Vyhledávání
Egypt a ryby
18.7.2006 | breca | 5.872 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím rybáře, ve čtvrtek odlétám k Rudému moři a chci vzít taky prut. Zkoušel někdo z vás tam rybařinu. Prosím o poznatky, techniku a návnady. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. července 2006 v 9:26 ® Grand2 reakce na …
-
To je pravda pri potapeni jsem tam videl perutyny, ropusnice a myslim ze trnuchy
reagovat - Středa 19. července 2006 v 8:45 ® Deleted
-
No nechci Te moc strasit, ale pokud neco chytnes, bud opatrny, jak to budes poustet. Je tam dost ryb co Te jen poreze napr. hrbetni ploutvi a dost ryb, ktere jsou jedovate. Tak hodne stesti
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 22:57 ® breca reakce na …
-
Pánové – díky za rady, až se vrátím, podělím se o výsledky
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 20:35 ® CeP reakce na …
-
Gagi> no myslim ze nechtel..
reagovat) na pouti uz jsem v tomhle stoleti jednou byl…
)
- Úterý 18. července 2006 v 19:39 ® Grand2
-
a bylo to na tezko pobliz koraloveho utesu
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 19:38 ® Grand2
-
CeP: nebyl
reagovatbreca: chytal jsem na nejaky musle ve tvaru kuzele, ale nevim co to bylo to tam vytahoval nejakej mistni kousek od brehu
- Úterý 18. července 2006 v 19:32 ® Gagi
-
CeP: Ty bys asi s Jakubem na rybách být nechtěl, že
reagovat?!
- Úterý 18. července 2006 v 18:39 ® Firetiger
-
Byl jsem v Hurgádě loni na podzim; chytat tam jde.
Možnosti jsou obecně dvě: pronajmout si loďku a vyrazit na moře, což je sice nejlepší ale musí být dohromady několik lidí, aby se to maníkovi od loďky rentovalo (samotný vás nepustí). Rybářskou výpravu nabízejí snad všechny společnosti, co pořádají vyjížďky na šnorchl ke místním korálovým ostrovům, jinými slovy se doptáš v každém hotelu. Největší problém je překecat maníka od loďky, aby jel na ryby a ne s potapěčema na šnorchl (což mimochodem taky není špatné, korálové ryby jsou pro našince jak z jiného světa).
Druhá možnost je půjčit si prut od mísťnáků a chytat ze břehu – místňáků s prutama najdeš na okrajových částech Hurgády (a asi všech vesnic na pobřeží) spoustu. Pruty co mají jsou vesměs „pěkné“ kousky, model tak 1960 a dimenzované na žraloka, i když s údržbou se nikdo moc netrápí.
Když jsem tam byl tak jsem zkusil metodu rybolovu na tradiční egyptský způsob: bez prutu jenom s vlascem namotaným na kusu prkna délky cca. třicet čísel jako na špulce. Vlasec připomínal tloušťkou výplet do tenisové rakety a na konci měl háček velikosti streamrové dvojnulky. Asi tak třicet čísel od háčku bylo napevno namotaný kus olověného pásku, mohlo to mít tak třicet, čtyřicet gramů. Na hák se nabodl kus chobotnice a chytal jsem na těžko, jenom s „vlascem“ v ruce na cit. K mému velkému překvapení jsem chytil pár ryb – velikostí bych je přirovnal k našim cejnům, i když se praly trošku víc.
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 17:24 ® CeP reakce na …
-
nebyl ten chlap hubenej blondatej?? tak tomu taky prochazi lecos…
reagovat)
- Úterý 18. července 2006 v 17:13 ® breca reakce na …
-
Grand a na co jsi chytal?
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 16:32 ® Grand2
-
u nas v cestovce mi rekli ze je to zakazany jak pise TomK, ale asi 4 dny pred odletem domu jsem potkal chlapa z Čech, kterej tam by uz asi po desaty a nikdo mu nic nerekl. Pucil mi prut a chytl jsem si 2 pekny ryby. Takze asi zalezi kde jsi a na lidech kolem, protoze od jinud ho vyhodili.
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 14:27 ® Deleted
-
Breca – rybarinu nech klidne doma. Na koralovych utesech je rybolov v Egypte zakonem zakazan a do asuanu se asi nedostanes (z hurghady je cca 700 km daleko). Vem si masku a snorchl a na ryby koukej
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 12:34 ® breca reakce na …
-
Odletám ve čtvrtek v noci…
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 11:35 ® HaD
-
kdy odlétáš?
reagovat