Chytej.cz

Soukromý revír Grunty?? necteno

19.7.2006 | Carpboy | 7.821 zobrazení | 56 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s tímto soukromým revírem??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 20. července 2006 v 19:23 ® Prichy reakce na …
Prichy

hloubeji do penezenky? 900? tak to budu radsi chytat na svazovce ploticky! 900 korun je pro vetsinu populace 1–2 smeny v praci (brano v „cistem“)..­....pro me by byla nej ryba, ktera se vytrela na dannem reviru, vyrostla a pak se ji podarilo chytit…napr kapr 50 by dle vas mohl byt kolikrat na hacku na svazovce a kolikrat na soukromaku?

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 19:23 ® vagtom

Zdar Carpboy,na gruntech jsem byl asi 7 během 4 let,vždy jsem si zachytal perfektně,i když to stojí docela dost.Zatím nejsu na boilis vysazenej,tak chytám do těch 70cm v pohodě,jinak na boilis jsou tam nádherní kapři,pokud na něj nechytáš tak je tam plno jinejch krásnej ryb.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 18:24 ® mana01
mana01

Sander- Lépe by to nenapsal ani Ota Pavel. Moje řeč.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 18:12 ® Sander
Sander

ale > když to shrnu, chceš si zachytat a na svazovce to neumíš, tak jdeš na soukromák… Tak nějak nevím, kdo je tady omezenec. Pravdou je, že se na svazovky nasazují ryby menší, ale to neznamená, že tam větší nejsou, jen je umět ulovit – a o tom je a vždycky byla rybařina, kamaráde!! Co ty na to?
A ty řeči, že velká ryba ze soukromáku Ti udělá stejnou radost, si prosím nech pro sebe, svědčí to spíše o Tvé „omezenosti“. Nechci Ti v tomhle nějak oponovat. Nemá to smysl. Rybář to musí mít odmala nějak vžitý, co je to radost z „přechcané“ velké ryby, kterých je na svazovkách čím dál méně a může je lovit 300000 rybářů každý den. Napne Ti všechny smysly a donutí přemýšlet a improvizovat. To je potom ryba doslova „vydřená“ a právem si zaslouží obdiv. Ne jako ta samá ryba ze soukromáku, kde jiné ryby téměř nejsou… Ale jak říkám, kdo si myslí opak, nemá smysl mu to nějak rozmlouvat nebo vyčítat, je to jeho názor, stál bych si za ním také.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 17:49 ® mana01
mana01

ale- Nejde? Hledej, šmudlo!

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 17:46 ® mana01
mana01

TomK- Bingo!

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 17:45 ® ale

myslim,že ti pánové co tak nehezky píšou o soukromých rev. jsou trochu omezenci. Každý si muže chytat,kde chce a kde mu to sedí. A nemyslim si,že velká ryba ze soukromáku udělá menší radost než ta ze svazovky. Oni tam totiž neskáčou každej den jak si někdo naivně myslí.Možná,že ti pánové maji hlouběji do peněženky a to že musej zaplatit třeba 900kč je nakopne ktomu ,že píšou takové věci o soukr rev. Já jsem svazovku(kromě orlíka)zavrhnul už dávno,protože to co se u nás dává na svaz.vodu je hruza.Nejsem masař,ale chci se u vody pobavit a zachytat si.A to bohužel na svazovce nejde…

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 15:02 @ technik reakce na …

TomK: dokonalé přirovnání :-)

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 ve 14:20 ® Deleted

Kazdy at si chyta kde chce. Je mi to celkem jedno. Osobne na soukromaky nechodim. Velke ryby ziji i v me okoli na svazovych vodach. Jit na soukromak, to je pro mne jako bych rekl, jit za holkama a sel bych do bordelu…

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 ve 14:17 ® Mr.Stick reakce na …
Mr.Stick

@Sander: Právě proto tam jezdím, kvůli parádní atmosféře, kamarádům, se kterými se tam scházíme, krásné přírodě okolo a občas zabere i rybka a klidně se i přiznám, že kvůli jeseterům. Ostatní ryby jsem v podobných velikostech nalapal i na svazovkách, ale povodit si metrového jesetera je prostě vzpomínka do konce života. To se na svazovce nestane. Navíc jich tame je jen pár a jsou sakra vybíraví. Loni se jich chytilo jen 5…

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 ve 12:15 ® efendi
efendi

Na soukromé revíry nechodím. Pro mne je rybařina otázkou odpočinku u vody a ne chycení ryby za každou, resp. zaplacenou cenu. Abych se pak vyfotil z trofejákem a každému fotku strkal pod nos jaký jsem chlapák, to tedy nemusím. Ale proti gustu žádný dišputát, kdo chce na soukromé revíry, áť chodí. Jsou rybáři, kteří si chtějí zachytat, mít rybu zapřaženou a jiným stačí sedět u vody. Soukromé revíry nezatracuji, je to jen otázka výběru toho, co od rybařiny očekávám a co mne uspokojí.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 11:00 ® Carpboy reakce na …
Carpboy

Me jenom zajima co na tyto revíry říkají ostatní! víš!

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 10:46 ® Kouba
Kouba

no prostě lol

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 10:44 ® Kouba
Kouba

Ke gruntum muzu rict jen jedno! miloval sem ten rybnik byl to idealni rybnik ne moc velky ne moc maly, sumec stika kapr amur tolstolobik a hlave candat tam nebyl problem stalico si dopoledne vijit a bylo to tam ! proste nadhera co si vic prat!! Pak se to nejak „posralo“ a hups uz sem musel platit za rybacku 250 pak 500 nakonec myslim ze800kč! parkrát sem tam byl chytat. Rybník byl plně napuštěnej a ryby dovežený asi z mongolska protože tam kapři kolem 70 me brali jako červenky ! a to se me uz nelíbi to neni to spravný rybarení kdyz sem si zaplatil záběry!!! uz sem ta nebyl rok a doufám ze se to vratí zpet pod roketnici 1 MO Šlapanice :-)) )))))

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 10:30 ® Sander
Sander

Mr.Stick > promiň, ale to mi potom nějak uchází myšlenka, proč tam tedy vůbec jezdíš, když mezi svazovkou a soukromákem nevidíš rozdíl. Kdyby to bylo stejné, asi bych neplatil a zachytal si na svazovce, nemyslíš? :-)) ) Ale na druhou stranu Ti rozumím. Vidina snadno dosažitelných velkých ryb nás asi zanedlouho zláká všechny, byť prakticky nebude o co stát.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 0:56 ® Mr.Stick reakce na …
Mr.Stick

No, tam kam jezdím já, je to jinak. Majitel pracuje a rybníčky má jen pro zábavu a relax…navíc si s ním vždy perfektně pokecáš…rybky jsou v parádní kondici (žádné odřené, pohublé jako z jiných vod) a perou se jako lvi…jak kdysi někdo napsal – soukromý kapr je stejně chytrý a bojovný jako kapr svazový…a to je pravda…Na soukromé revíry jezdím teda tak maximálně 5× do roka, takže 90% mých odhaedm 80ti vycházek ročně tvoří svazové vody…lapu hlavně na plavačku a rozdíl mezi řekou a soukromým revírem moc nevidím (jistě, jsou takové, kde o sebe ryby mlátí ploutvemi a daly by se chytat podběrákem…když neberou, tak neberou…

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 0:38 ® Sander reakce na …
Sander

Mr.Stick > pravda, zajet si tam může každý. Ale nic na tom nemění to, že ryba odsud je jen prostředkem podnikání a bývá „naservírována“ zákazníkovi tak, aby nebyl zklamaný z lovu – takže ryb se nasadí hromada a jsou snadno dosažitelné. Se svazovkou se to srovnat nedá, i když tam třeba jeden den nemáš záběr. Je to můj názor a stejně tak ryba ze soukromáku je pro mně méněcenná a už to tak zůstane.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 0:23 ® Sander
Sander

regulus > jo, do této problematiky jsem nedávno také nahlídl a rovněž si o tom myslím své :-((

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 0:22 ® Mr.Stick reakce na …
Mr.Stick

@Sander: Jsou i soukromáky, kde se dá chytit i něco jiného než kapr. Třeba velcí líni, duháci, parmy, okouni, tloušti, jeseteři. A navíc tam za den nemusíš mít ani záběr. Znám jeden a nedám na něj dopustit…A s těmi rybáři, ke kterým je to nespravedlivé, je to blbost, každý – ANO, KAŽDÝ – si může jen na soukromáky zachytat…těch peněz (od 200 do 900 za den) není tolik…

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 23:22 ® regulus reakce na …
regulus

SANDER – bohužel zaslechl jsem i něco o panu Vepřekovi, provozovateli, pokud to tak mohu nazvat nejen tohoto revíru a konec konců i upřímně řečeno zcela neprůkazné zprávy o původu těch trofejních ryb. Sorry nechce se mě o tom psát, především proto, že většina těchto informací je z agentury JPP, ale myslím si o tom svoje.

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 22:09 ® Prichy reakce na …
Prichy

taky je nemam rad

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 21:35 ® Sander
Sander

regulus > přesně tak. Navíc, ať otevřeš jakýkoliv rybářský stránky, řeší se tam GRUNTY a jiné soukromáky. Poslední kapkou je už téměř převaha fotek trofejních ryb (kaprů, jeseterů atd.)právě ze soukromáků. Takové fotky jen s nechutí přehlížím. Nejde jen o mně, ale vůči rybářům, co se o takové ryby snaží celý život a mnohdy takového úspěchu nedosáhnou, je to dosti nespravedlivé. Ale to je stejné bohužel i v myslivosti, kdo má peníze, nemá medailové kusy kam dávat… :-( ( Lepší už to nebude, na svazovkách začínají opravdu ryby ubývat geometrickou řadou, to Ti můžu dát písemně. 13 let intenzivně chytám na pstruhovce a když se podívám, jaké ryby jsem před těmi 13 lety lovil – a na jaké věci!!! Třicítečka vlasec a těžký olovo nebylo rybám přítěží. Ale to holt řeka vypadala jinak… Ach jo.

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 21:31 ® ESKY reakce na …

ahoj kluci, napište proč nemáte rádi soukromé vody? Já třeba chytám asi 15 let a pořád samý čudly, a v soukromáku si mohu chytit devadesátku, čehož při mých tak deseti vycházkách na ryby v roce nikdy nedosáhnu…neza­tracujte je prosím, a pro Koubu : tou fotkou se klidně pochlub a podmínkami lovu, měj se čus…

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 21:11 ® regulus reakce na …
regulus

SANDER – taky máš rád soukromý revíry stejně jako já????

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 21:07 ® Sander
Sander

Copak? Na svazovkách se už nedaří?? Na tuto otázku Ti mohu sdělit jen jednu věc – nebo spíše prosbu – až se tam budeš fotit s metrovým kaprem, nech si pak tu fotku prosím pro sebe, díky.

reagovat
Středa 19. července 2006 ve 20:29 ® Kouba
Kouba

roketnice 1 tedka grunty co potom?:)))))))

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1