Chytej.cz

Brodící kalhoty

2.8.2006 | mdx | 23.566 zobrazení | 117 odpovědí

zdravim všechny příznivce muškaření.Chci si koupit nový prsačky.Určitě chci botovej systém ale nevim jestli neopren nebo dejchací materiál.Vrazil bych do toho tak 8–10 tisíc.Z neoprénů se mi líbí Bare a z dejchacích Orvis Clearwater nebo Silver Label.Má s těma orvisama někdo zkušenost?Co by jste doporučili a od jaké značky?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 18. září 2006 v 15:39 ® brčal
brčal

mdx-přesně ty co sis koupil

reagovat
Pondělí 18. září 2006 v 15:15 ® aspius reakce na …
aspius

mdx: Kde si ich kúpil a za koľko? Dík.

reagovat
Pondělí 18. září 2006 ve 14:36 ® mdx reakce na …
mdx

a jaký má toulovec prsačky? Já jsem si nakonec koupil ty Silver Label,zatim sem je měl jednou a spokojenost.

reagovat
Neděle 17. září 2006 ve 22:55 ® brčal reakce na …
brčal

Otázka nebo dotaz je pro toulovec

reagovat
Neděle 17. září 2006 ve 22:53 ® brčal
brčal

Dej info jestli tečou a jak si spokojenéj.V zimně chci něco takového koupit.

reagovat
Úterý 8. srpna 2006 v 18:28 ® mdx reakce na …
mdx

ZN:Kde se daj ty Vision sehnat a kolik stojej?

reagovat
Úterý 8. srpna 2006 ve 14:21 ® ZN reakce na …
ZN

mdx: mám VISION endurance, spokojenost. Záleží na každým soudruhovi, co mu stačí a co ne. Já používám Moiru mono nebo duo.

reagovat
Úterý 8. srpna 2006 ve 13:53 ® mdx reakce na …
mdx

ZN:A jaký máš dejcháče ty?Jinak bude pod ně stačit Moira Mono+ Plyš?

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 23:05 ® ZN reakce na …
ZN

viz. fotka níže, normálně. Musíš mít vhodné spodní prádlo, což se týká i neoprenů. V těch jsem používal prádlo stejné. Tam je to taky o tom, že tělo musí být nejen v teple, ale i v suchu. Nechci tím říct, že se v neoprenech brodit nedá, je to každého věc.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:52 ® Axamith reakce na …
Axamith

Nikdy jsem je na sobě neměl. Tuto informaci mám z druhé ruky. Jaký je to v nich v chladných měsících ??? ( 04, 11, 12 )

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:44 ® ZN
ZN

Axamith: znovu musím podotknout, že pověra, či falešné informace, že v dejcháčích je zima, se nezakládá na pravdě. Mám taky problémy se zádama, zničený kolena a přesto mám neopreny již tři roky v garáži a používám jen dejcháče. Fakt nevím, kde se ty pověry berou. Je to snad od lidí, kteří tyto broďáky neměli nikdy ne sobě. Zkoušels je někdy?

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:42 ® Axamith reakce na …
Axamith

Dík za upozornění, budu zvažovat další varianty.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:38 ® rarach

První jim praskly boty a teď jim tečou rozkrokem nebo spíš lejou. Navíc mám pocit, že už je ani nedělaj.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:36 ® Axamith reakce na …
Axamith

To mě docela překvapuje. Já to znám jenom od jednoho muškaře a ten si to nemůže vynachválit. Taky to není sváteční muškař s pár vycházkama za sezónu. Vím, že je používá asi 4 sezónu a v pohodě. Letos propíchp gumáku, ale to nemá s normálním provozem nic společného.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:22 ® rarach

Opravdu dobrá investice, to si opravdu pořiď, teče to jak svině, má to tady v Sokolově pár lidí a jsou opravdu spokojený????, dám Ti na ně kontakt, jestli chceš, jsou to lidi co mají kolem 100 vycházek ročně.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:11 ® Axamith
Axamith

Jak psal Dědek, tak i já jsem zmrzlina a kloubař ještě k tomu. Takže celou sezónu chytám v neoprenech. Jaro a podzim úplná balada, hupsnu do nich jenom v trenclích a je mi fajn, i když na břehu ještě leží snížek. V letních vedrech, jako byly minulé týdny je to přez den utrpení, ale vzhledem k tomu, že k vodě chodím až na večer, tak se to dá. Sednu nebo kleknu do řeky, ochladím se a pak je pohoda. Tento problém s dejcháčema asi není, ale zase je potřeba se do nich obléknout v chladném období. Kamarád si pořídíl kalhoty Merrick ( na los-cormoran.cz ) a jsou perfektní. Nahoře je membrána a dole neopren, který je zvýšený na ledviny a močák, takže nejrizikovější partie jsou v teple a to, co je většinou nad vodou v pohodě dejchá. Má to boty a ty jsou navíc šněrovací, takže noha v nich pevně sedí. Celá ta sranda vyjde asi na 6000,– Až mi moje neopreny doslouží, tak si pořídím tyhle.

reagovat
foto/forum/2006/th-img753.jpg
Pondělí 7. srpna 2006 v 15:54 ® Candátoman

Dědek: jelikož jezdím na motorce, tak na motorku se prodávají speciální nákoleníky proti profouknutí,… takže se zkus zeptat někde v motoshopu nebo na netu. Další možnost je si to u někoho nechat uplést(šikovná babička nebude plést vnoučkům svetry, ale tobě nákoleníky :-) nebo ze starých neoprenů ušít.

reagovat
Pondělí 7. srpna 2006 ve 13:16 ® Dědek
Dědek

toulovec : že sem dám mrazíka :-)

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 20:05 ® Zcuter
Zcuter

krtek ti pomůže jak s kalhotkama-ale nevím jestli mu kamárádi udělaj z neoprenu :-) :-) :-) :-) :-) ne!!!to byla jenom sranda!!!!

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 19:04 ® Prutos reakce na …
Prutos

Toulovec: Věř mi, že tvé špíčky jsem ti na jaře ve svitavě docela záviděl! :-)

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 17:58 ® toulovec reakce na …
toulovec

jenže dědku ty jsi byl zmrzlej na kost když já jsem brodil v šortkách. Tou dobou kdy já si zapaloval kvůli chladu cigáro, tak ty dostáváš křeče ze zimy a omrzliny. Tím nechci vyzdvihovat své tukové zásoby, ale tvůj abnormální termoregulační systém.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 17:18 ® Dědek
Dědek

ZN : jak jsem už psal, koupil jsem dejcháče až letos, takže se zimou ještě nemám zkušenosti. Ale i tak do nich nosím kvalitní spodní termoprádlo. Když stojíš dvě hodiny po pás ve vodě, tak nepomůžou ani tyhle vedra abys nezmrz. V neoprenech jsem jak ve skafandru, mám 5mm, navíc navlečenej… prostě od noh po břuch teploučko. Ale teď mě napadá, že bych se taky na něco zeptal. Ač navlečený, vylézám z vody s modrejma kolenama. Je to prostě část těla, na kterou je mi kur… zima. Ještě cestou v autě je mám studený a jinak ze mě leje pot. Takže, není něco jako termo bandáž na kolena??? A netlemte se wolové, už mám na to roky :-)) )

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 10:21 ® ZN
ZN

Dědek: to já docela taky. Je to fakt o dobrém oblečení pod dejcháčema. Já třeba používám jen jedny spoďáry moira, ponožky do lyžáků a nemám nějaký problém. Můžeš použít i vrstvy dvě. Posílám ti fotku z letošního jara, +2stupně, voda+4. Naprosto v pohodě.

reagovat
foto/forum/2006/th-img731.jpg
Pátek 4. srpna 2006 v 8:54 ® Dědek
Dědek

ZN : budou dobré z úplně prostého důvodu – jsem zmrzlej jako h… , takže kašlu na pohodlí, hlavně že je teploučko.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 8:32 ® rarach

Alan: Sám víš dobře jak zbytečné je na Tatry na podzim jezdit(letos to platí pro celý rok), takže toto odpadá, podzim to jsou pro mne Kouty a Pilák případně Jesenice. Na jaře jezdím na přítok a tam je to sice do zákazu vjezdu, ale jeden milej pán nás tam má tak rád, že nás tam nechává jako svou návštěvu, tudíž to mám 20 m. z mírného kopečka. Pravda je, že jsem dříve několikrát na hráz šel, po první zkušenosti, jsem to přehodnotil a dále chodil jako Barišnikov v černém obepnutém prádle s neoprenem v batohu.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 7:55 ® Shrek reakce na …
Shrek

BoBo:co dodat?Blázni jste!!!Oba dva!!! :-D

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 3:43 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Alivio: Tak to jsme v broďákách (neoprenech) zmákli minulej rok i několikrát tejdně :-) Ale v dejcháčích je to o něčem úplně jiném.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 23:07 ® Bosanac

Zasadne brodit naostro , odpadaji problemi s pocenim , vybrem znacky a udrzbou .

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 22:45 ® Shrek
Shrek

Rudo,neříkej mi,že na přehradě lezeš ten kopec od parkoviště nahoru v broďákách??Vždyť to je o infarkt.Pokud se bavíme o té samé přehradě.

reagovat
Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 22:19 ® kkarlos
kkarlos

ano pokracuj, velebnosti… hh a co si v posledni dobe umasaril…?

reagovat