Chytej.cz

Muškaření na sev. Moravě

26.6.2006 | conwiq | 12.434 zobrazení | 79 odpovědí

…není co dodat, :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. srpna 2006 ve 23:40 ® srami
srami

Vzpomínka na 16.4

reagovat
foto/forum/2006/th-img743.jpg
Neděle 6. srpna 2006 v 17:48 ® perch reakce na …
perch

vlko-fly a kde si byl an becve???

reagovat
Sobota 5. srpna 2006 v 18:08 ® Vlko-fly reakce na …

Krvinka-jezdim tak ruzne po S a J morave Na Becve sem byl a nechyt sem jedinyho Potocaka pres 15 samy tlousti sem tam lipani.

reagovat
Sobota 5. srpna 2006 ve 12:00 ® perch reakce na …
perch

to bychom mohli, byl sem tam loni na podzim, a je pretloustovano(ale jelci tam sou docela slusni), mozna nejaci pstruzi lipani, ja tam nechyt nic, bo mi uz snezilo

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 22:24 ® Krvinka reakce na …

NO slysel jsem ze na odre nic neni (pry jen same male a v malem mnozstvi takze nevim sam jsem tam jeste nebyl takze je to z druhe ruky). Jicinku mam vyhlidlou jen tam zajet ;-) kdyby si mel zajem muzem jet spolu a dat jim co proto ;-) Ja jsem z Jistebniku kousek od ostravy

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 21:50 ® perch
perch

tadz kazdy chcyta na moravici…nechyta nekdo na odre, luze, jicince????

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 ve 21:16 ® Krvinka reakce na …

JO uz jsem se na to ptal v obchode kolik by vysel novy korek a rekli mi ze by to vyslo na 1.000kc coz se mi zda dost hodne. Kdyz jsem za prut daval ve sleve 1.500 a muzu rict ze je dost luxusni ale nevim jestli se mi neoplati koupit novy prut s lepsim korkem. Pokud by si o nekom vedel kdo by to trebas udelal za polovinu tak dej prosim vedet. Jinak to zkusim jeste dat na reklamaci no a pak se uvidi.

Pro Vklo-Fly… a kde jeste jezdis na ryby? a odkud si? ja jinak jeste jezdim na Lubinu, Ondrejinici a uvazuji ze bych se jel jeste mrknout na Becvu.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 19:35 ® jiris
jiris

Krvinka – na netu je dost stavecu, kteri ti daji novy korek.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 19:15 ® Krvinka reakce na …

Koukam ze mas na musaku ten samy korek co ja a nebo aspon dost podobny (mam prut „Martin Thropy 80“) nemas s tim korkem problemy??? Me zacina konec korku u navijaku uz odlizat a praskat :-((

Jinak pekny potocacek. Ja na Moravici chodim celkem rad nebot tam muzu cekat peknou rybu.

reagovat
foto/forum/2006/th-img735.jpg
Pátek 4. srpna 2006 v 16:27 ® Vlko-fly

Asi pred dvema tejdnama na Moravici jedina vetsi rybka za celej den. lipan ani jeden. no moc se mne tam nelibilo.

reagovat
foto/forum/2006/th-img733.jpg
Pátek 4. srpna 2006 v 11:29 ® Krvinka reakce na …

Vcera jsem se byl podivat na Moravici. Vyrazil jsem po obede a ke vsi smule jak jsem dojel zacalo prset, ale to me neodradilo. Chytal jsem na suchou mouchu prevazne na chrostika smetanove barvy a to byla jak se zda dost dobra volba. Ryby byli dosti pri chuti a tak se mi podarilo zdolat par potocaku a jednoho duhaka. Ale ke vsi smule jsem tak 35 duhaka vypnul a potocaka kteremu bych na metru nameril tak 40+ jsem urval coz me dost mrzelo. Ale muzu rict ze vcera za deste brali spise vetsi ryby nebot jsem chytil tak 5 potocaku co byli mirovi (vsichni sli za svoji bojovnost zpatky do vody) a sem tak se povesil nejaky podmirovy. Jinak lov jsem skoncil okolo osme hodiny vecer totalne promokly ale stalo to za to.

reagovat
Pátek 4. srpna 2006 v 7:53 ® conwiq
conwiq

I přes ne zrovna ideální počasí (před deštěm) jsem se vydal k večeru na Ostravici 3 (pod Baškou) zkusit místa, kde jsem letos ještě nebyl. Vyzbrojen mušákem jsem dorazil na místo cca 500m pod mostem u žel. stanice Baška. Samozřejmě při mé smůle začalo pršet… :-(( . Zkoušel jsem to v dešti na nymfu, ale… nevíte náhodou, jestli to tam někdo neprotáhl elektrikou, v úseku asi 400m – 600m jsem téměř nezavadil o rybu.:( Chyceni 2 PD cca 15cm a 1 PO stejné velikosti. Totálně promočen a po 2h lovu jsem se vrátil domu…

reagovat
foto/forum/2006/th-img730.jpg
Úterý 1. srpna 2006 v 8:43 ® conwiq
conwiq
reagovat
foto/forum/2006/th-img726.jpg
Úterý 1. srpna 2006 v 8:42 ® conwiq
conwiq

tak druhý pokus :-)

reagovat
foto/forum/2006/th-img725.jpg
Úterý 1. srpna 2006 v 8:41 ® conwiq
conwiq

Přikládám foto z Ostravice 4 – tentokrát „skalky“…(Frý­dlant n.O.)

reagovat
Úterý 1. srpna 2006 v 8:37 ® conwiq
conwiq

I přes nepoučení z předešlých vycházek jsem se včera opět vydal na Ostravici 4, tentokrát na 2 splav u Campingu. Už delší dobu pozoruji v tomto úseku pár čápů (možná jich je i více) ne jinak tomu bylo i včera. Ryby začaly být při chuti kolem 20h, chyceno cca 20ks PO a 1 PO 26,5cm vrácen zpět. Jinak klasika všechny ryby kolem 15cm, lipana jsem ani neviděl a že jich tam kdysi bylo. A není tomu tak dávno. Na to, že za 16 dní už PO budou hájení tak jsem zvědav, co budem na téhle krásné řece chytat. Duháci jsou vychytaní, sadit už prý nebudou a lipana zatím nejde vidět…:( Ale jinak fajn večer, hlavně , že nepršelo…

reagovat
Pátek 28. července 2006 v 0:20 ® zedus
zedus

Já teda nejezdím na ostravici, ale na severní moravě chytám často a musím říct, že jak jsem slyšel o tom jak jdou P vody do úpadku, všude se chytají malé ryby, tak jsem byl mile překvapen. P povolenku mám první rok a z úlovků na SM mám nej potočáka něco přes 40 neměřil jsem ho a spoustu ryb přes 30cm. Doufám, že to ještě chvilku takové vydrží.

reagovat
foto/forum/2006/th-img723.jpg
Čtvrtek 27. července 2006 v 7:40 ® conwiq
conwiq

Včera opět na Ostravici 4 mezi 1. a 2. splavem u campingu, situace téměř na chlup stejná jako předtím. Malí PO do 20cm – těch bylo asi 20ks, ale žádný větší. Po setmění sbírali jak diví, ale kde se poděli jejich starší bratříčkové? To nevím… Jo, prý se na 1. splavu minulý týden někomu podařil PO 42cm a 38cm na peříčko…pěkné, až se tomu nedá věřit, když o větší rybu nejde zavadit… :-((

reagovat
Úterý 25. července 2006 ve 13:17 ® Krvinka reakce na …

Ja byl vcera na Ondrejnici a totalni bida. Brali jen tlousti a jeden sebevrah potocak co mej asi tak 15cm. Byl jsem az do tmy a nic. Jen tlousti, proudnici a ocka. Takze totalni propadak a nevidel jsem ani nikde zadne pstruhy stat a ani sbirat. Takze nevim. Byl sem na osvedcenem useku kde jsem vzdycky nachytal 10+ ks potocaku a vcera totalne nic. Kdo vi kde jsou zalezli

reagovat
Úterý 25. července 2006 v 7:48 ® conwiq
conwiq

Včera od 19:30–22h jsem byl ve Frýdlantě od „skalky“ po 1. splav u campingu. Ryby sbíraly po západu slunce celkem spolehlivě, ale asi z 30 ks PO byl největší něco kolem 24+cm. Převážně brali pstruzi kolem 15cm. Nej.úspěch byl na mušku rudořitku. bída…

reagovat
Pátek 21. července 2006 v 10:07 ® conwiq
conwiq

Tak já opět jeden „plonkový“ večer na Osravici 3 u Hodoňovic.Voda byla mírně přikalená. Chyceno asi 10 PO+PD cca do 18cm nic většího.Za 2,5h!!! Kolega vesměs to samé. Absolutní propadák, zrejmě vysazeni OBŘÍ duháci kolem 15cm, což nevím jestli bylo od MO rozumné, ale…!!! Docela by mě zajímalo kam jdou všechny ty peníze, které MO platíme a že to nejsou malé peníze!

reagovat
Pátek 21. července 2006 v 0:40 ® Krvinka reakce na …

Tak dneska jsem se byl mrknout na Moravici. Chytal jsem od 14:30 do 19:30 takze v tom nejvetsim vedru. A kupodivu ryby byli celkem pri chuti. Par potocaku, duhaku a lipana. Pstruzi brali na mokre mouchy a na chrostika ve schrance na ktereho jsem upalil duhaka tak asi 35cm. Jednoho potocaka jsem chytl za bulvu takze asi bude na jedno oko slepy :-(( Asi se chtel na tu mouchu mrknout zblizka ;-) Pak na konec prisel Lipan 31cm na chrostika a celkem dost velkeho chrosta az sem se divil ze to vubec nacpal do huby ;-)

reagovat
Čtvrtek 20. července 2006 v 17:49 ® Koudy
Koudy

Včera večer jsem byl po dlouhé době zkusit Ostravici 3,u splavu U Žida,ryb jsem chytil relativně dost(PO,PD,Li,t­loušť),ani jsem tolik nečekal,ale bohužel velikostně od 10 do 25cm:-((

reagovat
Středa 19. července 2006 v 11:53 ® conwiq
conwiq

Včera jsem byl zkusit k večeru muškaření na Čeladence 1 – ovšem tam katastrofální úbytek vody, téměř zde voda neteče, takže nic! Ryby žádné. Poté jsem se přemístil na Ostravici za pilou tam krásné místa bohužel bez ryb. Chytnout tam mírovou rybu je problém, řekl bych snad chytit vůbec nějakou rybu je problém. Po západu slunce ve 2tůních cca 15 PO do 20cm, bída. Nedoporučuji!!!

reagovat
Pondělí 17. července 2006 v 9:42 ® conwiq reakce na …
conwiq

Bohužel ti neporadím, na Lubině jsem ještě nebyl. Na Ostravici byli vysazeni nějací duháci, ale už je to asi pryč(bylo to začátkem sezony) sem tam se dá ještě nějaký ulovit. Poradím snad chodit hodně na večer, v tuto dobu se dá snad přelstít i větší pstruh.

reagovat
Sobota 15. července 2006 v 0:42 ® Krvinka reakce na …

Custe tak co jde to nekde? Uz bych si zase rad zabojoval s nejakou 30+ pstruhem ale mi jdou jen potocaci do 20cm uz ani nevim jak vypada ohly muskarak ;-) Nevite nekdo jestli to jde na Lubine 2,3 a nebo na pritoku Lubiny potok Tichavka jestli tam neco je??? Letos jsem tam jeste nebyl a rad bych se tam mrknul. Nejlepe kdyby sli i sem tam granulaci at je co na panev;)

reagovat
Pátek 14. července 2006 v 9:03 ® conwiq
conwiq

I tohle najdete na Ostravici 3… Mihule byla bohužel již mrtvá :-((

reagovat
foto/forum/2006/th-img709.jpg
Pátek 14. července 2006 v 9:03 ® conwiq
conwiq

Vranka z Ostravice 3

reagovat
foto/forum/2006/th-img708.jpg
Středa 12. července 2006 v 8:22 ® conwiq
conwiq

Duhák z Ostravice 3, 34cm

reagovat
foto/forum/2006/th-img689.jpg
Středa 12. července 2006 v 7:45 ® conwiq
conwiq

Včera jsem byl na 2 hod. u vody od 20–22h a podařil se mi na nymfu krásný duhák 34 cm. Krása, jinak nic moc nebrali.

reagovat