Chytej.cz

Sbirolino,bombeta a pod. necteno

8.8.2004 | rybopet | 10.156 zobrazení | 27 odpovědí

Používate tieto moderné novinky na prívlač?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 9. června 2009 ve 12:47 ® Ája reakce na …

Zdravím všechny diskutující, náhodou jsem se mihnul kolem tohoto diskuzního fora, protže jsem hledal info hodhledně splávku Sbirolino, neboli také se mu prý říká Bombeta. Našel jsem hezké stránky na sk, kde jsou různá videa a mimo jiné ze zde mluví o shora uvedeném splávku. Teoreticky je to jednoduché, nevím, jak to vypadá v praxi. Zde je odkaz http://www.rrr.sk/….7.2008.html

reagovat
Sobota 18. září 2004 ve 23:06 ® HaD
HaD

morpheus: nějak podobně to dělám, mám vlasec 0,25 a 10 m šokovky na 40 kg, ale prut mám na to házení jen 2,7m 80–270 g a to je asi moc krátký

reagovat
Pátek 17. září 2004 ve 23:28 ® jaryn

jarv ozvi se vysvětli si mi to u žejdlíku dobře. tak jim to popiš. pak už záleží na tom si to vyzkoušet a učit se.

reagovat
Pondělí 13. září 2004 ve 13:57 ® morpheus

to DaH: Nevím jestli je to dobré nebo ne. Nikdy jsem takovou zátěží neházel a hlavně asi taky bude jiný nádobíčko. Nevím čím jsi házel ale podle toho že lovíš sumce ,tak asi nějakej výplet z tenisový rakety nebo silná šňůra a potom bych řekl že to je dost dobrý. Moje největší zátěž byla 110g 3 a čtvrt librovej prut Chub power wave+ 396cm(snad nezlomitelnej prut) a naviják daiwa emblem 5500(cívka jak plechovka od solviny) vlasez 0,24 ,šokovka na 10,5kg , pevná montáž se 110gr olovem tvaru protáhlé kapky. Jde o to věřit prutu. Nikdy jsem takhle neházel ,až když jsem kupoval tenhle prut. maník co mi ho prodával mi tam dal 90gr olovo a řekl nahoď jak nejlíp umíš a dej do toho tolik rychlosti a síly aby jsi ho zlomil. Až to uděláš desetkrát za sebou tak se rozhodni jestli ho chceš nebo ne. Po deseti hodech bylo vše jasné. A není to žádný poleno ,povodím na něm i 40cm kapříka a krásně ho cítím. Jinak styl házení se někomu zdá až komický. Dědulové u vody se mi smáli co to dělám, ale na podzim když se rybky stáhli na hloubku a já jim tam servíroval montáže až pod nos a tahal rybky, tak dědulové co se svými stařičkýmy teleskopy a krmítky s knedlíkama házeli max. 70m ,jenom čuměli.
V první řadě si prst kterým držím šokovku přelepím náplastí. od koncového očka mám venku asi tak 1.5–2m montáže. kterou před vlastním hodem rozhoupu. Zaberu když je rozhoupané olovo nejdál ode mne a ještě si tak dva kroky nakročím do předu ,jako když se hází oštěpem. To je podle mne největší záhul na prut jaký může být. Pak už jen ve správný čas pustit šokovku a prut držet co nejvíce v přímce s letícím vlascem. Nevím jestli se to takhle dá pochopit.

reagovat
Neděle 12. září 2004 ve 13:48 ® Milky
Milky

DaH: No jo, Železný vyhořel na LOH a už má v tvojí osobě zástupce. Zatím to budeš maskovat, aby ostatní spotroffci slastně netučili, kdo že jim to roste za konkurenta!

reagovat
Úterý 7. září 2004 ve 23:39 ® dudu

DaH: Určitě to jde ještě dál a s ještě větší zátěží. Viděl jsem to v televizi , na olympiádě vrh kladivem:-) ,

reagovat
Úterý 7. září 2004 v 11:44 ® HaD
HaD

Morpheus: já teď testuju novou metodu chytání sumců bez zavážky na velkou vzdálenost. Zkoušel jsem si, jak daleko hodím bez tréninku a s 200g olovem jsem to švihnul na cca 80 metrů a s 400g olovem cca 65–70 metrů. To jde ne? Máš nějaký poznatky jak hodit dál?

reagovat
Úterý 7. září 2004 v 7:32 ® toulovec
toulovec

Hele přátelé, kdo pojedete na sraz, a se sbirem máte nějaké zkušenosti, hlásím se na předváděčku a zkoušečku!!! ))

reagovat
Pondělí 6. září 2004 v 17:07 @ 

Morpheus: Máš hozenou rukavici! Napiš článek,ale tak, ať to pochopí i Ti co začínají žít s holkou,které se říká mentální retardace, už se o mne taky pokouší,mrcha jed­na!

reagovat
Pondělí 6. září 2004 ve 12:25 ® Rybicka

Morpheus: Nezajímá mě ani, kolik házíš metrů, ale jak. Jakým způsobem. Popiš mi prosím jakou používáš techniku, montáž a nádobíčko. Nikde tu zatím není napsané, jak správně nahazovat. Děkuji.

reagovat
Sobota 4. září 2004 v 16:38 ® morpheus

kuwa..... to je dlouhý. To je asi moje životní dílo. To jsem měl poslat DaH jako článek

reagovat
Sobota 4. září 2004 v 16:36 ® morpheus

Tak dozvíme se tady něco o tom sbiru? Byl jsem v Ústí u Braunsteina nakupovat nějaký gumy a plechy. Sbirolino jsem si tam prohlédl i omakal. A nijak chytrej z toho nejsem(prodavač věděl kulový). může to fungovat s mini nástrahami. I když......... aby to fungovalo musí podle mne být hodně ,hodně dlouhej návazec ale potom se to při nahazování musí motat. A hlavně ,co mi stále nejde do hlavy (a doufám že se brzo dozvím…čekám na odpověd už měsíc). Chuďas(nebo tak nějak nevím přesně) psal že s tím hází 120m. Chtěl bych to vidět ,nebo aspoň osvětlit. Pro rejpaly: O dalekých hodech toho vím až až(mimo jiné jsem i, jak se s oblibou říká bobkař, i když už jen sváteční cca 3–4 5denní bobkaření ročně. Pro srovnání týdně chodím na ryby minimálně 2× a není vyjímka 5×). A měl jsem jednou na toto téma, na mrku ,velmi ostrou debatu. Když se tam nějaký začátečník ptal jak daleko kdo hází a jak. I když se považuji stále za začátečníka, tak to co vím tak rád předám dál. A tak jsem na otázku odpověděl kolik házím a přesně jsem popsal techniku ,montáž a nádobíčko. Mimochodem šlo o 140m, dá se říci s hig-endovým nádobíčkem na big-carp. Pánové, takovou smršť ,výsměchu a jiných hloupých a pochybovačných připomínek co se mi dostala v komentářích (typu „víš jak je dlouhej metr?“, nebo „jsi jel půlku na lodi a půlku hodil néé),od těch PROFI KAPRAŘŮ, jsem ještě nezažil. Dostalo mě to ,až tak že jsem asi za tři dny ,vzal kámoše ,pásmo a prut a šel na louku házet a měřit(připadal jsem si jak blb ale chtěl jsem vědět JAK JE DLOUHEJ METR). Kromě pár nevydařenejch pokusů jsem se sek cca o 2–6m(pro info dnes ,tedy strochu změněnou montáží než byla tenkrát ,ale se stejnou výbavou,hodím 150–160m dle větru). Další den jsem s hrdostí všechny poznatky a měření , přednesl do fóra ,kde mě sprali. A výsledek – jeden maník napsal "jseš dobrej,znám jednoho chlápka co taky takhle hází“ a další už se ani neozvali. Ufff to jsem se nějak rozepsal. Aby jsem to shrnul. Vím tedy moc dobře ,co jsou to daleké hody,ale nekomentuji výrok Chuďase ,že hází s vláčákem 120m. Čekám až se k tomu vyjádří sám.

PS:A pak, že bych nenapsal článek. Asi vám pánové začnu konkurovat vaše spisovatelské schopnosti.

PS2:Mimo jiné ,zmíněná historka je jeden z několika důvodů ,proč je dnes pro mne web č.1 Chytej. cz a né MRK, jak to bylo dřív.
Jestli to někdo dočetl až sem tak díky za trpělivost.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 9:38 ® morpheus

Sedum: Taky o tom moc nevím. A jestli jsem to dobře pochopil tak je to de facto něco mezi bublinou a angličákem. Tady jsem něco našel ,ale cizí řeči mi moc nejdou. www. pescarulamator. as. ro

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2004 v 19:37 @ 

Hoši, chci tímto navázat na Toulovce a poprosit Vás, jakožto machry přes tuto legraci, abyste nám poskytli bližší informace,články a popřípadě náčrtky. Já třeba vůbec nevím o co gou a přitom Vy si tady o tom povídáte, jako kdyby to byla u vody samozřejmost.

reagovat
Čtvrtek 26. srpna 2004 ve 12:23 ® morpheus

70m hodím taky(sice ne se sbirolinem s tím jsem ještě neměl tu čest). A s plandavkou když chytí ten správnej grip ,tak možná i 80m ale 120m o tom se sní i kde jakemu kapraři. Ale chtěl bych to umět. tak návody sem

reagovat
Středa 25. srpna 2004 ve 23:27 ® rybopet

chudas-dačo napíš

reagovat
Středa 25. srpna 2004 ve 23:21 ® rybopet

Minulý rok som si zaumienil,že nejakým spôsobom dostanem nástrahu do perejí hučiacej vody pod výpusťou z údolnej nádrže. Najbližšie možné miesto na rybolov však bolo dobrých 100m od hučiacej riavy. Bolo horúce leto,jedine v tejto prekysličenej vode môžu byť nejaké dravce. Netušil som aké,ani som nemal žiadne informácie,len taká intuícia mi nahovárala,aby som to vyskúšal. Ale ako?Na vláčku o gramáži 10–30g som naviazal polopotápavé sbirolino/pri­ehľadné s anténkou o gramáži 40g-risk je niekedy zisk /pod karabinku náväzec 130cm 0,16 a na konci ružový twister 5cm s 3g hlavičkou. Ked to videli moji parťáci,ktorých som veľkoryso pozval na nasledujúcu rybačku,neveriacko krútili hlavami,ale len do chvíle kým som na tretí hod nevylovil statného duháka. Na túto zostavu,ktorú som razantne poťahoval,som dostal svojho najväčšieho jalca/54 cm/,duháky od 35 do 45 cm. Ale podstata je tá,že celú zostavu som musel švihnúť presne vedľa betonového múru riadným švihom asi do vzdialenosti 60 až 70 metrov,priamo do spenených vln,kde po druhom alebo treťom cuknutí nasledoval razantný záber. Boli to rybačky snov,ale len do tej doby,pokiaľ elektráreň nezastavila prívod vody a vdaka sbirolinu,ktorým som nástrahu dopravil do patričnej vzdialenosti.

reagovat
Úterý 24. srpna 2004 v 19:46 ® morpheus

Já tak nějak představu mám, ale furt mi nejde do hlavy těch 120m.

reagovat
Pondělí 23. srpna 2004 ve 14:21 ® toulovec
toulovec

hele šoumeni, nechcete někdo napsat nějakej článek??? připojit pár foteček, náčrtků, doporučit nejlepší nástrahy za sbiro...... hledám hledám, nikde žádná fotka, všude na sbiro samá reklama, ale nikde konkrétní informace pro začátečníka či magora. Kdo napíše článeček, dostane na srazu… a teď nevím abych se neukecl a nešel moc vysoko:o))) Nic nedostane!

reagovat
Sobota 14. srpna 2004 v 0:35 ® rybopet

chudas12-používaš potapavé,polop. alebo plávajúce?Čo si chytil?Akú techniku vláčenia používaš?Dík.

reagovat
Pátek 13. srpna 2004 ve 14:57 ® jaryn

jarv: díky, teď jedu na dovolenou a 30.8. bych se ozval.

reagovat
Středa 11. srpna 2004 ve 23:46 ® morpheus

to na vlasec navážeš šňůru s vyšší pevností než kmenovej vlasec ,tak aby při nahazování jsi měl tak aspoň 4–5 otáček na cívce navijáku. To znamená při 3metrovém prutu ,návazec cca 3,7 – 4m šňůry. A na konec tý šňůry teprve montáž ,nebo jen koncový návazec. Používá se to především k dalekým hodům. Šňůra nemá průtažnost jako vlasec ,tzn. že se do toho můžeš plňě opřít. Kdežto když se opřeš do hodu a máš tam 0,18 vlasec tak to rádo praská( samozřejmě s vyšší zátěží) Snad jsem to vysvětlil ,tak že to pochopíš. Když tak se ptej.

reagovat
Středa 11. srpna 2004 v 18:57 ® overhaul

Co to je šokový návazec?

reagovat
Středa 11. srpna 2004 v 15:10 ® jarv

Jaryn: napiš kdy jdeš na žejdlík a pokud máš zájem, tak něco literatury ti mohu donést.

reagovat
Středa 11. srpna 2004 v 10:08 ® morpheus

fakt s tím házíš 120metrů?????? jakej tam máš naviják ,myslím velikost cívky? A jak je těžká, myslím váhově, ta montáž? Když máš šokovku a před ní ještě 1.2m návazec ,to znamená že nahazuješ a máš před špičkou prutu cca 1,7m montáž, a s třímetrovým prutem. To se musí blbě házet né?

reagovat
Úterý 10. srpna 2004 v 16:48 ® jaryn

Popište mi jak to vypadá. Získal jsem náhodou něco jako splávek a prý se to dává před woblera. Víc nevím, ani jak se to předsazuje, jestli trubičkou nebo tělíčkem k wobleru

reagovat
Pondělí 9. srpna 2004 v 8:40 ® chudas12

Používam ich krátku chvíľu pre lov na väčšie vzdialenosti s malými voblermi. Ide to pomerne dobre, ale nie je to klasická prívlač. To je samozrejme môj subjektívny pohľad. Pre dlhšie lety používam 0,20mm silon a na začiatku šokový nadvezec na udici 3m 40–60g strednej akcie, to mi asi najviac sedí. Pred Sbirolino dávam 0,17mm o dĺžke asi 1,2m. Celý komplet letí asi 100–120m, odhadom. Voblery používam Salmo Hornet tie najmenšie a Dorado Magic, tie sú síce vyrábané v Krosne v Poľsku, ale ja ich mám z Nemecka. Salmo má dĺžku 2,5 cm a Dorado 1,8 cm. Sú malé a pri lete a nahadzovaní nezavadzajú. Neviem či si chcel takýto popis, ak nie pýtaj sa.

reagovat