Chytej.cz

Brodící kalhoty necteno

2.8.2006 | mdx | 23.566 zobrazení | 117 odpovědí

zdravim všechny příznivce muškaření.Chci si koupit nový prsačky.Určitě chci botovej systém ale nevim jestli neopren nebo dejchací materiál.Vrazil bych do toho tak 8–10 tisíc.Z neoprénů se mi líbí Bare a z dejchacích Orvis Clearwater nebo Silver Label.Má s těma orvisama někdo zkušenost?Co by jste doporučili a od jaké značky?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. února 2008 ve 14:49 ® ZN
ZN

regulus: mám na to úplně jiný názor, který však nic nemění na tom, že každý by měl věci dělat tak, jak mu to připadne pro něj nejlepší. A pokud se ti tato varianta zdá nejlepší, tak tě rozhodně nemíním lámat na druhou stranu. Jen ti říkám, že jsem byl stejného názoru, jako ty a jsem rád, že jsem ho změnil. PS: stejně je to píčovina:-)) )

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 14:11 ® HugoLampa
HugoLampa

Myslím :-) ..Napsal si to,co si myslí většina lidí bez zkušeností..Nic ve zlým :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 14:08 ® drozďák reakce na …

Ad odkaz: tyhle nemám odzkoušené, ale za 100USD bych to nijak zvlášť neřešil a šel do nich. Je to určitě dobrá cena

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 14:05 ® drozďák reakce na …

Pike: znám dva kluky, kterým staré Rony Thomsony vydržely sedm let. Bohužel trvanlivost výrobků obecně je asi hudba minulosti… Souhlasím s trvanlivostí dejcháčů, přesto jsem přesvědčen, že si ve spoustě případů tvanlivost dejcháčů rapidně zkracují sami uživatelé.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 13:35 ® regulus reakce na …
regulus

ZN – možná, ale já to tak vidím

drozďák – malá pozmámka k tomu co jsi napsal, nechci ti oponovat, téměř všechno co jsi napsal je pravda.

K neoprenům – ty stupně od kdy seš v nich zpocenej a litry potu jsou celkem individuální, to co jsi napsal, ale asi platí pro většinu. Mám neoprény 4 roky, netečeou, je nutno přiznat, že první 3 roky byly používány celkem málo, soudě podle všeobecných informací není to co jsi psal žádnou vyjímkou, takže ve většině případů asi dlouho nevydrží a brzo tečou.

Dejcháče – nelze s tím co jsi napsal nesouhlasit, akorát, že já jsem nepsal, že není možno v zimě nosit dejcháče, jen jsem podotknul, že neopreny jsou samy o sobě izolační vrstva.

Dogma nedogma, já prostě v zimě raděj vlezu do nepohodlnejch neoprénů, nehodlám mít za pár let v prdeli klouby (je možný, že nemám pravdu, ale pokusnýho králíka ze sebe dělat nebudu). Su chcíplej, takže mě žádnej podkožní tuk nehřeje. -:)))) Nikomu jsem hlavu nehodlal blbnout, napsal jsem jen svůj názor v souvislosti se svojí osobou, prostě se skoro nepotím.

To proč sem si koupil dejcháče jsem taky psal, na léto, pro tebe ještě jednou co jsem psal: „Pravda, léto a víc jak 20 st. je průser, proto jsem si taky koupil ty dejcháče“. Co pod tím budu nosit ještě nevím, musím to vyzkoušet.

Jo a klikni si na ten odkaz, nejsou to žádný kabeláče, ale Simmsy i když z Cabelasu. Docela by mě zajímalo, jaký s tím má kdo zkušenosti.

MD – nikoho jsem nehodlal provokovat

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 13:30 ® Pike007

Drozdak: Souhlas, jen bych te trosku poopravil. Nektere neopreny vydrzi dlouho – me treba Behry. Docela dost dejchacu vydrzi stejne jako neopreny. Trvanlivost vidim stejne. Mas holt kliku, ze mas G3 a ze se o ne staras.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 12:57 ® drozďák reakce na …

MD: Miloši, od tebe to s přehledem zkousnu :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 12:21 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Se ti divím, že se i po letech necháš vyprovokovat :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 12:09 ® drozďák

Jinak, abych tady jenom neplkal, tak sem hodím srovnání i když budu opakovat sebe i jiné.

Neopreny:

• láce
  • v zimě je v nich teplo (dokud se pohybem nezpotíš, pak to může být naopak)
  • od 10-ti stupňů výš si zapařený jak dorota imrvére
  • při každém větším pohybu, pochodu kolem vody se výpotek pohybuje v řádu dcl až litrů… Jelikož ten pot nemá kam unikat, nic moc pro tvé zdraví.
  • neznám neopreny, které by po dvou sezonách netekly (když netečou hned při první vycházce)
  • jsou těžce nepohodlné

Dejcháče

• jsou dražší
  • ne všechny se dělají s botou
  • pro x jedinců je stále nepřekonatelný problém vybrat správnou velikost
  • bez funkčního prádla jsou úplně k hovnu
  • jsou nepoměrně pohodlnější
  • při správném vrstvení termoprádla se nekoupeš v potu ani při dlouhém letním pochodu kolem vody
  • nemožnost nosit dejcháče v zimě je dogma. Není v nich taková kosa, jak si leckdo myslí
  • funkční dlouholetou záruku na neopreny ti nedá nikdo, na dejcháče – nic neobvyklého

Měl jsem leta neopreny a střídal jsem je každou sezonu Už tři sezony mám dejcháče a ještě jsem je neměnil. Neexistuje jediná známka, že by se tak mělo v brzké budoucnosti stát.

Resumé: neopreny mi nesmějí přes práh i kdyby stály byť jen patnáct set. Dejcháče používám na CELOROČNÍ chytání.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 11:33 ® drozďák reakce na …

Regulus: nejspíš proto, že potápěč je potopen a dejcháče jsou mu tudíž k hovnu… Chápu, že na sebe nemůžeš vrazit nic jiného než bavlnu. Proč sis tedy kupoval dejcháče? Promiň, ale na tomto příkladu je jasně vidět, že o problematice nevíš vůbec nic.

Koneckonců mi to může být jedno, jsou to tvé hadry a tvé peníze. Ale neblbni neznalým hlavu. Chodí sem lidé, kteří by si mohli na základě tvých dedukcí pěkně naběhnout.

S kabeláči nemám zkušenost, nemohu soudit.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 8:24 ® ZN
ZN

regulus: to, co tvrdíš, je zakořeněné dogma. A potápěči mají neopreny proto, že jsou to potápěči. Rybář je rybář, potápěč je potápěč.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 ve 2:51 ® regulus
regulus

Ještě jednu věc si nevodpustím, mě jste vokomentovali dostatěčně, dejcháče ale nikoliv. Tak šup, šup, názory, dobrý, špatný, neříkejte, že je nikdo nemáte.

www.cabelas.com

reagovat
Čtvrtek 7. února 2008 v 0:29 ® regulus
regulus

Jejda, sem to říkal, že se do mě pustíte. -:)))))

ZN – ano

Drozďák – Měl a zkus si všimnout, že jsem svůj názor nikomu nevnucoval, jen jsem konstatoval, co mě k tomu vede. Proč asi mají potápěči neoprenovej obleček a nikoliv dejcháčovej. Netvrdil jsem, že jsou neopreny lepší, jen je to další tepelná izolace. Nemůžu za to, že když si na sebe dám triko, co má v bavlně víc jak 10% uměliny, tak se vosypu a z toho důvodu je mi termoprádlo k hovnu. Prostě na rozdíl od spousty vostatních se nepotím jako dveře vod chlíva a do nějakejch 18–20 st. su v neoprénech v pohodě, tzn., že nejsu durch propocenej, respektive nejsu zpocenej vůbec. Z druhé strany v nich vydržím i v zimě ve vodě několik hodin, aniž by mi bylo kosa a to co pod tím nosím, v závislosti na aktuálním počasí, je otázka dlouhodobýho výzkumu. -:)))) Představ si, že dojedu na ryby v pantoflách a kraťasách, hodím na sebe tenký bavlněný podlíkačky a neopreny a když z toho za několik hodin vylezu, tak nejsu zpocenej a v těch kraťasách mi není zima. Je to podložený a je to realita. Pravda, léto a víc jak 20 st. je průser, proto jsem si taky koupil ty dejcháče. Jo ten zip jsem nikdy neviděl, ale předpokládám, že tuším jak by to mohlo být udělaný a asi bude zajímavý jak to bude fungovat když si v tom 1000× dřepneš a broďáky budou 3 roky starý. Máš pravdu toto je čirá dedukce.

Rarach – to s těma loukotěma jsi mi už jednou psal. Vím, že je průser, že ten svěráček není Baraccuda, ale bohužel. Mám s tím takový zkušenosti jaký mám a myslím, že jsem dost jasně napsal k čemu to je a k čemu není dobrý, alespoň podle mýho názoru. Pokud se SH týká, tak se ti omlouvám, že jsem se dovolil, možná blbě, zeptat na něco, co jsem neviděl ani z rychlíku a vím o tom absolutně howno. Ostatním takles myslíš bobiny??? Ale di, je to otázka vkusu každýho soudruha. Téma dejcháče si přečti o pár řádků vejš. Možná slintám, fajn, nemůžeme mít všichni stejný názory, hold nejsu designově vyvedenej rybář. -:)))

Hugo – myslíš???? -:)))))

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 23:26 ® HugoLampa
HugoLampa

regulus:Tohle mi trošku připomíná petra ondrušáka za pár let..Píšeš celkem jednoduše,navíc nesmysly..

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 23:15 ® rarach

Regulus: Dáš si na auto dřevěný loukotě, protože praděda je měl taky a byl spokojenej? Tvoje příspěvky na téma svěráček, dejcháče, SH lajny a ostatní tacles,mi přijdou jak od pětiletýho dítěte, nezlob se na mne, ale tolik Ti zase není aby jsi takhle slintal.

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 23:12 ® drozďák

Regulus: měl si někdy na sobě dejcháče? Proti gustu žádný dišputát, ale tvoje dva příspěvky z 18:30 a 39 nejsou nic jiného než snůška zcela zcestných dedukcí bez jakékoliv opory v realitě.

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 22:27 ® ZN
ZN

regulus: mám jen jednu otázku, měl jsi někdy na sobě dejcháče?

reagovat
Středa 6. února 2008 ve 20:18 ® bubu
bubu

našel jsem ještě tyto,bez zipu www.e-rybarskepotreby.cz

regulus-obrázek jsem si prohlídnul,to je asi tak vše. Umím blbě česky,natož „americky“ :-)

reagovat
Středa 6. února 2008 v 19:39 ® regulus reakce na …
regulus

Bubu – k tomu zipu, téměř každej zip na jakejkoliv hadrách, mi nevydržel životnost toho, na čem byl přišitej, viděl bych to jako dost kritický místo, ale můžu se mýlit. Asi bych se optal, jestli je možnost jeho případné výměny.

reagovat
Středa 6. února 2008 v 19:30 ® regulus reakce na …
regulus

bubu – taky mám neopreny a i když se mnou většina nebude souhlasit, tak po dejcháčích nijak zvlášť netoužím, respektive sem netoužil. Z jara a na podzim ty neoprény budu dál používat, protože si nutně musím přiznat, že su už kapinku starší ročník, nefunguje na mě funkční prádlo a nesnáším umělý hmoty na holý tělo. Proto když je chladněji, bavlněný podvlíkačky, polatecový ponožky a gatě a na to neopreny. Pravda, je to kapinku hamatný, ale zima mě v tom není. Průšvih je léto, to je mi horko i v kraťasách, nicméně jsem to řešil tak, že jsem v létě prostě nemušil, mám i jiný záliby, vláčka atd. Jenže včera sem náhodou narazil na toto (viz odkaz na konci) a neodolal jsem, myslím, že to bude na léto značka ideál. Akurát mám dojem, že na tebe tam asi nebudou. Jsme sice stejně chcíplí, ale pokud si dobře pamatuju, seš o dost menší. www.cabelas.com

reagovat
Středa 6. února 2008 v 18:46 ® bubu
bubu

zajímavý je ten zip. Když to na vás příjde ve vodě… Ale jestli to nebude zase kritické místo pro průsak vody.

reagovat
Středa 6. února 2008 v 18:41 ® bubu
bubu

zatím jsem měl vždy jen neopreny a chci zkusit nějaký dejcháče. Jestli má někdo tip na jiný,budu rád

reagovat
Středa 6. února 2008 v 18:39 ® bubu
bubu

otevírám toto téma,potřebuji poradit jestli neprohloupím,když koupím tyto -www.hobby-g.cz

reagovat
Sobota 18. listopadu 2006 ve 22:19 ® mdx
mdx

Dneska jsem byl chytat na Vltavě,pod dejcháčema moira mono+plyš a bylo to v pohodě celej den.určitě se do nich vyplatí investovat.FHlavně pokud člověk přechází z místa na místo po břehu tak oproti neoprenu nebo pvc se skoro nespotí.

reagovat
Úterý 10. října 2006 v 9:58 ® Rici reakce na …
Rici

Rád bych na Střelu vyrazil, ale budu celej víkend v Praze a tak se půjdu v sobotu podívat na Orvis Cup a v neděli to vypadá na výlet pod nějaký jez na Berounce.

reagovat
Úterý 10. října 2006 v 0:19 ® Rendy reakce na …

Rici žije taky zdravím , teď spíš škádlím dravce ,jestli se někdy potkáme pokecáme , jinak v neděli jedem na Střelu , možná by bylo místo , nechce se ti ?

reagovat
Pondělí 9. října 2006 v 16:36 ® Rici reakce na …
Rici

Čau Ivoši! Jak jdou ryby? Já byl v neděli na potoce a bída bídoucí. Vypouštějí rybník a je to kalný a nahoře. Neměl jsem ani potah. Jinak ty broďáky co já vím má Šlehy a Iceman a zatím si je chválí. Já si v srpnu koupil VISIONy, ale po těch pár vycházkách je na hodnocení moc brzo.

reagovat
Pondělí 9. října 2006 ve 13:48 ® Rendy reakce na …

Má někdo dejcháče od firmy Snowbee. Koukal jsem že jsou za zajímaví peníz , znám jen jednoho člověka co je má , ten si je chválí , ale co ostatní , jak jsou s těmito broďáky spokojeni . Myslím že pro mdx by to bylo taky řešení , brodící boty jsou už v ceně a to není zanedbatelná položka

reagovat
Neděle 8. října 2006 ve 20:17 ® mdx reakce na …
mdx

Tak mám za sebou dva měsíce používání dejcháčů,je to uplně jiná dimenze než neopren nebo pvc.Hlavně přechody kolem vody atd,nosim pod ně moiru mono+plyš a je to ok.oproti minulým jsem si pořídil punčochovej systém a to je taky změna k lepšímu jediný co bych jim zatim vytl jsou ty integrovaný chrániče proti písku a štěrku,nedosedaj a písek se tam stejně dostane.jak dlouho vydrží uvidíme za nějaký ten čásek :-)

reagovat
Pondělí 18. září 2006 v 19:54 ® mdx
mdx

aspius> Koupil jsem je ve Spin Fly v Praye v Legerov2 ulici,stály 7400 ale já měl 20% slevu přes známýho.Jsou v punčochovým provedení.K nim jsem si koupil Boty Clear water za 2300.

reagovat