Chytej.cz

Koupí povolenky dotujete časopis Rybářství necteno

7.6.2006 | Raf | 20.028 zobrazení | 245 odpovědí

V kuloárech se říká, že koupí své povolenky přispíváte určitým finančním obnosem na časopis Rybářství. Co si myslíte o tom, že tak přispíváte, bez ohledu na to zda o to máte zájem, na chod tohoto privilegovaného časopisu? Jak k tomu přijdou ostatní časopisy (ale i internetové stránky), které vámi a potažmo Českým Rybářským Svazem dotované nejsou a musí bojovat na takto narušeném trhu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. září 2006 ve 14:22 ® Prichy reakce na …
Prichy

MD: nazor kolegy byla jen ta zavorka…jako zkusenost z podnikani jakehokoli druhu

neupiral…taky to tak nebylo mysleno, spis tak, ze kdyz nekdo ma rozdilny nazor…muze to by tim, ze ma jine zkusenosti…MO od MO se to muze lisit…jako mas vody jalove i plne ryb (mozna proto i chapu situaci na vasich P vodach…nebo se alespon snazim chapat vase rozhorceni)

• jeste jsem si neprecetl tvuj novy clanek zde na chytej…pocitam, ze tam budou pro me (i jine ctenare).
reagovat
Středa 6. září 2006 ve 13:57 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Prichy:

Ne, nemyslím, ani jsem na žádný tvůj příspěvek nereagoval…
A rozhodně jsem ti zde na tomto foru právno na názor neupíral!

Nicméně, add „odčerpávání penízků“ –

• v organizační struktuře Svazu se peníze točí pod dohledem relativně a teoreticky kvalitních kontrolních mechanismů. K přenesenému úniku peněz dochází již na úrovni MO, a to hned 3 způsoby.

Add konkurence Svazu je blbost –

• tady je každý rada drahá, pokud napíšeš že je to blbost a hned na to prohlásíš, že je to názor tvého kolegy…
reagovat
Středa 6. září 2006 ve 13:37 ® Prichy
Prichy

Robur: vsechny otazky vedou do Rima :-D

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 13:34 ® Prichy
Prichy

Milos_Dia: to myslis me?…ja mam porad predstavu, ze ve svazu jsou kanaly kudy se odcerpavaji penizky (to je konecne u jakehokoli velkeho subjetu). Pak vidim, ze je min ryb (tady bych to asi nezpochybnoval). Co je ovsem pravy duvod stale nevim.....po revoluci se „hejbou“ ceny kde ceho, reky jsou cim dal horsi (uz jsem slibil, ze nafotim neco z Ohre…ovsem z te druhe stranky nez o ni psal napr. Mirek (mimochodem velmi excelentne)). Dale konkurovat svazu povazuji za blbost (jiste muze moznost hospodarit jinym subjektum pomoci nekolika malo vodam…napr. i P…ovsem pomuze to jen lokalne).(z 50-ti nadsencu zustanou tak 2 kteri budou chtit mit zivobyti na zaklade se starani o vodu a vybirani penez za povolenky…nazor meho kolegy).

Kazdopadne pokud by se nekde melo zatlacit „ze spoda“ a melo by to mit alespon minimalni sanci na uspech…muselo by byt 99% „za“. Kazdy mame opravdu jine zkusenosti a pravo na rozdilne nazory.

reagovat
Středa 6. září 2006 v 11:11 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Robur:

Koukám, že jsi vzal rozum do hrsti…

reagovat
Středa 6. září 2006 v 10:57 ® Robur
Robur

pak to ale nějak nesouvisí s dotací časopisu rybářství, to jsou fakt hrušky a jabka

reagovat
Středa 6. září 2006 v 10:53 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Sorry, jinak jsem si trombi-něco nedokázal odvodit :-)) )

Jinak § 34 právě ten sokl dělá. Na „věky věků“ přiklepl drtivou většinu vodních ploch ČRS a MRS, bez možnosti vzniku konkurence. Nebo-li, zakonzervoval minulý i současný stav do budoucnosti. 10-letá lhůta pro užívání revíru definovaného zákonem 99 se vztahuje pouze na:

• nově vzniklé revíry
  • revíry, které dosavadní uživatel tzv. vrátí
reagovat
Středa 6. září 2006 v 10:42 ® Milky reakce na …
Milky

Nevím o sraženině – asi máš přesnější informace než já :o( Ráno jsem byl u stomatoložky, ale důvod byl ten, že ona je můj pacient. :o) Jinak tu dal Příchy §34 zákona a nějak pořád tápu. Pouč mne. (neber to ve zlém, ale v tomhle znění nevidím nic, co by dělalo pod ČRS podstavec, do ketrý se nikdo neopováží kopnout).

reagovat
Středa 6. září 2006 v 10:37 ® sharkcom
sharkcom

Jěžkovy zraky, kam sem to vlezl. Jamý paragrafy, pryč na ryby…

reagovat
Středa 6. září 2006 v 9:52 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Tak co, už se ti trochu rozpustila sraženina v hlavně ?

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 13:42 ® Prichy
Prichy

§ 34

Přechodná ustanovení

(1) Právní akty o vyhlášení rybářských revírů, o povolení výkonu rybářského práva v příslušném revíru nebo o prohlášení části rybářského revíru, popřípadě celého rybářského revíru, za chráněnou rybí oblast, vydané podle dosavadních právních předpisů, zůstávají v platnosti.

(2) Dosavadní uživatel rybářského revíru, rybářská stráž a rybářský hospodář, ustavení v rybářském revíru podle dosavadních právních předpisů, pokračují ve své činnosti podle ustanovení tohoto zákona do dne nabytí právní moci rozhodnutí o povolení výkonu rybářského práva vydaného podle § 9 odst. 1 tohoto zákona.

(3) Rybářské lístky vydané podle dosavadních právních předpisů zůstávají v platnosti.

(4) Řízení zahájená před dnem nabytí účinnosti tohoto zákona se dokončí podle dosavadních právních předpisů.

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:51 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Cituji z webu www.crs-sus.cz

Ad. 3.) Zprávu o činnosti SÚS ČRS od poslední konference přednesl předseda SÚS prof.ing. Petr Semeniuk CSc. V úvodu svého vystoupení dodatečně přivítal pana ing.Peteru, místostarostu Nymburka. Pan předseda zhodnotil uplynulé období, které bylo hektické z hlediska boje o definitivní podobu zákona o rybářství a zejména pak podobu § 34. Tento paragraf v návrhu zákona předpokládal vypsání výběrových řízení na všechny revíry. Zákon začal platit od 1.4.2004 jako zákon č. 99/2004 Sb. Prováděcí vyhláška vešla v platnost dne

23.4.2004 pod č. 197/2004 Sb. Zákon byl přijat ve znění, které je příznivé pro

současný systém rybolovu na revírech ČRS.

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:46 ® Milky reakce na …
Milky

možná, že jsem trombidiciózní, ale v čem jsou stěžejní přechodná a závěrečná ustanovení?

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:32 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

..a zrušení § 34 v zákoně 99/2004 Sb.

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:29 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Milky:

FORENZNÍ AUDIT celého systému ČRS provedený nezávislou auditorskou společností.

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:21 ® Milky reakce na …
Milky

Co bys osobně navrhoval ty, aby se začalo něco dít a ledy potály, nebo aspoň se daly do pohybu?

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:09 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Milky: Nelze, lépe řečeno nemá to cenu, protože Rada už naprosto signifikantní stanovisko zaujala dopisem na adresu redakce Kajmana. A z toho se dá vyvodit, že žádné další info nebude, notabene už vůbec ne pro řadové joudy. Plebs je uměle udržován v hranicích mateřské MO jako samostatné právnické osoby, takže ostatní články řetězce zvaného organizační struktura ČRS jsou relativně dobře chráněny před zvědavci. Ideály Stanov Svazu dostávájí poslední dobou docela pěkně na prdel.

reagovat
Úterý 5. září 2006 ve 12:05 ® Milky reakce na …
Milky

Myslíš, že lze (jako člen) vyzvat vedení k tomu, aby oficiálně zaujalo stanovisko k problému financiování a finanční účasti v df. dceřinné společnosti?

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:57 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Bohužel neznáme tzv. Společenskou smlouvu zakladatelů společnosti Rybář s.r.o. a ani zápisy z tzv. valné hromady společníků. Tyto dokumenty pokud se nemýlím nejsou veřejně přístupné ve Sbírce listin u Obchodního soudu a tudíž nejsou ani dostupné na www.justice.cz. Nicméně, já osobně tvrdím, že latentní forma podpory právnické osoby Rybář s.r.o. ze strany Rady existuje.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:51 ® HaD
HaD

Takové šlápnutí na bolavé kuří oko… to zákonitě následuje bolestný výkřik a nedej bože když k tomu vzplane dům nad hlavou, tak to je ten výkřik nejen bolestný, ale i žalostný až zoufalý.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:34 ® rarach

RAF: Velmi si mne potěšil, chlape. Souhlásím s kolegou Milošem, že přihořívá.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:32 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Naprosto souhlasím. Reakce v Rybářství i reakce Rady signalizuje, že šlapeme na správná kuří oka…

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:26 ® Raf
Raf

Jak píšete. V Kajmanově Bulváru každý měsíc vybírám ty nejdůležitější názory z nejzajímavějšího či nejaktuálnějšího Fóra na chytej. Snažim se vše komponovat tak, aby dostali příležitost obě strany. Nejinak tomu bylo v tomto případě. Názory které následně projdou Kajmanem nejsou ani moje ani redakce. Jak to mohl někdo tak „mediálně znalý“ pochopit jinak, nechápu. Ono se mu to totiž pravděpodobně hodilo do krámu. Běžný čtenář Rybářství se nepodívá do Kajmana nebo nedej bože na TEN internet na chytej, jak to vlastně bylo. Běžnému čtenáři uvízne Kajman v hlavě jako uživatel „nechutných metod“ :-) .

Úvodník „Aby bylo jasno Kajmane“ je laděný i v jiných ohledech populisticky. Beru to jako o důvod víc, proč se podívat na fungování Rybářství a Svazu mnohem podrobněji.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 10:10 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Add rozdělení zisku : Zisk je podle všech indicií ponechávám v časopise a není rozdělován společníkům, a to podle všeho již od počátku založení časopisu. V současné době to do roku 2004 včetně činí 3869 tisíc CZK. Nebo-li skrytá dotace a podpora cash-flow. Za předpokladu, že zisk v roce 2005 bude činit plánovanou výši, nerozdělený zisk se přehoupne přes částku 4 mio a jeho jednorázové rozdělení mezi společníky může pro časopis znamenat velké problémy s cash-flow.

Add veřejné hospodaření ČRS:

ČRS je pouhá kategorie – je to jen název pro souhrn samostatných právnických osob, které deklarují tzv. společný zájmový cíl. V zásadě není možno nutit každou jednotlivou složku Svazu, právnickou osobu ke zveřejňování svých dat v kontextu celého ČRS. Nicméně, i z jednotlivých údajů, např. z údajů Rady a z údajů ÚS lze poměrně úspěsně dovodit fakta, která mohou minimálně generovat nepříjemné otázky z řad MO a řadových členů.

reagovat
foto/forum/2006/th-img868.jpg
Pondělí 4. září 2006 ve 23:25 ® CeP reakce na …
CeP

… ja bych s dovolenim take tuze rad… :-)) )

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 22:47 ® HaD
HaD

Mno, osobně si myslím, že vzhledem k tomu, že ČRS je typ subjektu, u kterého by mělo být hospodaření veřejné a veřejně dostupné. Dokud tomu tak nebude, tak si může pan Urban říkat co chce a nikdo nemá možnost zjistit, jak se věci mají. Nicméně je zcela zřejmé, že peníze nás, členů svazu, do soukromé společnosti s dalšími vlastníky šly, na což pan šéfredaktor nějak s chutí zapomíná. Jak už tu i bylo zmíněno, bylo by jistě zajímavé vědět, jak se nakládá se ziskem a zda je svazu vyplácen a v jaké výši a zda nedochází k nějakému „tunýlku“… Rovněž bych se podepsal pod jarynův přspěvek a hlásím se jako zájemce, který chce splatit podíl a být taky společníkem. Ještě někdo by chtěl být společníkem??? :-)) )

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 13:12 ® rarach

K dovětku nakonec: Pan Urban v Rybářství 7/2006 nechal vytisknout můj článek o boatech evidentně stažený z muskareni.cz, doplnil ho pouze jednou fotkou ze svého archivu a poslal ho do tisku s redakční značkou místo podpisu autora, bohužel pro něj jsem si toto číslo náhodně v jednom supermarketu zakoupil, když jsem čekal na rodinu, dříve a teď jsem předplatitel (bylo tam dost nahých bab). Když jsem se po mailu proti tomu ohradil, tak mi místo omluvy napsal, že autora článku vyzýval v jednom z předchozích čísel aby se přihlásil. Nikdo se mu nepřihlásil, tak to otiskl! Tolik k férovosti páně Urbana, který mi tedy následně nabídl odměnu jako každému autorovi článku, to že tento článek již dříve za domluvených podmínek vytiskl p. Erlich ho nezajímalo a že stylem jakým ho na stránkách Rybářství prezentoval ho úplně devalvoval, bez zájmu také . Pokud chce pan Urban nadále prudit, ochotně korenspondenci s ním uveřejnímm a svoje autorská práva si budu hájit také.

reagovat
Neděle 3. září 2006 ve 23:11 ® CeP
CeP

no tak na jednu stranu by se dalo polemizovat o tom zda byla diskuze vyvolana na objednavku ci ne. skutecnost ze ji opravdu inicioval Raf je vice nez diskutabilni. nicmene mne velmi zarazi jak clovek oslehany dlouhymi roky v medialni sfere dokaze pretocit skutecnosti uplne jinam. jako kdybych celt Blesk, nebo AHA; totiz z celeho uvodniku vycniva ze cela diskuze ktera tu probehla je vlastne jakysi oficialni „overeny“ nazor Kajmana coz je holy nesmysl. kdyby si osviceny pan Urban precetl diskuzi celou jiste by se docetl ke konci kde nekolik lidi ono dotovani dostatecne zargumentovalo a vyvratilo. pak by pravdepodobne uznal ze to nebylo zase tak horke. velmi usmevne je take dusovani se o vlastni cistote, o neotirani se o jine zejmena je-li toto zarazeno v silne protikajmanovsky zamerenem textu prez celou stranku A4. to teda nechapu co vlastne jde panu Urbanovi potazmo casopisu Rybarstvi proti srsti.
a dovetek.. jestlipak pan Urbam, jak sam proklamoval, v duchu solidni novinarske prace zavolal TR nez dal uvodnik do tisku??

reagovat
Neděle 3. září 2006 ve 22:52 ® kkarlos
kkarlos

CePino: hhh, no vidis jak to jde… :-D ;-) a toho malyho si nech… ;-) :-P ja bych ti taky mohl rict ze si starej bezvyznamnej a starej, ale ja to proste neudelam… ;-) (pozn. hh- z jednoho filmu… :-D :D:D)

• neber si to zle… ;-) mi te mame vsici radi… :-)) ) nebo snad ne??? hh, a kdo rekne ze ne, tak ne nej Poslu plzensky perliny… :-D :D:D
reagovat
Neděle 3. září 2006 ve 22:39 ® CeP
CeP

kkarlos> ale joo.. sikovnej chlapec jsi.. sice malej.. ale sikovnej! ;-) ))

reagovat