Chytej.cz

Lámání trojháčku u třpytek Hammer 0 necteno

29.7.2006 | DEATH | 2.543 zobrazení | 19 odpovědí

Zkrátka a jednodušše nechápu, zda jsem chytil blbou várku překalených háčků, bo co to je za ptákovinu. Už jsem oddělal 2 třpytky ze 3. Z jedný štika udělala jednoháček a u druhý se prostě ulomil háček u očka. Ptám se tedy, jenom blbá várka, nebo s tim máte taky zkušenosti ? (Že bych se na ně kdyžtak vy…)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 30. července 2006 ve 20:00 ® Lukas

BoBo-Falknow:alespon jsem se poucil.

reagovat
Neděle 30. července 2006 v 16:59 ® Kazan

Bobo> já vím, proto jsem tam taky dopsal duškovu odpověď, u mě je tento film taky „number one“ :-)

reagovat
Neděle 30. července 2006 v 16:49 ® ywan

jáááj som sa o*ebal :-) admin pls, presuň to do toho „kouření“ díky :-)

reagovat
Neděle 30. července 2006 v 16:48 ® ywan

poznám chlapíka, čo s tým prestane keď zamrznú jazerá, a začne na začiatku sezóny, tvrdí že na rybách to bez cigára nejde :-)

reagovat
Neděle 30. července 2006 v 16:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Kazan: To byla jen citace z jednoho oblíbeného filmu ;-)

reagovat
Neděle 30. července 2006 ve 13:15 ® Kazan

Lukas> hustoměr se používá na měření hustoty kapaliny, třeba u auťáku na měření elektrolytu v baterii, nebo na měřění hustoty nemrznoucí kapaliny. Stím by se tvrdost háčku dost blbě měřila :-) Bobo> klídek, ..... takové velbloudí, kupříkladu ano..... :-)) ))

reagovat
Neděle 30. července 2006 ve 12:01 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Lukas: Jestli mi to vadí? Ano, taková otázka mi vadí, neboť je asi stejně hodnotaná jako otázka „A hoří hovno?“.

Jinak máš pravdu, hustoměr existuje, stejně jako třeba hlukoměr, obojím změříš tvrdost materiálu asi stejně.

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 15:52 ® Robur
Robur

Nemáte někdo kontakt na výrobce Hammer, jeden jsem našel ale nikdo to nebere, což bylo vysvětleno tím, že majitel komunkuje minimálně. Ale dostal jsem typ, že prý umí udělat tu lopatku s hačkem na Blade dancera.

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 15:44 ® Bosanac

BoBo: Toto bylo husty :-))

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 13:28 ® Lukas

BoBo-Falknow:já jsem se jen ptal.to ti vadí?a hustoměr existuje!

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 13:02 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Lukas: Prosím Tě, než něco napíšeš, zkus si to POŘÁDNĚ rozmyslet.

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 12:38 ® Lukas

Axamith:a nemá tvrdost vliv na hustotu?že by hustoměr?

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 12:26 ® Axamith reakce na …
Axamith

Teď už jsou tvrdoměry, který přímo odečítají tvrdost ma budíku a na malé věci jsou přenosné tvrdoměry. Ten přenosný sice namáme, ale konkurence od vedle ano. Aje jestli má cenu se tím vůbec zabívat.

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 12:21 ® dudu

Axamith- Jde spíš o to, jak bys do háčku velikosti třeba 10, který prakticky nemá plochu, chtěl zatlačovat kuličku nebo jehlan, a následně porovnával otisk se vzorkem ? To podle mě asi nepůjde. Nebo máte nějaký jiný systém měření?

reagovat
Sobota 29. července 2006 ve 12:12 ® Axamith reakce na …
Axamith

Dudu : V práci máme na měření tvrdosti přístroj, takže bych tu možnost měl. Ale jak píšeš, Co jsem začal kupovat pouze háčky od osvědčených firem tak se mui nestalo, že by praskaly nabo se rovnaly.

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 11:38 ® dudu

Axamith- bohužel nevím jakou by měli mít háčky tvrdost, ale zajímalo by mě, jakým způsobem by jsi to chtěl měřit.

Jinak taky občas narazím na překalený háčky, nebo jigy, ale většinou noname značky. Naposledy to byly jigy, u kterých nešel zamáčknout protihrot, protože se mě háček okamžitě rozlomil:-(( Myslím si že u většiny vadných háčků kvalita prokalení kolísá, ale jsou i takové co stojí permanentně za h… . Slušná firma by si kvalitu měla umět pohlídat, a taky to dělá, bohužel se to projeví i na ceně.

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 10:59 ® Axamith
Axamith

Háčky se mi nelámou, jenom jsou některý gumový. Zajímalo by mě, jestli někdo ví, jakou by měli mít tvrdost ( např. podle stupnice Rockwell ) Pak by nebyl problém to přeměřit a popř. reklamovat.

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 10:09 ® skwor
skwor

U mě je to stejně, jak píše Bosanac, háčky se vždyčky narovnají. Zlomil jsem jen jeden, a to u zelené 0 s křidélkem typu „aglia long“

reagovat
Sobota 29. července 2006 v 8:21 ® Bosanac

Pravdepodobne blba varka , mne se na 00 a 0 na vetsich rybach 60–70 cm narovnavaji .

reagovat