Vyhledávání
Prsacky - neopren ci guma.
25.5.2006 | Prichy | 9.496 zobrazení | 54 odpovědí
Tak panove, stojim pred otazkou, zda koupit neopreny, nebo mi staci gumove prsacky. Je mi jasne, ze mi v gumacich muze byt pekna zima (na druhou stranu v zime do vody moc nelezu…kdyz tak po kolena), na druhou stranu jsou levnejsi (1200 dejme tomu, o proti 2400 za neopreny). U gumovych mi dost vadi, ze vetsinou nemaji filcovou podrazku :-((, na druhou stranu jsem slysel i par nazoru, ze do neoprenu „obcas“ tece, oprava propichnutych neoprenu je problematicka apod. Zkratka vse ma plus a minus. Zajimal by me vas osobni subjektivni nazor. Dela nekdo gumaky s filcem??? Diky za nazory
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. května 2010 v 16:08 ® tucnak11
-
Ja jak byl jisem mlady nevěděl jisem co to bylo prsačky ani brodiaky boty a šup do vody.Teras mam 50 roku klouby vprdeli v ryti zlatou žilu a v kapsy hovno
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 v 17:58 ®
-
Jinak asi zacnu pouzivat to saci pradlo to bude asi to nejlepsi co udelam …
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 ve 13:14 ®
-
sethy> Oki dik za radu necham si tyto …taky nejsou nejak uplne levne staly me 1600 a jak jsem koukal v tabore v rybarstvi se drzi na stejne cene jinak na netu jsem je nenasel..tak dik
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 ve 12:43 ® sethy reakce na …
-
Ruzzzik> to už vyjde téměř na stejno. Měl jsem tohle i neopren i membranove. Nesrovnatelne!
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 v 11:58 ®
-
Ruzzzik> Mozna se citim blbe ze nenisim zadny saci pradlo.
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 v 11:43 ®
-
Tak tohle bys mi doporucil nechat si?Nez menit za neopren?
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 19:36 ® sethy reakce na …
-
Ruzzzik> jo, v lete nepouzitelne.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 18:27 ®
-
sethy> Tak to je na prd:( ale v neoprenech je vetsi teplo aspon ne?.)
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 18:06 ® sethy reakce na …
-
Ruzzzik> v neoprenech to ale bude to same. Neopren nedycha..
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 17:39 ®
-
http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…-43-949.html nema s timhle nekdo zkusenosti dik moc?Chci si koupit neoprenove prsacky proto ze nylonove me absolutne nevyhovuji …kdyz dojdu domu z ryb citim se jak zmachana slepice:( tak mi prosim poradte jake neoprenove prsacky by jste mi doporucili do 2500kc diky moc budu vam vdecnej za kadzdouradu
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 18:35 ® Chose reakce na …
-
No tak se přiznám že to trošku klouzalo,ale zase sem vypadal originálně a to se cení…
reagovat)
- Neděle 28. května 2006 v 16:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
No jo, když mě přijdou překáče na brození poněkud nepohodlné
reagovat)
- Neděle 28. května 2006 v 16:01 ® Chose
-
já sem koupil obyč 100% bavlněný podvlíkačky a thermo pobožky do přeskáčů a nechalo se v tom přežít…
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 11:29 ® xycht reakce na …
-
Díky
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 10:58 ® ZN
-
xycht: doplním, nebo ty, co nezapomenu doma
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 10:57 ® ZN
-
xycht: mi se nejvíc osvědčily ponožky do lyžáků nebo trekové. Používám různě silné, podle počasí.
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 10:15 ® xycht
-
Chci se zeptat jaký nosíte ponožky do broďáků? Já jsem si teď objednal prádlo Sensor (punčocháče) ale ty jsou bez ponožky, tak mě napadlo jestli je dobrý použít klasický termoponožky a nebo používáte něco speciálního? dík
reagovat - Neděle 28. května 2006 v 0:30 ® Prichy reakce na …
-
Ale jooo, ja souhlasim, takze je to stejne nylon ci neopren…save ci nesave pradlo je tedy jako silonove ci bavlnene ponozky…"moc" to nepomuze ale …
reagovat - Sobota 27. května 2006 ve 20:24 ® Chose reakce na …
-
no asi tak,já sem dneska vypadal jak pochc..ej
reagovatkdyž sem se vysoukal z broďáků. jinak zlatá 00 emte byla tutovka na lipánky…
- Sobota 27. května 2006 v 19:43 ® Mirek reakce na …
-
ZN: No to já se potím podobně. Nylony samozřejmě nedejchají. Pot se odvádí celkem logicky pouze od těla do horní vrstvy třeba právě tý moiry. To je všechno. Z broďáků vylejzám v kompletně mokrým oblečení…
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 19:21 ® Chose
-
No po víkendových zkušenostech chválím neopreny,v labi jkeště teče sněhová voda a nevytuh sem a filcová podrážka na chodidle zabránila mnoha koupelím…jen sem fakt nacuclej potem,když jen šmatlám po břehu…
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 16:30 ® ZN
-
Prichy: když jedu na kole, mám tričko CRAFT (MOIRU, SENSOR, atd) a dres. Tam je odvod potu jasný. To samé třeba při tůře, třívrstvé oblečení, nahoře GORETEX. V případě nylonu to fakt nechápu. Jelikož jsem si užil s neoprénama humusu dost, tak v případě nylonu to musí být to samé, žádné savé nebo pot odvádějící spodky nepomůžou. Btw., člověk se potí při pohybu furt, já se potím jako prase
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 15:24 ® Prichy reakce na …
-
ZN:
reagovata kam jde pot kdyz jedes kuprikladu na kole…neverim, ze se ho az tak moc odpari…navic tvoje otazka by se dala polozit v pripade neoprenu…pokud material „nedejcha“, tak nevidim rozdil (jiste namitnes, ze pokud ti neni horko…nepotis se, je to mozne, ale kazdy jsme jiny) Kazan: no, dnes jsem koukal na cormorany.....asi je zkusim.....nejvic me mrzi ta absence filcu zespodu
- Sobota 27. května 2006 ve 13:27 ® ZN
-
Mirek: nějak tomu nerozumí, naco je v nylonech savé prádlo? Kam odchází ten pot, když projde tím savým prádlem?
reagovat - Sobota 27. května 2006 ve 12:32 ® Mirek reakce na …
-
HaD: No, já myslím, že právě pohyb je v nylonech mnohem snadnější, než v neoprenech. Vlastně jediný co mi na nylonech vadí je to, že jsem z nich uplně mokrej. To je třeba řešit savým prádlem. Neopreny jsem nedávno rozřezal a nechal z nich jenom spodek, jako brodící holiny.
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 9:03 ® Kazan
-
No já mám neopreny s filcovou podrážkou asi šest let, ale letos chci pořídit nylony. Je to menší balíček, jsou lehké a v létě je mi v neoprenech docela vedro nehledě na to sušení. Nylony jsem viděl u kámoše, kupoval je tátovi a oba si je chválí. A nakonec těch 12 kil zas není tak mnoho. Jakou značku a odkud chceš případně nylony Prichy pořizovat?
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 5:39 ® Axamith
-
Přikláním se k názoru HaDa. Mám stejné zkušenosti. Do dejcháčů jít nechci. Jsem kloubař a zmrzlina a nechce se mi navlíkat do jégrovek i v létě. Taky cena je na mě dost vysoká. Mám vyhlídnutý neopren, který má od pasu nahoru gorotex a zvýšené neoprenové zateplení na močák a ledviny. Důležité partie jsou v teple a co je většinou nad vodou dejchá a nepotí se.Dole jsou bumáky , které se dají tkaničkama stáhnout pěkně kolem nohy, takže v tom nečvachtá. Vyjde to asi na 6500,–
reagovat - Sobota 27. května 2006 v 0:48 ® BoBo-Falknow
-
ZN: Vždyť to říkám, extrémista, hned by bil chlapce malého vzrůstu a nenápadné povahy
reagovat)
- Pátek 26. května 2006 ve 20:39 ® HaD
-
nicméně pomalu, ale jistě začínám uvažovat o dejcháčích
reagovat - Pátek 26. května 2006 ve 20:37 ® HaD
-
já jsem měl tu čest několik let používat nylony a teď mám neopreny. Pokud budu srovnávat tyto dvě varianty, tak jsou pro mě nepreny mnohem příjemnější a jsem spokojen. Je v nich tepleji, v létě mi to přijde stejné. Lépe se v nich však pohybuju jak ve vodě, tak na suchu. Když si chci třeba sednout, nebo ve vodě kleknout apod., tak neopreny pruží, kdežto nylony vůbec a pohodlně si v nich sednout či kleknout bylo skoro nemožné. To snad jedině, kdybych měl velikost xxxxxl.
reagovat