Vyhledávání
Evidence nástražních rybek
9.7.2006 | Pepa1 | 14.707 zobrazení | 31 odpovědí
Zajímalo by mě jak je to se zapisováním nástražních ryb do přehledu o úlovcích. Je jasné že pokud chci nastražit kapra na sumce že ho zapíšu. Nevím však jestli musím psát i 5cm hrouzky atd. Nechci mít průšvih a zároveň nevím jak bych to u těchto malých rybek měl praktikovat. Díky za odpověď
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 25. června 2008 v 1:59 ® hecht
-
Chytej na umělé nástrahy a máš to vyřešeno jednou pro vždy
reagovat - Úterý 24. června 2008 ve 23:17 ® rgb23
-
Dneska jsem se na to ptal RS: nástražní rybky ulovené v revíru musí být zapsány do skončení lovu. Druhy se nerozepisují, píší se jako „nástražní rybky“ + počet kusů a odhad váhy všech dohromady u ryb, které nemají stanovenou nejmenší lovnou míru. Ostatní povolené mírové nástražní druhy ryb se zapisují podle rř.
reagovat - Úterý 24. června 2008 ve 3:04 ® kam!kaze
-
takže koupím kapra 38 cm-nechám si doklad.Jak dlouho mi bude platit?Dokažte mi že jsem si ho neschovával 3 měsice ve svém rybníčku na zahrádce.Tak jak to je?pokud budu chtít tak na tenhle"DOKLAD"otočím i 20 kapříků,které někde umasařím.
reagovat - Pondělí 23. června 2008 v 17:07 ® Axamith
-
Pokud nástražní rybu chytíš v revíru, tak ji zapsat MUSÍŠ. Upozorňoval na to vedoucí RS naší organizace na schůzi. Naopak ale rybky, ale i třeba toho kapra můžeš koupit, takže aby se někdo dožadoval zápisu nástražní ryby v evidenci úlovků je dosti diskutabilní otázka. Pokud nachytáš různou šepleť v revíru, tak bych je zapsal jako ostatní, kusy a váhu. Jinak bych se tím nezabýval. Pokud nastražuješ rybu, která má míru, tak bych si jenom pohlídal, aby odpovídala požadované míry, nebyla v době hájení a nebyla to ryba, která spadá do zakázaných, jako nástražní.
reagovat - Pondělí 23. června 2008 v 16:39 @ ??? reakce na …
-
Tak jak je to tedy doopravdy s tím kaprem? Může nebo nemůže ho nastražit?
reagovat - Pondělí 17. července 2006 ve 21:09 ® Miraryb reakce na …
-
Tohle řády nijak neřeší, ale máš 100% jistotu, že nic nepokazíš, když tu rybku napíšeš, už jen pro klidný lov, že tě nemůže nikdo zjebat. Je to otázka cca 30 s.
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 9:30 ® modrak reakce na …
-
Pepa1: Podle řádu před odchodem nebo přerušením lovu, ale pokud to uděláš hned, tak to potom nemusíš vysvětlovat při případné kontrole RS. Takže dle tvého uvážení. Já na živou nechytám a pokud jdu na hady tak lovím nástražní rybky 1 až 2 dny předem a nechávám je trochu zasmrádnout. Lovím na bič nebo boloňku a zapisuju je běžným způsobem, tedy druh, počet a cca 2× nadhodnocenou tabulkovou hmotnost.
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 0:02 ® Pepa1 reakce na …
-
Miraryb>zni to logicky, jen mi neni furt jasny kdyz je ulovena a okamzite nastrazena rybka povazovana za ponechanou(s tim souhlasim) jestli jí musim napsat pred tim nez ji nastrazim nebo pred odchodem od vody.
reagovat - Čtvrtek 13. července 2006 ve 23:27 ® Bangec reakce na …
-
Tak jak napsal miraryb, zakoupené rybky nepíšeš, ale měl by jsi mít po roce doklad, aby jsi to mohl prokázat, jinak souhlasím, zapisuješ ponechanao rybu.
reagovat - Středa 12. července 2006 v 19:28 ® Fishmen reakce na …
-
Já,když jdu chytat nástražní rybičky,tak je vždy napíšu,ať pak není s tím žádný problém…
reagovat - Středa 12. července 2006 ve 12:04 ® perch
-
ja newim jak vy ale ja nastrazni rybicky nepisu, zatim jsme kvuli tomu nemel problem
reagovat - Středa 12. července 2006 v 8:40 ® Miraryb
-
Pokud jdeš lovit s čeřínkem jen nástražní rybky, musíš zapsát docházku, jako když jdeš lovit na prut a samozřejmě ponechané rybky. Stačí napsát ,,nástražní rybka",počet a doma dopsát váhu. Ulovená a okamžitě nastražená rybka je posuzovaná, jako ,,ponechaná" i když ji pustíš musíš jí mít zapsanou, protože ve většině případů ale stejně uhyne. Pokud rybku koupíš, měl by jsi mít o tom doklad. Je pravda, že členi RS se tímto nezabívají, přezto se může nějakej expert najít, kterej si na tobě bude léčit nějakej svůj mindrák.
reagovat - Úterý 11. července 2006 v 1:01 ® Fedderista
-
Píšu tam to samý jako BIGMIKE, za loni jsem tam měl 47 kg jen nástažních…
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 22:55 ® BigMike
-
U nás, na jihu čech je to povinnost, zapsat počet a váhu. Takže to tam holt vyplním – 10 rybek, váha 5 kg a ať se se mnou někdo hádá, že měli míň! Byly asi plněný ochuzeným uranem nebo měly wolframové jádro, tak vážily tolik, kolik píšu! Je to o volovi na kterého natrafíš!!! Napiš tedy počer, váhu a po zbytek sezóny si ony zapsané nosíš v kapse k vodě!!!
reagovat)
- Pondělí 10. července 2006 ve 22:41 ® regulus
-
Řeknu to na rovinu, nikdy jsem to nepsal (myslím tím 5–10cm červenky na štiky) a upřímě řečeno, neznám nikoho, kdo by to psal. Když vezmu ten úlet s pokáráním za neuvedení váhy ryb, tak v MRS je to tak, že váhu ryb nemusím napsat u vody, páč nemám povinnost sebou nosit váhu k vodě, předpokládám, že v ČRS je to stejný. Z praktickýho hlediska bych se s tím volem nehádal, ale myslel bych si něco o políbení zadní části těla.
Teď jsem si uvědomil jednu krásnou anomálii. Denně můžeme chytnout 7 kg ryb, ale jak zjistíme, že už těch 7 kg máme nachytanejch. Převosní tabulky jsou na kočku, největší rozdíly jsou asi u kapra – vysokej násadovej versus nízkej říční. Já sice váhu mám a nosím ju sebou, ale není to povinný.
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 21:51 ® Prichy
-
to All: kdyz nemuzu chytit pitlaka, nebo se bojim rusaka
tak nazacatku obchuzky, zbuzeruju dedu za hrouzky..rudo…roste ti tu konkurence
PS: citim jistou asociaci s chytanim ridicu jedoucich 51km/h…no reknete?!?
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 21:29 ® Tumi reakce na …
-
ona se musí psát váha ryb na místě?!!??!
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 21:19 ® Pepa1 reakce na …
-
SKOKAN>dik za tuhle odpoved to je presne to cemu se touhle otazkou snazim predejit. Asi je to fat o tom na koho narazis a to nechci riskovat a pac si nedovedu predstavit jak mam vazit hrouzky tak radsi budu vlacet a nebudu drazdit porybny… a trapit zvirata
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 21:03 ® SKOKAN
-
Letos mám v povolence první výtku.Neměl jsem napsanou váhu nástražních rybyček.
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 23:26 ® BigMike
-
Pepa: je to slovíčkaření, ale jestliže je ryba neušlechtilá, zapisuje se její ponechání před odchodem od vody!!!Takže jestliže na ní chytíš 5 candátů, 4 štiky, přežije to,pustíš jí, nezapisuješ jí
reagovatJak říkám, tohle neřeším!
- Neděle 9. července 2006 ve 23:23 ® Tumi reakce na …
-
díky moc
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 23:15 ® BigMike reakce na …
-
Druh, počet kusů a jestliže nemá onen druh stanovanou nejmenší lovnou míru, nepíšeš tam nic! Vždy jen míru jedné ušlechtilé ryby! U jiných se cm a metry
reagovatneudávají!
- Neděle 9. července 2006 ve 23:13 ® Tumi reakce na …
-
Já bych se chtěl zeptat na tuhle tu věc:Když se píší neušlechtilé ryby píše se druh, počet kusů a do kolonkdy cm napíšu delku všech ryb dohromady??? děkuji za Odpověď.
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 23:00 ® Pepa1 reakce na …
-
No, po skonceni lovu to se mi zda pravě divny. Spíš by to asi mělo bejt před napíchnutim na háček ne? Takže kdyby něco tak mužu rict že to napíšu až pudu dom a je to ne? A když je pak před odchodem pustim tak nemusim psat nic? To je trochu divny ne? Děla se to tak nebo tomu špatně rozumim?
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 21:11 ® BigMike reakce na …
-
Myslel jsem to tak, že jednorázově napsat a pak ti už nikdo nemůže dokázat jestli jsi jí přinesl nebo před 5 minutama chytil! Osobne jako RS rybky neřeší, ale padneš na vola a bude zle. Ale můžeš opravdu argumentovat tím, žes je koupil třeba na sádkách!!!
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 20:35 ® mishak
-
Nástražní rybky se zapisují tak jak píše BigMike,ale ne 30ksna rok.Ulovené ryby zapisuješ po ukončení lovu.Bangec ty nevíš ,že skoro každý rybářský potřeby prodávají nástražní rybičky!?Ty by jsi do docházky těžko zapisoval jako úlovek.Možná by jsi do revíru psal adresu ryb.potřeb
reagovat)
- Neděle 9. července 2006 v 18:40 ® Bangec
-
Pokud chytas na nastrazni rybku,tak ji musis mit vzdy napsanou v povolence!!Dokonce i hrouzka-ale takovy rybky se udajne zapisujou jako „nastrazni rybka“ a pocet kusu..Ale verim,ze kdyz narazis na rozumnyho porybnyho,tak ti nerekne ani pul slova ikdyz nebudes mit ty rybky zapsany…
reagovat - Neděle 9. července 2006 v 18:36 ® kulin
-
LojzaRybka>jak jako „seberu ti povolenku“,jestli si RS tak potěš pánbůh,Pepa1 to napsal správně,doplň si znalosti.
reagovat - Neděle 9. července 2006 v 18:12 ® Pepa1 reakce na …
-
Za nástražní rybku nemohou být použity ryby lososovité a lipan, druhy chráněné a ryby nedosahující nejmenší lovné níry. Proč bych nemoh chytat na kapra když bude mít míru? O kapry mi ale nejde šlo mi jen o to že sem eště neviděl nikoho když načeřenuje rybičky že by si je zapisoval. Tak mě zajímalo jak to chodí – asi tak jak piše BigMike.
reagovat - Neděle 9. července 2006 v 16:42 ® LojzaRybka
-
ha ha,skus nahodit na kapra,a seberu ti povolenku.Jak je známo,ušlechtilá ryba,jako kapr,pstruh třeba se nesmý používat jako nástraha
reagovat