Chytej.cz

Muška nebo třpytka na nej pstruhy? necteno

19.7.2006 | conwiq | 4.302 zobrazení | 8 odpovědí

Zajímalo by mě jaký máte názor (zkušenosti) na to, zda se dá ulovit větší pstruh na třpytku nebo na mušku a zda je důležitá hodina lovu (ráno, večer, za tmy atd.) Jaké nástrahy s oblibou používáte…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 21. července 2006 ve 20:04 ® Kouba
Kouba

Smáčka

reagovat
Pátek 21. července 2006 ve 12:09 ® Firetiger
Firetiger

Ještě mě napadla alegorie známého vtipu:

Plakát na dveřích kostela říká: Vzít Boží jméno nadarmo je v očích Božích stejné, jako sesmilnit. Pod tím je rukou připsáno: zkusil jsem obojí a nedá se to srovnat :-)

reagovat
Pátek 21. července 2006 v 11:10 ® conwiq reakce na …
conwiq

Co se týká mě preferuji hlavně muškaření jakožto (z mého pohledu) nejserioznější způsob lovu pstruhů. Nepochybně si taky zajdu na vláčku, ale příčí se mi vytahovat trojháky z malých pstruhů, kterých v řece je na 95% (alespoň u nás).

reagovat
Pátek 21. července 2006 v 10:53 ® Firetiger
Firetiger

Statistika je věc ošidná: ligové tabulky ukazují, že největší pstruzi jsou chytáni na na vláčku. Už ale neříkají, že vláčení se věnuje mnohem více lidí, a chycení mega ryby je bohužel (bohudík :-) hodně o náhodě, takže v 

Moje doporučení je zkusit obojí a uvidět. Jestli chceš skutečně optimalizovat velikost ryby tak jdi někam, kde je stále ještě povoleno vláčení na mrtvou rybičku. Zkus si to dvakrát, třikrát a uvidíš. Pak si zajdi někam hodit mouchu na sucho, dvakrát, třikrát a srovnej si v hlavě, co ti sedí.

reagovat
Pátek 21. července 2006 v 0:44 ® Krvinka reakce na …

Me vlacka nebavi takze moucha. Na mouchu se muze taky podarit krasny kousek a zdolavani pstruha na muskarak je uplne o necem jinem. A navic existujou i streamry takze misto vlacky preferuji tohle to. Obzvlaste uz jen proto ze je tam jednohacek. Na trytkach jsou vsude trojhaky a ty dokazou ryby pekne zmasakrovat pusu.

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 ve 13:42 ® perch
perch

ze statistik si myslim ze kapitalni pstruh veme radeji trpytku nebo rybku…ale vic pstruhu jsme chytil na mouchu

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 11:54 ® conwiq
conwiq

Diky za RE: takhle to právě zkouším. Otázkou je zda tam ty ryby jsou…:)

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 9:05 ® fmfly

PŘES LÉTO CHYTÍŠ VĚTŠÍHO PSTRUHA VEČER ,VĚTŠINOU UŽ ZA TMY NA NAPODOBENINU CHROSTÍKA, NEJLEPŠÍ JE ZE SRSTI SRNY KTERÝ POŘÁD PLAVE,A CHYTÁŠ PODLE SLUCHU-PŘISEKÁVAT KAŽDÉ ŠPLOUCHNUTÍ V OKOLÍ MUŠKY.RYBA VIDÍ OPROTI OBLOZE SILUETU MUŠKY A VĚTŠÍ RYBY ZA TMY STRÁCEJÍ OSTRAŽITOST.NA TŘPYTKU JE V LÉTĚ VĚTŠINOU MÁLO VODY A LEPŠÍ JE PŘIKALENÁ

reagovat