Vyhledávání
Brodící kalhoty
2.8.2006 | mdx | 23.566 zobrazení | 117 odpovědízdravim všechny příznivce muškaření.Chci si koupit nový prsačky.Určitě chci botovej systém ale nevim jestli neopren nebo dejchací materiál.Vrazil bych do toho tak 8–10 tisíc.Z neoprénů se mi líbí Bare a z dejchacích Orvis Clearwater nebo Silver Label.Má s těma orvisama někdo zkušenost?Co by jste doporučili a od jaké značky?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 18. září 2006 v 15:39 ® brčal
-
mdx-přesně ty co sis koupil
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 15:15 ® aspius reakce na …
-
mdx: Kde si ich kúpil a za koľko? Dík.
reagovat - Pondělí 18. září 2006 ve 14:36 ® mdx reakce na …
-
a jaký má toulovec prsačky? Já jsem si nakonec koupil ty Silver Label,zatim sem je měl jednou a spokojenost.
reagovat - Neděle 17. září 2006 ve 22:55 ® brčal reakce na …
-
Otázka nebo dotaz je pro toulovec
reagovat - Neděle 17. září 2006 ve 22:53 ® brčal
-
Dej info jestli tečou a jak si spokojenéj.V zimně chci něco takového koupit.
reagovat - Úterý 8. srpna 2006 v 18:28 ® mdx reakce na …
-
ZN:Kde se daj ty Vision sehnat a kolik stojej?
reagovat - Úterý 8. srpna 2006 ve 14:21 ® ZN reakce na …
-
mdx: mám VISION endurance, spokojenost. Záleží na každým soudruhovi, co mu stačí a co ne. Já používám Moiru mono nebo duo.
reagovat - Úterý 8. srpna 2006 ve 13:53 ® mdx reakce na …
-
ZN:A jaký máš dejcháče ty?Jinak bude pod ně stačit Moira Mono+ Plyš?
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 23:05 ® ZN reakce na …
-
viz. fotka níže, normálně. Musíš mít vhodné spodní prádlo, což se týká i neoprenů. V těch jsem používal prádlo stejné. Tam je to taky o tom, že tělo musí být nejen v teple, ale i v suchu. Nechci tím říct, že se v neoprenech brodit nedá, je to každého věc.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:52 ® Axamith reakce na …
-
Nikdy jsem je na sobě neměl. Tuto informaci mám z druhé ruky. Jaký je to v nich v chladných měsících ??? ( 04, 11, 12 )
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:44 ® ZN
-
Axamith: znovu musím podotknout, že pověra, či falešné informace, že v dejcháčích je zima, se nezakládá na pravdě. Mám taky problémy se zádama, zničený kolena a přesto mám neopreny již tři roky v garáži a používám jen dejcháče. Fakt nevím, kde se ty pověry berou. Je to snad od lidí, kteří tyto broďáky neměli nikdy ne sobě. Zkoušels je někdy?
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:42 ® Axamith reakce na …
-
Dík za upozornění, budu zvažovat další varianty.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:38 ® rarach
-
První jim praskly boty a teď jim tečou rozkrokem nebo spíš lejou. Navíc mám pocit, že už je ani nedělaj.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:36 ® Axamith reakce na …
-
To mě docela překvapuje. Já to znám jenom od jednoho muškaře a ten si to nemůže vynachválit. Taky to není sváteční muškař s pár vycházkama za sezónu. Vím, že je používá asi 4 sezónu a v pohodě. Letos propíchp gumáku, ale to nemá s normálním provozem nic společného.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:22 ® rarach
-
Opravdu dobrá investice, to si opravdu pořiď, teče to jak svině, má to tady v Sokolově pár lidí a jsou opravdu spokojený????, dám Ti na ně kontakt, jestli chceš, jsou to lidi co mají kolem 100 vycházek ročně.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 ve 22:11 ® Axamith
-
Jak psal Dědek, tak i já jsem zmrzlina a kloubař ještě k tomu. Takže celou sezónu chytám v neoprenech. Jaro a podzim úplná balada, hupsnu do nich jenom v trenclích a je mi fajn, i když na břehu ještě leží snížek. V letních vedrech, jako byly minulé týdny je to přez den utrpení, ale vzhledem k tomu, že k vodě chodím až na večer, tak se to dá. Sednu nebo kleknu do řeky, ochladím se a pak je pohoda. Tento problém s dejcháčema asi není, ale zase je potřeba se do nich obléknout v chladném období. Kamarád si pořídíl kalhoty Merrick ( na los-cormoran.cz ) a jsou perfektní. Nahoře je membrána a dole neopren, který je zvýšený na ledviny a močák, takže nejrizikovější partie jsou v teple a to, co je většinou nad vodou v pohodě dejchá. Má to boty a ty jsou navíc šněrovací, takže noha v nich pevně sedí. Celá ta sranda vyjde asi na 6000,– Až mi moje neopreny doslouží, tak si pořídím tyhle.
reagovat - Pondělí 7. srpna 2006 v 15:54 ® Candátoman
-
Dědek: jelikož jezdím na motorce, tak na motorku se prodávají speciální nákoleníky proti profouknutí,… takže se zkus zeptat někde v motoshopu nebo na netu. Další možnost je si to u někoho nechat uplést(šikovná babička nebude plést vnoučkům svetry, ale tobě nákoleníky
reagovatnebo ze starých neoprenů ušít.
- Pondělí 7. srpna 2006 ve 13:16 ® Dědek
-
toulovec : že sem dám mrazíka
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 ve 20:05 ® Zcuter
-
krtek ti pomůže jak s kalhotkama-ale nevím jestli mu kamárádi udělaj z neoprenu
reagovatne!!!to byla jenom sranda!!!!
- Pátek 4. srpna 2006 v 19:04 ® Prutos reakce na …
-
Toulovec: Věř mi, že tvé špíčky jsem ti na jaře ve svitavě docela záviděl!
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 17:58 ® toulovec reakce na …
-
jenže dědku ty jsi byl zmrzlej na kost když já jsem brodil v šortkách. Tou dobou kdy já si zapaloval kvůli chladu cigáro, tak ty dostáváš křeče ze zimy a omrzliny. Tím nechci vyzdvihovat své tukové zásoby, ale tvůj abnormální termoregulační systém.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 17:18 ® Dědek
-
ZN : jak jsem už psal, koupil jsem dejcháče až letos, takže se zimou ještě nemám zkušenosti. Ale i tak do nich nosím kvalitní spodní termoprádlo. Když stojíš dvě hodiny po pás ve vodě, tak nepomůžou ani tyhle vedra abys nezmrz. V neoprenech jsem jak ve skafandru, mám 5mm, navíc navlečenej… prostě od noh po břuch teploučko. Ale teď mě napadá, že bych se taky na něco zeptal. Ač navlečený, vylézám z vody s modrejma kolenama. Je to prostě část těla, na kterou je mi kur… zima. Ještě cestou v autě je mám studený a jinak ze mě leje pot. Takže, není něco jako termo bandáž na kolena??? A netlemte se wolové, už mám na to roky
reagovat)
- Pátek 4. srpna 2006 v 10:21 ® ZN
-
Dědek: to já docela taky. Je to fakt o dobrém oblečení pod dejcháčema. Já třeba používám jen jedny spoďáry moira, ponožky do lyžáků a nemám nějaký problém. Můžeš použít i vrstvy dvě. Posílám ti fotku z letošního jara, +2stupně, voda+4. Naprosto v pohodě.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 8:54 ® Dědek
-
ZN : budou dobré z úplně prostého důvodu – jsem zmrzlej jako h… , takže kašlu na pohodlí, hlavně že je teploučko.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 8:32 ® rarach
-
Alan: Sám víš dobře jak zbytečné je na Tatry na podzim jezdit(letos to platí pro celý rok), takže toto odpadá, podzim to jsou pro mne Kouty a Pilák případně Jesenice. Na jaře jezdím na přítok a tam je to sice do zákazu vjezdu, ale jeden milej pán nás tam má tak rád, že nás tam nechává jako svou návštěvu, tudíž to mám 20 m. z mírného kopečka. Pravda je, že jsem dříve několikrát na hráz šel, po první zkušenosti, jsem to přehodnotil a dále chodil jako Barišnikov v černém obepnutém prádle s neoprenem v batohu.
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 v 7:55 ® Shrek reakce na …
-
BoBo:co dodat?Blázni jste!!!Oba dva!!!
reagovat - Pátek 4. srpna 2006 ve 3:43 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Alivio: Tak to jsme v broďákách (neoprenech) zmákli minulej rok i několikrát tejdně
reagovatAle v dejcháčích je to o něčem úplně jiném.
- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 23:07 ® Bosanac
-
Zasadne brodit naostro , odpadaji problemi s pocenim , vybrem znacky a udrzbou .
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 22:45 ® Shrek
-
Rudo,neříkej mi,že na přehradě lezeš ten kopec od parkoviště nahoru v broďákách??Vždyť to je o infarkt.Pokud se bavíme o té samé přehradě.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 22:19 ® kkarlos
-
ano pokracuj, velebnosti… hh a co si v posledni dobe umasaril…?
reagovat