Chytej.cz

Metr na masaře necteno

29.5.2006 | Pytel | 8.456 zobrazení | 99 odpovědí

Měl bych takovej dotaz ? Byly by jste pro kdyby se zavedl takzvanej poplatek za ponechaní centimetru ryby třeba cm kapra by stal 1 korunu atd.. Že by se na konci roku když se jde odevzdat povolenka sečetli centimetry vytáhla peněženka a zaplatily pěkně cm . Svaz by měl peníze na ryby a masaři by si už rozmysleli jestli bude mít napsáno 30 nebo 40 ryb za sezónu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 29. května 2006 v 17:14 ® breca reakce na …

Pánové nechcete se na to vysr.t! Používejte věcné argumenty a ne osobní invektivy. Nebo za chvíli budeme chodit i do fóra s mačetou, boxerem, nožem a psem, jak se tu diskutovalo minulý týden?

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 17:10 ® Pytel
Pytel

BoBo-Falknow : Kdyby jsi si pečlivě ten můj geniální plán pořadně pročetl a nastudoval tak nemůžeš napsat takovou kravinu :-) Psal jsem to hlavně proto abych zjistil reakci co na to kdo říka atd.. Ale když tady přijde chytrák pif který ze šichty cestou domu mlasknul dvě 12.A začne tě bez argumentu urážet.Ale asi to bude tím že mi není skoro 40 ale jen dvacet.A ještě jsem nepobral tolik moudra jako on .P.s. K tomu srovnávaní inteligence je takové přísloví nikdy se neporovnávej ještě s větším blbcem … Tak k tomu se určitě nesnížíš.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 17:08 ® Robur
Robur

Neberte Pytlovi ideály, v diskusi se tříbí názory a u někoho i charakter. To že o problému přemýšlí je přece dobré a např. to co napsal Hraji ve 2. odstavci je pro mě úplně nový úhel pohledu.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:51 ® hraji
hraji

Probůh kam na ty nápady chodíš? Dokážeš si představit, jak u každého rybáře u výdeje povolenek počítám centimetry a peníze. vydáváme 2000 povolenek, to by byla ale krávovina. A jak víš, že svaz nemá peníze na ryby? Toje taky krávovina, peníze za povolenky jsou peníza na ryby, na ryby přispívá každý rybář i ten, co je pouští. Pamatuj si, že největším neštěstím některých našich vod jsou rybáři, kteří všechny ryby pouští. Protože nedochází k odčerpání ryb, zvyšují se jejich stavy, více se šíří nemoci, ryby nemají dostatek potravy a rostou pomalu. Kdyby si rybáři ryby odnesli, bylo by to přirozenější a prospělo by to vodám, ale za situace, kdy každý zabije jen kapra a dravce, se stav vod jen zhoršuje.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:37 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Podívej Pytle, pokud sem hodíš svůj názor (i když se dle mého jedná o pořádnou kravinu), tak musíš očekávat, že Tě někdo bude upozorňovat na drobná úskalí (v tomto případě hromadu útesů) Tvého geniálního plánu – tudíž rejpat. Snad jsi neočekával, že jsme tady všichni stádo volů, kteří mezi přežvykováním budou souhlasně pokyvovat. Pokud se Ti opačné názory nelíbí, nelez do diskusí.

Jinak nechtěj srovnávat mou inteligenci s Tvou, bylo by Ti moc smutno :-)

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:31 ® Pytel reakce na …
Pytel

Přečti si to cele nebudu to rozepisovat pro méně chápavé nebo pro ty kteří musí rejpat..

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:23 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Pytel: A co by jako podle Tebe svaz dělal s penězma které by vybral? Málokdo by odnesl rybu, tudíž ryb by bylo dost a peněz na ryby ještě víc :-D

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:11 ® dudu

Dobré nápad, a ještě by se mohlo vybírat tak 10kč za odsezenou hodinu. Sice by se musel změnit docházkový lístek, ale určitě by se to svazu vyplatilo:-)) )

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 16:08 ® Pytel
Pytel

breca: Taky řešení.Ale když s tím nikdo nic nechce dělát tak to prostě neudělá a sedí spokojeně na teple židli…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 15:54 ® Pytel
Pytel

pif: Od toho tady funguje ignorace :-)

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 15:48 ® pif
pif

pytel.začínám na tebe být alergické.kdo ti dal patent na rozum?teda,par­don,rozum nemáš…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 15:07 ® regulus reakce na …
regulus

PYTEL – v poho, já už se lekl, že ti šibe.. -:))) Každýmu se stane, že něco napíše a vyzní to úplně jinak, než to myslel. Ještě k tématu. Když jsi to tady postupně vysvětlil, jak to myslíš, tak to sice má logiku, ale bohužel, asi neproveditelný. Jednak by asi nebyla „vůle“ to prosadit. Je to přesně tak jak napsal BRECA a není to ojedinělej případ. V okolí Brna je jeden nejmenovanej rybník, kde místní rybáři, napíšou chycenou rybu i když ji nevzali nebo vůbec nechytli a často ani nebyli u vody. Výsledkem je krásně zarybněná voda, kde si opravdu zachytáš.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 v 15:01 ® breca reakce na …

Já jsem tím chtěl poukázat na to, že problémů je víc a RS nespasí téměř vůbec nic. Omezit úlovek tak, aby se to co máš dnes na den bylo třeba na týden a pokoj…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:57 ® Pytel
Pytel

breca: V zavážení bych takový problém neviděl. V lovu nonstop.Proč ne ?Přes léto a za určitých podmínek.A nekřikám tím že by se to tím že zaplatíš za každej cm všechno vyřešilo.Jen by se trošku omezilo plenění a o to tady jde.A šlo by to i jiným způsoby.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:46 ® breca reakce na …

Kamarád všude kamaráda má a ruka ruku myje…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:45 ® breca reakce na …

A jestli si myslíš, že RS stráž je všemocná a spravedlivá, tak na to rychle zapomeň. Existují revíry, kde je zakázáno zavážení, přesto se zaváží za asistence RS. Za její asistence se chytá nonstop – hlavně ortodoxní kapraři nebudou přece na noc balit svoje nádobíčko, protože s příposlechem můžeš chytat i z karavanu, přestože tím porušuješ RŘ. Rybolov jednoho člena rodiny na povolenky ostatních – 6 a více prutů ve vodě atd. atd. Je mi z toho zle, ale když se podívaš na naši společnost od vlády ČSSD počínaje, cítiš beznaděj nad tím, že bys něco změnil. Kamrád všude kamaráda má a ruak ruku myje…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:42 ® Pytel
Pytel

Prutos: Souhlasím , ale podle mně by to bylo realné.Ale je určitě daleko víc možnosti jak to zamezit.já chtěl jen slyšet na nějaký nápad reakce.Nic víc nic miň.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:38 ® Pytel
Pytel

breca: příklad: 1cm kapra uloveny nad nějaký stanovený limit by se zaplatila 1 koruna , při ulovení PO by to třeba bylo 1 cm 2 kč candát 1 cm 3 kč atd.. Každá ryba má svou tržní hodnotu a od toho by se odvíjela cena.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:33 ® breca reakce na …

Pytel – 10 cejnů nebo 10 kaprů nebo 10 pstruhů nebo 10 ouklejí, které máš jako nástražní? Fakt je to nesmysl. Omezme možnost úlovků, které si rybář může odnést, s tím se dá souhlasit, zdražit povolenku nebo něco podobného, ale administrativy je v tomhle státě tolik, že se mi z toho chce už blít.

Nedokážu si představit, když by každému při odevzdávání povolenky všechno počítali, měřili a poté kasírovali. To bys pak mohl stát frontu na novou povolenku třeba taky dva měsíce. Chodím na ryby relaxovat a ne se dohadovat s úředníkama.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:31 ® Prutos reakce na …
Prutos

Pytel: Asi se shodnem minimálně na tom, že by bylo žádoucí nějakým způsobem zastavit plenění našich revírů. Jinak si stojím za svým prvním příspěvkem. Tudy cesta prostě nevede. :-)

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:28 ® Pytel
Pytel

regulus: Je ta věta trošku blbě napsána no…

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:26 ® Pytel
Pytel

regulus : Nikdo tady nikoho nenazval masařem ani bych si to nedovolil.Jen jsi trošku špatně pochopil tu moji větu. A zvednuti ceny povolenky o 100 , 200 , 300 % nic nevyřešíš ubylo by jen rapidně rybářů, protože by holt na to neměli ..

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:25 ® regulus reakce na …
regulus

PYTEL – nikdo na tebe „neštěká“, kvůli tomuto tématu, ale kvůli poslední větě ve tvým příspěvku: „A jedinci kterým se tohle nelibí jsou jen masaři,protože tak by se jim utnul příjem potravy…“

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:23 ® Pytel
Pytel

Prutos : Nějaké ryby by se samozřejmě ponechat mohli třeba 10 ks to úplně každému člověku na rok bohatě stačí a za ryby navíc by se holt muselo připlatit.A neboj se že by ti někdo stál za zadkem a hlídal jestli rybu píšeš nebo nepíšeš.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:21 ® Milky reakce na …
Milky

Každé cca tři měsíce se tu objeví téma …± jak linčovat masaře. Nejsem masař, ale každá věc má mít hlavu a patu. Nejde sčíta jablka s hruškama a to je právě ve tvém případě splněno do puntíku. cm cejna má asi jinou cenu, než cm sumce. Proto vymysli lepší způsob, aby nebyl moc komlikovaný … Jen tak dál, ale neber to paušálem! Jestli čteš mezi řádky, víš, co jsem ti chtěl, jestli ne, tak je mi to líto.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:17 ® regulus
regulus

PYTEL – tak to jsi hodně přehvízdl, nazvat svoje oponenty masařama aniž bys je pořádně znal, jen proto, že nesouhlasí s tvým názorem. Promiň mi ten příměr, ale to co říkáš je pytlovina. Dopadlo by to přesně tak, jak už mnoho lidí přede mnou napsalo. Co se peněz týče, tak si nemyslím, kdyby to bylo potřeba, že by byl problém, zdražit povolenku o 100, 200, 300%. A co se těch násad týká, tak se jedná na MP z 95% o kapry, skoro nic jinýho se totiž nevysazuje a to např. mě je úplně jedno, protože na kapry nechodím. Je mi gancprcka kolik kaprů se nasadí a jsu rád, že se ti masaři sjíždějí u těch čerstvě nasazenej rybníků, alespoň nevybíjí ryby na řekách.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:16 ® Pytel
Pytel

Milky : Ne jen jsem chtěl vědět jak na nějaký nápad bude někdo reagovat . Protože je mi s toho všeho smutno když za tebou přijde na ryby někdo a začne se chlubit tím jak má napsáno 20 kapru za měsíc že to letos nějak jde.A ani se nedivím že je všude takovej bordel jako je.A když se člověk zeptá jen na názor rybářů tak mu hned začnou nadavát a urážet ho že má použivát hlavu a ne pytel a podomně.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:15 ® Prutos
Prutos

Pytel: Já neřek že se mi to nelíbí! Myšlenka je to určitě zajímavá, docela živě si dokážu předsatavit reakci většiny členské základny. :-) Tak jak jsi to v posledním příspěvku popsal, by to možná i funfovat mohlo,ale dovedeš si představit kolik lidí by muselo být nasazeno do terénu aby uhlídali poctivé české rybáře? Ani já bych nebyl nadšen, kdyby mi furt stál někdo za zadkem…
A ještě něco. Myslíš že by to bylo fér vůči sociálně slabým rybářům (rybářům-ne masařům), kteří mají peníz sotva na povolenku? Měli by i oni platit za nějakou tu rybku odnesenou od vody?

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:09 ® Milky
Milky

jsi neobyčejně bystrý chlapec. Určitě se ti to podaří prosadit, protože bych tak tipoval, že tatínek bude sedět v parlamentu.

reagovat
Pondělí 29. května 2006 ve 14:07 ® breca

Pytel – co míníš masařem? Podle RŘ si můžeš odnést denně 7 kg ryb, pokud chytíš velkou dokonce i víc. To je daná regule zákonem a každý rybář má na to nárok, s tím nic nenaděláš. Jestli se s nima cpe od rána do večera, nakrmí s tím domácí zvířata, vymění za cokoliv jiného nebo prodá do restaurace je jenom jeho věc a i RS se na něj nechytá, pokud neudělá jiný přestupek. Jedinou možností je omezit denní úlovek jen na třeba týdenní či měsíční, ale stejně nevěřím, že se to dá ohlídat. A 30 – 40 ryb za rok v těchto počtech není zas taková tragédie, znám i takové, co mají i přes 100 kaprů za rok a je vše podle regulí… Na to by se musela změnit celá legislativa.
A jen tak na vysvětlenou, nejsem masař, loni jsem si od vody odnesl asi čtyři nebo pět ryb. Takže se jich nezastávám a ani neobhajuju. Jen se to tvým návrhem vyřešit nedá.

reagovat