Vyhledávání
Montáž s živou rybkou na candáta
13.7.2006 | Stavba | 15.459 zobrazení | 3 odpovědi
Při lovu na živou používám sestavu: vlasec, obratlík, navázec a jednoháček. Na obratlík karabinkou připnu závaží. Rybka může plavat jen co jí návazec dovolí a závaží ji udržuje na místě. Candát ale někdy rybičku pustí jen co ucítí odpor závaží,které za sebou tahne. U průběžné montáže mi zase rybička samovolně vymotáva vlasec a cestuje kam nemá. Poraďte prosím
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 15. července 2006 v 10:55 ® osmaja77
-
Včera jsem se vrátil z Luhaček,candáti brali celý den bez přestání,ale museli jste mít živou rybičku jinač jste na záběr mohli hodně rychle zapomenout......používal jsem olovo tvaru toho motýlka nebo jak se tomu říká(o vysoké gramáži,potřebovalo se házet dále)…mělo vsobě zabudovaný obratlík,takže vlasec dobře prokluzoval,jako zarážka ventil gumička,kousek vlasce a na něm kaprový jednoháček,živou rybku jsem napíchnul na ,,rozhraní" ocasu a těla,nahodil,vyšponoval vlasec,překlopil řadič vlace a mezi naviják a první očko položil na vlasec malinkou slabou větvičku přelomenou do ,,vidličky"
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 9:45 ® modrak reakce na …
-
Já zásadně na průběžnou montáž, mrtvou rybku (může být maličko zasmrádlá a nadlehčená), dva jednoháčky, žádné lanko ani pokud hrozí štika, odklopený překlapěč držený padacím policajtem, nebo BR naviják s maximálně povolenou záběrovou brzdou (co proud dovolí). Pokud je to povoleno, tak nejlépe uvláčet.
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 0:46 ® Pepa1
-
Ty chytas candaty s pevnym olovem? To je pekna blbost, candat neni kapr. Myslim ze vetsina lidi se mnou bude souklasit kdyz napisu abys pouzival jedine prubeznou, co se polozene tyce. K tomu vymotavani – bud puzivej mensi nebo mrtve rybky nebo jejich casti, u zivych sem slysel take o tom ze je dobry nechat odkolopenej preklapec a misto policajta mezi voci dat mensi kamen(tem ti bude drzet tu cipernou mrsku na miste), pri zaberu se kamen preklopi a candat muze kracet.
reagovat