Vyhledávání
Máchovo jezero - rybaření
14.7.2006 | xycht | 15.012 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravim všechny, nevíte jestli se smí chytat na Máchovo jezeře? Předpokládám, že je to soukromá voda tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte jestli se tam dá chytat – v případě, že ano, tak za jakých podmínek :-) Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. února 2016 ve 13:24 @ splávek1
-
Co se týče čepelského rybníka v doksech tak roční povolenka je za 1800!!! a dení 500!!!
reagovat - Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:13 ® bowler reakce na …
-
b.gun> chovnej byl ale ne místní organizace/mimochodem tam ani žádná není kromě spolku Čepelskýho rybnika/
reagovat - Čtvrtek 17. února 2011 v 10:56 ® Klon
-
Ahoj. Abych trochu přispěl,tak co se týče Máchová jezera,tak se má znovu na něm rybařit..Mělo by to být z druhé strany a jen určitý úsek.Nevím kdy ale mluví se o tom čim dál víc a i na Místní organizaci v Č. lípě se o tom mluvilo.
Dále co se týče těch rybníků co jste zde napsali,tak bych jen dodal ne zrovna pro mě příznivé informace z mě zkušenosti na těchto vodách…
Rybník v Oboře je hezký a a je tam krásně,ale cena povolenky je zbytečně přemrštěná a za tu cenu nenabízí vůbec nic.Ano hlásí že tam má i 15 kg kapry,ale při výlovu jsem viděl cca 3–5 kaprů kteří by tomu odpovídaly.Dále jelikož tam je docela velký rybářský tlak navštěvovaný tzv. krmítkáři kteří hodně trhají,tak dno je jedna velká spletena vlasců.Sám jsem tahal ze člunu a nakonec přeřízl,nešlo to urvat.Jinak jsem si tam zachytal spoustu kaprů cca do 6 kg,takže dobrá volba pro Chytající děti…
Staré splavy,to je jiná.Opravdu tam má kapří telata.Na to že to je celkem malinká voda,tak zarybnění je velké.Má i tzv Buffala…Naposled chycen kapr mým kamarádem měřil 103 cm.Cena povolenky je poloviční jak v Oboře.Tuším že 250kč na 2 pruty 24hod v létě.Nevýhoda je taková,že se nesmí krmit nebo abych upřesnil,tak jak kdo…My jsme měli povoleno si naházet opravdu jen pár kuliček k prutu,což by na tuhle vodu stačilo nebýt skutečnosti jak to tam funguje…
Normální rybář si koupí povolenku a má na výběr místo kolem vody,mimo krytých míst ve předu a také nejlepších.Krmit nemůže a nebo jen opravdu par kuliček…Pak najednou přijedou nějací známý majitele rybníku a mají nejlepší místa a krmit můžou ve velkým.To se mi nelíbí…
Co se týče rybníku v Doksech pod náměstím,tak tam jsem byl jen jednou a proběhlo vše v normálu,takže zkušenost nemám…
reagovat - Čtvrtek 17. února 2011 ve 2:41 ® 1Mara reakce na …
-
b.gun> No ono stačí se podívat do aktuálního fóra " pojídači parem " A bude ti to hned jasné ským máme tu čest
reagovat - Středa 16. února 2011 ve 2:06 ® b.gun reakce na …
-
bowler> Hmm, silná slova. Nicméně co mám tak povědomost, tak Velký rybník byl až do začátku 90. let normálně přístupný veřejnému lovu ryb, posléze byl rybníkem chovným, a to až zhruba někdy do roku 2005. Z důvodu přemnožení sinic pak AOPK zadala projekt na odbahnění a zlepšení kvality vody, a tak již není využíván k chovu ryb. Vzhledem k tomu, že ESKYho odpověď pochází z roku 2006, nebyla v té době daleko od reálného stavu věci. Takže by možná bylo lepší napříště šetřit těmi hňupy, ono by se to snadno mohlo obrátit proti tobě a za hňupa by tu mohl být někdo jiný, že…?
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 16:14 ® bowler reakce na …
-
Alfons> Neposílej mi lidi na Ploučku nebo je budu posílat na Jizeru/myšleno částečně ironicky/.
reagovat - Úterý 15. února 2011 v 16:12 ® bowler reakce na …
-
ESKY> Tos ze sebe udělal pěknýho hňupa,prej chovnej místní organizace hahaha.Proč se někdo vyjadřuje k něčemu o čem nemá ani páru sakra.Pronajímatel mácháče dostává dotace za to,že nenasazuje ryby/prý aby se nekazila voda/.
reagovat - Neděle 13. února 2011 v 18:38 ® jersey
-
tohle jsem našel: K rybolovu je oprávněn občan České republiky, který získá rybářský lístek a povolenku k lovu ryb. K rybolovu je oprávněn i cizinec, který si po doložení, že je v rybářském spolku ve své zemi, zakoupí rybářský lístek (na obecních úřadech s rozšířenou působností – Česká Lípa) a povolenku k lovu ryb. Povolenku k lovu pro dané rybářské revíry vydávají uživatelé rybářských revírů zpravidla za úplatu. Povolenky jak pro občany ČR tak i pro cizí státní příslušníky jsou rozlišeny dle délky platnosti na denní, týdenní, čtrnáctidenní, měsíční a roční. Platnost povolenky si určuje každý provozovatel rybářského revíru sám. Pokud tedy vlastníte rybářský lístek a povolenku k lovu ryb, můžete bez problémů chytat na následujících rybnících:
Rekreační rybolov Nový rybník Staré Splavy Nový rybník se nachází necelý kilometr od Máchova jezera. Rybník má rozlohu 2,5 ha a hloubku 1 – 3 m. Jedná se o dobře zarybněný revír, kde jsou ryby během roku několikrát dosazeny. Kromě lososovitých ryb jsou zde všechny běžné druhy ryb. Výjimkou je červená forma japonského kapra Koy, který je zde chovný a je celoročně hájen. Chytat může každý, povolenky lze zakoupit přímo u rybníka, popřípadě si zapůjčit kompletní vybavení k rybolovu. Pro žíznivé a hladové rybáře je k dispozici chatka u vody. Vedle rybníka je i chatový tábor, kde je možnost sjednat celodenní stravu nebo ubytování.
Sportovní rybolov Pateřinka Rybník se nachází na konci města Obora u Doks 5 km od Máchova jezera. Povolenky k lovu ryb se prodávají přímo na místě.
Sportovní rybolov na Čepelském rybníku v Doksech Rybník se nachází pod náměstím Republiky v Doksech. Hojně zarybněný rybník (kapr, tolstobik, lín, amur, bílá ryba aj.). Povolenky k lovu ryb se prodávají přímo na místě.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 20:05 ® ronson
-
machovo jezeo vlastnej 3 spolecnosti.rybarstvi doksy,aopk kokorinsko a regio machova kraje.jenomze nejsou sto se dohodnout takze rybarina na machaci nepripada v uvahu,jedine pytlacit.v doksech je soukromak cepelsky rybnik.povolenky prodava p.myska
reagovat - Čtvrtek 10. února 2011 v 0:15 ® Incognito
-
U Mimoně se dá ještě na Hvězdov, je tam několik rybníků, které patří Vojenským lesům. Mám ten pocit, zě povolenky byly k mání v Kuřivodech.
A pak tu jsou jěště nějaké rybníky u Hradčanského letiště.
reagovat - Středa 9. února 2011 ve 21:39 ® Alfons
-
No a doporučoval bych i návštěvu na Ploučnici (10 km směr Mimoň) láme se tam P a MP revír, paradní přívlač – hlavně tloušti, jeseni, proudníci, pstruh, štika. Na plavačku se taky dá a na MP je k chycení kapr, úhoř.
reagovat - Středa 9. února 2011 ve 20:13 ® Incognito
-
Tak, sice je to docela starý topic, ale budiž. V okolí Mácháče jsou hned tři chytatelné vody (všechny soukromé).
- Nový rybník ve Starých Splavech jinak se tomu tam říká U Samka
- Čepelský rybník, ten se nachází přímo v Doksech párset metrů pod náměstím, povolenky na sádkách jak bylo psáno níže.
- Rybník Pateřinka cca 4km od Mácháče směrem na Boleslav v obci Obora. Ten je asi nejlepší. Kapři přes deset kilo, amuři a tolstolobici přes metr a sem tam i nějaký sumík (ale menší a né zrovna obři) jinak tam jsou i pěkné štiky.
- Čtvrtek 18. prosince 2008 v 11:38 ® giorgios reakce na …
-
Takže na rybníku kapři? Dá se chytat na boilies nebo je to spíš menší voda? A jak to vypadá s dravci? Dá se někde vláčet?
reagovat - Pondělí 31. července 2006 ve 13:38 @ ???
-
Máchovo jezero neposkytuje chytání ryb. Pouze v jeho blízkosti je malý rybník v soukromý – Nový rybník ve Starých Splavech. Na této adrese o přehledu ubytování je odkaz na tento rybník reality-machovo-jezero.com
reagovat - Pondělí 17. července 2006 v 16:32 ® Alfons
-
Já to tam znám dobře, je to chovný rybník, ale ve městě se dá chytat na docela solidně zarybněném rybníku, který je hned vedle městských sádek, kde na ně prodávají i povolenky.
reagovat - Neděle 16. července 2006 ve 14:51 ® Robur
-
Kdysi jsem tam byl, ještě teď se klepu strachy. Asi ti nedám kompet. informace, ale nikoho jsem tam chytat neviděl, jen pytlačit a kapři brali. Lidí všude plno. Je to tuž 6 let, ale bylo moderní vozit tam na rekreaci mladé Němce, takže do 1:00 jsem měl disko vlevo od chaty, pak šli do svých chyt vpravo, kde to pokračovalo. Spíš bych se ptal, kde lze chytat v okolí. A mím pocit, že tu už toto téma dokonce bylo.
reagovat - Neděle 16. července 2006 ve 14:03 ® nurse02
-
Já bych se přimlouval za to, aby se někdo znalý rybářských revírů v okolí Mách. jezera ozval. Zajímala by mě každá informace.
reagovat - Neděle 16. července 2006 v 10:03 ® xycht reakce na …
-
Sander:
reagovat)) neboj, já si to vynahradim první týden v srpnu na Vranově
)
- Sobota 15. července 2006 ve 22:51 ® Sander
-
xycht > nemáš za co. Jen byses ale neměl rybám věnovat jen okrajově, výlet s přítelkyní bys mohl protáhnout na týden v bivaku, ona by se jistě nechala přemluvit – musíš si ji co nejdříve vycvičit
reagovat))))
- Sobota 15. července 2006 ve 22:49 ® xycht
-
Sander: ale nee ted jsem zrovna v Praze a chceme jet s přítelkyní na výlet
reagovatTakže ryby řešim jen okrajově
Ale díky za tip
- Sobota 15. července 2006 ve 22:16 ® Sander
-
xycht > voe když jsi z Budějc, ser na nějaký jezero. Vy tam máte ryb, co bych já za to dal!!! Minulý týden jsme tam byli s Ospreyem a to bylo ryb, uff!! Jo a kdyby sis stěžoval na Budějce, zajeď na pár dní k nám na Otavu a budeš valit bulvy – nikdy víc!!! :_))
reagovat - Sobota 15. července 2006 ve 22:13 ® xycht reakce na …
-
ESKY: Nepřišel jsem na to, ale „předpokládám“ a to je rozdíl…a vůbec, jak to mám proboha vědět, jsem z Č.Budějovic, takže těžko můžu vědět, že je to chovnej rybník nějaký MO?
Mám na tebe dotaz, víš jaký chovný rybníky v péči má MO ČRS České Budějovice 1?
reagovat - Sobota 15. července 2006 ve 20:48 ® ESKY
-
jak jsi přišel na to, že Máchovo jezero je soukrommé ? Víš co je to Máchovo jezero ? Je to chovný rybník místní organizace.....
reagovat