Vyhledávání
Koupí povolenky dotujete časopis Rybářství
7.6.2006 | Raf | 20.029 zobrazení | 245 odpovědí
V kuloárech se říká, že koupí své povolenky přispíváte určitým finančním obnosem na časopis Rybářství. Co si myslíte o tom, že tak přispíváte, bez ohledu na to zda o to máte zájem, na chod tohoto privilegovaného časopisu? Jak k tomu přijdou ostatní časopisy (ale i internetové stránky), které vámi a potažmo Českým Rybářským Svazem dotované nejsou a musí bojovat na takto narušeném trhu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 24. srpna 2006 v 15:30 ® HaD
-
Dnes jsem obdržel kopii dopisu od ČRS pro časopis Kajman s odpovědí na rubriku „Kajmanův bulvár … aneb pěst na oko“, ve které byly v srpnu některé příspěvky odsud citovány. ČRS se od financování časopisu Rybářství distancuje. Co vy na to?
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 0:37 ® regulus reakce na …
-
V zákoně se hrabat nebudu, vím, že je to z pohledu ekonoma blbost, jen jsem chtěl, možná sem to napsal blbě, zdůraznit to, že termín „odepsat si to z daní“, neznamená, že je to zadarmo, což si bohužel dost lidí myslí.
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 21:11 ® rarach
-
Milky: Protože jsem prakticky only fly, tak zas tak moc témat tam pro mne nebylo, ale něco jsem tam probral. Alivio: Samo beru černotu a hlavně v klidu to odřídím, já jsem zvyklej i na spící spolujezdce. Soutěž vyhrává Milky, ocenil jsem loajalitu a odvahu!!!Pošli mi prosím adresu brýle Ti pošlu v pondělí.
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 17:22 ® Shrek reakce na …
-
tak já teda do auta naložim o trošku víc,no!!
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 17:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Když je to zadarmo, tak si i močák roztrhnu
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 17:15 ® Shrek reakce na …
-
tys říkal že co končí názvem ......cola že to nepiješ,ne???
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 17:13 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Alivio: Sice nejsem Ruda, ale chci
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 17:10 ® Shrek
-
Kucí,klíííííííííííííííídddd.Nekupujte si povolenky,nebudete dotovat Rybářství,no.Jednoduché.Za ušetřené prachy za povolenku si každý vybudujeme svůj „rybníček“,nasadíme rybičky a každej si pojedem na svoje triko a bude klid.Ruda bude mít lipaní rybníček,HaD sumčí přehradu,Tomash okouní louži a budem se jezdit vzájemně navštěvovat.Tak krásně je venku a vy se tady hádáte kvůli tomu,jestli ten či onen chytá či nechytá.
Rudo,šetři síly na zítřek,já jsem dnes večer pozvanej na flašku,tak ráno nejspíš jeden z vásbude řídit.
reagovatChceš zase nějakou „černotu“ na pití?
- Pátek 9. června 2006 v 16:34 ® Milky reakce na …
-
Rudo, já rybaření podle tebe nerozumím, no dobrá … tak právě proto jsem tady! :o) Abych se od těch, co něco umí, něco zajímavého naučil. Ale od tebe to asi nebude, ty nemáš co nabídnout a nemáš ani jak. Na dírkách jsi seděl celý večer v koutku, ale v tichoučku kanclíčku u klávesnice – to jsi mazák!
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:58 ® Milos_Dia reakce na …
-
jde o to, že na revírech bude stále hospodařit jenom Svaz…toť vše, ostatní na czechfly.com.
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:31 ® xycht reakce na …
-
No sleduju, co přesně máš mysli? Mimochodem fakt jsem si myslel, že jde jen o to kdo bude na revírech hospodařit. Nebo se pletu?
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:23 ® Milos_Dia reakce na …
-
sleduj czechfly.com a pozorně čti !
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:21 ® xycht reakce na …
-
oprava: …nejde o vlastnictví, ale o to, kdo bude na revírech hospodařit…
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:20 ® xycht reakce na …
-
Já teda nevim, ale tady nejde o vlastnictví a o to, kdo bude na revírech hospodařit. Konkrétně na příkladu pstruhových revírů se ukazuje, že svaz je špatným hospodářem.
Tak proč nezkusit na P revíry jinej subjekt, kterej to bude dělat líp?
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:12 ® Milos_Dia reakce na …
-
no, zkus se pohrabat v zákoně 99/2004 Sb… Pokud jsi to myslel výhradně celé jako joke, pak se omlouvám.
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:10 ® Milos_Dia reakce na …
-
já se moc omlouvám že jsem neudržel hubu na uzdě ale tyhle výklady zákona o daních z příjmů jsou naprosto šílené…začátek dobrý, konec naprosto špatně…
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 13:03 ® ZN
-
regulus: kéž by jsi měl s konstruktivníma návrhama pravdu. Nevím, co přesně pamatuješ, ale doba nemožnosti konstruktivních návrhů není zas tak moc daleko. Všichni, kdo to pamatujem víme, že konstruktiví návrhy byly k ničemu. Rozhodovali chytřejší a pomazanější, normálním lidem bez červeného průkazu nezbývalo než držet hubu a krok. Změnila to až „revoluce“. No, a tato doba minulá je v civilním životě za námi, pouze svazy pokračují dál. Takže tolik ke konstruktivním návrhům, které jsou v tomto případě k ničemu a pouze by zjednodušili chystanou cestu funkcionářů.
Jinak nic jiného jsem nerozporoval, jen jsem se zasmál.
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 12:53 ® Prichy
-
navic…dokazete si predstavit, ze nekdo vlastni prehradu ci reku?? (rybnik at si kazdy udela…krumpac,lopatu a jedeeem
reagovat)
- Pátek 9. června 2006 ve 12:52 ® Prichy reakce na …
-
Milky neni to tak i u MP?
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 12:29 ® regulus
-
RARACH – teď se nečerti, není to namířený proti tobě, jen chci upřesnit tvoji formulaci, kterou jsi použil a já ji stejně jako HaD nesnáším. Mimochodem, tvoje příspěvky si přečtu vždy dvakrát a celý než na ně odpovím.
Dalo by se říct, že termín „odečíst z daní“ znamená snížit si daňový základ neboli hrubý zisk (zisk před zdaněním) o příslušnou částku. V daném případě to znamená o náklady na distribuci. Mnoho lidí se mylně domnívá, že pod touto kouzelnou formulací se skrývá to, že je to zadarmo. NE je to odečitatelná položka z daňového základu, a daný subjekt ji musí ZAPLATIT. Z toho plyne, že zvýšené náklady na distribuci si sice „odečtu z daní“, ale musím je ze svýho zaplatit a prakticky o tyto zvýšené náklady vydělám míň.
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 12:05 ® Milos_Dia reakce na …
-
Ty jsi nastudoval zákon o rybářství nebo jenom fabuluješ ?
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 12:03 ® Milos_Dia reakce na …
-
Perfektní dedukce alá Já neříkám tak ani tak ale na má slova dojde. Add „privatizace“ – tekoucí P vody vlastní Stát. Svazu nepatří, podle zákona má možnost je užívat 10 let, nemůže je „prodat“, a stát je může pouze svěřit do péče jinému subjektu než Svazu. Podmínky pro změnu uživatele P revíru jsou v zákoně.
Průměrně inteligentní rybář by měl po prostudování zákona o rybářství začít klást minimálně zvědavě nepříjemné otázky…
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 12:01 ® xycht
-
Já bych se vůbec nedivil, kdyby si ty revíry zprivatizovali sami funkcionáři svazu
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 11:54 ® Robur
-
Odpověd Rarachovi:
reagovat
P revíry budou bez ryb v případě privatizace levnějíš, pokud tam samozřejmě ryby budou, měla by být cena dražší, i privatizace. Pokud se bude privatizovat nějakou zákulisní formou, o které já le nevím, tak samozřejmě může být cena minimální, protože se to nebude prodávat dle zákonu trhu. Samozřejmě, že na každé dobré koupi /tj. pod cenou/ má zájem vždy kupující, blbý je ten, kdo pod cenou prodává. Kdo to je, ten kupující, samozřejmě nevím, protože to je jen dedukce, založená na čecháčkovství, nicméně pokud tak nastane, tak mohu vždy říci, že jsem to říkal. Pak by to měla být osoba, která se dostane k informacím, takž blízká k někomu z vedení svazu, pokud to nepůjde přes „bílého koně“. Co se týká budoucnosti, tak je asi jasné, že pokud ty revíry budou sloužit k podnikání, tak by měl mít nový majitel zájem na dobrém zarybnění, aby mu tam někdo chodil a platil za lov. Ale to jsou snad elemetární věci. Takže vlastně nic. - Pátek 9. června 2006 v 10:50 ® HaD reakce na …
-
Rarach: OK. Prostě tu větu nemám rád.
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 10:48 ® rarach
-
HaD: Já smajlíky nevidím, omlouvám se za nešťasnou formulaci, ale jistě víš o co mi šlo a netvrď mi, že se s tím nedá pracovat.
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 10:46 ® rarach
-
Milky: Nikdy jsem neřekl, že mi někdo křivdí,lidi si ani nedočtou můj příspěvek a už odepisujou, hlavně se pozastav nad sebou – rybaření prakticky nerozumíš!!
reagovat - Pátek 9. června 2006 v 9:34 ® Milky
-
Rudo, mě o podstatu věci jde. A to, že se na tebe všichni vrhnou – to se nediv, tak jsi je tu svým přístupem vychoval. Když ti někdo křivdí (aspoň podle tebe)- pokus se o to, abys začal hledat pravdu u sebe, možná přijdeš k cíli daleko rychleji. Ty tam jsou časy, kdy jsem se tě zastával a ty to dobře víš. Prostě když budu mít pocit, že tu cintáš kraviny – napálím tě – to není výhruška – to je slib!
reagovat - Pátek 9. června 2006 ve 2:26 ® HaD
-
Rudo, neber to nijak osobně a všimni si smajlíků na konci věty, ale termín „odečíst z daní“ mě fakt rozesmívá a rozezlívá zároveň
reagovat))))))))))))
- Pátek 9. června 2006 ve 2:01 ® regulus
-
ZN – jediný v čem máš pravdu jsou ty sáhodlouhý příspěvky, proto to vezmu stručně.
Napsal jsem svůj názor a byl jsem nazván svazomilcem. Následovalo několik výměn názorů s Rarachem. Když jsem zjistil, že to nemá cenu, tak jsem připustil, že si v případě potřeby v Brně umučíme MRS na Špilasu. Se smajlíkem.
Nic z toho nezmění můj názor, že debaty založený na tvrzení „… v kuloárech se povídá …“, řečeno mými slovy „… agentura JPP (jedna paní povídala) …“ jsou k hovnu. Souhlasím s tím, že v našem státě je možný všechno, ale taky jsem napsal, co je možný podle současný legislativy proti tomu dělat, alespoň podle mýho názoru. Co ti kurnik na tom není jasný. Pokud ty osobně do toho tak vidíš, ale opravdu vidíš, žádný doměnky, tak sem s tím. A hlavně, pokud někdo chce něco krizovat, tak musí přinést konstruktivní návrh, takový nebo makový řešení a ne jen blbě kecat, že to stojí za hovno a pokud chce něco KONKRÉTNÍHO řešit, tak buď přijít s návrhem řešení nebo poslouchat co ti druzí říkají a ten návrh řešení dat společnejma silama dohromady. Tím, že tady bude vykládat o svazoovcích a podobnejch ptákovinách, tak nic nevyřeší, samozřejmě, pokud je co řešit.
reagovat