Chytej.cz

bodový systém u vody

29.6.2006 | Milky | 4.924 zobrazení | 36 odpovědí

Pořád se mluví o bodovém systému. Myslíte si, že třeba i u vody by měl platit bodový systém???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 1. července 2006 v 7:35 ® xyz reakce na …

HaD> za co? Za odmenu˘˘˘

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 1:21 ® HaD reakce na …
HaD

zany8999: jak chceš… pro všechny 0,7 bodu, pro tebe 0,75 bodu a pokuta 78,– Kč :-D

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 0:58 ® zany

nojo had se zase předvedl:-)) )))))))))))

reagovat
Pátek 30. června 2006 ve 21:34 ® xyz

Robur> Myslis maly cerveny lehce smazatelny a velky cerny nesmazatelny puntik?

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 19:59 ® regulus reakce na …
regulus

Kecalka – to ses teda hodně sekla -:))))

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 19:42 ® Kecalka reakce na …
Kecalka

čeče tas ses nějak rozepsal ,nejses nahodou skrytej talent na povidky od vody?mohl bys to zkusi,pres nzimu bude co čist …ja jsem prvni kdo si ten bezceler koupim mysleno v dobrem ahoj uz zacni do zimi to neni daleko

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 16:54 ® regulus reakce na …
regulus

HaD – já se na tom vůbec netočil, zrovna tak vím, že milkyho téma je napůl rejpnutím a je to furt stejná písnička dokola, brečení nad stavem okolo vody na různý variace. Já nevidím vůbec žádnej problém, aby policajti projeli okolo vody jestli tam není bordel (myšleno obecně), což si myslím, že je tak trochu jejich práce a u té příležitosti zkontrolovali rybářáky, což sice zdánlivě jejich práce není, ale pytláctví je trestnej čin, takže si myslím, že je. Flastr za bordel na fleku z hlediska legislativy myslím taky žádnej problém není a o chytání bez papírů se nemusím vůbec bavit. Když to vezmu dokola a kolem, tak když vezmu Brněnskou přehradu, tak se tam ještě před nedávnem projížděla MP na koních jen tak, bez důvodu a taky bez užitku. Fešáci se státní i městské profičí na člunu třikrát denně dozadu a zpátky a mají strašnej humor z toho, že ti to prosviští pár metrů od břehu a pomalu tě nahodí. Na zahájené tam vláčel borec ze šlapadla. Nesmí se to z hlediska RŘ, z hlediska půjčovního řádu toho šlapadla a z hlediska plavebního řádu na BP to šlapadlo nemělo na tom místě co dělat. Projeli okolo něj 2× městský, 2× státní a bylo jim to šuma fuk.

Prostě plačeme pěkně, ale na špatným hrobečku. Prichy má dost velkou pravdu, (bič na jehož konci není pán je k ničemu) a jak už sem napsal, je jeden server jako je tento daleko větším přínosem pro naše vody než 100 novejch porybnejch.

P.S. – k vodě nosím 2 metry, peán a obústek, co kdyby -:)))

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 16:01 ® HaD
HaD

regulus: s 2 body a pětikilem to byl pouze příklad, takže mi přijde zbytečné se na tom tak točit. Přes to si nemyslím, že pokud by někdy náhodou bodový systém byl, by to taková blbost byla, protože: poprvé když peán ztratíš, tak prostě zaplatíš. Když ztratíš řidičák, nebo techničák či občanku a přijde na to až kontrola PČR, tak taky zaplatíš. Je to prostě Tvůj problém (chyba či smůla), za který jsi zodpovědný jen Ty sám a nikdo jiný. V tom snad souhlasíš. Pokud ho ztratíš podruhé, tak jsi prostě „Jarmil“ a další dva body si zasloužíš a další pětikilo rovněž. No a pokud ho ztratíš šestkrát za rok, pak jsi na tom zřejmě tak špatně, že si prostě Tvoje povolenka nějakou tu dovolenou zaslouží :-)) )

Celé to ber trochu v nadsázce a nechytat prosím za slovo. Třeba by to mohlo být za peán jen 0,7 bodu a pokuta 63,50 Kč.

Vše v dobrém, nemyslím to nijak zle ;-) ))

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 15:39 ® Shrek reakce na …
Shrek

obůstek na nic,nepoužíval jsem ho nikdy a furt mám povolenku a furt žiju.Je prostě důležité mít s sebou metr a peán-alespoň pro mě. :-)) )

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 11:48 ® mikiw reakce na …

osobne nechapu k cemu by ttreba bodovej system u vody byl, kdo by ho vedl a spravoval atd…myslím že to co máme je jakž takž dostatečný, kdyby se upravily detaily v zákoně bylo by to blízko k velmi velmi kvalitnímu řešení

nemyslím si že je rozumné aby rybáři na sebe šili čím dál větší boudy a buzeraci, k vodě se chodí odpočívat a občas něco vylovit…raděj bych byl kdyby se efektivně začali řešit pytláci…většina rybářů nejsou takoví blbci či prasata aby se museli buzerovat…ono papíry taky něco stojí atd…

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 8:25 ® Prichy
Prichy

bic funguje.....teda pokud je na druhem konci jeho „pan“…pokud tam neni (tj. skoro porad) je konec.

cukr by fungoval lepe…nepotrebuje „pana“ na druhem konci

necht je nas cukr krasna priroda, vetsi ryby na hacku, krasne fotky, souboje a relaxace jez rybar nemuze ani priblizit zelenacum u televizoru :-)

Myslim, ze se dari presvedcit vetsinu lidi, ze cukr je mnohem lepsi nez bic, a ze kdyz jsem plnou pet lahev prinesl az k vode, prazdnou uz hrave odnesu zpet do kontajneru…to je to dulezite, to ze

• zapomenu metr neni az tak dulezite!! muze mit kamarad…nebo rybu pustim a nemusim merit,
  • dokonce ani zapomenuta nezapsana vychazka k vode nejak nezpusobi nic zleho prirode ani rybam (zpusobi jen mirnou chybu ve statistikach…ty to prezijou :-D )(dokonce muze nastat paradox, kdy milovnik prirody prijde o povolenku a „rybarske prase“ si proste da bacha jestli nekdo nekde neni…protoze pocita s tim, ze kona nezakone)

no reknete sami…k cemu vam bude obustek pokud jdete na stiku ( a nic jste vlastne neporusili)

je nam nejak vlastni, ze verime spise tomu, ze nekdo vykonal neco zleho, nez ze nekdo udelal neco dobreho-kladneho.....ne­pozorujete to?

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 0:29 ® regulus reakce na …
regulus

Milky – nebuď chytlavej, víš jak jsem to myslel -:)))

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 22:21 ® zany

Já bych to nechal tak jak to je a hotovo.....

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 22:00 ® Milky reakce na …
Milky

Proč můj bodový systém? Bože, úsměvné!

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 21:47 ® regulus reakce na …
regulus

Milky – dobře jsem pochopil jak jsi to myslel a všimni si, že jsem reagoval na „peán za 500 + 2body“, to mě fakt připadne jako úlet. Můžu ti říct, že kdybych nechodil s porybným semtam napivo , tak ani nevím jak vypadá. Už jsem to tady sice kdesi psal, chytám 33 rok a za celou dobu mě kontrolovala RS 3×. Druhá věc je to, že nechodím do míst s koncentrací rybářů a minimálně na stojáky. Hlavní věc je ovšem to, možná se mě to zdá, že je kolem mě u vody čím dál víc těch slušnej rybářů než těch hovad. Je dost možný, že se spousta lidí chytla za nos jak se říká a určitě svoji roli sehrávají rybářský časopisy, rybářský servery jako je tento a vůbec jakýsi všeobecný zvyšování ekologickýho cítění, zní to blbě, ale nenapadá mě jak to jinak říct. Prostě si my HOMO SAPIENS, alespoň část, najednou začínáme, po víc jak 100 letech neustálýho ku*vení životního prostředí, uvědomovat, že se MATKA PŘÍRODA chystá nám nakopat pr*el.

K tomu tvýmu „bodovýmu systému“. Myslím si, že pravidla jsou nastavený vcelku jasně, alespoň co se týče stěžejních věcí a nemyslím si, že je třeba vyrábět další byrokratickej bazmek. Podle mě by to nic nevyřešilo, stálo by to zase spoustu peněz a někteří snaživí jedinci by to jen zneužívali, znáš to – Dej volovi funkci … Vyřešilo by to množství kontrolních orgánů a nejen rybářské stráže, ono kdyby dojeli policajti a kromě flastra za to, že sis autem dojel až k vodě přes dva zákazy vjezdu, by ti za to i sebrali třeba na rok rybářák nebo třeba jen za bordel okolo sebe, to by si už hodně víc lidí rozmyslelo. Myslím, že by to i Městský zvládli ve svým rajonu (klidně by mohli mít tahák) a hned by jsme mohli mít posílenou „rybářskou stráž“.

Je to ale ohraná písnička, furt dokola v různých modifikacích a hlavně, ten bordel okolo vody nedělají jen rybáři. Problém je v tom, že není vůle správních orgánů, ale to by ten můj příspěvek byl na dvě stránky.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 21:10 ® Pep@

Ono je potřeba udělat metr na všechny to je i na nás, nacouvaný auta do vody ohně vedle bivaků na pláži, chytání na 3 pruty i ve dne. To jsou ty lepší neřesti u vody. Ty horší známe všichni. A RS buď nedělá nic nebo buzeruje za pitomosti. RS konkrétně na Orlíku je na dvě věci, jednou z nich je nic. Tady obzvlášť platí, že ryba smrdí od hlavy. Jak to ale nastavit, aby to fungovalo? Jedině shora. Dát šanci mladým lidem, kteří chtějí něco dělat a věci rozumí. A pak může dojít i na jakési třeba body. Mně to připomíná klasiku od Kryla: " na rohu ulice vrah o morálce káže".

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 20:04 ® Milky reakce na …
Milky

(zdůrazňuji rozumný) … to mě opravdu dostalo! Když se pořád budeme všichni tvářit, že je okolo řek nepořádek, jsou „mezi námi“ hejzlíci, musíme taky vymyslet, jak udělat spravedlivý a jednotný metr na všechny. To pochopitelně znamená i na sebe! Každé tři měsíce tu někdo vymýšlí „gilotinu na masaře“, všichni víme, že stávající pojetí RS je špatné, v lepším případě nevyhovující chápání člověka počítku 21.století. Dal jsem jen příklad (přiznávám, že je to malinko míněno i v žertu), ale jistou shodu tu se situací na silnicích vidím.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 19:58 ® Robur
Robur

za twistry rozdělené podle barev a velikosti by mohl být červený puntík, kteý by mazal zapomenutí peanu či jiného prohřešku.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 19:38 ® kubas
kubas

Kazan:těch je u nás jen hodně málo o:)))))))))))

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 19:36 ® Kazan

Jsem rozhodně proti, vidím v tom jen další byrokracii, papírování. Myslím že úplně stačí pokud si rozumný porybný hlídá vlastní revír.Pokud se trefí na dobytka, tak mu může sebrat ihned papíry a ztrátu peánu či zapomenutí míry rozumný porybný pochopí(zdůrazňuji rozumný).

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 19:30 ® Milky reakce na …
Milky

Tys to asi celé pojak malinko jinak, než jsem to myslel. Oceňuji, že máš svoji povinnou výbavu vždy u sebe a v bezvadném stvu, ale myslíš, že je to tak u každého „z nás“? Já si osobně myslím, že ne. Na silnicích je situace naprosto neudržitelná a co se týké cvaknutých bločků – no je to zpátky – jen v malinko jiné podobě!

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 18:58 ® zany reakce na …

Tak to jo za tu dobu co chytám já (8 let) mě kontrolovali odhadem 10× možná 12× a chtěli vydět pouze papíry..

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 18:54 ® Stavba

zany8999: me se to jednou stalo ze RS chtela ukazat povinnou vybavu ale to uz je let… jinak chytam 12 let u nas na rece a za tu dobu mi 3× kontrolovali, z toho 2× 16. cervna …

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 18:10 ® zany

já se teda taky přidám …stalo se někomu že se RS zeptala na metr nebo pean????no mě se to ještě nikdy nestalo za tu dobu co chytám…

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:37 ® Padis
Padis

teď jde o to jak bodovat.A hlavně aby měla RS stejný metr na všechny rybáře.Pokuď bude chtět buzerovat a něco najít tak si myslím,že najde.však to znáte je dobrý policajt a je kr.....

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:28 ® xycht

Jsem pro, protože dobytek se vyskytuje nejen na silnicích, ale i u vody.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:26 ® breca reakce na …

Milky – já to myslel jako dozor na to, abys i v noci všechno dělal správně!! ):o))

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:17 ® regulus
regulus

HaD – kromě toho, že si myslím, že bodovej systém u vody je blbost, tak ten tvůj příklad s peanem je taky trochu přitaženej za vlasy. Pean jsem doma nikdy nenechal, ale několikrát jsem ho ztratil, pochopitelně na to přijdeš až ho potřebuješ a ztratit pean a dostat na to pětikilo pokuty + trestný body je fakt úlet, páč to RS nevysvětlíš.

Dopadlo by to tak jak to dopadne od soboty na silnicích. Městský kreténi budou za každým rohem buzerovat normální řidiče za každý hovno, protože dostanou pravomoci a řidiči prasata budou jezdit furt stejně hovadsky jak jezdili, protože v 70% mají buď známý nebo je jim nějakej flastr šuma fuk. Mimochodem, něco podobnýho tady už bylo, byl to kupónek v řidičáku, kterej se cvakal.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 15:00 ® Milky reakce na …
Milky

na noc si najdi nějakou normální ženskou a nebo ti nějakou přidělí Národní výbor a budeš mít po hehe! :o)

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 ve 14:54 ® breca

Já jsem pro, aby každý měl svého osobního porybného u vody a každý svého dopraváka na silnici a strážníka pro běžný život ve dne. Jenom mě nenapadá, koho na noc… ):o))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1