Vyhledávání
vrše, slupy
10.6.2006 | mikiw | 12.227 zobrazení | 25 odpovědí
Nevíte někdo jak vypadá vrš, slup nebo něco takovýho? zajímalo by mě jak to vypadá a funguje…v řádu je napsaný že se to nesmí používat ale absolutně netuším jak to vypadá a proč se z toho ryba nedostane ven…dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 14. června 2006 v 15:13 ® Robur
-
Hele, a už jste to někdo zkoušel v praxi, já kdysi jako děcko jsem něco podobného vyráběl z láhve a nic. A jednou jsem podobné zařízení někde našel v potoku, ale tak v něm nebyla ryba.podotýkám, že účelem bylo nachytat asi nástražní rybky, takže tím víc bych předpokládal úspěšnost.
reagovat - Středa 14. června 2006 v 11:39 ® Robur
-
Cepe, a jakou funkci má ten reproduktor, to se z něj volá: „na,ryba na“?
reagovat - Středa 14. června 2006 v 8:14 ® Shrek reakce na …
-
CeP:očividně dle druhu ryby na obrázku zobrazené se jedná o mořskou vrš.CePe,můžeš nám ještě vysvětlit princip sladkovodní vrše?
reagovat - Středa 14. června 2006 v 1:30 ® mikiw reakce na …
-
fajn dík…no seš zdatnej kreslíř
reagovata úhoří vrš musí bejt teda úzká?…no ty woe…stejně ty ryby jsou praštěný že se cpou do tak úzkejch otvorů..
- Středa 14. června 2006 v 1:00 ® CeP reakce na …
-
mikiw> pro jistotu jsem ti to jeste jednou namaloval. takze ryba se do vnitrniho prostoru vrse procpe skrze uzounke hrdlo nalekovite se sbihajicich proutku. v omente kdy chce vrs opustit nabere smer otvor, ale jede po stene cimz se dostane do spicky vrse kde se zakonite zarazi. vycouva tedy zpet a zkusi to duhou stranou, ovsem opet se ocita v uzkych. i kdyby chtela jet primo do otvoru tak je prilis uzounky a narazi na proutky ktere jsou proti ni nastavene jako kopi, takze stejne uhne a opet se octne v konci. a tak se tam mydli donekonecna a dyby ji hodny masaj rybar nekilnul, tak by se tam jistojiste mydlila dodnes… tak uz mas jasno??
reagovat))
- Středa 14. června 2006 v 0:22 ® CeP reakce na …
-
mikiw> prave ze tu diru nemuze nikdy najit. ze ty jsi doted nepochopil princip te vrse..???
reagovat - Středa 14. června 2006 v 0:03 ® mikiw reakce na …
-
nojo ale to by našla tu díru né? jo a jakej rozdíl je mezi normální vršej a úhoří?
reagovat - Úterý 13. června 2006 ve 20:37 ® troll reakce na …
-
Nevyjede proto, že hledá otvor ven PO STĚNĚ !! Vždy pijede do rohu, vycouvá a opět jede podél stěny !
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 18:11 ® troll
-
Lze ji umístit do proudu, ale i na úplně stojaté vodě funguje dobře. Jako potrava stačí celý bochník chleba, naháněcí sítě nejsou nutné. Na úhoře funguje pouze v proudu, například na rybím přechodu, či díře v jezu a podobně. V tomto případě se nástraha nedává.
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:41 ® mikiw reakce na …
-
fajn diky moc… ale je to divný že tý rybě není divný že musí otevírat nějaký pruty…
reagovat - Neděle 11. června 2006 v 17:43 ® indy
-
mikiw: pokud ryba chce vyjet zpátky tak míří proti špicím prutů a pokud na ně tlačí, otvor se zužuje a zavírá. Při vplutí ryby do vrše se pružné pruty roztahují. V proudu ještě účinkuje to, že se ryby nerady otáčí hlavou po proudu a vycouvat jim prostě nejde, vždy je to hodí mimo. Jinak příště by jsme si mohli začít vysvětlovat třeba tenatové sítě, proč v nich ryba zůstane viset za žábra a neodplave. Ale jak píše mirmen, i já raději pomlčím o hříších z dětství.
reagovat - Neděle 11. června 2006 v 15:06 ® mikiw reakce na …
-
bože to snad není pravda… připadám si tu jak… no to je fuk. fakt nechápu o co komu jde-myslíte že nějakej jouda čumí po netu a pátrá jak vymasařit nějakým vršem pár bělic? myslim že ne…je rád že pytlačí tak jak pytlačí…
mě jde čistě o vysvětlení funkce a zdůvodnění prostě si připadám jako rybář blbec když nevím proč a jak to funguje? prosím o nějakej nákres nebo fotku která mi tohjo objasní víc… ten spodní nákres je fajn ale furt nechápu proč se ta ryba neotočí a neodjede a jak to že tam zůstane úhoř proč taky neodjede…
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 12:25 ® xycht reakce na …
-
oprava: servery
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 12:25 ® xycht reakce na …
-
Ano, jsem si jistej, že na tyhle server chodí lidi – pytláci, kteří čekají na každou informaci o místě, případě způsobu lovu. Proto se snažím konkrétní místa nezveřejňovat, tedy až na vyjímky – lidem, který znám.
reagovat - Neděle 11. června 2006 v 11:34 ® mikiw reakce na …
-
no tak to jsi mi moc pomohl
reagovatnechápu co všichni máte…myslíte že pytláci se zabejvaj pytlačením online bo co..? aspon mi teda vysvětli proč ta ryba neuteče a nevyjede z toho ven,proč a jak tam vleze a jakej je rozdíl mezi normální vršej a úhořčí vršej… dík
- Sobota 10. června 2006 ve 20:07 ® mirmen
-
mikiw: měl jsem napsanou skoro stránku o lovu s vršema ( praktické zkušenosti, za mlada, jako -náctiletý pytlák ), ale pak jsem to raději neodeslal. Někdy platí .. mlčeti zlato
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 18:50 ® Prichy reakce na …
-
mikiw: vchod v pripade napr sklenene flasky musi byt „dlazden“ pachovou stopou, velka ryba se neotoci, i mala bude mit problem rychle najit vychod v te rychlosti …jeste bude mozna i jiny duvod…treba me nekdo poopravi
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 18:08 ® indy
-
Jako malej jsem dělal minivrš z flašky od šampaňskýho, ve které jsem vyrazil díru v tom dovnitř vypuklém dnu. Hrdlo jsem uzavřel látkou. Dovnitř jsem dal namočenou strouhanku a na špagátě za hrdlo spustil do potoka vyraženým otvorem dolů po proudu. Za chvilku to bylo plný rybek. Někdy se mi tam narvaly tak velký plotice, že jsem musel opatrně urazit hrdlo flašky, abych je z toho dostal.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:33 ® mikiw reakce na …
-
všem dík ale stejně nechápu proč nemůže ven…ona ten východ nenajde nebo proč? tam jsou nějaký dvířka,jak to funguje? jak to že najde vchod když ne východ?
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:12 ® Sander
-
Regulus > bereš mi myšlenky, ale byls rychlejší, o2 minuty…budu se muset příště víc snažit
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:11 ® Sander
-
Žádné foto bohužel nemám. Oni ty ryby nejsou blbý, jen je člověk přechytračil. Vyrábí se takto i pastičky na myši, ten samý princip. Máš pravdu, je to hlavně na hady. Ryba se z toho nedostane, protože rejdí okolo otvoru tam, kde není průchod – tedy v místech mezi otvorem a stěnou vrše (viz obrázek).
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:10 ® CeP
-
vrše po chorvatsku : www.xpress.cz
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:09 ® regulus
-
VRŠ je takovej proutěnej koš, používal se dříve hlavně na chytání úhořů. Funguje to podobně jako pastička na myši – taková ta klícka do které myš vleze a už nemůže ven. U vrše je „vchod“ dělanej z prutů. Pokud se nepletu, tak se vrše používají i k chytání krabů a ty jsou určitě kovový, takže to proutí asi nemusí být podmínkou. Je to asi podle principu, to co se chytá vleze nebo vpluje dovnitř a už nemůže ven. SLUP nevím, kromě toho, že je to vesnice kousek od Znojma, ale na to se asi neptáš. Existují ale SLUPOVÉ JEZY, je to jez rozdělený na několik částí, pokud si to dobře pamatuju, tak slup je to čím se nastavovala výška jezu, takže pokud si to logicky odvodím, mohl by slup být past na ryby, která funguje tak, že když ryba vpluje dovnitř, tak se za ní zavřou „dvířka“, ale je to pouze moje dedukce.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:04 ® mikiw reakce na …
-
si děláš pr… to je takhle pitomý? to je jako koš v kterým je žrádlo ryba tam vjede a už nevyjede jo…? no to mě pos…to mě docela dopálilo že ty ryby jsou tak blbý, já chytám na jizeře 8 a tak, ty ryby se zdaj jako že maj doktorát a pak tohle? nemáš nějaký reál foto? ten obrázek je fajn ale to je jen jako koš s drátama u vchodu? já četl že se do tohoi lovili úhoři…vždyt zrovna úhř je šmejd kterej vyjede z kde čeho…to by ten otvor musel bejt hrozně úzkej a to by tam ty ryby zas nechtěl vplout ne? no já nevim…
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 13:41 ® Sander
-
Ona tam ryba prostě vjede, ale ven nemůže, páč by jela „proti srsti“ drátů, které jsou u východu. Je to docela účinné, jen se to musí každé ráno kontrolovat
reagovat