Vyhledávání
Koupí povolenky dotujete časopis Rybářství
7.6.2006 | Raf | 20.109 zobrazení | 245 odpovědí
V kuloárech se říká, že koupí své povolenky přispíváte určitým finančním obnosem na časopis Rybářství. Co si myslíte o tom, že tak přispíváte, bez ohledu na to zda o to máte zájem, na chod tohoto privilegovaného časopisu? Jak k tomu přijdou ostatní časopisy (ale i internetové stránky), které vámi a potažmo Českým Rybářským Svazem dotované nejsou a musí bojovat na takto narušeném trhu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 9. června 2006 v 0:23 ® Prutos
-
Ok, jdu se zapojit do soutěže.
1.Na časopis Rybářství nepřispívám, pač jsem členem MRS. 2.I kdybych byl členem ČRS, tak by mi to vůbec nevadilo,pač ho odebírám. A i kdybych ho neodebíral, tak by mi to taky nevadilo, pač těch 10Kč (o kterých se tu psalo) by mě nezruinovalo.
A jak k tomu přijdou ti ostatní? No jelikož nejsou věsníkem ČRS, tak od něj taky nemůžou požadovat jakékoli dotace. Pozn.: Agentuře JPP příliš nevěřím, ale připustím-li, že tomu tak je a že jsem členem ČRS,tak mi určitě bude vadit neprůhlednost takových finančních toků.Rarach: Dobrá finta jak vytáhnou z lidí jejich názory!
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 0:09 ® rarach
-
Prutos: Tobě nestačí moje přirozená skromnost a tolik profláknutá láska k bližnímu. Hele, ber to tak jako ve fotbale, kdo platí určuje výsledky, to je přece nad kapra jasný.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:56 ® Prutos reakce na …
-
A jak zařídíš objektivní (nikoli Rarachvo subjektivní) vyhodnocení obpovědí?
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:48 ® rarach
-
Prutos: Odpovídej na otázky a nechytej mne za slova, na to tady mám korektora Milkiho, přiznávám, že jsem takovou věc vypustil, ale většina mne utloukla, že jsou OK, takže prodávám jak jsem zde nakoupil.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:38 ® Prutos reakce na …
-
Rarach: Co lžeš! Sám jsi před časem napsal, že Solano nepovažuješ za špiču ve výrobě polarizovaných čoček.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:22 ® rarach
-
ALL: autorovi nejlepší odpovědi, věnuji špičkové polarizační brýle SOLANO.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:11 ® rarach
-
ZN: Trefil jsi hřebíček na hlavičku. Když něco napíše rarach můžou se všichni přetrhnout se svojí invencí aby se nakonec přiznali, že jim je to vlastně fuk a nerozumí tomu, nakonec hází argumenty o drahé a nedostupné povolence a dokonce už i výbavě (stydím se za své nové Xi 2, při nejbližší příležitosti ho Alešovi vrátím a půjdu do Robinsona). O hrdinech typu Milkiho škoda mluvit u toho je to vždy osobní o podstatu věci mu nikdy nejde. HaD: V BC jsem nebyl, ale umím číst a fascinuje mne lov steelheadů, tak si to prostě studuji se vším všudy, nemám ale žádný signál o tom, že by tam byl někde problém s prázdným P revírem. Stejně tak jsem nebyl v tehdejším SSSR a přesto, se mohu právem domnívat, že se tam nehospodařilo dobře (spíš by se hodil termín spálená země nebo po bolševikovi potopa) a ČRS je vlastně ještě stále dílo tehdejších velkých učitelů z východu. Regulus: Náklady na distribuci časopisu si můžeš odečíst z daní a jak už jsem psal v profesní rovině je to standart, nemusí Ti to chodit do schránky stačí na hromadu, třeba na MO a tam si každý kdo má zájem vyzvedne, takto by jsi to tedy měl levnější. No ono se utrácí víc a jinde, ale to je buřt, to už jsi vlastně psal. ALL: Otázka do pranice: Myslíte si, že budou P revíry skoro bez ryb v případné privatizaci levnější nebo dražší? Může mít někdo na takové situaci čistě zištný zájem? A kdo?
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:40 ® xycht reakce na …
-
Rici: No ono je trošku šalamounský, protože je tam ČRS, Rada Praha
reagovatJe to firma Rybář s.r.o.
- Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:33 ® Rici
-
xycht: Tak čeho jsem jako člen ČRS spoluvlastníkem?
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:24 ® xycht
-
Osobně jako člen RS vidím dost velký problém v tom o čem píše Miloš. Taky jsem se díval na web www.rybsvaz.cz a nevidím zde nejen informace o zarybnění za rok 2005, ale hlavně jsem nenašel výroční zprávu a účetní dokumenty. Domnívám se, že tyto dokumenty by měly být zveřejněny. Pokud jsem člen nějakýho spolku a přispívám, tak mám přece právo znát jak ten subjekt hospodaří.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:06 ® xycht
-
No teď koukám do OR a nestačím se divit, jak vrcholní funkcionáři ČRS čile podnikají
reagovatNám členům se snaží vnutit smysl pro dobrovolnost a sami podnikají. ČRS je dokonce společníkem v s.r.o......já už tomu fakt nerozumim.
- Čtvrtek 8. června 2006 v 19:34 ® ZN
-
regulus: sáhodlouhé přízpěvky, přiznání, že do toho nevidíš a nakonec napíšeš že si vlasně netroufáš nic tvrdit. Nerozumím tomu
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 18:47 ® rarach
-
Regulus: Před rokem měli socani taky 10 % a jak to dopadlo? Problém je v tom, že je to většině lidí, dokud můžou chytat za lidovku fuck, až je p. Semeniuk pozve na svou Vltavu za ojra, bude revoluce, tady se vždy chodí s křížkem po funuse.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 17:07 ® Milos_Dia reakce na …
-
klídek, klidně piš, nemám s tím problém. Mnoho lidí má jiný názor, to je objektivní a já jim to nehodlám za každou cenu vyvracet. Oni na to časem přijdou sami.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 17:02 ® regulus reakce na …
-
MILOS_DIA – Jak povídáš. Že jsem si vůbec dovolil něco napsat. Akorát jsem si všiml, že moc lidí z české části tohoto webu váš názor nesdílí, ale to je váš problém.
My si v Brně v případě potřeby MRS v klídku umučíme na Špilasu. -:)))
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 15:52 ® Milos_Dia reakce na …
-
Pokud není MRS v pohodě ano i ne tak to je jeho věc, navrhuji abyste si to vyřešili třeba v Brně, my si rozmrdáme zase ten český. Debaty na tohle téma za poslední dva roky nabývají na intenzitě, zatímco čechosvaz se podezřele odmlčel. Odmlčeli se i jeho zastánci, kteří na webu do posledního dechu hájili svazovýhody za málo peněz pro lid. Ticho před čím ?
Já tvrdím, že před nenápadnou „privatizací“ zevnitř. Zatímco se tady hádáme, někde nahoře je zaděláno na hezký průser. To ticho tomu nasvědčuje.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 15:32 ® regulus reakce na …
-
MILOS_DIA – Jelikož jsi reagoval na mě tak musím odpovědět i když už jsem nechtěl. Tady už asi ani nejde o původní otázku, na tu jsem odpověděl 7.6.2006 ve 17:06, o 17 minut později, jsem se Rarachovi snažil vysvětlit, že distribuce jednotlivým členům zdarma by stála spostu peněz a tudíž je nereálná a hlavně jsem poukázal na to, že nejsou žádný relevantní informace o tom, že se časopis dotuje z peněz vybraných za povolenky. To, že je ČRS spoluvlastníkem firmy vydávající časopis kterej dle informací, který tady byly napsány je prosperující nebo chcete-li výdělečnej je chvályhodný, protože svaz by tedy měl logicky jako spoluvlastník prostředky získávat a ne je odvádět, samozřejmě pokud tomu tak opravdu je. Fakt, že by bylo minimálně slušný, aby svaz svým členům zprůhlednil svoje hospodaření jsem taky napsal. Všechno bylo špatně, dle Raracha jsu svazomilec atd. Nevidím, fatální rozdíl v ČRS a MRS, všichni jedem podle jednoho zákona, jen některý drobnosti – místní úpravy jsou odlišný. A zavádět tady systém, kterej údajně funguje v Kanadě, Britské Kolumbii, Německu nebo v jiné prdeli považuju za blbost, zase sem nainplantujeme něco, co sice jinde funguje, ale u nás to fungovat asi nebude. Zajímalo by mě na základě čeho si myslíš, že MRS je v pohodě a ČRS ne. Já bych si tvrdit netroufal ani že v pohodě je, ani že není.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:38 ® pif
-
molos-dia:prosím tě,v čem je rozdíl mezi črs a mrs?neryju,jen neznám mapu.pokud je něco v črs špatně a v mrs to klape,tak z toho vyplívá,že je to o lidech,ne o systému,když je to v mrs v pohodě.moc na vody črs nejezdím,ale můj subjektivní názor je,že jsou hůř zarybněný.kde je zakopané pes,netuším.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:17 ® Milos_Dia reakce na …
-
Mám pocit že Rarach vede řeč o ČRS, MRS je v pohodě.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:08 ® regulus reakce na …
-
HRAJI – jsu rád, že jsi napsal, co jsi napsal, protože vím, že na rozdíl ode mne do toho trochu víc vidíš, ale bohužel to nepadlo na úrodnou půdu…
RARACH – poslední připomínka k tomuto tématu. Opravdu jsem doposud nepochopil o co ti jde. Nevím, jestli je svaz dobře nebo špatně, faktem ale zůstává, že se o ty vody bude muset někdo starat a jak se ta instituce bude jmenovat je zcela nepodstatný, protože dle našich národních tradic tam budou nalezlí furt ti stejní lidi, mimochodem taky proto, že ví vo co go. Jestli se chystá nějaká privatizace revírů nebo jak to říct, jsem slyšel zatím jen od tebe. Zkušenosti ze zahraničí nemám, ale i kdybych tam na ryby jezdil, tak bych o tom stejně věděl ho.no, maximálně tak, kde se dá koupit povolenka. Úplně mě fascinuje to, jak pořád čumíme někam ven, vykládáme jak je to tam dobrý, pak to okopírujeme, abychom během chvilky zjistili, že je to blbost a za pár let se mlátíme do hlavy, proč jsme to tak udělali. Ze tvejch příspěvků jsem jaksi zcela nepochopil, jestli „kopeš“ za to, že vody mají být zprivatizovaný nebo pronajmutý klubům, koupíme si státní lístek a na jednotlivý revíry si budem kupovat povolenky, na perfektně zarybněnej revír??? Ale rozhodně to tak vypadá. Pokud si opravdu myslíš, že toto bude fungovat … . Myslím si, že u nás je poměrně solidní počet soukromejch revírů, takže zaplať pámbůh ty magory, jejichž jediným cílem je předvést se s vercajkem za statisíce a poskokem, co okolo toho lítá, nepotkám na svazové vodě. Obrovským přínosem těchto revírů, je, že si člověk, co si na ryby chce zajít 3× za rok prostě zajede, zaplatí si a zachytá si. Druhou stranou mince je to, odkud a jakým způsobem se do mnoha z těchto soukromáků dostaly trofejní ryby, ale to je jiná diskuze. Shrnuto, podtrženo – nemyslím si, že současná situace je nějaká kritická, ani si nemyslím, že se na tom nedá nic zlepšit. Věř mě, že mě vůbec nejde o to, kolik se smí nebo nesmí vzít ryb, pro mě za mě, když se za rok bude moct vzít jen určitý množství ryb, tak mě to je jedno, protože jich tolik stejně nevezmu, ale příšerně by mě sralo, kdybych si musel na každej revír v okolí Brna kupovat extra povolenku, to už tady bývalo. Jedinej problém je, že se přemnožila škodná – rybáři -:))). Já fakt nevím, jak relevantně odpovědět na otázku která obsahuje spojení – … v kuloárech se říká …, … máme signály … . Tvoje tvrzení, že se svaz za pár let rozpadne, se opírá o co??? I kdybych tuto alternativu připustil, tak nejpravděpodobnější variantou budou krajský svazy. Znovu opakuju, jediný co s tím můžeš teďka udělat je podat na členský schůzi návrh, aby se ..... .
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:54 ® HaD reakce na …
-
rarach: ty jsi byl v BC?
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:35 ® Milky reakce na …
-
Zrovna ty do toho vidíš natolik, že víš natuty, že v Kanadě stát ty prachy, co z toho dostane, přesně ty samé vytankuje do klubů! Super, jsem rád, že ovládáš bezvadně nejen právo domácí, ale i právo a stanovy zahraničních rybářských subjektů. Kdo si tu sere do kláves jsi ty.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:15 ® Milos_Dia reakce na …
-
pro úplnost ještě dodávám, že mi jde o ČRS, nikoliv o MRS…
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:13 ® Milos_Dia reakce na …
-
Klídek, je nutno nejprve vysvětlit, že ti jde zřejmě jenom o P revíry, které na rozdíl od MP zejí prázdnotou (výjimky zde nehodlám probírat, stejně tak tak jako fakt, že výnosy z prodeje MP povolenek slouží k dotaci zarybnění P revírů). Pak je nutno naznačit, že informace, proč tomu tak je jsou řadovému členovi nedostupné, stejně tak jako informace o hospodaření ČRS, o přerozdělování peněz za povolenky a o státních dotacích. No a v neposlední řadě poukázat na podivné nastavení zákona a vyhlášky v oblasti rovného přístupu občanů této země k možnosti získat od státu do pronájmu nějaký tekoucí P revír, o možnosti založit zcela novou MO ani nemluvě. Celý systém je poněkud neprůhledný a generuje tak díky neochotě ČRS poskytnout čísla a data myšlenky o zcela monopolním ovládnutí rybářských revírů zájmovým združením cca 300 tisíc osob, které navíc k provozování tohoto monopolu neomaleně využívají i státního rozpočtu..
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 11:54 ® rarach
-
Milky: Spíš či bdíš, kde jsem napsal, že na revírech BC hospodaří stát? Koupíš si státní lístek kdekoliv na poště nebo co já vím kde a koupíš si povolenku omezenou časově a rybokusově, prachy dostanou od státu rovnou organizace (kluby, teré vody spravují)(stát na tom vydělá na daních, cestovní ruch atd.), není potřeba to přerozdělovat přes další instituci (jako je Svaz- kterej uvážlivě vybere komu dá málo a komu nic) . Nasral jsi si do kláves. Napřed si o tom něco přečtěte a jeďte se podívat ven na stav revírů a pak plkejte.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 11:09 ® hraji
-
myslím si, že jádrem celého tvého příspěvku je tohle: „v kuloárech se říká …“. Kdyby jsi ten dotovaný časopis, jak jsi jej sám označil, četl, věděl bys, že již několikrát v něm šéfredaktor na podobné obvinění reagoval. Vysvětlil, že ČRS je jeden ze zřizovatelů, ale v současné době se na chodu redakce nijak finančně nepodílí, a to ani skrytě. Pravda je, že Rybářství má obrovskou tradici, rozhodně nejširší záběr a snaží se dát slovo všem. Otiskuje i negativní ohlasy a dokonce i kritiku sebe sama. To se jinde stane jen těžko. Dokonce se mi v jiném médiu (nezávislém!)stalo, že moji negativní recenzi na produkt, který dodal jejich sponzor, odmítli otisknout. A to přesto, že si ji sami vyžádali. Odebíral jsem postupně několik rybářských časopisů, ale Rybářství odebírám od roku 1974 a rozhodně nehodlám skončit, i kdyby z mé povolenky něco na jeho provoz šlo, jako že nejde, jsem totiž členem MRS.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 10:57 ® Milos_Dia reakce na …
-
to je v zásadě nezávadné – v Rybář s.r.o. jde o majetek v řádech jednotek milionů, ve Svazu se hovoří o stamio, někdo dokonce přidává ještě jednu nulu. Jeden poznatek – na www.rybsvaz.cz poslední dobou velmi utlumili informace o hospodaření, o statistice úlovků a zarybnění a jednáních výročním sněmů. Je rok 2006, červen, a tom webu zatím není ani čárka o číslech roku 2005…
Osobně zastávám názor, že časopis je sice také výživné téma, nicméně dal bych přednost pořádné baště na vrub svazu.
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 10:48 ® Raf
-
Milos_Dia: Tak já myslim, že na justici jsou zajímavý i zápisy z hlasování valné hromady, které vždy končí konstatováním: 300 pro, 0 proti, 0 se zdrželo
reagovat. To taky z minulosti od někud známe.
- Čtvrtek 8. června 2006 v 10:37 ® Milos_Dia reakce na …
-
…nicméně, rozhodně zajímavější čtení by to bylo, kdyby stejnou oznamovací povinnost jako Rybář s.r.o. měl i Svaz..
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 10:21 ® Milos_Dia
-
zde
je možno zjistit vše potřebné.
reagovat
V zásadě to vypadá, že časopis je sice založen s fin. účastí Svazu, nicméně podle výše uvedeného linku to vypadá, že žádné výrazné toky peněz směrem od svazu nejsou. Časopis vykazuje poměrně slušný nárůst výnosů z reklamy a nárůst tržeb, zajímavý je též údaj o nerozděleném zisku ve výši cca 4 mio. Závěr – jediný účast členů svazu na jeho financování spočívá ve vkladu svazu do základního kapitálu… Podrobnější info asi nezískáme, protože časopis využívá možnosti dané zákonem a zveřejňuje pouze minimální zákonem předepsané údaje bez bližších detailů…