Chytej.cz

Prsacky - neopren ci guma. necteno

25.5.2006 | Prichy | 9.496 zobrazení | 54 odpovědí

Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 6. května 2010 v 16:08 ® tucnak11
tucnak11

Ja jak byl jisem mlady nevěděl jisem co to bylo prsačky ani brodiaky boty a šup do vody.Teras mam 50 roku klouby vprdeli v ryti zlatou žilu a v kapsy hovno:-D :-D :-D

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 v 17:58 ® 

Jinak asi zacnu pouzivat to saci pradlo to bude asi to nejlepsi co udelam …

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 ve 13:14 ® 

sethy> Oki dik za radu necham si tyto …taky nejsou nejak uplne levne staly me 1600 a jak jsem koukal v tabore v rybarstvi se drzi na stejne cene jinak na netu jsem je nenasel..tak dik

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 ve 12:43 ® sethy reakce na …
sethy

Ruzzzik> to už vyjde téměř na stejno. Měl jsem tohle i neopren i membranove. Nesrovnatelne!

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 v 11:58 ® 

Ruzzzik> Mozna se citim blbe ze nenisim zadny saci pradlo.

reagovat
Úterý 27. dubna 2010 v 11:43 ® 

Tak tohle bys mi doporucil nechat si?Nez menit za neopren?

reagovat
foto/forum/2010/th-img13191.jpg
Pondělí 26. dubna 2010 v 19:36 ® sethy reakce na …
sethy

Ruzzzik> jo, v lete nepouzitelne.

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 18:27 ® 

sethy> Tak to je na prd:( ale v neoprenech je vetsi teplo aspon ne?.)

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 18:06 ® sethy reakce na …
sethy

Ruzzzik> v neoprenech to ale bude to same. Neopren nedycha..

reagovat
Pondělí 26. dubna 2010 v 17:39 ® 

http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…-43-949.html nema s timhle nekdo zkusenosti dik moc?Chci si koupit neoprenove prsacky proto ze nylonove me absolutne nevyhovuji …kdyz dojdu domu z ryb citim se jak zmachana slepice:( tak mi prosim poradte jake neoprenove prsacky by jste mi doporucili do 2500kc diky moc budu vam vdecnej za kadzdouradu

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 18:35 ® Chose reakce na …
Chose

No tak se přiznám že to trošku klouzalo,ale zase sem vypadal originálně a to se cení… :-)) )

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 16:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

No jo, když mě přijdou překáče na brození poněkud nepohodlné :-)) )

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 16:01 ® Chose
Chose

já sem koupil obyč 100% bavlněný podvlíkačky a thermo pobožky do přeskáčů a nechalo se v tom přežít…

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 11:29 ® xycht reakce na …

Díky :-)

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 10:58 ® ZN
ZN

xycht: doplním, nebo ty, co nezapomenu doma :-)

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 10:57 ® ZN
ZN

xycht: mi se nejvíc osvědčily ponožky do lyžáků nebo trekové. Používám různě silné, podle počasí.

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 10:15 ® xycht

Chci se zeptat jaký nosíte ponožky do broďáků? Já jsem si teď objednal prádlo Sensor (punčocháče) ale ty jsou bez ponožky, tak mě napadlo jestli je dobrý použít klasický termoponožky a nebo používáte něco speciálního? dík

reagovat
Neděle 28. května 2006 v 0:30 ® Prichy reakce na …
Prichy

Ale jooo, ja souhlasim, takze je to stejne nylon ci neopren…save ci nesave pradlo je tedy jako silonove ci bavlnene ponozky…"moc" to nepomuze ale … :-)

reagovat
Sobota 27. května 2006 ve 20:24 ® Chose reakce na …
Chose

no asi tak,já sem dneska vypadal jak pochc..ej :-) když sem se vysoukal z broďáků. jinak zlatá 00 emte byla tutovka na lipánky…;-)

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 19:43 ® Mirek reakce na …

ZN: No to já se potím podobně. Nylony samozřejmě nedejchají. Pot se odvádí celkem logicky pouze od těla do horní vrstvy třeba právě tý moiry. To je všechno. Z broďáků vylejzám v kompletně mokrým oblečení…

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 19:21 ® Chose
Chose

No po víkendových zkušenostech chválím neopreny,v labi jkeště teče sněhová voda a nevytuh sem a filcová podrážka na chodidle zabránila mnoha koupelím…jen sem fakt nacuclej potem,když jen šmatlám po břehu…

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 16:30 ® ZN
ZN

Prichy: když jedu na kole, mám tričko CRAFT (MOIRU, SENSOR, atd) a dres. Tam je odvod potu jasný. To samé třeba při tůře, třívrstvé oblečení, nahoře GORETEX. V případě nylonu to fakt nechápu. Jelikož jsem si užil s neoprénama humusu dost, tak v případě nylonu to musí být to samé, žádné savé nebo pot odvádějící spodky nepomůžou. Btw., člověk se potí při pohybu furt, já se potím jako prase:-)

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 15:24 ® Prichy reakce na …
Prichy

ZN: :-) a kam jde pot kdyz jedes kuprikladu na kole…neverim, ze se ho az tak moc odpari…navic tvoje otazka by se dala polozit v pripade neoprenu…pokud material „nedejcha“, tak nevidim rozdil (jiste namitnes, ze pokud ti neni horko…nepotis se, je to mozne, ale kazdy jsme jiny) Kazan: no, dnes jsem koukal na cormorany.....asi je zkusim.....nejvic me mrzi ta absence filcu zespodu

reagovat
Sobota 27. května 2006 ve 13:27 ® ZN
ZN

Mirek: nějak tomu nerozumí, naco je v nylonech savé prádlo? Kam odchází ten pot, když projde tím savým prádlem?

reagovat
Sobota 27. května 2006 ve 12:32 ® Mirek reakce na …

HaD: No, já myslím, že právě pohyb je v nylonech mnohem snadnější, než v neoprenech. Vlastně jediný co mi na nylonech vadí je to, že jsem z nich uplně mokrej. To je třeba řešit savým prádlem. Neopreny jsem nedávno rozřezal a nechal z nich jenom spodek, jako brodící holiny.:-)

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 9:03 ® Kazan

No já mám neopreny s filcovou podrážkou asi šest let, ale letos chci pořídit nylony. Je to menší balíček, jsou lehké a v létě je mi v neoprenech docela vedro nehledě na to sušení. Nylony jsem viděl u kámoše, kupoval je tátovi a oba si je chválí. A nakonec těch 12 kil zas není tak mnoho. Jakou značku a odkud chceš případně nylony Prichy pořizovat?

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 5:39 ® Axamith
Axamith

Přikláním se k názoru HaDa. Mám stejné zkušenosti. Do dejcháčů jít nechci. Jsem kloubař a zmrzlina a nechce se mi navlíkat do jégrovek i v létě. Taky cena je na mě dost vysoká. Mám vyhlídnutý neopren, který má od pasu nahoru gorotex a zvýšené neoprenové zateplení na močák a ledviny. Důležité partie jsou v teple a co je většinou nad vodou dejchá a nepotí se.Dole jsou bumáky , které se dají tkaničkama stáhnout pěkně kolem nohy, takže v tom nečvachtá. Vyjde to asi na 6500,–

reagovat
Sobota 27. května 2006 v 0:48 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

ZN: Vždyť to říkám, extrémista, hned by bil chlapce malého vzrůstu a nenápadné povahy :-)) )

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 20:39 ® HaD
HaD

nicméně pomalu, ale jistě začínám uvažovat o dejcháčích :-))

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 20:37 ® HaD
HaD

já jsem měl tu čest několik let používat nylony a teď mám neopreny. Pokud budu srovnávat tyto dvě varianty, tak jsou pro mě nepreny mnohem příjemnější a jsem spokojen. Je v nich tepleji, v létě mi to přijde stejné. Lépe se v nich však pohybuju jak ve vodě, tak na suchu. Když si chci třeba sednout, nebo ve vodě kleknout apod., tak neopreny pruží, kdežto nylony vůbec a pohodlně si v nich sednout či kleknout bylo skoro nemožné. To snad jedině, kdybych měl velikost xxxxxl.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1