Chytej.cz

Koupí povolenky dotujete časopis Rybářství necteno

7.6.2006 | Raf | 20.204 zobrazení | 245 odpovědí

V kuloárech se říká, že koupí své povolenky přispíváte určitým finančním obnosem na časopis Rybářství. Co si myslíte o tom, že tak přispíváte, bez ohledu na to zda o to máte zájem, na chod tohoto privilegovaného časopisu? Jak k tomu přijdou ostatní časopisy (ale i internetové stránky), které vámi a potažmo Českým Rybářským Svazem dotované nejsou a musí bojovat na takto narušeném trhu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. září 2006 ve 23:10 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Prichy: Kéž by nešlo jen o P revíry…

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 23:04 ® Prichy
Prichy

rarach: kdyby se zrusil ten paragraf, to by asi neslo jen o P reviry?…takze me to zajima. Jinak tam byly smajliky. …nechame toho, je to debata stejne o ho.ně

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 16:43 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Xaxap:

Dnes jem založil do šanonu informaci další. Jako obvykle, enigmácky tajnou, jako obvykle ekonomicky zajímavou a jako obvykle ta informace nasere hodně lidí.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 16:28 ® XAXAP
XAXAP

svaz zhyne na sebou nejvice proklamovanou vlastnost – velikost. Nikdy totiz nezabrani uniku pro ne nerpijemnych informaci, a to ani kdyby na kazde MO visela moje nebo Milosova fotka :-)

Tak jsem si dovolil zazpivat si maly re-edit jedne slavne pisne od Bodycount (Ice-T kapela) … skoda jen, ze tam neni ten spravnej hardcorovej kytarovej rif :-)

Born Urban Born Stipek Born Semeniuk Born dead!

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:51 ® rarach

Příchy: Najednou Ti to stačí, příště si odpusť Ty své demagogické výjevy a nepleť se do věcí do kterých se vlastně ani plést nechceš, pokud Ti teda stačí Jesenice a kýbl futra s feederem.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:34 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Největší průser – pes, kterej štěká a zároveń kouše.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:31 ® drozďák reakce na …

MD: jo, ale to nám nikdo nevysvětlí. Možná proto, že odpověď sám nezná, anebo (tomu věřím víc) zase tak pevnej v kramflecích, jak mnohdy proklamuje, není. Když se vrátím k úvodníku, mám pocit, že se opět jednalo o hlasité zaštěkání ze svazové boudy, ale kdyby se někdo skutečně začal v té kauze šťourat, jsem přesvědčen, že by dřívější sebejistota byla tatam. ČRS a Rybářství mimochodem spojovat budu, protože vzájemnost těchto subjektů je evidentní.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:25 ® Prichy reakce na …
Prichy

rarach: tak staci…

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:23 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Místo mávání paragrafy úplně stačí nám, nepoučeným nýmandům , jasně a srozumitelně vysvětlit v čem se mýlíme. Arogance moci povede jen k další eskalaci nedůvěry vůči svazovému systému.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 13:48 ® strejka reakce na …

BoBo: ten plamenny clanek jiste necekany nebyl, ale treba uz ta soudni dohra by mohla byt minimalne neprijemna komplikace a ta by jiste necekana byla, chtel jsem jen rict, ze ted neni misto na diveni a nadavani, je to jen sklizeni plodu vlastni prace…

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 13:43 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

strejka: Mezi slušnými lidmi se toho nedělá víc, ale děje se to. Když už to prostě nejde jinak, tak holt mediálně.

Jinak si fakt myslíš, že reakce byla nečekaná? :-)) )

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 13:22 ® rarach

Prichy : Nejsem Stehlík ani to není žádná utopie, s takovým potenciálem by to kromě Tebe a pár dalších svazomilců zvládl každý. Každý kdo tu vodu jenom trochu zná a jenom trochu by se o to zajímal, by to zvládl.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 13:07 ® strejka

jen jednu technickou poznamku, pokud redaktor Kajmana polozi spekulativni a navodnou otazku, ktera se tyka potencialnich nekalosti konkurence, a tato otazka a odpovedi na ni jsou nasledne otisteny v Kajmanovi, nemuze se nikdo divit, ze to zastupci rybarstvi berou jako osobni utok ze strany Kajmana a ne jen jako hlas lidu, Rybarstvi se tomu zcela logicky brani, delal by to kazdy, redakce je odpovedna za to, co otiskne, at uz je autor kdokoli, mne Rybarstvi a cela ta sebranka kolem Svazu lezi setsakra v zaludku, ale delat kvuli tomu, ze je vse koser, nebudu, snad si probuh nikdo nemysli, ze to ze strany redaktora byla otazka jako odkohokoli jineho, kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez, kladte otazky, na to mam kazdy pravo, jen pak ale take budte pripraveni, ze budete konfrontovani a ze zucastneni budou take reagovat, mnohdy po svem, necekane, nevybirave, ale vy sjte si zacali, ze sve praxe vim, ze temer jakakoli konfrontace s konkurenci prostrednictvim medii ci jineho vlivu na verejneho mineni nevede nikam jinam nez do pekla, navic se to proste mezi slusnymi lidmi nedela…

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 10:41 ® Prichy
Prichy

Bobo: jasne chapu. Milos_Dia: rarach: uz asi vim o co vam jde. rarach: :-) to rikal Stehlik taky :-D :-D ..

nic nechame toho, zatim se me to vice mene netyka…kdyz nebude P voda v sokolove, holt budu pul roku fidrovat. Jen doufam, ze nejakej gersak nekoupi jesenici :-/

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 10:00 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Rarach: Dohánět tě nikam nechci, ani nemám důvod. Pure big beng vznikne až se zrušením § 34. Do té doby je Svaz v základech pevný jak voličská základna komunistické strany.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 9:14 ® rarach

Miloš Dia: v brzku může dojít k velkému třesku, ale do podrobností mne nedoženeš.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 9:05 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Prichy:

Debata hezká, nicméně do podrobností mě nezaženete.

• jsem o hodně dál než před 2 lety
  • udělat se to NEDÁ – viz. § 34
  • takže konkurenční prostředí vzniknout nemůže
  • takže jsem vlastně v prdeli
reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 9:03 ® rarach

Přichy: Dostat do svých rukou Svatavu a Rolavu což zdaleka není 20–30 % podílu P revírů v Kar. kraji, do dvou let si na ostatní P revíry v kraji nikdo ani nevzpomene.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 8:44 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Prichy: 20–30%? To už je sakra konkurence, to mi věř. Pokud by v mém okolí bylo dejme tomu 30% P revírů dobře zarybněno a nepatřily ČRS (ale i zajímavé vody), tak se na povolenku ČRS ani nevykašlu. Jinak Svatava je zarybněna solidně i mizerně, malých ryb je tu poměrně dost, ale větší rybu aby jsi pohledal… To víc rozebírat nebudu, obzvlášť tady na netu ne, když tak face to face.

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 1:25 ® Prichy reakce na …
Prichy

drozdak: konkurencni schopnost „ostatnich“ subjektu me osobne nezajima. Jen tvrdim, ze „par“ soukromnicku nevytvori takove konkurencni prostredi, aby se stalo neco na svazu. A o to jde me. A to predevsim na MP revirech. Abych tedy byl transparentni.

staci.....necham reagovat ostatni, snad se taky nekdo vyjadri :-)

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 1:11 ® Prichy
Prichy

Bobo: kua, ted jsem to smazal cele…no nic, mysleno tak, ze „par“ soukromniku, byt by jich treba bylo 20–30% svazu neublizi financne, mozna si dovolim i kacirskou myslenku, ze i kdyby, porad tam bude spousty „zamestancu“ kterym to bude sumak. Bobo, jak je dle tebe zarybnena svatavka s porovnanim jinych nesoukr vod (kdyz vynechame kadansky stupen)?…ja chytal jen tam. (ps: kontaktoval te dzandys, kvulima te frezce??)

MD: tak kdyz budeme uvazovat, ze ty CS povolenky jeste rozdelis napul…bude mapka o 50% ridsi. Ale ne, o to tu nejde, tobe se neco nelibi, tak po tom jdes, to se mi libi…jen me zajima, jestli jsi sel dal a premyslel dopredu, jak by se to dalo udelat, jestli je opravdu zajem, jak moc velika konkurence svazu by to byla.
Ted totiz nevim, o co presne jde…jestli o napravu svazu – systemem konkurence, nebo „jen“ o to mit „za barakem“ tekouci soukromak. (taktez nerypave mysleno)

Jeste uvedu, ze o P vody me osobne ani tak nejde, jen me to zajima, protoze kdyby se melo neco dit, pocitam, ze by se nerozlisovali P a MP reviry. (jasne, zatim se nic nedeje, tady si muzeme povidat, jak chceme)

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 1:02 ® drozďák reakce na …

Prichy: zkrátka každý zboží má svýho kupce. Buď si jist, že všechny modely, ať už svazový, soukromý nebo revír s jiným statutem budou mít svoje klienty. je to furt o tom samém. O nastavení tržních pravidel, možnosti pro každého jednotlivce si vybrat. Celá společnost takto funguje a  jedině moloch jménem svaz to ještě stále nepochopil. A konkurences­chopnost nech na jednotlivých subjektech. Nepředjímej. V normálním tržním prostředí se budou muset všichni ohánět, aby o svoje klienty nepřišli. Zákon nabídky a poptávky to prostředí už sám vytvoří

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 0:31 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Prichy: Klidně můžu returnovat roztříštěností P revírů v režimu CS povolenky. Velmi mnoho pstruhařů rádo vymění každoroční odysseu za volantem po svazových revírech ve snaze objevit někde větší ryby za bezvadně původními druhy zarybněný tekoucí revír, se službami a profi přístupem, byť za větší cenu.

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 23:58 ® pif
pif

nezávysle,nerý­pavě,nevědomě a pannesky se ptám…jak je možný,že někde,v zemi X jsou pstruhový revíry slušně zarybněný?není to v systému,ale ve vedení!!!!

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 23:56 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Prichy: Řekl bych, že jsi mimo, pokud by vody nebyly v monopolním držení svazu, tak by se musel sakra začít otáčet, aby byl konkurence schopný.

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 23:37 ® xycht

Prichy: Nejde o to způsobovat svazu nějakou ztrátu, ale o to, aby byly za 1. pstruhový revíry slušně zarybněný a ne jen Vltava 28, Ohře apod…2. aby svaz, který hospodaří se svěřenými prostředky sám OCHOTNĚ poskytnul v případě zájmu náhlednout do účetních dokladů – nikoliv do nějakých zpráv, ty si můžu napsat doma ve Wordu…3. podle mě konkurence pokulhávat nebude, protože dnes je plno docela zaměstnaných lidí, kteří se k vodě dostanou méně často a rádi si zaplatí víc peněz, když to bude stát za to…Tohle se potvrzuje ve všech odvětvích…4. bavíme se o P tekoucích vodách, nikoliv o stojácích

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 23:15 ® Prichy
Prichy

xycht: ekonomicti „sokove“ nebudou pro svaz znamenat vubec zadnou hrozbu. Vetsina lidi si bud stejne koupi nakonec i „levnou“ „statni“ povolenku. Mozna jich bude par, co si ji nekoupi, ale odhadni sam, jakou to asi zpusobi ztratu svazovemu hospodarstvi?(tzn. kolik clenu CRS nekoupi dale povolenku) Po ekonomicke strance konkurence bude dle me pokulhavat (brblat se muze dal.....ale to se deje i ted bez vysledku)

Milos_Dia: celkem chapu nespokojenost pstruharu…pises, ze jich je hafo (doporucuji anketu)…navic by v ni musela byt zohlednena „roztristenost“ jejich bydlist

reagovat
Středa 6. září 2006 v 15:59 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Pro Firetigera:

Malá poznámka – možná to zatím není poznat, ale já zásadně při slově konkurence myslím vždy a jedině „tekoucí vody“. Zde jsou svazová hegemonie a monopol jasné jako facka.

Ekonomika fungování dejme tomu 20–30 ha toku není problém. Studie existují. Finančně to není problém. Problém financí z toho dělají jen odpůrci odluky státu od Svazu. Pstruhařů, co jsou ochotni investovat místo levné CS povolenky do zarybnění vybrakovaných P revírů je hafo.

A dopředu tvrdím, že není problém sehnat:

• hospodáře s příslušným VŠ vzděláním
  • násadu větší než roček, včetně Po a Li
  • ostrahu bez nutnosti investovat do mzdových nákladů RS v zaměstnanec­kém poměru
  • peníze

Problém je zcela jinde…

reagovat
Středa 6. září 2006 v 15:52 ® Firetiger
Firetiger

Otázka, jestli může existovat konkurence svazu ve formě soukromých vod má své řešení – soukromých stojáků je po republice celá řada. Ergo kladívko to možné je.

Ekonomika fungování soukromého rybářského revíru ve větším měřítku – uvažujme Vltavu co není na prodej nebo Ohři pod Nechranicema – by mě ale velice zajímala – bohužel rozumím stále ještě více financím jak rybolovu.

Velice rád bych viděl nějakou studii, jak by to vyšlo finančně. Nutnou podmínkou privatizace je, že se najde někdo kdo do toho naleje prachy. Nabízím se, že s něčím takovým pomohu, ale sám to dohromady nedám.

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 14:57 ® xycht

Prichy: Nevím proč by měla být blbost, že by existovala konkurence svazu :-) Naopak je to žádoucí, aby trošku zafungovali tržní prostředí a svaz se musel starat o všechny revíry a ne jen o některé. Konkurenční prostředí navíc celkově zvedne úroveň odvětví – není konkurence = můžu si dělat co chci :-)

Tvůj kolega je asi zdatný manažer, když předem ví, že se to ekonomicky nevyplatí…

reagovat