Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. července 2006 ve 22:34 ® perch
-
byl sem na odre8, luxusne jsme si zachytal, az teda vecer mne zklamal(19h:21h)sem chytl jednoho maleho lipana, jinak duhaci, olipani a hlavne tlousti:(((
reagovat - Pondělí 10. července 2006 ve 21:47 ® perch
-
cumim na tu spoustu ulovku, ja si tam vetsinou chytnu tak 10–15 ryb, ale chytam tak 3hodky, asi si tam zajedu prespat, no doufam ze se tam nekldy péotkame, jinac jsem byl an moravici a po 35km na kole jsem mel dost a chut chytat ryby presla, spravil to okoun a tloust, ni skalamani obrovske…
reagovat - Pondělí 10. července 2006 v 17:50 ® conwiq
-
2 dny na Odře 8
1.den
Je středa 5.7.06 – 6:45h balíme věci do auta, ještě poslední zastávka do Kauflandu pro
a občerstvení na cestu a vyrážíme z Frýdku-Místku směrem na N. Jičín. V Bělotíně odbočujeme doprava a Odry, náš cíl, jsou již jen 11km. Město projíždíme a pokračujeme směrem na Jakubčovice n.O. a výše proti proudu. Během jízdy vybaluji rybářskou mapu a hledám místo, kde založíme náš „tábor“. Míjíme kemp a ptáme se místního pána na zdejší podmínky pro kempování u vody (pod širák). Velice ochotně nám poradil, kde najdeme pěkné místo pro auto i spaní, dokonce i s pitnou vodou a tak neváháme, využíváme jeho rad a jedeme dál.
Po příjezdu na oné místo (v dopoledních hodinách cca 9:30h) se převlékneme do “rybářského“ a vyrážíme prozkoumat táhlou tůň pod skálou hned u našeho „tábora“. Počasí nám přeje, je až nesnesitelné vedro (snad 30C ve stínu), jasná obloha a čistá voda. Pro první kontakt s vodou volíme přívlač a se žlutými třpytkami nahazujeme do táhlého proudu vyúsťujícího do klidné tůně. První záběr – okoun !!! Což nás překvapilo a doufali jsme, že to byl pouze náhodný jedinec. ? Jak se později ukázalo, záběr od okouna na tomto revíru není žádnou vzácností. Nicméně po dalších pár náhozech proti proudu první PO, měřím 26cm, ryba mizí zpátky v malém proudu řeky. Velikost toku v letních měsících není až tak velká, což trochu zklamalo naše představy. Na druhou stranu řeka protéká nádhernou krajinou, obklopená lesy a s krásnými místy hlubokými tůněmi a podemletými břehy.
Rozhodnuti prochytat a prozkoumat řeku proti proudu pokračujeme dále. Ryby v táhlých úsecích řeky krásně sbíraly a tak trochu litujeme, že jsme si nevzali muškařské pruty. Zjišťujeme, že to jsou malí lipani, kterých je v řece požehnaně. Berou převážně malí PO, okouni a tloušti. O pár desítek metrů proti proudu pod větvemi prudší záběr. Duhák cca kolem 30cm, krátký boj, ale pod nohama se vypíná a mizí zpátky. O něco výše krásný urostlý PO 29cm a zase několik malých okounů a v další tůni duhák 27cm. Díváme se na hodinky a pomalu se vracíme zpět, udělat si něco na oběd. Krátká siesta po obědě a večer zkusit mušku.
Muškařením jsme se konečně zbavili záběrů od okounů a tak jak ráno zkoušíme prochytávat úseky kolem našeho „tábora“. Chytáme převážně na nymfy se zlatou hlavičkou, dost úspěchů máme na nymfu s černým tělíčkem a červenou bavlnou. V tůni záběr od lipana, neměříme, ale velikost cca 30+cm pouštíme ho zpátky do proudu a čekáme na jeho většího bratříčka. Lipani brali vcelku spolehlivě každou nymfu a dali se najít téměř v každé tůni po celé délce toku. Tentokrát jsme šli prozkoumat řeku po proudu. Parádní chytačka spousta lipanů a menších duháků kolem 20–25cm. Den zakončujeme v proudech opět u našeho tábořiště, kdy máme těsně před koncem doby lovu další úspěchy, lipan 31cm a duhák 29cm.
U večerního ohně zhodnocujeme první den, povečeříme vypijeme pár škopků ? a s pocitem krásného rybářského dne uleháme ke spánku.2.den
Ráno je téměř na chlup stejné jako předešlý den, obloha modrá a ta žlutá věc na obloze opět „pere“ již od rána. Vyrážíme jen na chvíli kolem poledne, ještě o kus níž než minulý den, tentokrát proti proudu. Chytáme opět jak již máme ve zvyku, dopoledne na třpytku (zkoušíme i woblery) a večer se plánujeme podívat dolů po proudu cca 5–7km. Na přívlač chytáme opět pár okounů, jednoho pěkného kolem 20+cm sem tam tloušť a dokonce se splete i nějaký lipan. Jak jsem již psal brodíme proti proudu nahoru, větší tůně ruší koupající se rekreanti, ale v klidnějších úsecích se dá sem tam přelstít nějaký pstruh. Začali se objevovat i více duháci, ale žádný větší. Při jednom pohybu ve vodě se mi podařilo vyplašit hezkého raka, který se obratem schoval pod kameny. To jsem již dlouhou dobu neviděl. Svědčí to o čistotě vody, která v Odře 8 bezpochyby je. Míjíme ještě, pár krásných míst, kde tušíme velké pstruhy, ale bez záběru. Slunce pálí a zjišťujeme, že v tomto vedru to opravdu nemá smysl a tak se vracíme zpět. Odpoledne vybalujeme ručníky a na chvíli chytáme bronz. Kolem 16h sjíždíme autem do blízkého kempu na smažák a poté vyrážíme po proudu dolů pod Klokočůvkem nebo snad i níže (nevím neznám to tam). Vážeme mušky a zkoušíme štěstí na osvědčené nymfy se zlatou hlavičkou, já po chvíli zkouším na sucho – rudořitku. Ta, jak zjišťuji je asi nejlepší. Kolegovi se hned po asi 5 nahození podařil duhák 29cm na nymfu. Já muškařím za ním na sucho, chytám nepočítaně duháků do 23cm, ale žádný větší. Prochytáváme krásné dlouhé tůně vždy zarostlé po obou březích stromy, což nám mnohdy dělalo potíže vůbec správně s muškařským prutem nahodit. Taky jsem tam nechal během 1h asi 10 mušek na stromě ? a několikrát převazoval. Dalo by se říci, že čím jsme šli níž a níž přibývalo záběrů od duháků sem tam i mírový. Do osmé hodiny se mi podařilo udělat v jednom proudku 27cm duháka. V tůni, kde kolega chytili 29cm PD jsem ještě před podvečerní lovem chytil 31cm lipana. Hlavní zátah jsme čekali při setmění těsně před 22h, ale k našemu údivu se žádné jepice nerojily a ryby nesbírali ani z hladiny ani pod hladinou. Končíme lov a jedeme zpátky. Třetí den se již ráno balíme, uklízíme náš „ tábor“ a kolem poledne se loučíme s řekou.
Závěrem
Řeka Odra 8 je krásná řeka protékající stejně hezkou krajinou dobře zarybněnou pstruhem duhovým a lipanem. Přes její nevelkou šíři se zde objevují i ryby větších velikostí a velice pěkná místa. Se pstruhem potočním a lipanem jsme se setkávali nejčastěji v horním toku řeky na druhou stranu tam bylo i více okounů, což bych viděl jako jediné negativum na této řece – přeokounováno a místy i přetloušťováno. Voda je čistá, což dokazují raci a lipani a život pod i kolem vody je nepřehlédnutelný. Nejčastěji chycenou rybou byl asi pstruh duhový (muška, třpytka), okoun (třpytka), lipan (muška), pstruh obecný potoční (třpytka, muška), tloušť (muška, třpytka). Krásný relax a chytačka….
reagovat - Úterý 4. července 2006 ve 14:20 ® conwiq reakce na …
-
Já chodím převážně na Ostravici 3,4. Čeladenku 1. Hlavně okolí Frýdku-Místku. Na Lučinu se taky chystám.....ale nevím kdy. Taky nejsem nějaký zkušený muškař, mám se co učit, ale snažím se…
reagovat - Úterý 4. července 2006 ve 14:10 ® waccl
-
Nazdar chachaři, Letos jsem si pořídil pstruhovku a dal dohromady nějakou výbavu. V životě jsem nedržel muškařák v ruce a tak hledám nějakého guru, který by mě to trošku naučil. Nejlépe Havířov a okolí, co chodí na Lučinu nebo Stonávku.
reagovat - Pondělí 3. července 2006 v 10:42 ® perch reakce na …
-
Odra- moja oblibena reka,. vyzlousel bych to u obce Jakubcovice(mozna nekdo znate z fotbalu), tam u splavu, potom az nad klokocuvkem(vesnice) a proti proudu, ryby tu sou(potocacii-lipani-duhaci-jelci), a reka mi pripada lehce citelna, jinak informace na tomto odkazu-www.muskareni.cz byste chteli mohl bych jet s vami, staci rict kdy…petruv zdar
reagovat - Neděle 2. července 2006 ve 22:29 ® conwiq
-
Chystáme se s kolegou na Odru.Máte někdo zkušenosti s touto řekou?Kde, na co a vůbec nějaké info ohledně chytání v této lokalitě?Předpokládám, že mi nikdo nenapíše, kde to bere, či tajná svá místa, ale alespoň části řeky, kde to vůbec má smysl chytat a kde to je ztráta času. Připomínám, že jdeme převážně muškařit. Nevíme co od řeky čekat…popř. poraďte web link, kde můžeme načerpad drahocenné informace. Budeme rádi, když poradíte i levné ubytování popř. kempy. díky moc
reagovat - Pátek 30. června 2006 ve 12:38 ® conwiq reakce na …
-
Asi jo…
reagovat - Pátek 30. června 2006 ve 12:30 ® pupak reakce na …
-
conwiq – asi se posral strachy . . .
reagovat - Pátek 30. června 2006 v 10:19 ® conwiq
-
Včera opět výprava na Ostr. 3-ku, ponaučen z minulé vycházky, jsem dorazil k vodě až v podvečer (dříve to nemá smysl). Situace se téměř opakovala, ale byla o něco slabší. Pstruzi moc při chuti nebyli ani k večeru jako minule, ale i tak jsem chytil cca 20 malých PO, mezi nima 1Ks PO 26cm – vrácen, 2× PO 25cm – vráceni. Těsně před setměním se rojily pěkně velké bílé jepice (samozř. i ostatní), ale ne tak v houfném počtu jako minule. Hodiny se blížily k 22h a už jsem chtěl jít domů, řekl jsem si: „poslední nához a jdu“ na hodinkách 21:57h (taky už nebylo skoro vidět)a tak jsem po paměti nahodil k druhému břehu, co nejblíž k větvím. V tom pěkný náraz a čváchnutí. Přisekávám a zdá se, že to bude opět malý pstruh, vyskakuje nad hladinu, ale v té tmě nejde rozeznat o jak velkou rybu jde. Nakonec tah zesílil a začal pěkný boj. Ryba se nedala navést do podběráku a stále dělala výpady po proudu dolů. Nakonec se mi rybu po několika minutách podařilo podebrat a teprve teď jsem zjistil, co jsem chytl. (Vlasec 14, suchá muška č. 12 vl.výroby.) Výsledkem tohoto krásného boje a zakončení dne na řece byl duhák 35 cm v celkem pěkné formě. (Bohužel asi granuláč)- nevadí (ale proč tak strašně smrdí
reagovat.....) Letos má zatím největší ryba.
- Čtvrtek 29. června 2006 v 19:13 ® tomy
-
Zdar chodíte někdo na ostavici 4 , je to ale bída pstruzi tak do 25 cm.
reagovat - Čtvrtek 29. června 2006 ve 13:33 ® perch
-
vcera na LUze, 5 duhaku a 1 potocak+bonus ostroretka, no zajimava chytacka…
reagovat - Středa 28. června 2006 ve 22:11 ® fikus
-
kdo si chce na Severní Moravě opravdu dobře zachytat tak se může taky vypravit na zde zmíněnou část řeky: crs-ova.fishnet.cz 2.500 ks každoročně zapsaných potočáků, které udává svaz na svých nově upravených stránkách jsou jasným signálem, že se zde vysazuje opravdu ve velkém. To je jestli dobře počítám průměrně více než 18 přesmírových ryb na každý den. Od pondělí do neděle........
reagovat - Středa 28. června 2006 v 18:16 ® Koudy
-
Jak už jsem tu někde psal,Ostravice 3 dostala docela dost zabrat v zimě od kormoránů,kteří se tu ve větším hejnu objevili až letos.Co se parem týče,na trojce je to běžná ryba,a parma kolem 50 není žádná vzácnost…
reagovat - Středa 28. června 2006 v 15:42 ® conwiq
-
Tak včera to jsem se dostal k vodě kolem 18h. Cíl byl prozkoumat další část Ostravice 3 tentokrát úsek kolem Bašky a Pržna. Po celou dobu lovu jsem byl opět už poněkolikáte zklamán, protože ryby nejevily o mé mušky zájem a kupodivu ani nesbíraly hmyz z hladiny. Vše se změnilo úderem 21h, kdy se konečně začly houfně rojit jepice a ostatní hmyz. Pak nebyl problém chytit téměř každou rybu, která o sobě dala vědět. Výsledek: cca 30 – 40 ks malých pstroužků do 15 cm, 4ks PO – 25cm+(vráceny), 1ks PO – 26cm (vrácena, 1ks – PO 30cm, 1ks – PO 28cm. Nakonec nádherný den a chytačka
reagovat…
- Úterý 27. června 2006 v 17:55 ® perch reakce na …
-
taky bych sel, ale musim navazat svoje specialni musky, jinac to nema cenu, a stejne je marasne vedro
reagovat - Úterý 27. června 2006 v 11:23 ® conwiq
-
Dnes se chytám opět vyrazit tak, zítra napíšu, jak to probíhalo… Snad nebudou blesky…
reagovat - Pondělí 26. června 2006 v 18:13 ® perch
-
Luha muj domaci revir, hodne duhaku a bile ryby, i potocaci, ale ti spis po trpytce, jinak na Odre(jak na pstruhove tak i na mimopstruhove) paradni rybarina, pstruhova-lipani, duhaci, jelci, mimospstruhova-hodne bile ryby, no jinac becva nenií take k zahozeni…ten pstruh je z luhy
reagovat - Pondělí 26. června 2006 v 17:52 ® conwiq
-
Zdravím, všechny muškaře, co se chtějí podělit o zážitky z rybolovu zvláště na sev. Moravě..... Mimochodem včera na Ostravici 3 ve městě sbírali kolem 14 h lipani jak diví. Teplota vzduchu cca 40C, vedro jak „tenkrát“
reagovat!!! „U krmelce“(hospůdky) mrtvá parma cca 50 cm, což jsem hleděl!, vím, že se objevují na Ostravici 2, ale na trojce?
v tom potůčku…tak pište…