Vyhledávání
Brodící kalhoty
2.8.2006 | mdx | 23.566 zobrazení | 117 odpovědí
zdravim všechny příznivce muškaření.Chci si koupit nový prsačky.Určitě chci botovej systém ale nevim jestli neopren nebo dejchací materiál.Vrazil bych do toho tak 8–10 tisíc.Z neoprénů se mi líbí Bare a z dejchacích Orvis Clearwater nebo Silver Label.Má s těma orvisama někdo zkušenost?Co by jste doporučili a od jaké značky?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 21:26 ® pif
-
mám neoprény,miluju neoprény,doporučuju neoprény.mají hafo výhod.cumbajšpíl slouží místo krabičky na muchy,muchy se do nich dají dobře zapichávat.působí jako odvodňovací,potažmo odtučňovací kůra.když sebou mrskneš na zem,tlumí to bolest.vypadáš v nich jak robot,rybám je tě líto a líp berou…mám pokračovat?-:)))
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 18:26 ® AlanG reakce na …
-
rarach>No, tak to si dovedu predstavit. Z parkoviste nahoru na hraz a muzes se prevlikat, podzim nepodzim.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 17:52 ® ZN reakce na …
-
Proč budou dobré na konci podzimu?
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 16:52 ® rarach
-
mdx:Na boat používám neopreny bez problémů, už proto, že na něj lezu jenom na jaře nebo na podzim a toho kopání tam zase tak moc není nebo já tedy tak moc nejezdím to si ho radši donesu tam kde se budu mantat. Já myslím, že po všem co jsi tu napsal, jsou pro Tebe Silver Label ideální řešení.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 16:52 ® Dědek
-
Čtyři roky jsem se trápil v neoprenech ( kupodivu netečou v rozkroku, ale smáčejí na jedné hoze v přechodu bota-neopren), až jsem si letos koupil dejcháče a nemohu si je vynachválit. Rozdíl bych přirovnal ke skafandru s měděnou přilbou ze začátku století a současným lehounkým žaketem. Ceny šly za poslední dva roky hodně dolu a za ty peníze, které do toho chceš investovat,dostaneš už celkem luxusní zboží. Neplivu na neoprény, na konci podzimu budou ještě dobré.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 15:42 ® Halibut
-
AlanG, msmaso a jin. maj pravdu! Před měsícem na Poháru Ohře to podle jednoho rozhodčího bylo jasně vidět, že borci, který chytaj 1. ligu a byli tam i Fikarové, Mikač, Král aj., tak neopreny nemaj. Dřív je ale, jak jsem tam asi před třema léty viděl, měli.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 15:13 ® mdx reakce na …
-
Jo a uvažuju o Boatu a tak si myslim že je lepší dejchák když člověk kope nohama.Jinak co prádlo,používám Moiru Mono+Plyš,myslíte že to stačí?Jinak kdo by měl hodně zkušeností tak můžem pokecat po icq,ale až od zejtra večer.Dneska jedu na pstruhy přes noc
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:26 ® mdx reakce na …
-
Jsou nějaký stránky kde by byly ty kalhoty od patagonie,nebo od Hodgeman?Jinak jsem myslel 10000 kč i s botama,myslim že by stačily orvis Clearwater.V Orvisu bych měl možnost 20% slevy
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:13 ® toulovec reakce na …
-
Majku věř že bych ti nelhal: vloni jsem byl zabrozen 1.5 hodiny v mínus pěti až po kule, na sobě jedny tlustý tepláky (na termoprádélko teprve spořím), dvoje slabý ponožky (víc se mi do boty nevleze protože mám 13 nohu) a nechalo se to vydržet. Ne že bych výskal blahem, ale rozhodně jsem nebyl na kost. Promrzlý jsem měl to co bylo nad vodou, ale pod vodou bylo tak o 10 stupňů tepleji, takže pohoda.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:09 ® toulovec
-
vloni jsem v srpnu koupil Orvis Clearwater, tekly hned při prvním zabrodění a to tak že dost. Domluvil jsem se Volem, vydržel to do konce sezony, v prosinci poslal na reklamaci. Jelikož 16.4. ještě nebyly zpět, domluvil jsem se v Legerce, doplatil rozdíl a vzal si Siver labely. Už rozdíl v materiálu tam je rozhodně znát, chodím v nich zatím jen 1/2 sezony, takže nemůžu hodnotit, látka se mi však zdá měkčí než u Clearwaterů, tudíž jsou o maličko pohodlnější.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 14:04 ® BigMike reakce na …
-
Že nemám 10.000,– na kalhoty mi nějak nevadí, ale chlubit se tím nebudu:)) A to je v těch prodyšnejch v zimě teplo? Já myslím, že ne?
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:55 ® AlanG reakce na …
-
BigMike>Ze nemas 10 000,– nevadi. Osobne bych se tim moc nechlubil, ale neva, mas spoustu moznosti. Solidni dejchace se prodavaji za cenu kolem 200 USD (Simms L2 a Lightweight, Hodgeman W420 a W430, Patagonia Watermaster Light, dotazovany Orvis Silver Label), coz je 5 000,– a to neni nic, co by clovek do sveho zdravi nemohl ivestovat.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:42 ® rarach
-
BM: Nejde, tenhle človíček chce jasně něco jiného než PVC, o tom jestli na to má někdo nebo nemá tu nepadlo ani slovo. MDX: Myslím, že je měl Toulovec, ale mám pokud si to dobře pamatuji, tak je měnil za Pro Guidy, jenže Toulík chraň mne pánbůh, není průměrný člověk..
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:34 ® mdx reakce na …
-
A nemá někdo zkušenost se Silver Label od orvisu?cena by docela šla.A co Simms Freestone?
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:24 ® Robur
-
Rarach, obávám se, že pokud se bude 50*převlíkat, tak mu zima nebude
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:22 ® kkarlos
-
hh, prave mi je privezli, a za chvilenku je jdu hned otestovat… tk jsem zvedav…
reagovat)
- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 13:18 ® BigMike reakce na …
-
Rarach: hmm, ty máš ale mluvu!!! Nejde to říct normálně? Já třeba 10.000,– tisíc na broďáky nemám, tak než neopren, nosím PVC za 1.200,–! A že je v nich napodzim trošku zima, To holt musím překousnout!
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:50 ® rarach
-
Robur: i kdyby si jich pořídil 50 za den, tak mu v nich bude zkraje a konce sezony zima a teď bude mokrej od potu jako pyča, kdo to nechce pochopit tomu ani bambilion smajlíků nepomůže. Jediná vyjímka je MT, ten už nemá cit v nohách.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:42 ® Robur reakce na …
-
kkarlos nedej se, zase by moohl mít na každý den jedny, a třeba by pořídil i se smajlíkama
reagovatto už by pak měl i určitý komfort.
- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:38 ® kkarlos reakce na …
-
hh, ja jen rikal co ja…
reagovateste kdyz neopreny pomlouvate…
- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:22 ® rarach
-
kakakakaakkarrlos: Svoje rady si strč do řiti, tenhle člověk chce pohodlí a kvalitu, ne píčovinu za 12 stovek.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:10 ® kkarlos
-
mam objednany brodaky z pvc… – chci to tak normal do vody ke kolenum… ale nekdy taky zajdu hloubs ale to min…
reagovata myslim ze mi to bude stacit…
- Čtvrtek 3. srpna 2006 ve 12:02 ® AlanG reakce na …
-
Tohle dilema jsem resil v roce 2000. Tekly mi neopreny (Simms
reagovata premyslel jsem co dal. Ted mame rok 2006, neopren is dead. Simms (a rada dalsich) neopreny vubec nenabizi uz nekolik let. Vubec neni co resit.
- Čtvrtek 3. srpna 2006 v 11:19 ® msmaso
-
Zkušenost s nima nemám,ale mám kamaráda co má rybářskej obchod(dobře zajetej)a ten veškerý neoprény přestal brát protože ať dřív nebo později kdo je koupil(jedno jaká značka) tak jim teče mezi nohama ve švu.Tak že se švem mezi nohama nebrat.Já sám jsem začal chodit na pstruhovku a on radil neopren vyhozený peníze.Jak psal rarach zabrodit jo ale chodit nebo horší terén špatný.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 8:25 ® rarach
-
Neopren je mrtvej materiál, je to sice dobré na zabrodění, ale na nějaké vycházky zapomeň, to Ti potečou hodně brzo. Za ty peníze bych šel do orvisů PRO GUIDE II SF WADERS, jsou cesty jak se s cenou dostat pod 10 litrů, ale Ty si hledej sám, při pozorném hledání v dřívějších příspěvcích a že jich tady už o broďácích bylo to najdeš. Výborné jsou také kalhoty Vision.
reagovat - Čtvrtek 3. srpna 2006 v 0:12 ® mdx reakce na …
-
Myslíš že třeba ani neopreny od Simms by nevydržely?A jakou by si doporučil značku dejcháků?
reagovat - Středa 2. srpna 2006 ve 23:50 ® BoBo-Falknow
-
Hlavně – jestli je chceš mít déle než sezonu, tak se na neopreny vykašli.
reagovat