Vyhledávání
pop
5.8.2004 | Prizrak | 23.349 zobrazení | 40 odpovědí
Může mi někdo podrobně napsat jak mám vodit popa? Jak rychle ho mám táhnout a má dělat spíš bublinky nebo šplíchance jak velký a v jaké intenzitě? Už jsem ho párkrát zkoušel, ale teprve až včera když už byla tma, jsem chytl prvního tloušťe na tuto nástrahu. (Asi už ani neviděl na co vyjel) Něco mi však říká, že tento wobler má na víc. Poraďte mi, jak na to. (Chytám na pomalu tekoucí řece, a ulovit bych chtěl tloušťe a štiku.)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 20. srpna 2004 v 9:40 ® doktor
-
Ahoj. Tak POP zase troška skúsil ale nič. PROP objednaný ale nemôžem ho zohnať stále. Ale skúsil od OWNERU ZIP´N ZIGGY a boleň sa hneď pomýlil. Škoda len, že spadol. Ale robí to krásne! Skúste! Ak Vám beru POP tak na toto zachytáte. Musím už konečne dostať boleňa. www. ownerhooks. com
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 ve 21:27 ® BigMike
-
D+H : to chytáš na Rapalu? Asi také koupím ten s vrtulkou. Na pukání s normál nemám nervy
reagovatTedy trpělivost.
- Čtvrtek 19. srpna 2004 v 15:31 ® HaD
-
jo a k technice: točím co nejrychleji dokážu a jen pohupuju špičkou, aby zrychloval a zpomaloval. Záběry mívám jak při tažení přes proud tak i při tažení proti proudu. Vždy se za propem tak 1–1,5 m udělá závar a ve zlomku vteřiny BUM do prutu a je tam. Ze tří útoků jsou tak 2 úspěšný- tedy zatím. úspěchy mám pod jezem v proudné peřejnaté vodě, kde prop díky vlkám i nadskakuje občas i cca 3–8 cm nad vodu
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 v 15:27 ® HaD
-
teď občas chodím s „propem“ (s vrtulkou) a na boleny je to mazec. pokaždý nějakýho dostanu . zatím nej cca 70cm
reagovat - Úterý 10. srpna 2004 v 18:25 ® Prizrak
-
Tak včera druhá ryba! Sice menší exemplář, ale potěšil.(Jelec 30 cm). Ale jinak dost záběrů nejspíš od tloušťů a taky dva větší snad od štiky… Hodně se mi stalo, že wobler brali chvilku po dopadu, ale žádnej se nezasekl. Teprve dnes jsem přišel proč. Měl jsem tupý háčky jak prdel No ale už jsou vyměněný tak snad to bude lepší. S kámošem dneska ještě vyzkoušíme Propa, tak uvidíme. Jo a stala se mi zajímavá věc: Byla už slušná tma, ale pořád jsem chytal. A jak tak táhnu popa, tak najednou jako by uvázl. Říkám si, že to není možný, a tak táhnu co to de. Jako bych táhnul pořádnej klacek a už jsem to měl tak 1,5 m ode mě když se to najednou rozjelo za mě rychle se to otočilo rozjelo přede mne a wobler vylítl do vzduchu. To vše během dvou sekund. Co to mohlo být? Chytal jsem na soutoku v teplejší vodě, kde není voda ani po kolena.
reagovat - Pondělí 9. srpna 2004 ve 13:16 ® doktor
-
jiris: V SR. čítal.
reagovat - Pondělí 9. srpna 2004 v 10:55 ® Prizrak
-
jiris: Bydlím tak 30 km od Brna
reagovat - Neděle 8. srpna 2004 v 19:22 ® jiris
-
doktor – zkus přečíst v rubrice bolen – článek dravá plotice – sice je to ze stojáku, ale možná tam něco najdeš. Řeky sou na popování lehčí než stojáky.
reagovat - Neděle 8. srpna 2004 v 19:20 ® jiris
-
Prizrak – chytat štiky na popa je hódně obtížný, pro začátek začni radši s bolenama a tlouštěma. Na tlouště pop 5 cm. Vodit můžeš pomali jen dělat vlnku, nebo naopak zhruba 30centimetrové škuby. Blbě se to píše, odkud jsi? Doktor – ty chytáš na Moravě v ČR nebo SR?
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2004 v 9:14 ® doktor
-
No to ma tiež zaujíma. Ja kúpil POP na boleňov aj skúšal keď lovili ale nič. Vraj sa má s ním poškubávať aby špliechal ale… . Na tečúcu je vraj ale lepší PROP ten ale stále nemajú tak neskúšal.
reagovat