Chytej.cz

Prsacky - neopren ci guma. necteno

25.5.2006 | Prichy | 9.497 zobrazení | 54 odpovědí

Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 26. května 2006 ve 20:27 ® rarach

já mu dám do huby hned zítra, co sem pleteš boutaření ty plechaři, jako kdy se hodláš ozvat?

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 19:18 ® ZN
ZN

pupák: dáme BoBo-vi do dršky?:-)

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 18:19 ® kostnak
kostnak

zalezi, kde ich chces pouzivat. ja chodim na malu pstruhovku uz niekolko rokov v gumovych (nie nylonovych)prsac­kach. vacsina kamaratov tam uz za ten cas znicila niekolko nylonov a  goratexov v okolitom poraste. tie gumaky su neznicitelne. ale v lete je v tom strasna sauna. pocas chytania sa to da lahko riesit zabrodenim na chvilu, ale nakoniec clovek dochyta a otom sa musi v tej saune vracat par km k autu.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 15:04 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Pupák: Neser, Ty máš neoprény už od přírody, takže Ti stačí jen lehounké prádélko :-)) )

Mirek: Tobě to taky zařídila příroda (i když jinak než pupáciovi), takže Tvůj názor též není relevantní :-)

ZN: Ty jsi známý internetový extrémista, takže Tě také nikdo nemůže brát vážně :-)) )

All: Nějaký další pán na holení?

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 13:28 ® Mirek reakce na …

Prichy: Jistěééé.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:10 ® Prichy reakce na …
Prichy

mirek: myslim ty „nase“ nastrahy…

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:10 ® Prichy reakce na …
Prichy

mirek: jj, jsem zatim vic naklonen nylonovym,

PS: uz mas pripaveny nastrahy???

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:08 ® Prichy reakce na …
Prichy

hmmm…diky za nazor, dejchace jsou trochu mimo moji financni situaci…kazdopadne letos uz si nechci kazdou vychazku nabirat do prdelacek (nutnost projit pres hloubku je nevyhnutelna), bohuzel tedy budu muset byt tak bohaty a koupit levnou vec :-/.....jeste mam cca 20 dni na rozhodnuti, jestli neopren ci nylon.....zatim se to meni kazdou minutu :-D

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:04 ® ZN
ZN

BoBo: už jen dejcháče. V dubnu byla voda na Savě 5,5 stupně, sněžilo, neměl jsem nejmenší problém. Fotku dávám do muškařiny.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:03 ® Mirek reakce na …

Prichy: Dobře si to pamatuješ. Já mám tento problém vyřešen. Protože necítím chlad, jsou pro mne nejlepší broďáky kraťasy.:-) Ale jinak stejně jako pupák. Jestli bych si něco nekoupil, tak neopreny. V nylonech je snadný pohyb. Mají slušnou výdrž i když se o ně příliš nestaráš. Ale je nutný teplý, savý prádlo.(U mne stačí savý.) Pokud jseš ochoten vrazit do toho větší peníz, pořiď si dejcháče.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 11:56 ® pupak reakce na …

. . . v lete je v nich vedro a v zimne zima, ve sve dobe kdy existovalo pogumovane platno to byla revoluce, ale ted v dobe latek ktere nepropousti vodu a kvalitniho termopradla s moznosti vrstveni obleceni podle teploty vody je to fakt mrtva zalezitost, a osobne bych volil dejchace od kvalitni firmy se 4 letou zarukou, v tomto pripade vice nez jinde plati . . . nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci. A mytus o tom ze na podzim je v dejchacich zima, uz proboha na nej zapomente!!!!!

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 11:47 ® pupak reakce na …

Prichy – neopreny uz nemam a s nejvetsi pravdepodobnosti uz nikdy mit nebudu, je to mrtva zalezitost

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 11:31 ® Prichy reakce na …
Prichy

pupaku, nepochybuju, ze mas i neopreny…co mas radsi??

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 10:57 ® pupak reakce na …

BoBo-Falknow – ano vlezl a take lezu

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 10:50 ® Prichy reakce na …
Prichy

Jj, to je presne ono, ja tomu taky verim, .....tvuj nazor samozrejme, bobo, znam......vzhledem k tomu, ze brodim spise proto…abych se nekam dostal (vsici zname ty mista, kde je soukromy pozemek (samo oploceny) „natazeny“ az do prehrady.:-(( Na druhou stranu na podzim upusti…a je klid – clovek nemusi zabrodit (nebo alespon ne tak hluboko)..to bych si stejne bral brodaky. Ruda asi myslel, ze zima muze a nemusi byt…zalezi na cloveku a na podminkach. Tim ze nemam zkusenosti s neoprenama, tak nevim, jaky je prave ten rozdil v komfortu. rarach: jj, mirkovo nazor znam, ale vzhledem k tomu, ze neciti chlad k nemu nemuzu na 100% prihlizet…

• proctu si tu konkurenci ;-)
reagovat
Pátek 26. května 2006 v 8:44 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

rarach: Ten pocit není subjektivní, ale sakra objektivní. Vem si na HOLÉ nohy dejcháče, nebo nylony a pak zkus neopreny… Samo, že se to dí řešit oblečením, ale jen do určité míry, vlezl by jsi na podzim na bouta v dejcháčích? :-)) )

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 7:57 ® rarach

dej řeč se bardama : Mirek či Zdenda s tím jistě maj zkušenost bohatou.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 0:16 ® Prichy
Prichy

guma = nylon.....ja si neuvedomil, co je to za matros – omluva. rudo bobo: sel bych do nich klidne a radsi nez do neoprenu, jen mi vadi absence filcovych podrazek…teda zatim jsem zadne takove nevidel…nalepit tam nejaky filc asi nebude jen tak (aby se v tom taky potom dalo chodit :-D ) diky kluci za nazory…jeste porad zvazuju…ten filc, ten filc :-D

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 ve 23:12 ® xycht

Já osobně mám neopreny i nylon, i když ten nylon je myslim s PVC, takže to neni čistej nylon. Jinak neměl byste někdo tip na levnější dejcháče – kalhoty (do pasu)? Viděl jsem něco takovýho u Simms a moc se mi to líbilo, nevíte někdo o levnější „alternativě“? díky

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 v 17:16 ® rarach

All:To je subjektivní názor o té zimě, zima je Ti jak se oblíkneš, všechny prsačky chtějí také kvalitní spodní prádlo, ať už kvůli teplu nebo pocení. Pěkná diskuse na toto téma dnes proběhla na třípísmenkovém webu v muškařské sekci, tak si to projděte a vyberte pro sebe to nejlepší. Jak píšu vejš, děláte to jenom pro sebe, tak se podle toho řiďte.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 v 17:03 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Příchy: Chlape, co furt blbneš s gumou, to už je nějaká úchylka, nebo co :-D Kup si prostě nylony, jak píše rarach (a já Ti radil před rokem) – je to lepší, než zpuchřelá guma. Pouze se musíš pořádně oblíct, stejně jako u dejcháčů. Candátoman: Mají, je v nich větší zima.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 v 16:20 ® Candátoman

A jak je to s dejcháčema a oblečením pod ně? Co se do nich nosívá? Není v tom v zimě kosa? Dejcháče Cormorany s tou holinkou co uvádíš rarachu jsou prověřený, máš je odzkoušené, neteče do nich? Mají dejcháče kromě vyšší ceny také nějakou nevýhodu?

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 ve 14:36 ® rarach

oprava : zimě (původně tam bylo v zimním nečase a to n tam zůstalo)

reagovat
Čtvrtek 25. května 2006 ve 14:33 ® rarach

Příchy, když do vody v zimně nelezeš a nechceš dávat ani velkej peníz, tak si kup nylony. Jsou kolem 1200 Kč, lehoučký a dobře se v nich chodí a i řídí. Neopreny jsou spíš na statický zabrodění, bo se ti při delších vycházkách mechanicky ošoupou a pak do nich teče, nehledě na to že déle schnou (v hobby- G jemají pod 2000 kč , kde jsi vzal 2400, i Zdenda má za 2100). Kupovat gumáky, to jsi snad ani nemyslel vážně. Osobně bych Ti radil dejcháče s holinkou, je máš za 4500 (Cormoran) a komfort je to jedinečnej.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1