Chytej.cz

Broušení háčků necteno

6.6.2006 | spin | 4.278 zobrazení | 15 odpovědí

Používate někdo k broušení háčků a nožů švýcarský ostřič nožů? Jaké s ním máte zkušenosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 11. června 2006 v 10:07 ® spin

slimak:Moc dík za fundovanou odpověď.Objednal jsem si v armyshopu nůž a hned jsem do objednávky přidal ten brousek.V popisu stálo na broušení i háčků,ale spíš mě zajímala kvalita brousku jako takového.

reagovat
Sobota 10. června 2006 v 15:21 ® slimak reakce na …
slimak

Jako kuchař – profík a tudíž „fundovaná“ osoba můžu potvrdit,že tento brousek je jedním z nejlepšich na trhu!!!V jeho prospěch hovoří i jeho velikost,váha a skladnost,což ocení kdekdo…na brošení háčku bych ho ale nepoužil, přijde mi to nepraktický a jednodušší je smirkl nebo jemnější pilníček.Jinak na nože doporučuji brousky „Lanski“

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 11:34 ® PV

Já to u vody řeším (dočasně) velice jemným smirkovým papírem, mám ve vestě malej kousek a na přebroušení to stačí. Je to rychlejší a ekonomičtější, než tupej háček na vláčecí nástraze měnit.

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 11:22 ® Dědek
Dědek

BM : nože se brousí přesně obráceně, ale o to nejde :-) No háčky brousím vlastním brouskem, ve kterém je rozšiřující se trojúhelníková drážka a protahuju ho od špičky k obloučku – nasadím špičku do nejužšího místa a táknu ( a natáčím )směrem k nejširšímu místu.

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 0:12 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

xyz: Sorry, ale asi moc nevláčíš, ale když „dřeš“ twistra v šutrech, tak Tě asi taky nebude bavit po každém pátém náhozu převazovat. A pak by to určitě dost „lezlo“ do peněz :-)

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:21 ® BigMike reakce na …

Já ti nevím, nože brousím také po ostří dolů ke špičce a u háčku se trefuj přes špičku po hrotu!!! Asi je to jedno, nabrousím a to je hlavní! a když ne, tak hlavičku vyměním, nebo trojháček:-)) )

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:14 ® xyz

Prominte preklepy

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 23:13 ® xyz

twistrove hlavicky nestoji zase tolik ahacky ko same kak co resit?

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 20:15 ® 

Ve starší literatuře se uvádí, že by se mělo brousit zásadně proti hrotu (a mě se to zdá celkem logické). Hrubost brousku by měla být dost jemná, jen natolik, abys u toho nemusel strávit moc času…:)

reagovat
Středa 7. června 2006 ve 21:49 ® BigMike reakce na …

Mno, třeba je to blbě, ale od protihrotu směrem ke špičce a pokud možno to vezmu z více stran, záleží na délce spičky od protihrotu a tak.

reagovat
Středa 7. června 2006 v 11:34 ® Candátoman

Jak se vlastně mají háčky správně přebrušovat, aby se jim „neublížilo“ ??? V každé prodejně s brusivem je možné si vybrat různé drsnosti kamenů, různé tvary apod. Já jich mám doma několik, ale háčky s nima nebrousím, protože nevím přesně jak.

reagovat
Středa 7. června 2006 v 9:48 ® Robur
Robur

pužívám brousek ze skanzenu řemesel. V podstatě jde o kousek brusn. kamene cca 120,5cm na malém dřevíčku ve kterém je otvor, takže jsem to pověsil na jojo. Stálo to asi 20Kč a slouží to docela dobře.

reagovat
Úterý 6. června 2006 ve 23:17 ® spin

No já právě myslel jigové háčky…stojíš v prsačkách ve vodě,vláčíš,za­háčíš,vytáhneš nástrahu a zjistíš,že by háček potřeboval přebrousit:o)

reagovat
Úterý 6. června 2006 ve 22:30 ® BigMike reakce na …

Jak to funguje? Klasický brousek? Někde v kapse mám malý hladký brousek, občas potáhnu hrot u twistrového háčku, u wob. trojháků sem tam. Ale abych přebrušoval před sezónou, radši vyměním háčky. Včera v Gamma 20 ks WMC á 10,– :-((

reagovat
Úterý 6. června 2006 ve 21:00 ® spin

Tady je foto

reagovat
foto/forum/2006/th-img589.jpg