Chytej.cz

Smáčky necteno

9.6.2006 | jake | 3.108 zobrazení | 7 odpovědí

Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se smáčky. Svou takřka první zkušenost s těmito nástrahami jsem popsal ve středu 7.6. v rubrice „z lovu“ a děkuji Harpunářovi za reakci na můj příspěvek. zároveň bych se vás ostatních zkušenějších kolegů chtěl zeptat, zda upřednostňujete klasický doporučovaný způsob vázání – tedy na streamerový háček a brok cca 20 cm od něj anebo jej jen jednoduše napíchnete na jigovou hlavu. Mám zatím nevelké zkušenosti pouze s malými smáčky cca 4 cm – pstruzi, jelci, okouni… Viděl jsem ale prodávat i smáčky větší velikosti. Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito? Je šance na záběr štiky, bolena, příp. candáta? Děkuji VŠEM ZA ODPOVĚĎ

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. června 2006 ve 21:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

Kouba:jak já nesnášim,když někdo někoho opravuje kvůli pravopisu,tak kdes proboha viděl pstrucha?To je srdcervoucí kombinace písmen!!!

reagovat
Pondělí 12. června 2006 v 18:17 ® Kouba
Kouba

Ja pouzivam smáčky na rychleji tekoucih vodach a hlavne pod splavem tak se me osvedčili smacky znacky berkley-powerbait(maji na sobe stříbrnou sůl) cytl sem na to skoro vsechno co se na te dane rece nachazi stika pstruch candat bolen…no proste vsechny ryby je to velice výborna nástraha doporucuji vsem co si chcou poradne zachytat !!! :-)

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 22:20 ® Cudla
Cudla

Na smáčky4–5cm používam kupovaný JIG MIKRO 0,6g.rybky nad 20cm to berou poctivě(volšo­večci,okounci 10–15cm prodlevu na á2 stačí to než se to vysloví nacpat do papule až po háček)Jigem se taky o poznání vázne míň než háčkem a brokem,to už je pak věc každého jak mu to vyhovuje.

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 21:49 ® ywan

ja som to viazal na streamrový hák, záťaž priebežná, zarážka tak 50cm od smáčka( ku*va slovenský názov to nemá??? :-)) nejaké menšie zubáčiky sa na to povešali (do 50cm).Mal som ich asi v 8–10cm velke.Inak občas bol problém zo zásekom lebo mali dosť dlhé chvosty

reagovat
Sobota 10. června 2006 v 0:10 ® kkarlos
kkarlos

hh, objednavam u basse a jeste jsem na ne nikdy nechytal… tak jsem zvedav… :-D ;-)

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 11:39 ® ORIMP
ORIMP

…vzdialenost torpilky od smáčka 10–50cm.

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 11:37 ® ORIMP
ORIMP

Zatial som používal smáčky iba na pstruhových stojákoch.Spôsob viazania:silon max 0,12mm,smák na streamrovy hák napichnutý max do 3/4 telíčka.Na silon používam gumenu zaražku,ktorá sa použiva napr. v plavačke,niekedy je dobré použiť 2ks-neposuvaju sa tak!Pred to dávam na priebožno olovenu torpilku 1–5g.Spôsob vedenia je rôzny(jemné potrhávanie,rýchle priťahovanie s prestávkami atd…)zaleží na náladovosti rýb :-) Mňa napr.zaujíma lov na tečucích vodách,takže aké máte skusenosti,tipy?

reagovat