Chytej.cz

Montáž s živou rybkou na candáta necteno

13.7.2006 | Stavba | 15.459 zobrazení | 3 odpovědi

Při lovu na živou používám sestavu: vlasec, obratlík, navázec a jednoháček. Na obratlík karabinkou připnu závaží. Rybka může plavat jen co jí návazec dovolí a závaží ji udržuje na místě. Candát ale někdy rybičku pustí jen co ucítí odpor závaží,které za sebou tahne. U průběžné montáže mi zase rybička samovolně vymotáva vlasec a cestuje kam nemá. Poraďte prosím

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 15. července 2006 v 10:55 ® osmaja77
osmaja77

Včera jsem se vrátil z Luhaček,candáti brali celý den bez přestání,ale museli jste mít živou rybičku jinač jste na záběr mohli hodně rychle zapomenout...­...používal jsem olovo tvaru toho motýlka nebo jak se tomu říká(o vysoké gramáži,potřebovalo se házet dále)…mělo vsobě zabudovaný obratlík,takže vlasec dobře prokluzoval,jako zarážka ventil gumička,kousek vlasce a na něm kaprový jednoháček,živou rybku jsem napíchnul na ,,rozhraní" ocasu a těla,nahodil,vyš­ponoval vlasec,překlopil řadič vlace a mezi naviják a první očko položil na vlasec malinkou slabou větvičku přelomenou do ,,vidličky"

reagovat
Pátek 14. července 2006 v 9:45 ® modrak reakce na …
modrak

Já zásadně na průběžnou montáž, mrtvou rybku (může být maličko zasmrádlá a nadlehčená), dva jednoháčky, žádné lanko ani pokud hrozí štika, odklopený překlapěč držený padacím policajtem, nebo BR naviják s maximálně povolenou záběrovou brzdou (co proud dovolí). Pokud je to povoleno, tak nejlépe uvláčet.

reagovat
Pátek 14. července 2006 v 0:46 ® Pepa1

Ty chytas candaty s pevnym olovem? To je pekna blbost, candat neni kapr. Myslim ze vetsina lidi se mnou bude souklasit kdyz napisu abys pouzival jedine prubeznou, co se polozene tyce. K tomu vymotavani – bud puzivej mensi nebo mrtve rybky nebo jejich casti, u zivych sem slysel take o tom ze je dobry nechat odkolopenej preklapec a misto policajta mezi voci dat mensi kamen(tem ti bude drzet tu cipernou mrsku na miste), pri zaberu se kamen preklopi a candat muze kracet.

reagovat