Chytej.cz

rybolov mládeže necteno

10.7.2006 | konva | 7.856 zobrazení | 32 odpovědí

Měl bych dotaz ohledně rybářského řádu . Jak jsem zjistil po přečtení tak se zde již nenachází odstavec popisující pravidla lovu mládeže což mě přivádí k otázce zda mé děti mohou již lovit na 2 udice či ne nebo zda mohou chytat na rybku.Dříve to v řádech bývalo však dnes to tam již není.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 18. července 2006 ve 14:34 ® Shrek reakce na …
Shrek

Davidson76: přijímá se! :-D

reagovat
Úterý 18. července 2006 ve 12:22 ® mana01 reakce na …
mana01

Davidson76– Neomlouvej se, to je v pohodě, ja si taky nebyl jistej. Od toho mame „Chytej.cz“ a jsem rad, že tady najdu co potřebuju. Čago, šilenci.

reagovat
Úterý 18. července 2006 v 11:00 ® Davidson76 reakce na …

Informoval jsem se na JÚS ČRS v Boršově nad Vltavou, kde mi bylo řečeno, že rybolov mládeže se stejnými právy i povinnostmi jako dospělí, je interní záležitost a samozřejmě to nikde napsáno není, tudíž jak jsem četl v této diskusi, co není výslovně zakázáno, je povoleno. Dle jejich slov mohou děti provádět výkon rybářského práva po celé ČR jako dospělí. Jinak se omlouvám za dezinformaci, že je to napsáno ve stanovách a v zákoně, ale bylo mi to tak řečeno.

reagovat
Úterý 18. července 2006 v 10:50 ® Davidson76 reakce na …

Nic ve zlým, ale nemyslím si, že by revír Lužnice 10B a 10A byl vesnickým rybníkem, jen pro tvou orientaci, 10B se zkládá ze tří pískoven, z nichž ta největší má už přes 140 ha.

reagovat
Pondělí 17. července 2006 v 11:03 ® Cudla
Cudla

Dítě jak získá povolenku,má stejná práva jako každý jiný člen ČRS.Povinosti ŽÁDNÉ proto je dost tatíků kteří dětem kupují papíry,aby mohli chytat na 4 pruty.

reagovat
Pondělí 17. července 2006 v 10:52 ® conwiq
conwiq

Myslím,že pro nás občany platí jasný výklad práva: „…Co není zákonem vysloveně zakázáno, je dovoleno…“

reagovat
Sobota 15. července 2006 v 15:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

nemyslel jsem to zle proti Tobě,jen jsem Ti tím dával za pravdu.Pokud se tu někdo ptá na něco z RŘ,tak by mu mělo docvaknout,že mu lidi budou psát nejsíš ve všeobecném měřítku.Nic víc,nic míň.

reagovat
Sobota 15. července 2006 v 15:05 ® BigMike reakce na …

Říkám to nějak zamotaně? První odstavec platí! Někde jsou vyjímky třeba na míry ryb atd. Ale na toto myslím, že ne! To si každý musí pořádně prostudovat Bližší podmínky… Nevím, jestli mají někde ve vedlejších krajích třeba míru kapra 60 nebo v jiném zase něco, ale když dostanu povolenku, tak k tomu i Bližší podmínky a ty perfektně nastuduji!!! Pokud tam o rybolovu mládeže není ve vyjímkách ani slovo, může 6letý prcek chytat na 2 pruty, pokud má členství, povolenku, rybářský lístek! Stačí?

reagovat
Sobota 15. července 2006 v 11:39 ® Davish reakce na …
Davish

To je blbost, možná někde na vesnickym rybníku, ale nic ve zlim :-)) )))))

reagovat
Sobota 15. července 2006 ve 2:22 ® Shrek reakce na …
Shrek

Majky,toje přesně to o čem se bavíme,že jo?To jsou vaše vyjímky,ale mluvme prosím v rámci celého ČRS,jinak se nikdo z nás pořádně neshodnem.

reagovat
Pátek 14. července 2006 ve 22:14 ® BigMike reakce na …

Zákon ani prováděcí vyhláška o žádném rybolovu mládeže nemluví, tudíž je povoleno chytat členům (dle stanov již od věku povinné školní docházky)na 2 pruty!
U nás na jihu je možnost, kdyby se někdo malý necítil, koupit povolenku za menší peníz jen na jeden. Toť celé! Akorát v každém kraji jsou občas nějaké místní vyjímky. Povětšinou před soupisem revírů na první straně, které je třeba pořádně přečíst a držet se jich. Viz třeba hájení parmy v JČ celý rok, zákaz nošení skleněných nádob k vodě a pod.

reagovat
Pátek 14. července 2006 v 19:51 ® osmaja77
osmaja77

Já myslím,že už od lonska nebo předlonska chytám na dva,bud bez starostí,porybného sem potkal už asi tisíckrát,a dokonce sem se ho ptal a on mi řek že mužu jet normalně na dva pruty

reagovat
Pátek 14. července 2006 v 18:19 ® mana01
mana01

Davidson76-Prošel jsem co jsem mohl, ale to co řikaš jsem nenašel. Připominam, že mluvime o RŘ a ne o krajských výjimkách!

reagovat
Čtvrtek 13. července 2006 ve 22:58 ® Shrek reakce na …
Shrek

platný pro celý ČRS??Nebo opět omýláme krajské vyjímky??

reagovat
Čtvrtek 13. července 2006 ve 22:44 ® Zcuter
Zcuter

ty ja nevim…ja jsem uz loni chytal na 2 pruty-uz od lonska je to povolene-nevim jak na pstruhovce a na MP to tak je, ze deti nemaji zadne omzeni vuci dospelim…cili mohou pouzivat a delat to, co dospeli…(PS: nikdo z RS-rybarske straze- mi nikdy nic nerekl…)

reagovat
Čtvrtek 13. července 2006 v 15:23 ® Davidson76 reakce na …

a zákon o rybářství

reagovat
Čtvrtek 13. července 2006 v 15:20 ® Davidson76 reakce na …

Jakou blbost, přečti si stanovy

reagovat
Středa 12. července 2006 ve 23:39 ® jindrich reakce na …

JčÚS – možnost povolenky MP 1 nebo 2 pruty.Cena 250,– nebo 350,–Kč.Jinak není v ČRS rybolov dětí do 15-ti let omezen

reagovat
Středa 12. července 2006 ve 22:27 ® Shrek reakce na …
Shrek

ale prosimtebe.Kdes to splašit tuhle blbost????

reagovat
Středa 12. července 2006 v 17:32 ® perch reakce na …
perch

blbost, z toho co jsem pochopil to je blbost, pochopil jsem to tak ze napr. 100–1 prut, 200–2 pruty

reagovat
Středa 12. července 2006 v 17:08 ® Davidson76

Děti mohou chytat na 1 nebo 2 pruty, jediný rozdíl je v ceně povolenky.

reagovat
Úterý 11. července 2006 ve 13:46 ® regulus reakce na …
regulus

Kouba ještě jedna věc, sprav si v kartě ty Šlpanice. -:)))

reagovat
Úterý 11. července 2006 ve 13:41 ® Kouba reakce na …
Kouba

Jasne v poho

reagovat
Úterý 11. července 2006 ve 13:40 ® regulus reakce na …
regulus

Kouba – klídek, jen sem si rejpnul. -:)))))))

reagovat
Úterý 11. července 2006 ve 13:22 ® Kouba reakce na …
Kouba

ale vbrne obcaas bydlim a chodim do skola takze nevim jak bych to rek prose bydlim tam aji tam:)

reagovat
Úterý 11. července 2006 v 11:21 ® mana01
mana01

Podle mne můžou děti chytat jako dospělí, protože v RŘ se o tom nic nepíše. Já to tak pochopil a moje dvě děti tak chytají. Doufám, že něco neporušují!?!?

reagovat
Pondělí 10. července 2006 v 17:35 ® regulus reakce na …
regulus

Kouba – a co tvoja Šlapanická čest. -:)))))

4all – Šlapanice nejsou částí Brna, ale samostatný město.

reagovat
Pondělí 10. července 2006 v 15:43 ® Shrek
Shrek

Pokud se nepletu,tak dříve to v ČRS fungovalo tak,že mládež do 15 let mohla lovit na jeden prut pod dozorem osoby starší 18-ti let.Za nástrahu mohlo být to samé co u všech rybářů,kromě živé rybky.Od 15-ti let měl dotyčný stejná práva a povinnosti jako dospělý člen.

reagovat
Pondělí 10. července 2006 ve 14:48 ® Kouba reakce na …
Kouba

NJN my BRŇÁCI :-)) )))) sme hold takový! ješte jednou myslel jsem MRS o ČRS vim akoráť že mužou vzít 2 ks kapra u nas v MRS to už zrušily :-)) )))))

reagovat
Pondělí 10. července 2006 ve 14:32 ® regulus
regulus

Kouba – v ČRS je to trochu jinak než v MRS, kolega Perch je z Novýho Jičína, čili ČRS. Lépe se k tomu nevyjadřovat, už jsem si taky nadřel hubu. -:)))))

perch – někde se to tady v zimě nebo na jaře probíralo, kdo hledá najde.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1