Chytej.cz

Jezírka necteno

12.6.2006 | zany | 2.239 zobrazení | 12 odpovědí

No napadlo mě že bych s mohl poptat lidí jaký maj jezírka a třeba se i někdo rozhodne si ho taky zbudovat a ostatní mu poradí a daj mu nápady jak na to .....

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 13. června 2006 v 19:02 ® Frk
Frk

Nebo třeba takhle?

reagovat
foto/forum/2006/th-img613.jpg
Úterý 13. června 2006 v 9:09 ® osmaja77
osmaja77

My máme jezírko v takohém tvaru ,,nepovedeného" srdce.hloubka ve střrdu asi 120cmm.Máme tam lekníny a podobně,vedle jezírka je takova malá studna(v té vždy byly želvy),ze studny trčí placatý kámen zkrz který vede tenká hadice propojená s filtrem z jezírka,takže se jezírko filtruje,a čistá voda teče přes kámen zpět dolů a vytváří pěkny vodopád,a to vše je jak se říká ve skalce se spousty kvitek

reagovat
Úterý 13. června 2006 v 0:59 ® Sander
Sander

breca > je tam po stranách takový mech, který se místy táhne až ke dnu. Bublinky kyslíku z něj přímo srší :-)) Ale jak říkám, voda je celé léto kupodivu dost chladná, a tudíž bohatá na kyslík. Navíc je to zakopáno v zemi, která je samozřejmě taky ledová :-)

reagovat
Úterý 13. června 2006 v 0:04 ® breca reakce na …

Sander – máš tam nějaký přítok vody? Nebo to stačí čistit a okysličovat jen ty rostliny?

reagovat
Pondělí 12. června 2006 ve 23:27 ® zany reakce na …

Sander > díky já mám to jezírko a dno je vlastně potažený plachtou cca 1mm silné cena něco málo přes 13 000,–do je darda ale cvakali to naši takře pohoda:-)) )))

reagovat
Pondělí 12. června 2006 ve 22:06 ® Sander
Sander

Hluboké je asi 60cm, mám tam kapra asi 16cm, 2 velké zlaté karase, pár okounů a hejno malých loňských karásků, kteří se mi tam vytřeli. Takže docela zarybněno :-) Velice důležitou složkou jsou lekníny, pod hladinou je neustále stín a když do ní ponořím ruku, je i za velkých veder ledová. Proto tam tolik ryb může spokojeně žít, důkazem je i každoroční výtěr. Problém je s přezimováním, musím vozit ryby koncem podzimu domů do akvária a čekat na jarní oblevu. Je to plastový výrobek, cena okolo 1000 (docela dost!!!), odhaduji to asi na 180–200l. Dají se koupit různé rozměry. Není to ono, ale nic většího mít na zahradě nemůžu, tak alespoň něco!

reagovat
foto/forum/2006/th-img605.jpg
Pondělí 12. června 2006 v 17:58 ® zany reakce na …

skvor> jo jasně já se taky pokusím ale mě nejdo dát foto do JPGE formátu jinak super a s bráchou jsme ho chtěli dvakrát větší ale na šiti nebovolili…

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 17:53 ® Lukas

mame je udelany z kamenu okolo je skalka neni ale velky.nekdy ukazu obrazek.

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 17:53 ® skwor
skwor

zany: To musí být pěkný rybník:-) . Až budu mít čas, tak jezírko nafotím, a hodím to sem.

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 17:51 ® zany

já se taky pochlubím teda já mám jezírko 6×4 m s hloukdou od 1m po 1,60m a kolem dokola mám mělčinu tak 20 – 30 cm vody..( a vylíhl se m tam potěr):-)) )))

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 17:48 ® zany reakce na …

díky

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 17:43 ® skwor
skwor

Jezírko mám. Je hluboký asi 1m, dlouhý asi 3,5m a široký asi 2–2,5m. Folii tam mám černou, silnou půl milimetru.

reagovat