Chytej.cz

otázka selského rozumu

29.5.2006 | pif | 153.950 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:26 ® Sander
Sander

Vydrain > bingoooo… :o)

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:09 ® Vydrain
Vydrain

Díky tomuhle fóru se dá sledovat, komu to secvakne a má smysl pro humor a kdo ne a dělá ještě chytrýho …

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 v 19:31 ® cercer
cercer

aspon na Labi to tak děláváme s parmama..

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 v 19:30 ® cercer
cercer

migin:ale Alfonz má pravdu..vážně jsou malé ryby zdravější,než ty velké.Akorát bych je raději nedával těm kachnám,neb jak známo,toxíny se usazují ve svalovině a vydrží tam dost dlouho,tak bych pak tu kachnu moc neriskoval.Myslím si,že ryby nad 40…a dravé zvlášť by měl..pokud si je netroufá vzít,rovnou zahazovat do křoví.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 v 19:25 ® regulus reakce na …
regulus

migin – VAŽ SLOVA ŠOHAJU. -:)))))))))

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 v 18:32 ® migin

ty maš určitě nejake komplex.tebe měli mlasknut po palici hned v porodnici a pořadnu palicu.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 v 9:29 ® Alfons

Kroska – Štiky do max. do čtyřiceti centimetrů jsou nejlepší ve větších jsou už nebezpečné toxíny a těžké kovy, takže když chytnu štiku přes čtyřicet, tak jí nasekám kachnám.
A parybnýho zvu na každou žranici, kdyby jsi si na mě chtěl stěžovat tak je číslo mého průkazu 008827. pa

reagovat
Středa 23. dubna 2008 ve 21:08 ® Prichy
Prichy

kaprnak: hele, tvuj nick mi neco pripomina, jsi original, nebo pouha replika :-D

reagovat
Středa 23. dubna 2008 ve 20:59 ® Robur
Robur

no rozhodně názvy receptů vypadjí zajímavě, u nás v ČR vychází rybí kuchařky ve stylu osmaž, opeč, ogriluj, cejna, plotici, kapra, štiku pokap máslem, přidej citón,petržel či tav. sýr a vzájemnou kombinací z toho vznikne 20 receptů a kniha je hotová.

reagovat
Středa 23. dubna 2008 v 19:32 ® Salmo
Salmo

rgb23> Koukni úplně dólů přidal jsem tam jeden komentář… :-D

reagovat
Středa 23. dubna 2008 v 16:30 ® rgb23
rgb23

hele a vygooglil jsem docela zajímavou stránku plnou rybích receptů:-) www.alby.estranky.cz Věřím, že některé recepty jistě potěší.

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 18:57 ® kelt
kelt

Kroska to je zbytečný.. U nás porybní tak starý a přerostlý štiky nežerou.. Pokud je chceš uctít tak max do deseti cm a upravit jako grundle… :-D

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 18:33 ® Kroska

hlavne nezapomen prizvat k obedu porybnyho:DD

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 18:29 ® Salmo reakce na …
Salmo

rgb23> přesně tak :-D DDDDDD

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 18:25 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Kroska: má sic jenom pár gramů, ale je to mlaďoučké masíčko a  když jich chytneš třeba 10, tak už můžeš pozvat i příbuzenstvo na nedělní oběd.

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 17:36 ® Kroska

Alfons:30cm sticku, proc by si ji bral?ma par gramu…ma pravo zit a tim ze se vyskoly tak brzo,tak ma vetsi moznost dozit se vysokyho veku…

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 8:36 ® Alfons

a ještě jsem chtěl říct, že jestli se někomu nelíbí, že ryby jíme, zkrmujene a hnojíme jima zahrádky, ať si jde na jiný web, bo si myslím, že logo chytej.cz je dost výmluvné ,,rybí kostra" Lubanovi děkuji, že převzal krásnou myšlenku náročného a zcela vyčerpávajícího školení ryb, protože se mě zdá, že kapr na fotografii je stejně už moc velký a ve vodě by jen škodil a znečišťoval své prostředí!

reagovat
Úterý 22. dubna 2008 v 8:26 ® Alfons

rgb23 – no jó už jsem si všiml, jsou to fakt blázni té nejhorší kategorie – štičku třicítku pozlobý svým vlastním trojháky okovaným woblerem a ještě si jí nevezmou, tak z toho je mi opravdu zle a uvažuji, že o tom napíšu do rubriky ,,pěst na oko" nebo rovnou na svaz! Co se chytne mělo by se také odnést, aby ryby zbytečně netrpěla!! Například v Německu už na to přišli a když jsou plavačkové závody, všechny ulovené ryby se musí usmrtit – tomu říkám sportovci!!!

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 ve 21:51 ® 

pife:tak tento kapor školenie nerozchodil-:)

reagovat
foto/forum/2008/th-img3622.jpg
Pondělí 21. dubna 2008 v 19:56 ® Kuba

Já sem kokot sem to nejak blbe pochopil :-D no neva no

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 18:09 ® regulus reakce na …
regulus

kaprnak – za prvé používej mozek, je to docela užitečný, za druhý neuč orla lítat a do třetice, prosímtě, nežer to tak (myslím křeč a rybíz) nebo z toho zblbneš.

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 17:03 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Pife, říkej mi „Nuoc mam“ !!!! :-)) ) Mao Tuan se čistě náhodou jmenovala manželka jednoho šéfa hotelu a to já fakt nésu :-D teda to bude pěkně náročný na to přemýšlení sakra … at vezme to keltí hovado kameramana na plný úvazek, bude to náročný :-)) )

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 16:25 ® rgb23 reakce na …
rgb23

hele Alfons, už nás melou i v domácí výrobě woblerů :-) Asi jim tam pošlu nějakej štikolap o pěti trojhácích, ať se kluci přiučej jak se chodí na ty vyškolený plesnivky…

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 15:50 ® Alfons reakce na …

To máš pravdu, už se třou teďko chodím se síťkou každý den a sbírám jikry, když se naloží nebo jen tak osmaží v mouce tak je to the best a štičí mám právě nejraději jsou pěkně velké! A už jích mám v mrazáku schovaných na vánoce asi pět kilo, teď začínám zásobovat příbuzné a známé.

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 ve 13:53 ® rgb23 reakce na …
rgb23

No mě teda huba bolí většinou právě z toho přežejkávání starejch velkejch ryb. Za to takovej kapřík do 20ti čísel, to je křehké masíčko, kosti jsou ještě měkké. Lahoda. Alfons: štiky už se třou, to bude teprve bašta, plnej vezírek štičat, to si na okounky ani nezvpomeneš:-)

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 ve 13:39 ® Alfons

Tak minulý víkend jsme měli výroční schůzi a málem jsme odhlasovali míru 20 cm pro okouna, no řekněte není to zhovadilost! Po mém výstupu a popisu pražení okounů do 10 cm jsem naštěstí strhl větší polovinu na svou stranu a už se zase těším jak si je pěkně načeřínkuji do mrazáčku! Vloni to bylo super jen byli někteří ti okouni vyhublí a měli něco jako malé zoubky, ale jíst se dali.

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 ve 12:29 ® pif
pif

šelmo(nebo ti mám říkat Chi-mao-tuan?:)))…)toto je příliš vážná věc,myslím,že by jsme na nejbližším sympóziu měli tuto vážnou věc vyřešit.plánované sympozium hovad je na květen…máme čas na přemýšlení:)))))))))

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 11:37 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Pif – technická :-)) ) a kdo je vlastně to největší hovado nejzhovadilejší? jsem se nad tím nějak zamyslela a vlastně to nevím :-D pokud existuje, mělo by nosit korunu a žezlo a mělo by bejt oficiálně jmenovaný :-D

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 10:23 ® pif
pif

tak pravil kaprnak…

PS:ano,hovadu jsem,a velký…dá se říci,že jedno z největších hovad:)))))))))

reagovat
Pondělí 21. dubna 2008 v 10:13 ® kaprnak
kaprnak

Ze te huba neboli ty jedno rybarsky hovado jestli ti vadi ze je ryba vyskolena tak to je tim ze je asi moc chytat neumis.Vubec nevis o cem pousteni ryb a vubec princip chytani ryb je.Kdyby jste vsichni pousteli ryby tak je ryb hodne a porad si nestezujete ze svaz nasazuje malo ryb.Ryba je zivej tvor a taky ma pravo na zivot.Takhle tady osocovat slusne rybare kteri by pro ryby obetovali skoro vse ze se nestidis pro me nejsi rybar ale jen troska honici se za masem.

reagovat