Chytej.cz

Kuriozity na háčku necteno

30.7.2004 | toulovec | 11.727 zobrazení | 24 odpovědí

Včera jsem z vody vytáhl parádně podseknutou užovku obojkovou v délce asi 80 – 90 cm (neměřeno – děsně sebou mrskala). Byl jsem z toho docela rozklepanej, protože jsem nevěděl co to je a jak to sundat z prutu. Na netu jsem četl, že chlapi chytili na mouchu vlaštovku,která jim sebrala mouchu v letu, netopýra, přívlačí kachnu. co se Vám podařilo vytáhnout za kuriozitu z vody??? Asi pište jen živočichy, prezervativy, vložky, pneumatiky, pokličky(ta prý bojuje mimořádně statečně chicht) apod jsme ulovili asi všichni.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. října 2011 ve 23:27 ® milans13
milans13

Aktuálně jsem 11.10. vytáhl na boilies kačenu.Potopila se sezobla a díky olovu už se nemohla vynořit.Ještě štěstí,že jsem ji vytáhl a háček se mi podařilo vyndat.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 15:38 ® zalesak05
zalesak05

Já nic kromě ryby zatím nechytl ,ale kdysi ,když jsem chodil asi do 2. třídy ,tak jsem na bystřickém rybníku pouštěl loďku z hrnce a lahve od vodky (tu lahev jsem našel prázdnou). No a loďka se potopila. Asi za dva měsíce naší třídě pak na den země nějací rybáři ukazovali, jak se chytají ryby. Chytali na prut a pak potopili síť. Když ji vytáhli byla v ní moje loďka. Smůla ,že ji učitelka vyhodila do popelnice.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 15:15 @ All Armor

V posledním čísle Českého rybáře jeden píše, že kdysi vytáhl z vody ženskou. když uviděl blond vlasz a červené rty, tak se lekl. Až potom zjistil, že je to tá atrapa s různými otvory pro potěšení některých pánů.

reagovat
Středa 12. října 2011 v 15:12 @ All Armor

Až tak kuriózní to asi ani není… Před léty jsem šel na Silvestra naposledy na hlavatku. Byl ten správný „hlavatkový“ čas, hnusné počasí, padal mokrý sníh. Někdy po 16. hodině, kdy jsem chtěl už skončit, jsem měl na Váhu pod většími peřejemi, v místě kde je mohutná pomalá voda s vracáky a různými proudy, záběr. Měl jsem silný vercajk, na rapale silné háky a trápil jsem se a pokoušel se, přitáhnout „to“. Chovalo se „to“ divně. Tušil jsem, že pokud je to hlavatka, nebude asi seknutá za tlamu. Tah ryby slábl a zase sílil. Taková menší ponorka. Byl jsem mokrý jako myš a nakonec jsem byl nucen seskočit z břehu a vlézt do silvestrovské vody (broďáky byly doma). Boj skončil po 17. hodině. Úlovkem byla metrovice smrkového dřeba, kterou zmítaly ty silné proudy. Zásek byl perfektní…

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 16:14 ® HaD
HaD

Tom Čepelák na posledních závodech na Hracholuskách ulovil druhým hodem pěkné potápěčské brýle. Bez potápěče :-D

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 14:25 ® LuboO
LuboO

Este mi nejake chybaju, otvoreny dazdnik napr, len neviem, kde som dal foto a mam este bez fota potapku na halibutku.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18538.jpgfoto/forum/2011/th-img18539.jpg
Úterý 11. října 2011 ve 13:36 ® Malinko
Malinko

loni sem dostal na 15g proutek a 0.16 vlasec podkovu z kone obalenou kaminkama, skoncila v akvarku, taky peknej bojovnik :-)

reagovat
Úterý 11. října 2011 v 6:46 ® Axamith
Axamith

Na mouchu raka, netopýra a ondatru. Už mi chybí jen utopený bezdomovec:-)

reagovat
Pondělí 10. října 2011 ve 22:27 ® Robur
Robur

tak hlašte úlovky

reagovat
Pondělí 16. srpna 2004 ve 22:24 ® monty

Já celkem mic moc extra, ale kámoš na řece použitou vložku a jindy zas chcíplou nafouknutou slepici.

Ale já přeci jen něco vytáh ale jen celkem normální: Kachnu – zamotanou do vlasce a jindy na rohlík na plavanou; nebo fakt nekecám – po normálním záběru na kapra sem vytáh rezavýho hnusnýho woblera.

Jinak běžné igelitáky, hadry apod.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2004 v 15:10 ® Prizrak

Tak chcíplotinu bych nechtěl dostal na prut ani za milion

reagovat
Pondělí 16. srpna 2004 ve 14:21 ® vatikan

To já za svoji 5. letou kariéru vytáhnul pouze 1 prezervativ, brusli a kus podběráku, nějaké montáže … Toť vše .

reagovat
Pátek 6. srpna 2004 v 18:17 ® Chose
Chose

Vloni jsem prisel k jedne zatoce na rybniku kam chodim na kapry. uprostred lezelo na vode neco jako parez,který tam posledne nebyl. dalekohled jsem nemel tak jsem netusil co to… Tahnul jsem kapra a ten se omotal prave o ten predmet na hladine. kapr se vypnul a ja tahnul ten „parez“. ke brehu jsem pritahl mrtve srnce. byl to docela humus. nevi mjak dlouho tam bylo,max 14dni a pravdepodobne uz v nem zase bujel zivot,protoze ten smrad byl fakt hustej. to srnce se skoro hejbalo…

reagovat
Pátek 6. srpna 2004 v 18:15 @ 

racek, kachna, hrnec na mušák pod splavem – regulerně bojoval, dámská polobotka (první nához na Poličce P1), vložky, prezervativy, větev od smrku (2,5×1,5 metru), igelitové pytlíky a tašky nejsou žádnou raritou, několik utrhlejch montáží i s umřelou rybou (okoun vlasec 0,30, candátky atd.) nechápu jak někdo může utrhnout rybu 20–40 cm na 0,30 silonu.

reagovat
Pátek 6. srpna 2004 ve 14:03 ® Prizrak

To jsem byl tak před týdnem na řece a pozoroval jsem tři parmy v mělké vodě a znenadání jedna vyjela k hladině a něco sebrala!!! Říkal jsem si, že to není možný, ale… Za pár dnů jsem na řece pozoroval hejno asi 30 parem když tu najednou zase jedna parma sebrala z hladiny. Tak teda nevim, nevim

reagovat
Pátek 6. srpna 2004 v 11:22 ® romarius

Pred rokom sme s kamaratom na Dunaji chytili spolu hrebenačku. Dobry ulovok dva hačiky=jedna 7 cm hrebeňačka

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 11:48 ® Prizrak

Ještě jsem si vzpomněl na chytání na plavanou. Když se vám silon nepotopí, ale plave na hladině, tak se vám může stát, že se do něho zaplete plovoucí kačena. Opravdu není snadné ji z té motanice sundat…

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 11:44 ® Prizrak

Tak to já jsem na háček žádnýho živočicha kromě ryb nedostal. Ale jednou se mi stalo, že se mi nějaká užovka zapletla do vezírku s kaprem. Asi si chtěla pokecat… No ale nakonec tam šel takovej chlápek, kterej měl u sebe v autě kleště, s kterýma mi sak totálně rozstříhal

reagovat
Úterý 3. srpna 2004 v 19:54 ® HaD
HaD

Asi před 20 lety jsem na 3 mepsku vytáhl fungl nový smeták. Docela jsem si s ním v proudu zabojoval Dal jsem ho pak mámě k svátku a celý leta na něm visela cedulka s datem ulovení a údaji o nástraze a době zdolávání

reagovat
Sobota 31. července 2004 v 9:35 ® morpheus

Za poslední tři roky: užovka, kačer, roháč, racek a labuť.

reagovat
Sobota 31. července 2004 v 0:32 ® Chose
Chose

No uz sem vytah netopyra,raka i kacenu. sedum-u nas na rybnice spis ty kaceny neco vetsiho plasi. taky nevim co to…

reagovat
Pátek 30. července 2004 ve 21:12 @ 

Kromě množství vložek co vytáhnu na Svratce v Komárově,tak se mi podařilo taky pár kousků. Za mlada jsme chytaly v Nedvědici na rybníku kapry na bublinu,kde byl plovoucí rohlík. Brali jako zběsilý,ale kromě nich nám to sezobla labuť a zkuste si představit,když máte na háčku létající labuť a ne a ne ji dostat dolů. Je to asi 2 měsíce,co mi sezobl plovoucí mušku konipásek na Svitavě v Bílovicích. Okolo procházející lidi z toho měli pěknou čurinu,když jim létal nad hlavou pták s muškou v zobáčku a rybář stál ve vodě. Nakonec jsem ho dotáhl k sobě a musel zabít.

reagovat
Pátek 30. července 2004 ve 13:58 ® Dědek
Dědek

Nevím, jestli to patří právě sem, ale včera jsem byl na ątikách a vyděl jsem, jak něco nahánělo a nakonec seľralo mladou kačenu. Předpokládám, ľe ve Svratce běľně kajmani neľijou,tak bych to odhadnul na sumce nebo pořádnou ątiku. Uľ jste něco takového taky vyděli?Kdyľ si představím, ľe jsem tam před několika dna lez pro woblera, tak mi běhá mráz po zádech.

reagovat
Pátek 30. července 2004 ve 12:11 ® Milky
Milky

minulý týden jsem zasekl v letu netopýra – ale jak ho sundat??? Chvilku jsem se ho snažil sklepat (byl stejně tuhej) a pak jsem ho vzalk do peanu, za půl hodiny jsem ještě vytáhl škebli. Byla zavřená a v jediné maličké skulince zel můj trojáček. … no a pak mi sumec utrhnul pletenku na 10kg . V takových dnech je omyl opustit ráno lůžko

reagovat