Chytej.cz

Sumec a sak necteno

29.6.2006 | Rduz | 4.071 zobrazení | 21 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přechováním sumce přes noc v saku na kapry?Mam strach aby sak sumce nějak nepoškodil, předevšim vrstvu slizu.Dik

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 4. července 2006 ve 12:34 ® Donald
Donald

A znáte nějaký rozumný způsob uvazování? Viděl jsem dva a z obou se mi ježily vlasy na hlavě. Jeden je přes žábra a druhý je tak, že se udělá sumci díra do dolního pysku a protáhne se lano. S vezírky mám dobrou zkušenost, ale sumík byl vždy v plitině ve stínu v klidné vodě, kde si mohl lehnout. A když jsem ho přivezl domů, tak mi okamžitě zhltl rybu ve vaně. Když jsem se ji snažil vytáhnout, vyjel mi po ruce.

reagovat
Neděle 2. července 2006 ve 21:49 ® Kouba
Kouba

Sumika pod metr neba cenu davat do saku to ho radsi pust to je jeste miminkonad metr se nad tim da uvazovat ale je to taky trapeni ryby nejlepsi je si hned riznout nebo aspon klepnout pokud ho budes jest aby to maso bylo dobry jinak ta ryba ma stres a vselijaky takovy sracky ale pokud chces zase kvalitu masa tak plati pravidlo u kazde ryby cim mensi tim lepsi ale vis jak :-) !!!!!!! stejne je nejlepsi foto a nekomu dat pokud to nechcu anebo pustit je tpotom vetsi radost ze sem neco chyt!!!.)

reagovat
Sobota 1. července 2006 ve 22:01 ® LordProtektor reakce na …

musim te zklamat ale nejen sumcum je to bezny proces i u lidi.ve svalech se pri namaze zacina hromadit kyselina mlecna coz zpusobuje bolest svalu.zabranuje se tak samotnemu pretzeni svalu.casem se odbourava-boles vymiz.kdo chodi do posilovny a nebo tezko dela ten to urcite zna.

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 17:05 ® xycht reakce na …

No tak na to nevim co napsat :-)) )

reagovat
Sobota 1. července 2006 ve 14:44 ® regulus reakce na …
regulus

XYCHT – Co kdyby to byla zakletá princezna… -:)))))

reagovat
Sobota 1. července 2006 ve 14:36 ® xycht reakce na …

Pusu jo? FUJ

reagovat
Sobota 1. července 2006 ve 13:50 ® svaca

jestli ho chces sezrat tak ho rovnou zabij!nebo ho v noci vyfot dej mu pusu a pust ho!u nas na luznici naci chlapkove na boje vytahli tri sumiky do metru a meli je vsechny na jednom provaze uvazany ve vode takovy rybare bych tam hned privazal misto tech fousu

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 1:20 ® zany reakce na …

jak praktické …:-)) )

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 1:18 ® HaD reakce na …
HaD

zany8999: neuchovávám :-)

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 1:07 ® zany

sander > já někde četl že sumcum po boji hromadí něco ve svalech a  tuším že je to nšjaká kyselina mléčná bo co.....

reagovat
Sobota 1. července 2006 v 1:04 ® zany

lordprotektor> já to taky četl bylo to ze Španělska že jeden sumec přežil jen tak tak a druhej ne…

Had> a jak ty uchváváš sumce na našich vodách???tou gumu jak jsi psal???

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 15:47 ® HaD
HaD

Ze svých zkušeností mohu říci, že vezírek moc dobrá volba není, byť jsem ho již párkrát před lety použil. Pokud je dostatečně velký, např. 2 metry dlouhý o průměru 0,6–0,8 metru, ryba se uchovat krátkodobě bez většího poškození dá. Uvazování i přes to, že je to mnohem šetrnější způsob, než vezírek, moc v lásce nemám a dříve jsem jej dokonce striktně odsuzoval. V současné době se přiznám, že jej občas v zahraničí používám, ovšem výhradně za použití gumy, která je pružná a umožňí sumci větší pohyb a eliminuje rázy. U nás není co řešit i kdyby to bylo bůhví jak šetrné – zákaz to prostě neumožňuje.

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 15:44 ® Sander
Sander

Chlapi, nevím, ale aby sumec, kterej vydrží téměř jakékoliv zacházení, chcípl z důvodu neumožnění pohybu. Není to spíš tak, že když je vezírek přivázán k lodi, tak sumec „musí“ stát kolmo k hladině? Pochybuji o tom, že když je sumec v dostatečně prostorném vezírku v půl metru vody, kde si může „lehnout“ na dno, že by to „položil“, to je nějaký divný (?) Já měl sumce 110 v klasické vaně celou noc a bezproblémů…

reagovat
Pátek 30. června 2006 v 15:02 ® LordProtektor reakce na …

nekde jsem cetl na jinem webu ze si kluci nechali udelat vezirek 2m dlouhy specialne na sumce ale stejne ten sumec tam malem chcipnul protoze nemel moznost pohybu.zato kdyz privazali sumce a rano ho chteli fotit vyjel po nich a udelal jim peknou modrinu

reagovat
Pátek 30. června 2006 ve 13:58 ® xycht

Sumec ve vezírku chcípne, protože potřebuje dostatek pohybu. Kolegové mi říkali, že ho měli v běžným vezírku (sumík 90cm) a jakoby ztuhnul a chcípnul. Vím ale že existují speciální prostorný vezírky dlouhý přes 150cm, který by podle mě připadali v úvahu. Uvazovat sumce v ČR je zakázáno. Ty vezírky prodává Tomi-Korda.

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 18:04 ® zany reakce na …

no člověče asi jo no někdy by to byla potřeba ale jen někdy:-)) )))))))))))))))

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:15 ® hajan reakce na …

zany8999: Tak koukám, že by možná bylo lepší tak na 20 minut uvázat tebe! :-)

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:05 ® zany reakce na …

sorry hajena

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:04 ® zany reakce na …

Haje > jako fakt??? to ani nevím…

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 16:03 ® hajan reakce na …

zany8999: Nevím, kde se to „vždy dělo“, ale je to snad furt zakázaný, ne?

reagovat
Čtvrtek 29. června 2006 v 15:45 ® zany

no hele nevím nevím ,ale četl jsem o tom nějaký článej v rybářském časopise a s tím sakem to není prý moc slavný no.....podle mě je lepší sumce normálně uvázat jak se to vždy dělo…

reagovat