Chytej.cz

Jaké twistery používáte? necteno

28.7.2004 | | 3.355 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Jakou vel. a barvu gum používáte na různé druhy ryb? Viděl jsem kupovat v obchodě twistera 15 cm úplně bílého. Několik kusů a nevím, na jakou rybu ho může dotyčný použít? Beru délku celé gumy i s ocáskem. Sám používám světle hnědé a žluté v délce 4–6cm na okouny.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 12. srpna 2004 v 11:45 ® HaD
HaD

banjo 1–3", powerbaity 1–4", power minnow 2–3" – barva bílá, fluo zelená, žlutočervená, žlutozelená, žlutá, flitry, přírodní vzory u power minnow

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2004 v 10:57 ® jarv

Používám velikost 2 – 3 palce. Na Jordáně nejčastěji: Bílá a červená/bílá na candáty, žlutá/zelená na okouny, med. žlutá a fialová s flitry na štiky. Červená a kombinace modré se mi tady neosvědčili.

reagovat
Středa 11. srpna 2004 ve 13:48 ® morpheus

sedum: Jen tak mimochodem, už jsem sehnal tu krabku na ty mouchy za 150,– ale měli jen jednu poslední. Mám z ní radost.
Ps: tak ať vám na tý Svratce dneska jdou. Já byl včera v noci a nic moc. 4 kudly , 2 pruhovaný a jeden tloušť. Candát ta potvora nepřišel.

reagovat
Středa 11. srpna 2004 v 10:41 ® morpheus

Já jsem ještě menšího twistera jak 7cm nepoužil. Ještě před týdnem jsem používal největšího 12cm, ale v sobotu jsem na 12cm bílý kopyto mimo jiné vytáhl 4 candátky cca 35cm a dva okouny cca 20cm. Tak jsem si včera koupil nový kousky 15 a 17 cm. Jinak chytám převážně štiky. A když chodím na noc ,tak candáty. Ale připlete se i tloušť okoun či sumík. Ale cíleně chodím na štiky a candáty.
A s barvama je to velká věda, kterou asi nikdy nepochopím, protože to co fungovalo včera ,nefunguje dneska. Já začínám spíš nakupovat napodobeniny ryb ,než klasický twistery. Všeobecně: světlý na noc a do kalný vody a tmavý přez den,nebo když je hodně čistá voda. Ale stejně po každý těm potvorám musím ukázat skoro všechno co mám v krabičkách.

reagovat
Úterý 10. srpna 2004 ve 21:34 @ 

Budu tam a jsem rád,že Jsi tento web objevil.

reagovat
Úterý 10. srpna 2004 ve 21:07 ® dopravka

11. 8. 2004 okolo 15:00 hod. jdu vláčet na Svratku k mostu na Kšírové. Jestli máš čas tak přijeď

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2004 v 16:21 ® jaryn

nejraději používám 2 a3 palcáky, zelená, bílá, průhledná s flitrama a a průhledná béžová s flitrama, dobrá je i žlutá. na červenou jsem valné úspěchy neměl. Záleží to na vodě.„harmonika“ je taky dobrá. nejradši mám banja.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 16:43 ® NicoXXX

nejradeji bile, svetle zlute, nebo kombinace cervena se zlutou. Uspesnost bile a svetlezlute byla docela dobra na candata (prevazne dopoledne) na cervenou a zlutou jsem mel utoky stiky a mensich sumcu (v podvecer). Velikost twisteru 6–10 cm. Chtel bych nekdy zkusit sehnat co nejvetsi twister alespon 20–30 cm a zkusit drazdit vetsiho sumce

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 ve 14:36 ® Dědek
Dědek

Sedum: nejedná se o chobotničku. Je to klacická guma,ale je nařezaná příčně (ne podélně)

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 ve 12:14 @ 

Dedek: Tak takovou zvukovku mám dle Tvého popisu taky. 12cm červená jemně lesklá chobotnička. Na co se dá použít a jak ji vodit?

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 10:30 ® Dědek
Dědek

Sedum : má po sobě po obvodě dráľky asi jako harmonika. Kdyľ se na ní díváą z boku, má v sobě jakoby vysoustruľené zápichy.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 8:57 @ 

Dedek: zkus prosím popsat co je to žlutá zvuková?

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 8:50 ® Dědek
Dědek

Dobrá otázka,třeba nám někdo poradí. Já mám zatím největsí úspěchy se žlutou zvukovou 7cm na štiky a candáty.

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 23:33 ® overhaul

Kurna ja to s tema gumama porad neumim. Taky nevim jakou velikost a barvu mam pouzit treba na candata. Kdyz se sem tam nejakej chyti tak to povazuji za nahodu. Porad samej malej a i na velkyho rippera. Taky bych potreboval poradnou radu

reagovat