Vyhledávání
Flísové podrážky na broďáky
7.6.2006 | Axamith | 4.769 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém( a kdo nemá, že ). Na broďácích se mi sešlapaly flísové protiskluzové podrážky. Zkoušel jsem je nahradit hnědým zednickým filcem, ale ten se velice rychle ošlapal. Koberec jsem zavrhl okamžitě. K dostání je taky bílý zednický filc, který je mnohem tvrdší, než hnědý, ale nikdo s ním asi nemá moc velké zkušenosti. V rybářském obchodě jsem se díval na originální protiskluzové podrážky na broďácích a ty jsou z nějakých syntetických slisovaných vláken. Kde se dá něco takového sehnat a jaké máte zkušenosti s výměnou podrážek ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 16. listopadu 2006 v 15:40 ® Michal V.
-
Na podrážky používám koberec, co se používá jako čistící zóna do hal, tmavohněný nebo černý se silným vysokým chlupem, ve vodě neklouže, výborný, osobně vyzkoušeno. Malej problém je, že kdyžto přilepíš, tak se po dvou třech vycházkách odlepí koberec od toho gumového podkladu, takže to pak musíš přilepit ještě jednou mezi, ale pak je to paráda, lepím chemoprenem. Až budeš lepit ten koberec a gumový podklad (až se to rozlepí), tak nejprve natřít ten koberec jednou vrstvou chemoprenu a nechat úplně uschnout, vytvoří jakousi impregnační vrstvu a pak teprve slepit koberec s gumovým podkladem.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 13:32 ® Dědek reakce na …
-
Tak jsem je zase odnes do sklepa, vystačím s dejcháčema.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 ve 13:00 ® okoun 1 reakce na …
-
i levněji!!Já koupil na vánoční burze minulej rok neopr.nové za 1450kč
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 11:45 ® drozďák
-
tím spíš, když dneska nový neopreny seženeš za dvojku…
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 10:47 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
… s nejistým výsledkem
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 10:27 ® Milos_Dia reakce na …
-
Vyhoď je nebo je daruj nějakému začátečníkovi. Pokusy o opravu tě budou stát akorát prachy a nervy.
reagovat - Středa 15. listopadu 2006 v 10:25 ® Milos_Dia reakce na …
-
„Flís“ nebo-li fleec je tuším materiál na mikiny a bundy…
reagovatNicméně, náhradní podrážky jsem tuším viděl v krámu u Zemana v Radhošťské a u Voleho v Legerce – spinfly.cz. Jsou vyrobeny z lepšího materiálu než je zednický „bílý“ zátěžový filc, ovšem také stojí více – tuším kolem 700,–. Další problém je pak lepidlo. Zásadně jsem používal Chempren v plechovce – podrážky se musí nechat pořádně nasáknout a pak teprve lepit. Je s tím práce jak na kostele, doporučuji svěřit tu opravu zkušenému ševci. Celkově mě náklady na „přezutí“ podrážek vycházely na cca 1000,–
- Úterý 14. listopadu 2006 ve 12:29 ® drozďák reakce na …
-
dědku, 1. možnost – kup Freesole, podle fusekle zjisti, kde to prosakuje a když to bude pata, na kterou se dostaneš i dovnitř. Tak to vylep tenčí vrsvou zevnitř. Lepidlo je hodně hustý, budeš ho muset trochu rozetřít. 2. varianta – strhnout filc (jestli půjde), najít místo průsaku, vylepit Freesolem a u ševce nechat přilepit filc.
1. varianta cca 300,–, ta druhá cca 500,– Kč investice.
reagovat - Úterý 14. listopadu 2006 v 8:00 ® Dědek reakce na …
-
drzďák : jsou asi 4 roky staré a co jsem si na jaře pořídil dejcháče, vysely ve sklepě. Fakt nevím, kudy to teče, není to moc, ale i tak je to na hov… v týhle zimě. Asi po dvou hodinách mám vlhkou část ponožky na chodidle. Myslím, že guma je v pořádku. Řek bych, že to prosakuje někde kolem spoje podrážky a gumy. Nijak zvlášť mě to nežere, jednak mají svoje za sebou, jednak se dá přežít i v dejcháčích. Akorát se mi je nechce vyhazovat nebo nějakým nákladným způsobem rekonstruovat.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 18:36 ® Axamith reakce na …
-
Mě osobně se nejvíce osvědčílo lepidlo Freesole. www.prosport.cz Je to naprostá bomba. O opravách broďáků chystám článek, ale jaksi není čas.
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 18:18 ® drozďák reakce na …
-
Dědku, to bude možná docela průser. Řekni mi, jak jsou starý a jak dlouho ležely bez používání. Ta gumová holínka může bejt klidně zpuchřelá, kór místa ohybu na to dost trpěj (popraskání, zpuchření). Výborný lepidlo je Freesole od McNett, který vpodstatě nahradí tu gumu a navíc je ohebný. To v případě, že ti teče holínka na obvodu. jesltiže ti prosakuje na chodidle, tak nezbývá než strhnout filc a pokusit se o podobnou opravu a následně filc u ševce nalepit. V žádném případě bych se nepouštěl do vylévání chemoprenem přes filc, myslím, že to bude pro kočku. Hledej místo průsaku a ozvi se
reagovat - Pondělí 13. listopadu 2006 v 18:01 ® Dědek
-
Tak jsem s nastupující zimou vytáh místo dejcháčů neopreny a po dvou hodinách ve vodě zjisti, že mi do nich teče někde okolo filce na podrážce. Nedá se zjistit přesně ve kterém místě, někde ve spoji mezi podrážkou. Čím to lepíte? Napadá mě akorát rozředěný Chemoprén a zalít spáru. Ale nevím, jestli je to to pravé ořechové.
reagovat - Pondělí 12. června 2006 ve 23:55 ® Prichy reakce na …
-
Axamith: a ja zase chci normalni nylony s filcama dole kuuuurna…rekni, jak jsi dopadl…i kdyz vysledek bude stejne asi videt az za pul roku (oslapani)
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 19:14 ® Axamith
-
Včera jsem byl na rybách a brodit bez filců je zážitek. Docela se divím, že jsem se nevykoupal. Tak jsem trochu zariskovala koupil si bílý zednický filc. 1 běžný cm (šíře 90cm)stojí 16,–, takže za 250,– se dá pořídít na obě boty a ještě trochu zbyde. Takže uvidím, jak to bude fungovat. Ptal jsem se kamaráda, co má muškařský obchod, jak je to s těma filcema. Každý dodavatel na to reaguje stejně : než ty filce ošlapeš, tak jsou neopreny stejně nadranc a tak to nevozíme. Hezký, že !!! Já mám neopren 5 sezónu, filc nadranc, ale kalhoty v pohodě. A to mám asi 70 vycházek/sezónu.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 22:26 ® Chose
-
nějak mi nejde poslat email,v pondělí tam callnu.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 22:26 ® Lukas
-
no mozna co jsou na stavbu ty umelo-vlaknovity site nalepit je tam.ale nevim to jiste.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 22:17 ® Chose reakce na …
-
ok.
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 22:15 ® Prichy reakce na …
-
ne, jen to vysonduj, mozna by se to dalo dat jine…me by se to napr hodilo na normalni nylonovy…pokud to bude „za par kacek“, tak by to nebylo spatny zkusit
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 22:11 ® Chose reakce na …
-
prubnu je.máš taky šejky?
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 21:38 ® Prichy reakce na …
-
Chose:
reagovatto nevim…ale zkus to pls…pokud to neni drahe ja bych si jedny vzal
- Sobota 10. června 2006 ve 21:04 ® Chose
-
Koupil jsem neopreny Shakespeare na veletrhu a náhradní filce si můžu objednat u prodejce…aspoň mi to řekli prodavači na stánku…
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 20:44 ® rarach
-
Když Ti radí Milky way, radostí moc nekákej. Jeho rada slov má dosti, avšak žádné konkrétnosti.
Andělíček, můj strážníček!!!
reagovat - Sobota 10. června 2006 ve 14:04 ® ZN
-
v každé slušné muškařské prodejně by měli mít nebo bez problémů objednat. Dá se použít i koupený filc, ale touž jsem zapoměl jaký. Už delší dobu filc nepoužívám.
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 11:03 ® jiris
-
V muškařské speciálce se musí dát náhradní filcy zakoupit, zkus spinfly atd.
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 10:35 ® Milky reakce na …
-
Rád bych ti poradil, ale nevím. Možná, že řešením je – vyrobit doma. V obchodech skladem nebudou (je dost velikosti bot), univerzální budou pro kočku, když je budou objednávat – bude to dlouuuuho a když už, taxi na to musej narazit nějakou marži, aby se to pokrylo a to už bude zase pro tebe, že se budeš kroutit. Taklhe to aspoň cítím já. Nemám-li pravdu, on mě můj „andílek strážný“ rád a jistě peprně opraví.
reagovat - Sobota 10. června 2006 v 6:52 ® Axamith
-
Pánové muškaři, vláčkaři, brodící národe. Opravdu nemáte nikdo kloudnou radu ??? Kde sehnat neklouzavé podrážky ???
reagovat - Čtvrtek 8. června 2006 v 10:36 ® bubu
-
Mám ten samej problém. A nejhorší je,že nemohu sehnat ani v rybářským krámu origoš náhradní podrážky. Kdo o nějakým ví,prosím o radu.
reagovat