Chytej.cz

padají mi okouni z TWISTERŮ!

18.6.2006 | Lukas | 4.987 zobrazení | 33 odpovědí

chytal jsem okouny v proudu a mel jsem na hacku 5 okounu a jednoho candata ale vsichni spadli!Takova skoda musim se polepsit ale jak?jde to nejak udelat aby nepadaly tak casto? dekuji za kazdou radu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 20. června 2006 v 7:38 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

příchy, kkarlos: No abych pravdu řekl, sem tam nějaká spadla, ale je to jenom o tom, že když citíš, že to asi nebude okoun, je třeba to trošku víc napálit. Ale měkkej proutek Ti odpustí daleko víc chyb, pokud nebude ryba pořádně seklá, tak u tvrdého prutu je daleko větší pravděpodobnost, že spadne. Hodně udělá i zdolávání, chce to zdolávat v klidu ve stylu „času je dost“, pokud je to v proudu, tak si pro štiku dojít a netahat ji proti proudu. Ideální příklad je moje letošní 90-ka na twistra na řece – háček na jigu „mírně“ srovnán, za šavlí „trošku“ větší dírka, ale ten jemný proutek to prostě zvládnul. Mít něco tvrdšího, tak jsem jí nejspíš nevyndal.

zany8999: Tak jo ;-)

reagovat
Pondělí 19. června 2006 ve 22:48 ® ywan

prichy, kkarlos: s/*rte na to. šlo len o trošku názornú ukážku :-) Lukas : tak to daj na č.2 a potom sa ozvy

reagovat
Pondělí 19. června 2006 ve 21:39 ® zany

Bobo > tak jo už to nebudem řešit jo dám si na to bacha …:-)) )))))))))))))­)))))))))))

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 16:30 ® Prichy reakce na …
Prichy

kkarlos: jestli mas za sebou leta praxe, tak to budes muset vyresit sam…ponevadz by se ti mohlo stat, ze ti bude radit nekdo jako ja (vlacim cca 2–3roky), kazdopadne bych asi nebyl spokojen s tim, kdyby mi padali stiky z hacku. Vubec bych byl nespokojen a hledal chybu, kdyby mi padali jakekoli ryby (letos si ani nevzpominam, ze by mi nejaka spadla…pockej, no mozna neco jo, ale to se stane vzdy a nekdy i daleko zkusenejsim borcum). Kde mam jeste velike rezervy je pstruhovka, potazmo PO, ale da se rici, ze to si vetsinou s rybou hraju a nesekam tak razantne a neprisekavam (jako napr na MP, kde celkem nemuzu vedet, co prislo na hacek). Ja osobne bych s takhle jemnym proutkem nekolikrat prisekl, tim spis, pokud budes mit pocit, ze je „na druhe strane“ stika jako blazen. I kdyz sam jsi to myslim vystihl spravne, neni to zrovna stikovy proutek. Na druhou stanu se zeptej boba, mislim, ze mu stiky z hacku nepadaji a to ma (i ja uz letos :-) ) proutek 2–10gr. …kdyz tak necham prostor nekomu zkusenejsimu, i kdyz si nemyslim, ze to je tema, kde je treba zas az moc velikych zkusenosti :-)

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 16:06 ® kubas
kubas

hoši já nevím,já mám vláčák spro(210cm),20–40g a zatím jsem neměl žádnej problém,že by mi okouni padali,tak nevím.Možná to může být i velikostí twisterů.

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 15:18 ® Lukas

Díky všem,a neslo by to udelat brzdou aby to zjemnilo tahani a zasek?

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 11:05 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

zany8999: Tak teď fakt nevím :-) už se o tom nemáme bavit, ale když budu mít něco na srdci, tak mám napsat :-D Nechci tady rozjíždět žádnej flame kvůli pravopisu, ale prostě jsem to musel napsat. Překlep samozřejmě chápu, taky mi to někdy ujede, ale to co občas dokážeš napsat… :-)) ) Nicméně Tvé poslední příspěvky jsou výrazně lepší, takže asi OK ;-)

P.S. „bejt tebou bych to neřešil“ – Co tím chceš naznačit? :-)

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 10:01 ® sharkcom
sharkcom

Máš tvrdej prut. já loni chytal na gumy 20–40g a to samý. pokud už se teda nějaký okyš chytl spadl. Těď mám UL a mají to seklý až v p…

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 9:13 ® zany

bobo >to bě se to určitě někdy už taky stalo jo dám si na to bacha ale zž se o tem nebudem bavit jo?????tdyž budeš mít něco na srci tak mi to klido napiš .....

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 9:04 ® zany

Bobo to jsou jen překlepy a bejt tebou bych to neřešil díky.....ostatním to doufám nevadí

reagovat
Pondělí 19. června 2006 v 1:36 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Lukas: Tak jsi si odpověděl sám, 80g je prut do Norska a ne na okouny. Až zjemníš, přestane Ti tolik ryb padat.

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 22:42 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

sem nerekl ze to byli stiky…? no ja vim, ze radit od klavesnice nejde skoro v nicem… ale tak sice uz neco mam za sebou ale preci jen leta praxe…;) urco to byli stiky… a nebo perlini… :-D :D:D

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 22:17 ® Prichy reakce na …
Prichy

kkarlos: taky ti tezko radit, nebyli to treba candati…radit nekomu od klavesnice je fakt dost tezky, sam prece musis prijit na to, co je to za rybu.

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:25 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

Prichy: ja jsem to upresnil pro sebe, viz nekolik prispevku nize, tak jukni… ;-)

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:17 ® skwor
skwor

Lukas: Tý vo.e, na 80g prutu bych ten twister ani necítil:-(( …

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:15 ® Lukas

hele ja mam strasne tvrdej prut 80g!uvazuju o koupi jemnejsiho ja vim je to klacek na lamani vetvi!vlasec 0,25 pletenka neni a karabinka neni.

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:10 ® Lukas

ywan:presne je to napichnute na cislo 1!

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:10 ® Prichy reakce na …
Prichy

kkarlos: Bobo uz psal, ze je treba vice specifikovat otazku, ale budiz…lukas nenapsal ani gramaz potazmo tvrdost prutu…tam bych videl problem, dalsi problem muze byt pokud pouziva pletenku (spolu s tvrdym prutem je to „smrtelna“ zalezitost…clovek klidne prijde a vice jak 50% ryb). Jinak by mozna mohl zkusit lukas malinko poseckat se zasekem…ale jak pise bobo jsou to vse jen spekulace a nerad bych aby se toho nekdo chytl a zase tu probihali debaty, pre, slovickareni apod.

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 21:00 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

a ted neco k otazce…? ;-)

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 20:47 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

zany8999: Sorry, fakt se do nikoho nechci navážet kvůli pravopisu, ale tohle jsou opravdu perly :-))

• muže ejt
  • s praxe
  • vydíš

A na závěr opravdu perla perel: „južeš mít kupý háčky“ :-D

Neber to zle, ale zkus si to po sobě přečíst, než text odešleš.

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 20:15 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

prichy: kurnik to jsem si uvedomil tapr az ted… :-D :D:D:D

reagovat
Neděle 18. června 2006 ve 20:08 ® Prichy
Prichy

ywan: hacky mas vobracene, ale to se muze stat…taky nejsem zadnej malir

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 19:39 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

ja to picham na dvojku vetsinou…;) a s okounama nemam problem, spis ted o vikendu jsem mel problem s necim vets. pravdepodobne stiky… :/ nacini mam mikado feeling 270 do 13g a vlasec 0,128 a nekdy mi i padaly z rotacek… :/ rekl bych ze neco do toho bude mit brzda… bud moc volna, ci moc utazena, vazne nevim, sice ten muj proutek moc na stiky neni, ale kdyz uz mi to vezme, tak bych ji rad vytahnul…

ywan> jses pravak…?

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 18:52 ® zany

nevím čím to muže ejt ale s praxe vím když vydíš nebo cítíš v prutu že ti těco bere a ne a ne to vzít tak jak říkaj někteří dej tam něco menšího a nebo južeš mít kupý háčky…

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 18:19 ® ywan

všetky veci mám momentálne v garáži, tak tu dám trošku môjho „umenia“ :-)) ) ako to máš napichnuté? 1 alebo 2?

reagovat
foto/forum/2006/th-img619.jpg
Neděle 18. června 2006 v 18:02 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

LUkas: POkud chceš alespoň trošku rozumnou radu, uveď náčiní (prut, vlasec, nástrahu), jinak všechno co se tu napíše budou jenom kecy postavené na domněnkách.

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 16:44 ® Lukas

jo jo jo jo!

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 16:41 ® ART
ART

to je divný viď

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 16:40 ® Lukas

dost velkou chci new prut ale tim tvrdim to asi nebude ja ho mel u brehu a tam spadl!

reagovat
Neděle 18. června 2006 v 16:36 ® skwor
skwor

Jakou má gramáž? Já mám na twister 1,5–7g a je to akorát.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1