Vyhledávání
Sumci a jelci
31.7.2006 | jake | 3.261 zobrazení | 8 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s chytáním sumců na jelce – zejména teď v poslední době? Mám takový pocit, jakoby sumci (možná je to jen pro určitou lokalitu – konkrétně revír Morava 12) jelce naprosto ignorovali. Máte někdo podobnou zkušenost? Jaké zkoušet jiné alternativy? Plotice? oukleje? cejny? Případně něco úplně jiného?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. srpna 2006 v 11:23 ® Donald
-
Na Moravě (od 5 po 13) brávali sumíci opravdu nejlépe na Jelce, ale letos mám pár vycházek na bojku i podvoďák jak na 5, tak 11,12,13 a musím se přiznat, že jsem mohl zkoušet na cokoliv a nic nebralo. Nejen Jelce. Sice těch vycházek nebylo zas tak moc ale jak vidím, tak nejsem sám, komu sumíci na Moravě 12 ignorují nástražní rybu
reagovat.
- Úterý 1. srpna 2006 ve 21:00 ® antony
-
Nevim,jak letos-to jsem ještě na jelca nechytal,ale minulé roky platila rovnice JELEC=ZÁBĚR.Teda ne na 100%ˇ,ale pokud tam byl jelec,tak jsem byl dvojnásob vypjatý,kdy už to přijde.Chytával jsem na jelce kolem 30cm na řece Moravě 6–11.
reagovat - Úterý 1. srpna 2006 v 18:14 ® koloseum reakce na …
-
ja zase dam bud karasa alebo velku cervenicu…kludne mi to zebere aj vjetsi sumec na uplne beznu nastraznu cervenicku a tak sa stane ze chytam nelen sumcov ale aj stuky,zubace a ostrieze…na tazko aj uhorov ale tie idu lepsie na cervov ale to bokom…
reagovat - Úterý 1. srpna 2006 v 16:49 ® njesek
-
na Dyji 7 chytáme na cejny,ale pod Bulharama vím,že se na jelce chytá,ale asi jak všude,nikdy to není jistý
reagovat - Pondělí 31. července 2006 v 19:38 ® Krvinka reakce na …
-
No nevim jak s mnozstvim daneho druhu ale mi nejvice vzdy fungovali rybycky ktere se na dannem reviru nevyskytovli a nebo jen zridka. Napr. Ouklejky na rybniku, hrouzci na velkych jezerech…no proste rybky ktere tam nejsou s tim mam nejvice uspechu alespon ja…obzvlaste na stiky a candaty. Sumce mam zatim jen 2 male takze nedokazu posoudit ale prisi na hrouzka na rece a hrouku tam je opravdu poskromno…
reagovat - Pondělí 31. července 2006 v 16:19 ® HaD
-
řekl bych, že je to jak kdy – někdy po nich doslova šílí a někdy je to úplně jedno
reagovat - Pondělí 31. července 2006 ve 13:39 ® Robur
-
z lidského hlediska to nemá chybu, jen je třeba zjistit, co si o tom myslí sumec
reagovat - Pondělí 31. července 2006 ve 13:23 ® Zcuter
-
často se pužívají líni, ale je vhodné jít předem na danou lokalitu zjistit, kolik a čeho se tam nejvíce vyskytuje a potom podle toho se rozhodnot na co chytat( např. je blbost chytat na jelce, když se v dané lokalitě třeba nevyskytují, nebo velmi málo) (a naopak je vhodné chytat na něco so se na daném revíru vyskytuje hodně…potom ten sumec nebude mít takový strach..) alespoň toto je můj názor, a je to si mylsím rozumné-aj to říká logika…nebo se mýlím!?nevím…
reagovat