Chytej.cz

Guma a trojháček necteno

28.7.2004 | Dědek | 3.420 zobrazení | 18 odpovědí

Jak navazujete trojháček na gumu. Z jednoháčku mi 90% ryb spadne, coľ mě uľ opravdu ątve.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:49 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Na gumu davam jigy a nikdy mi nic nespadlo!!

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2004 ve 20:49 ® jaryn

spíš než práci s brzdou bych to viděl v prutu. Abys cítil záběr, tuknutí,nech rybu dobrat, možná že žvejká zatím jen gumu. Nevám takové probklémy nemám i když mi ryby samozřejmě sem tam spadnou i z woblera. Trojhákem bys přišel o jednu z výhod gumy – menší váznutí. Já osbně zastávám názor když guma tak vlasec. Teď 20, v zimě 17

reagovat
Neděle 1. srpna 2004 v 15:03 ® rybopet

Na Slovensku systém s jednoháčkom a trojháčkom nie je povolený,tým pádom ani sumce na viac systémové trojháčky,čiže twister len na jednoháčku plus maximálne ešte jeden jednoháčik/na MP/. Ako je to teraz u Vás v novom zákone?

reagovat
Sobota 31. července 2004 ve 12:50 ® morpheus

souhlas s NicoXXX. Nerozváděl jsem to, protože jsem to považoval za samozřejmost. I když na druhou stranu, viděl jsem rybáře co napichoval gumu na háček jako červa a strašně se divil že nic nechytil a ve dvou případech po záběru vytáhl jenom háček a v jednom případě půlku gumy. Nejdříve jsem myslel ,že to má vyzkoušený a že se něco naučím,ale po pár hodech mi to došlo a když potom praštil s tou krabičkou twisterů,tak mi bylo jasno úplně. Od tý doby jsme dobrý kamarádi ,pár věcí jsem mu ukázal a dneska je kolikrát úspěšnější než já.

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 21:00 ® jiris
jiris

Přidavný trojháček příliš nepouživám. Nerad podsekávám cejny a ostatní fisthle. Když dravci žerou tak se dají chytat i na jednoháky

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 20:29 @ 

Přesně takový problém jako má Dedek mám taky a jsem rád,že ten problém ventiloval dřív než já. Tato diskuse mi zase rozšířila obzory.

reagovat
Středa 28. července 2004 v 15:21 ® NicoXXX

Spíše než trojhák bych se snažil dokonale nasunout tělo tak, aby háček vyčníval v zadní části .. ještě se mi nestalo, že by mi něco spadlo.. a přitom aby byl celý twister rovný a nepokroucený

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 14:06 ® Dědek
Dědek

S tím přisekáváním asi něco bude. Já přisekávám přes brzdu a asi to není to pravé ořechové. Zkusím. Jinak s brzdou pracuji stejně nabo aspoň podobně.

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 13:08 ® morpheus

máš tam šňůru kuli vázkám a chceš přidávat na gumu trojhák, tak to budeš viset furt. Jinak brzdu nemám nastavenou na stálo, stále s ní pracuju. Ale začínám tak, že mi mírně proklouzne i při záběru třicítky ,pokud cítím větší rybu ,tak levačkou přidržím cívku a přiseknu ještě jednou aby se háček pořádně zapíchl a pak už si s brzdou více méně hraju čím je ryba unavenější tím více jí přitahuju brzdu ,jelikož výpady nejsou tak razantní.

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:37 ® Dědek
Dědek

Jo, mam Berkley, ale nezdá se mi tvrdrj. Ale nemusím mít pravdu. S tou pletenkou je problém. Je tam fakt hodně vázek,větąinou napadaných větví,ktré pletenkou vytáhnu. Pro woblwra jsem tam uľ lez několikrát a moc se mi to nelíbí. Nechytám tam jenom na gumu,třeba s rotačkou 1 je úspěąnost skoro 100%. A ta má trojháček,proto ta moje úvaha. S tou brzdou nevím, mám jí nastavenou tak, aby při ątice zhruba 50cm při záseku mírně proklouzla. Jak jí nastavujete vy?

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:26 ® pupak

morpheus: souhlas!

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:22 ® morpheus

tak buď to je tou pletenkou,jelikož nemá žádnou průtažnost a ryba se vyřízne. Nebo jí povoluješ moc a ryba se vyháčkuje. nástraha jí nesmí plandat v tlamě , musí být stále napnutá, ale zase né moc, aby se ryba nevyřízla. Zkus víc experimentovat s tou brzdou. Dělalo mi to taky problémy.

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:21 ® pupak

Neni prut jako prut loni jsem si nabeh s Berkley 8–20g a byla to planka od plotu, letos na gumy pouzivam Fenwick a je to parada

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:07 ® Dědek
Dědek

Pouľívám prut 4–27g a pletenku (je tam samá vázka a za chvilku bych vykoupil prodejnu). Brzdu mám celkem povolenou. Mám úsek, kde je hodně ątik a candátů a guma jim ąmakuje. Jenľe jak začne dělat zubatice salta, tak se prostě odháčkuje. Proto uvaľuju o trojháčku. Nechci je vytahovat pro maso, ale pro radost se zdolávání. Vąechny jsou stejně vráceni vodě.

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:59 ® morpheus

Ještě něco mimo. Příště to dej do sekce přívlač a ne do kapra. Ale i to se stane.

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:58 ® morpheus

neuraž se,ale nevím jak moc jsi zkušenej. Může to taky být tím že nepoužíváš správně brzdu a rybu defacto rveš z vody a ona se ti vyřízne. Používáš vlasec nebo šňůru?

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:54 ® morpheus

souhlasím, chce to měkoučkej prut a i zážitek ze zdolávání je k nezaplacení, nebo vlasec s velkou průtažností,ale stím nemám zkušenosti. Jinak ten trojhák asi nebude nejlepší řešení, možná na nějaký velký nástrahy jo. Ale dovedeš si představit 7cm twistra s jednohákem a trojhákem v tlamě nějaký kudly nebo tlouště. Jestli to přežije tak bude mít tu hubu roztrhanou jako prase. A hlavně když budeš mít zadkem protaženej trojhák, tak ten twistr asi nebude pracovat tak jak má.

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:29 ® pupak

Na gumu nepouzivej prut jak tycku k rajcatum, ryba musi mit sanci nastrahu dobrat potrebujes mekci prut aby tam byla ta desetina vterimy casu co je potreba a prestanou ti ryby z toho padat, jinak si tam muzes dat trojhak protazenej gumou ze zadu a zahaklej do jednohaku v tele gumy.

reagovat