Vyhledávání
Děličky na kapra
19.6.2006 | Zauwi | 7.394 zobrazení | 45 odpovědí
Petrův Zdar,chtěl bych se zeptat jaké byste mi doporučili deličky na kapry,mám v úmyslu investovat do každé tak max.1700,–,délka něco přes 3 metry.CHtěl bych se zeptat jestli má 3 dílný prut horší akci než 2dílný?Poradte mi a kdyžtak napište i něco co bych měl vědět. Díky za ochotu:-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 26. června 2006 v 17:03 ® vydra63
-
Zauwi – docela se rozpoutala zajímavá až přímo urážející debata na Tvůj dotaz,takže dám na Alivia,dost záleží kde chceš chytat(řeka,rybník,přehrada)a na co chceš chytat.Dobrý pruty jsou od DAMu Grenn Colibri a jsou za slušnou cenu.2 dílné mají o něco lepší akci než 3 dílné,ale je to věcí názoru.Já používám FBC od Sportexu,cenová relace je ale úplně jinde.Ty plky o krmení byly úplně zbytečné,já¨třeba lovím na boilies,krmné dávky minimální,protože přehnaným krmením si pouze stáhneš na lovné místo malou rybu a to asi nechceš.Větší ryby si zaslouží svobodu,takhle by bylo třeba pžemýšlet a ne při rybolovu si myslet,že vykrmuješ prase.!!!!! Každá ulovená ryby i malá je přci krásná,ale urážlivě prosazovat svůj názor – to sem přeci nepatří,zda si máme navzájem radit a pomáhat.Zdravím všechny normální rybáře a bohaté úlovky.
reagovat - Pondělí 26. června 2006 v 1:29 ® kelt reakce na …
-
4Vojtěch Přikryl – „Ty jseš asi vážně magor?“ „buď jste mentální hovada, nebo prostě arogantní pitomci“ „ale 100% píčovina je to co ty píšeš“ – je mi tě chlapče vážně líto ale je vidět že za klávesnicí jsi velký drsný muž který se nebojí všem lidem o kterých vůbec nic neví pěkně od plic napálit spoustu invektiv. Jen tak dál jsem přesvědčen že to jistě vyléčí všechny tvé komplexy.Ale jak dobře napsal Alivio bude daleko lepší když ve svém stylu budeš pokračovat na svém kaprařském fóru…sbohem
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 16:33 ® Shrek reakce na …
-
říká se naposled,ne na konec.
reagovatTak běž dělat své kaprařské fórum,tam budeš možná míň škodit.Hezký zbytek víkendu přeji.
- Neděle 25. června 2006 v 16:18 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
Nemyslím si, tím že dělám největší kaprařské fórum v ČR jsem toho zažil dost. Nebojím se nikomu nic říct do očí. Byl jsem na tomto serveru poprvé a taky na konec. S Pozdravem.
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 16:18 ® regulus reakce na …
-
Vojtěch Přikryl – v prvé řadě, žádný neshody nerozšiřuju, kdys svůj příspěvek napsal v diskusi kam patřil a je to dole napsaný tak bych po tobě nevyjel. Nenapsal jsem nic tak strašnýho a nikomu nic nevnucuju, ale kdybys každý dva, tři roky dělal toto www.chytej.cz kdyby se to nezobrazilo, tak si najdi můj příspěvek z út 23. května v 19:14:21, to co na těch fotkách není, byli candáti 60–90 cm, metroví úhoři a pak tam každou sobotu nedělu sedělo 50 rybářů a 90% z nich mělo 10-ti a víc kilový kýble plný žrádla a jak to tam prali, tak to tam prali (pro tvoji informaci ten rybníček je skoro kosočtverec s úhlopčížkama cca 150 a 120m, viz satelitní foto), tak by ses nedivil, proč moc nemusím kapraře. Ještě před 10–15 rokama to bylo relativně čistý s fantastickou obsádkou, candáti, štiky, kapři, líni, úhoři, karasi, cejni + ta drobná havěť, dneska je to smradlavej žabinec, jako všude nejsou na vyčištění peníze. Kurňa, na takovýmhle rybníčku nemusím do vody naházet kýbl šrotu. Já totiž ještě pamatuju doby, kdy třeba i na relativně větší vodě bez problému chytils kapra, protože se ten kapr musel snažit aby si to žrádlo našel. Dneska jen jezdí hejno pohodlně od jednoho krmnýho fleku k druhýmu a futrujou. No toto ber trochu s nadhledem, ale je to skoro pravda.
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 16:01 ® Shrek reakce na …
-
CeP: přilož si špičky malíčků na spánky,palci si masíruj lalůčky uší a medituj se mnou: Ehhmmmmmmmmmmmmm,ehhmmmmmmmmmm. Pomáhá,že?věř že v duchu stojím při Tobě a regulovi.
All: no tak dost bylo hádání,když jste všichni tak velcí kapraři,poraďte prosím Zauwimu nějaké ty kaprové děličky.Já kaprař nejsem,tak nemůžu radit.
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 15:48 ® CeP reakce na …
-
ano, zcela souhlasim ze se debata mohla jiz od zacatku ubirat jinym smerem ale rozhodne bych to nespojoval s regulovym poslednim prispevkem. predevsim by sis taky mel trochu zamest pred vlastnim prahem. nikdo nikoho neurazel ani nenapadal dokud se nepredvedl cccc alias pepick pricemz tvuj vstup do diskuze taky nebyl uplne koser. a to stacilo jen malo – pozorne precist na co reagujes. urcite bys vycetl ze nehazem uplne vsechny do jednoho pytle. jasne jsem uvedl ze potkavam „RÁDOBY“ kaprare, ktere tedy rozhodne do toho pytle hazu do jednoho. jeste tak uvazat sutr a hodit pod zdakovskej most. bohuzel kopa techto „radoby …“ s nastoupivsim boomem feederu nastoupili na modni vlnu a vesele pleni vody jeste vice nez pred tim. a samosebou to vrha nehezky dojem i na ostatni slusnejsi rybare. na zaver te muzu ubezpecit ze znam take dost opravdovych a slusnych kapraru. poznam je nejen podle poradku, slusneho chovani u vody protoze se snazi byt spis nenapadni a chybi jim chvastounstvi. oni se nechlubi tim kdo, kde a kolik chytil, zmasil, sezral.. rozdal… jsou skromni a ja je respektuji. verim ze to co si troufnes napsat sem bys nam ani jednomu u vody do oci nerekl. at uz by to byl regulus, pif, nebo ja, to je jedno ale minimalne by ses cervenal jak rika pif; na to jak jsi drzej ti uplne chybi pokora a slusnost protoze nazvat mne junior do oci mentalnim hovadem tak mu ju flaknu po papuli v tom momente..!
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 15:14 ® Pytel
-
regulus: Nechápu proč mně spojuješ s jinýma když s nima nemám nic společného.Jen to že s Vojtou občas zajdu na ryby a je to můj soused.(a jestli si mysliš že pišu pod jeho jmenem podle IP to tak muže vypadat, ale je to tím že máme pasvini IP adresu jestli ti to něco řiká…)A proto jsem reagoval protože jsem myslel že zase narážíš na mně.A taky jsem se omluvil že to k tomu nepatři.A k te vodě můžeš to zkusit jestli by se ti to povedlo na Jižní Moravu se určitě přes léto podivám…A k těm sajrajtům hažou to do vody všichni rybáři tak nejmenuj jen kapraře.
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 14:59 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
Zbytečně rozšiřuješ neshody. Teď co jsi napsal bylo rozumné a já to¨chápu nicméně Tvé příspěvky níže byli opravdu na pováženou. Ještě jednou si přečti co jsi prosím psal. Dále posilovače? .-)) Hele opravdu plácáš blbosti, jelikož se trochu o tyhle věci zajímám, vím že to žádné " sajrajty " nejsou. Ale nechme to být, výjadřil si svůj názor já na něj pouze reagoval. Stojím si za ním, ale podle posledního příspěšvku co jsi napsal se mohla debata hne dod začátku ubírat jiným směrem.
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 14:35 ® regulus reakce na …
-
Pytel, Vojtěch Přikryl, Pepick, cccc – odpovím vám současně, vlastně asi můžu mluvit v jednotným čísle. Pytel myslím, že moc dobře víš proč jsem napsal, že cítím PYTLOVINU a pokud nevíš, tak proč ses ozýval, PYTLOVINA nemusí nutně souviset s tvým nickem, ale třeba s pytlem na brambory. Takže k tý odpovědi. Do této diskuze se zatoulal můj příspěvek, kterej reagoval na něco úplně jinýho v úplně jiným tématu. Použil jsem termíny, že „… z důvodu vlastní lenosti si nevezu k vodě 10 kg krmení …“, dále „… nemám rád kapraře. Téměř každej do vody nasere několik kilo žrádla …“ a v souvislosti s krmením po ryby jsem napsal „… ale je to i spousta chemie ve formě posilovačů a bůh ví jakýho dalšího sajrajtu …“. Nevšiml jsem si, že bych někoho urazil, o někom se vyjadřoval vulgárně. Po první odpovědi jsem tady napsal, že příspěvek sem nepatří a naprostá většina to pochopila, proč nebyl smazán je taky zřejmý, stačí číst. Je zajímavý, že se reakce objevili tady a ne v tématu do kterýho to patřilo. Nechtěl jsem na to už nijak dál reagovat, ale když jsem včera zjistil, to co jsem zjistil, rozhodl jsem se Vojtěch Přikryl alias … však ty víš, žě ti odpovím, ale tvým slovníkem, použil jsem pouze tvoje výrazy nic víc a nic míň. S těma ostravákama na Mušově to byla bohužel realita a taky jsem se dopředu za termín OSTRAVÁK všem slušnejm rybářům z ostravska dopředu omluvil.
K těm dalším invektivám: Kdyby byli všichni rybáři takoví masaři jako já, tak by byla voda plná ryb. Pokud se toho potkání u vody týče, tak já po tom netoužím, protože soudě podle tvejch výlevů, cos tady předvedl, tak bych se asi musel hodně ovládat, abych tě nehodil do vody a to tě musím upozornit, že su strašně klidnej člověk a jen tak něco mě nerozhodí. No a s mojí rybářskou etikou si nelam hlavu, nemám s tím problémy ani já, ani ryby, ani moje okolí.Abych předešel dalším výlevům v tomto fóru. Netvrdím, že krmení je špatně, ale nepřiměřený krmení zvlášť na malejch vodách. Kapraře opravdu nemám moc rád, ale především proto, jak se dost velká část z nich chová u vody, NIKDY JSEM NEŘEKL VŠICHNI KAPRAŘI, čímž nechci říct, že i mezi ostatními rybáři nejsou hovada, bohužel. Co se týče mojí roční spotřeby vnadícího materiálu, tak je to asi tak 1–2kg v suchým stavu a to ještě možná, není v tom žádná chemie ve formě posilovačů a ostatních sajrajtů, to bych do vody nikdy nehodil, co se nástrah týče tak 1–2 krabičky bílej červů (myslím ty asi 1 dcl) no a rousňáci, žížaly, hnojňáci, ale to nejsu schopen odhadnout ani na kusy ani na váhu, nikdy jsem to nepočítal, většinou to nekupuju, mám vlastní zdroje.
Zauwi – hluboce se omlouvám, že jsem ti zcela nechtěje, zatoulaným příspěvkem zkazil diskusi. Bohužel jsem na některý věci musel odpovědět – na hrubej pytel, hrubá záplata.
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 13:00 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
Neznám to tam, Tvou odpověď beru … měj se
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 12:57 ® pif
-
vojtěch.pochop,že jsem nemyslel jednoho rybáře,ale všechny dohromady.na ten revír chodí převážně bobkaři,co tam perou hafo futra a takhle to dopadlo.samozdřejmě je rozdíl ve velikosti revíru,teploty vody…
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 12:36 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
pif: Stím co jsi napsal nesouhlasím. Rybu jsem ještě v životě nepřekrmil.
reagovat - Neděle 25. června 2006 ve 12:28 ® pif
-
regulus:jj.máš recht s těma ostravákama.už je to zaplať pánbůh jiný,ale cca před 15ti rokama to bylo šílený.dokonce jsem viděl,jak přijela avie s plastovéma nádobama a kapry jeli prodávat celníkům na hranice!!!! vojtěch:ano,řepka působí jako projímadlo,jsou i jiný finty.ale voda není odpakové koš.pokud tam navalí kapraři stovky kil krmení,tak že se přidává do krmení sračkobudič a jiný hovadiny,je prd platný,voda začne kvasit,vzniká amoniak a při nejhorším dojde k hromadnýmu úhynu ryb.tuším,že v loni se to stalo na dyji 4B a dodneška je tam zákaz krmení,voda je smradlavá a zelená.rozborem se zjistilo,že na vině je přemíra krmení.píšeš,že jsi mladý rybář,tak se nechové neomylně a sebejistě.trochu pokory by ti neškodilo.
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 11:06 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
Kamaráde
reagovat)))))))))))))))))), člověk jako Ty je znalý, tak akorát *****. Člověče prober se, nevíš o čem mluvíš…proč se přidává velké množství řepky do krmení?! Protože na kpary působí jako projímadlo a nedokáží se jí přežrat?! Nebo proč se přidává do krmení zlatý len?! Protože ve vodě uvolňuje škrob do takových soplů, které kapři zbožňují apod… Musíš vědět na co chytáš. Musíš vědět jaké máš u vody možnosti, ale 100% píčovina je to co ty píšeš. Pleteš mladé hlavy začínajících rybářů. Já jsem ještě maldyý rybář, „kaprař“ a všechn ose učím. K vodě jezdím rád, situace kolem českých vod se mě také nelíbí, porušuji některá různá pravidla, co se týká označovaních krmných míst apod.., ale tohle josu maličkosti. Chlape Tebe bych rád někde potkal, neznáš vůbec žádné rybářské etiky a jseš podle mého a za tím si stojím obyčejný masař!!! na které narážím u vody dnes a denně. Ještě zační tvrdit, že boilí které do vody hážu plesnivý, tak se na místě poseru smíchy. Takové nepodležené řeči, tlachy a já nevím co jiného si vykládej dětem na písečku a nekecej tady hovadiny. S Pozdravem Vojtěch Přikryl
- Neděle 25. června 2006 v 10:38 ® Pytel
-
A Omlouvám se že reaguji mimo téma
reagovatale když si mně někdo bere neprávem do huby musím se ozvat.
- Neděle 25. června 2006 v 10:19 ® Pytel
-
Regulus: Tak Pytlovinu jo
reagovatTak já nějakou taky přidám ať nestojí řeč a je zábava
Proč si bereš do úst kapraře a tlacháš o nich že to jsou blbci , kteří mají jen hubu plnou kecu atd…Nechápu tohle hloupé rozdělovaní a tvoje přirovnávaní.Co je potom sumcař,feedrista a nebo plavačkář ??? Taky namachrovany velkohubí ubožák?????? Podle mně je to jen v lidech a když holt někdo má takovou povahu tak prostě bude takový nebo makový a ať dělá co dělá. A ty máš asi potom v životě smůlu že narazíš jen na ty velkohubé blbce a nebo je chyba v tobě.Viz to tvoje přirovnaní OSTRAVAK=HOVADO atd..??To bych já mohl napsat o Pražských pepicích.Je to jen o lidech a ne s jaké části jsou tak nás prosím neházej do stejného pytle
Nebo si myslíš že v Ostravě jsou jen Cigáni a hovada co ráno vylezou z díry jdou do hospody na 5 kousku chlamstnou to do sebe a pak jdou dělat bordel na ryby??Jestli si to mysliš tak tě osobně tady zvu ať poznáš trochu Ostravu JA k tomu překrmovaní jaky je rozdíl v tom že kaprař nahaže 10 kg krmení za den a jaky je rozdíl v tom když tam přijde plaváčkář nebo feedrista a nahaže tam to sáme???? A že to začne kvasit tolikrát jsem vyházel do vody futro co začínalo bejt cítit a chytal jsem Kapry.Kapr je totiž prase , které když má co žrát tak se žere.A to nemluvím už o bíle rybě.
- Neděle 25. června 2006 v 9:22 @ pepick reakce na …
-
tak tak,asi podle kolegů takyrybářů jsou kapraři dobytek,a to všichni,bohužel musím přiznat že se mezi kapraři najde pár hovad,ale někdo prostě jednou viděl co může provést nějakej dementní kaprař a už si myslí že všichni kapraři jsou prostě debilové,a stou tolerancí regulus:ta tolerance by měla bejt spíš s tví strany tak prosim zavři tlampač
reagovat - Neděle 25. června 2006 v 1:40 ® regulus reakce na …
-
Vojtěch Přikryl – původně sem se na to chtěl vydlábnout, ale cejtím v tom PYTLOVINU, takže ti podle toho odpovím. Kapraři, alespoň ti který jsem já slovem „KAPRAŘ“ myslel, se kromě velkohubosti projevují nulovou tolerancí, všichni ostatní jsou debilové, jen oni mají vždycky pravdu, jen oni jsou ti praví rybáři a ostatní o rybařině vědí hovno a podobný žvásty. Nechají po sobě u vody haldu bordelu. Kolegové Ostraváci a všichni slušní rybáři z ostravska mi teď prominou použití termínu „OSTRAVÁK“, ale ještě před několika lety když jsem sem tam zajel na Mušov, tak tam měli ostraváci sak a v něm víc jak 50 kaprů namačkanejch na sobě jak sardinky v konzervě, kolikrát jim to pochcípalo tak to naházeli do křoví. Nevím co s takovým množstvím ryb dělali, protože tam „těžili“ celý léto, ale lze si to domyslet. Jak se chovali se zeptej v okolí a spousty slušnejch rybářů, kteří tam kvůli nim přestali jezdit nebo jezdili na jiný fleky. Co se toho překrmování týče, tak by mě ty chytráku zajímalo, jak dlouho to žrádlo co tam nahážete zůstane ve stavu, že to ty ryby ještě sežerou? Den, dva, tři? Za jak dlouho ty zbytky začnou kvasit. Když se takovýmhle způsobem chytá na malé nádrži s malým průtokem vody tak je ta voda dost často přiotrávená. Nebo si fakt myslíš, že ti kapři jezdí okolo rybníka jako motorový myši a stačí všechno spást? Ve tvým konkrétním případě předpokládám, že seš asi ten „KAPRAŘ“ v tom smyslu slova, jak jsem to myslel já a navíc asi neumíš moc číst, protože o pár příspěvků níž je napsaný, že se sem ten můj příspěvek zatoulal i do který diskuze patří. Možná nemáš ani dost inteligence, aby sis příslušnou diskuzi vyhledal a pověděl svůj názor tam. Nemám rád vysejrače a víš co říká jedno přísloví: „Život je plnej karabólů, ale nejhorší je když se člověk srazí s blcem“.
reagovat - Sobota 24. června 2006 ve 21:35 ® Vojtěch Přikryl reakce na …
-
Další fiškus
reagovatpánové, buď jste mentální hovada, nebo prostě arogantní pitomci. jak můžete házet všechny do jednoho pytle? … Spamatujte se a neodsuzujte všechny!!!
- Sobota 24. června 2006 ve 21:26 ® Vojtěch Přikryl
-
Ty jseš asi vážně magor?
reagovat) Promiň, ale víš o rybařině kulový, jsem si 100% jistý, že když mi ryby najedou do šrotovacího místa a já je musím udržet zkrmím všechno co se dá postupně v určitých dávkách. Hele buď víš o kaprařině kulový, nebo jsi prostě pro mě „0“, ale takové blbosti tady neplácej.
- Pátek 23. června 2006 v 16:21 @ cccc reakce na …
-
musim sse omluvit ZAUVIMU ale na takovýhle debilotiny se musí reagovat
reagovat - Pátek 23. června 2006 v 16:19 @ pepick reakce na …
-
takže nevařenou kuku mmůže nasypat do vody jenom duševně nezralej jedinec,a červi ryby nežerou leda by chtěli sežrat tebe i s feedrem,a ty kapři co se nacpou kuku maj leda tak sračku,jo a na honění mam jiný lidi. PS:podle sebe soudím tebe
reagovat - Pátek 23. června 2006 v 9:41 ® snek reakce na …
-
Alivio>tak,ať chytneš
reagovat - Čtvrtek 22. června 2006 ve 22:48 ® Shrek reakce na …
-
CePíno,jsem rád,že to konečně někdo uvedl na pravou míru,mějte se krásně,jdu honit.
reagovat - Čtvrtek 22. června 2006 ve 21:57 ® Tomik reakce na …
-
CeP: krásně jsi to napsal..:)
reagovat - Čtvrtek 22. června 2006 ve 21:08 ® CeP reakce na …
-
cccc> az mi stydne krev v zilach kdyz si ctu tvoje zvasty. poprvne; byl jsi nekdy na orliku? ja to mam kousek a rok co rok potkavam radoby kaprare bivakujici na brehu. prvni co je zajima je nasypat pul pytle suchy kukurice a psenice do vody a pak se zlit do nemoty. nekteri jeste stihnou i nahodit pruty ktere nevytahnou z vody po cely vikend. kuku a psenici na sucho tam z lodky cpou samozrejme kazdej den, pricemz v permanentne silne podrousenem stavu nadavaj ze to nebere, lejou do sebe gambrinus a kourej kartony cigeret. a ted mi teda rekni kdyz uz studujes tu rybarnu jakej to ma dusledek? ryby se narvou suchyho k prasknuti. netroufam si tvrdit co to v nich udela, ale jedno je mi jasny. ryby z toho maji minimalne zazivaci potize a hooodne dlouho nezerou. myslis tedy ze rybu poskodim vic ja s 10 kg peclive pripraveneho a uvareneho partiklu s trochou kuku srotu, strouhanky, hrsti ovesnych vlocek, pytliku vanilkovyho pudinku nebo pernikovyho koreni a pul deci cervu?? to mne teda rekni… podruhe; no snad taky nebudes jeden z tech co kazou ze cervi rybu prozerou zevnitr az z toho chcipne a proto je to ten nejvetsi bordel?? tuhle jsem to cetl nekde tady ci u sousedu. jestli jo..boze..je mozny ze dnes jeste nekdo veri na takovy bludy?? a jeste vas to uci ve skole?!!!
reagovat
a pokud mozno chovej se tu slusne a neurazej lidi sprostymi vyrazy, tady nejsi na pastve a take tebe tak nikdo neurazel. mala rada na zaver a v dobrem. az ti nekdo bude tvrdit „nehon si ho, zblbnes!“ .. never tomu a klidne hon. to je taky jeden velikej blud. - Čtvrtek 22. června 2006 ve 20:21 @ cccc reakce na …
-
já jsem neřek že feedraři hází do vody 10kg směsi ale hází tam ty pojebaný červy a to je ta největší špína z vody,a mimochodem chodim na rybárnu takže vim očem mluvim,nebo že by snad učitelé kecali.
reagovat - Čtvrtek 22. června 2006 v 18:46 ® skwor
-
ccc: Jedinej vůl jseš tu ty!!! To, co psal regulus, je pravda, už několikrát jsem takové překrmování viděl, a nikdy to nedělali feederaři ani plavačkáři!!! Tak si dej studenou sprchu, a nekecej kraviny!!!!
reagovat - Čtvrtek 22. června 2006 v 18:34 @ pepick
-
souhlasim s ccc ty jsi načal tohle ožehavý téma tak nebuzeruj a drž hubu
reagovat