Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.743 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:24 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Luban> pěknej piknik, akorát by ta fotka stačila jen jednou:-)

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 21:41 ® 

všetky pstruhy mali cez 25 cm,kapor tiež…

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 21:34 ® 
reagovat
foto/forum/2011/th-img19053.jpgfoto/forum/2011/th-img19054.jpgfoto/forum/2011/th-img19055.jpg
Neděle 4. prosince 2011 ve 12:01 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

Tím jsem myslel, že to byl rybník, který patří nám a je u nás na zahradě, nemyslel jsem tím svazový.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 1:13 ® rgb23
rgb23

zalesak05> Dominiku, pořádně si prostuduj tohle téma. Nerad bych abys přišel o papíry … natož když je ještě nemáš

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 0:40 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

To bylo u nás na zahradě, povolenku zatím ještě nemám bude až v březnu.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 0:39 ® rgb23 reakce na …
rgb23

zalesak05> a teď si vem, že by tě kontrolovala RS. Taky se jim pokaždé snažím vysvětlit, že ten pstruh se tam napíchl sám a neslouží jako nástražka:-)

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 0:23 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

Já kdysi chytal u nás na rybníce s háčkem vel. 6 a duhákovi to vylezlo okem. Asi bych se tím moc chlubit neměl…

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 ve 22:43 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Alivio> sis to špatně přečetl ne? jsem psal že potočáky do 15ti čísel… tam se 4 háčky prostě nevlezou a i kdyby, zbytečně odradíš candáta. Jeden dvojháček prošitej jehlou kolem páteře od tukové ploutvičky před hřbetní ploutev. Důležité je nechat dravce pár minut zažrat ať máš jistotu záseku. A protihroty neřeš, nikdo to nekontroluje:-)

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 11:30 ® hraji reakce na …
hraji

cormoran> jaká šílená tlupa? Pif se určitě ráno polil leknutím kafem, když jsi to sem napsal ;-)

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 9:21 ® nnnap
nnnap

chytat dravce na bílou rybu je známá věc, ale pokusil jste se někdo chytat se zapřaženým dravcem okouny, plotice a spol.? Já třeba mám v oblibě štiku za ocas na trojháku. Jakmile se rozjede a zastaví, tahám jí na břeh. Není to tak pohodlné, není čas na „cigáro a sekat“ , ale mi to nevadí. Já su sportovní rybář se smyslem pro farplaj. Příští rok bych chtěl zkusit ten hight level- kapry se suncem. Budu potřebovat nějaké velké sunce. kapři by měli mít míru. Nechci vodit malé sunce a tahat podměrečné žebráky. Zakládám proto Bigfiš team a zvu ke spolupráci zkušeného suncaře.

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 9:02 ® cormoran reakce na …
cormoran

janhardyovka> Děkujeme za příspěvek, trochu tady na takové čekáme:-) A neboj, já když to tu viděl prvně, tak jsem si taky říkal, co je to tu za šílenou tlupu:-D

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 8:52 ® Robur
Robur

potočáky jako nástražku používám jen mrtvé. Jako živá rybka´nejlépe pracuje malá parma.

Alivio, potočák se může nastražovat pouze na bez protihroté háčky. Píšou to v rybářském řádu. Doslova tam mluví o lovu bezprotihrotů.

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 8:49 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Alivio> Stačí jeden větší jednohák a skrz oči a drží to parádně a můžeš to švihat do dálky … :-)

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 8:40 ® džigit reakce na …

Alivio> docela slušnej piercing :-))

reagovat
Středa 23. listopadu 2011 v 8:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

rgb23> jak toho potočáka napichuješ? Já dávám jeden trojhák s protihrotama za tlamu, další za prsní ploutev, jeden za ocas a čtvrtej malej za tukovou ploutvičku – pro jistotu.

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 23:18 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Robur> línek na candáta je jako karas na štiku… Ale na potočáka do 15 čísel, to je teprve jízda. Máte se ještě co učit:-)

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 23:12 ® Fryw
Fryw

aha, fakt je nějaká stanovená míra. tak to abych si pořídil metr…

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:35 ® janhardyovka reakce na …
janhardyovka

Jo už jsem tu diskusi pročet lépe,Sory!!!!

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:21 ® Shrek reakce na …
Shrek

janhardyovka> a Ty si určitě přečti znovu a pořádně popis tématu...... :-D

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:18 ® kubas reakce na …
kubas

janhardyovka> Ach jo :-D

reagovat
Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:09 ® janhardyovka
janhardyovka

Chlapci,určitě si přečtěte znovu a pořádně rybářský řád,jak můžete chytat na bílé vodě dravce na Línky,když ten má stanovenou míru a je jedno odkud si tuto nástrahu přinesete,vždyť vy porušujete řády a ještě se k tomu hrdě hlásíte,to je bomba.A ostroretka má také míru,no hlava mně to nebere co tady tak hrdě přiznáváte a jakým stylem,mezi plotkou a ostroretkou není v 7cm žádný rozdíl.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2011 v 15:47 ® Robur reakce na …
Robur

cormoran> línek je dobrý, u nás máme jako nástražky ostroretky. Mezi plotičkou a ostrou není do 7 cm žádný rozdíl.

reagovat
Pondělí 21. listopadu 2011 ve 14:22 ® cormoran reakce na …
cormoran

Robur> Kapry ne, ale mám dost candátů, takže když se budu omezovat, tak mi zbydou až do Vánoc:-)

Byli jsme si totiž s kolegou na posledním výlovu nasbírat rybičky a v blátě zůstalo dost línků, tak jsme je posbírali a vyzazili s nimi na candoše. Vždycky když už to nebralo, tak línek byl jistotou. No a poslední lov nebyl vyjímkou. Ryby sice nijak velký, všechno tak kolem čtyřiceti, ale museli jsme je brát, páč to měli hodně zažraný a když jsme je pustili, tak vždycky vyplavali o kus dál. Kolega co seděl vedle byl s plotičkami bez záběru a tak po chvíli přišel k nám když viděl, jak je lupeme. Dvě rybky jsme oželeli a i on si chytil. jediný co měl na tom nebavilo bylo to, když pak třeba některý z candošů vyplaval daleko, to pak bylo něco ho trefovat tou plandavkou..Ale jinak dobrý:-)

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 10:39 ® nnnap
nnnap

manželka se vyjádřila jemně a jasně- jestli chceš dál rybařit, musíme něco udělat s těmi kapřími hlavami v mražáku.

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 1:02 ® ladamaj
ladamaj

já mám plnej mrazák no do jara snad bude stačit.:-D

reagovat
Sobota 19. listopadu 2011 v 0:02 ® Robur
Robur

jak jste připraveni na zimu? Už máte kapry na Vánoce? U nás na Pryglu te´d zakázali brát 2 ks najednou, tak se to moc nerentuje. Ale mám tam super flek, kdy je auto kousek od vody, takže není problém rychle přenášet po kusu do auta. Ještě že pak jako nemusím končit lov. ŠKoda ale, že od pouštěčů jsou ty ryby proškolené. Tak ať vám koušou.

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 v 11:54 ® ladin76 reakce na …
ladin76

rgb23> no nejspíš jo, našel sem jí na hodně málo frekventovaný cestě, dlouho tam bejt nemohla sice už byla studená a ztuhlá, ale krev byla ještě červená a jak sem jí zvednul tak z ní kapala. Udělal sem si památeční foto a nechal jí tam kde sem jí našel

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 v 11:49 ® ladin76
ladin76

1Mara> ne to sem jednou zkusil, našel sem čerstvou lišku cestou do práce, stáhnul sem kůži, vysušil a pak sem se stejně bál z toho vázat :-) abych něco nechyt

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 1:08 ® rgb23
rgb23

ladin76> že by seznamka s autem?

reagovat