Ahoj já jsem feeder a budu s tebou chodit na ryby.A od té doby jsme nerozlučná dvojka. :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9858.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 13:17 ® Swoop
Swoop

Zatím ještě nevstoupil,ale byl bych rád kdyby ano,jenže se v tom nemůžu nějak vyznat a tím pádem nevím co mám nakoupit, je toho na trhu strašně moc!!!!

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 9:21 ® osprey
osprey

rgb: Je to jen otázka velikosti nástrahy – kus ryby, půl švestky, boilies koulies… a čudla nemá šanci. Jenom se pak na tu špičku civí kapku dýl.

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 0:03 ® rgb23
rgb23

co chytám na feeder, chytám mnohem více ryb, ale většinou menších, rybářský život to nijak neotočilo, akorát feederování je prostě „akčnější“ rybolov u kterého se neusíná:-) , něco jak UL plavaná. Kvanta záběrů, spousta rybek, ale Mobidick prostě nemá šanci, než se dostane k háčku, dávno tam visí jiná havěť:-)

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 23:46 ® PetrC

Lov s krmítkem vstoupil do mého života tak nějak jakoby suchý dovnitř, mokrý ven – přejeme vám dobrý den…

Ha, zrada. Špatně jsem si přečetl otázku. Domníval jsem se, že jde o vstup do mého pohlavního života. Tak to se ještě jednou omlouvám a už nebudu břinkat.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 20:12 ® inspo reakce na …

Libor> Zatím nějak nemám zapotřebí. Tam kde chytám si vystačím s plavačkou. Ale nemohu říct, že s tou myšlenkou koketuji už dost dlouho, ale letos jsem už proinvestoval dost peněz, takže to musím zase odložit. A mnohem více mě láká ještě muškařina.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 20:06 ® Libor reakce na …
Libor

inspo> měl bys..

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 20:04 ® inspo

Já feeder ještě nezkusil a taky žiju :-) .

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 19:25 ® osprey
osprey

To tak jednou něco zaklepalo na dveře, já otevřel, a ono to nesměle povídalo:

„Já jsem feeder, budu s tebou chodit na ryby a už se mě nezbavíš!“

Ale zbavil jsem se ho – akorát jsem si na to konto musel koupit několik jinejch…

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 19:13 ® Tommy
Tommy

Nikdy mne nebavilo sedět u vody a čučet na policajty tak jsem hledal něco jiného. Začal jsem jezdit na řeku a musel se přizpůsobit. No a nejúčinější a nejjednodušší se mi zdál být feeder. Chytám na něj už bezmála 10 let a za nic bych neměnil :-)

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:49 ® skwor
skwor

Pokračování k tomu, co jsem psal před několika lety. Po pár letech amatérského feederování jsem potkal partu lidí, co se feederu věnovala víc do hloubky a začal objevovat novou dimenzi té metody. Loni jsem tedy svůj prehistorický Yad vyměnil za delší prut s kategorie tvrdších a letos k němu dokoupil na stoják picker.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:41 ® nedby

kamarád ho vlastnil a já vyzkošel byl jsem unešen dnes vlastním 3 a nemohu na ně dopustit je to nadhera s požitkem rybařiny

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1