Chytej.cz

multiplikátor? necteno

28.7.2004 | doktor | 8.756 zobrazení | 49 odpovědí

Ahoj, prosím poraďte. Pokúšam sa o lov sumcov a narazil na problém s navijakom. Kúpil som 2×Mitchell Nautil 7500 a problém nastal keď som chcel požiť 100kg šnúru ktorú mi odporúčali. Zmestilo sa tam len 70m. Preto rozmýšlam o zakúpení multiplikátorov čo je opäť slušná investícia a nechcem niečo pokaziť, nemám s multi skúsenosti. Aká značka, model, radič, brzda-hviezdica,páka? Rozmýšlam nad PENN GTi 345. Poraďte prosím. Ďakujem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 5. srpna 2004 v 10:06 ® HaD
HaD

je prostě kvalitnější, má tu pákovku…

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2004 v 8:30 ® doktor

David tak mal si pravdu Formula nemá radič ale vraj aj Senátor aj Formula pri zaťažení ukladajú super, stačí ťuk palcom vždy na kraji. Dnes ak bude čas idem do veľkoskladu ich poťažkať. Len či aj pri zaťažení len plavákom a olovom keď to ráno sklúčene balíš bez ťuku počas celej noci? Písal si, že Formula o dosť lepšia ako GTi v čom? Hodné toho cenového rozdielu?

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2004 v 8:23 ® doktor

Jaryn ďakujem. Ak bude tak PENN len stále sa bojím ísť do multi bez radiča čo aj senátor.

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2004 v 0:51 ® jaryn

Mám GTI 330 a jsem s ním velmi spokojen. Je to určitě jeden z nejzdařilejších multíků vzhledem k jeho ceně. Skvělý je Senátor, ale cena už je vyšší, Záleží kolik do toho chceš dát a jak to využiješ(frekvence používání). Byl jsem v Norsku a týden jsem měl průvodce , který to dělá 5 let jen pro sebe. Měl tam 11!!! vlstních multíků z toho 9 x PENN. Řekl mi, používal mnoho multíků od různých firem. Nebyly špatné, ale PENN má dle něho nejvyšší výdrž a životnost.

reagovat
Středa 4. srpna 2004 ve 13:49 ® HaD
HaD

myslím, že ne

reagovat
Středa 4. srpna 2004 ve 13:40 ® doktor

Tak nemajú Formule 1,2 rýchl. radič?

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 11:57 ® HaD
HaD

úpně v pohodě, to označení znamená pouze velikost

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 11:41 ® doktor

Aaa, ten řadíci systém asi nie je radič, že? Bez radiča nechcem radšej, na začiatok bude lepšie s asi.

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 11:31 ® doktor

Pozeral som Formulu na www. adler-dobruska. cz a tam píšu, že má radič ./Vybavení: převodové ústrojí z kalené oceli, exkluzivní HT 100 brzdový systém, čtyři oboustranně zakrytá kuličková ložiska, hliníková cívka vyfrézovaná z jednoho kusu materiálu, zcela nový řadící a brzdový systém International, černě eloxovaná uhlíková cívka/ Ten cenový rozdiel je ťažko vždy je to len troška drahšie 2rýchl. Formula 10kg 14190 a 15kg 14990. 1rýchl. Formula 10kg 11990 a 15kg 12690. A nevieš čo znamená to označenie 10kg, 15kg? Takže nakoniec asi rozhodne ta cena, že? Ale hovoríš, že nebude chyba ak GTi, môžem s tým aj na Ebro, Pád?

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 10:39 ® HaD
HaD

tak to taky lze, jenže točíš proti směru rukou, kterou máš naučenou jinak a na to bych si asi nezvykl. U Pennu asi málokdy šlápneš vedle. Jsou to dobrý strojky. GTI 345 je dobrá volba, jsou to navijáky na celý život, vnitřní uspořádání je obdobné jako u řady International, což je vlajková loď multíků. Formula je ještě mnohem lepší, navíc je s pákovou brzdou (ale nemá řadič), pokud bys do ní chtěl jít, tak už do té dvourychlostní, protože cen. rozdíl už není takový. A jestli 15kg nebo 10kg. myslím, že pokud nepůjdeš na extrém, tak ten 10kg stačí

reagovat
Středa 4. srpna 2004 v 9:36 ® doktor

Ahoj. Ďakujem ale predsa ešte, čo sa týka kluky vpravo – nemôže sa multi používať podvesený kedy kluka vľavo? Veľká chyba? A keby si vyberal multi teraz nad čím by si rozmýšlal? PENN alebo niečo iné? A ak PENN tak čo, GTi 345 alebo Formula jednorýchlostná 10kg S. S., 15kg S. S? Nehladiac na cenu. Čo používaš ty teraz? Ďakujem

reagovat
Úterý 3. srpna 2004 ve 20:12 ® HaD
HaD

jo a co se týká tý levý a pravý ruky, automatickýho překlápění atd. – zase otázka zvyku – mám multíky všechny na pravou ruku a naučil jsem se překlapávat ručně a NOU PROBLEM

reagovat
Úterý 3. srpna 2004 ve 20:03 ® HaD
HaD

PENN – řada GTI je určitě dobrá volba. Hvězdice nebo páka-záleží na zvyku, já mám hvězdice, pravda je, že pákovka je pohotovější. To samý s řadičem. Kámoš co i průvodcuje má multíky jak s řadičem, tak i bez něj. Asi tak: s řadičem je to pohodlnější a nemusíš myslet na to, že máš rovnat šňůru (když to neděláš, tak si můžeš v půlce boje naplnit kraj a naviják tak zastavit), ale zase bez řadiče je to o element míň, který se může porouchat. 100 kg šňůra není asi nutná, pokud nehodláš lovit třeba na Pádu apod. Jak psal pupak, tak takový tah neudržíš, ale přesto je potřebná, protože když by Ti na prut nasedla z lodě třeba 100 ryba a pádila by ke dnu a tys rázně zasekával, tak nějakou 50 ti kilovku přerazíš jak niť a proto se používají silnější. Když jsem loni zkoušel nový prut, tak jsem ho nemohl tahem zlomit, ale při záseku lupnul jak sirka. Zásek, je nejrizikovější okamžik.

reagovat
Pátek 30. července 2004 v 10:13 ® Milky
Milky

nevím, na jak velkých vodách chytáš. Na obyčejných řekách kde se smí zavážet bójka 25m je i 75m pletenky na metrák až dost! Výběr mutíku je věc, ketrou dobře promysli. Připrav se na to, že většina z nich se dělá na pravou ruku a jsou nad protem a ne pod – to taky bývá občas rozčarování. Letos jsem kupoval multík a vybíral mezi PENNem, Okumou, Zebcem, .. . Nakonec jsem třeba zjistil, že PENN nemá možnost překlopení volnoběhu jen prostým zatočení kličkou tak, jak jsem tomu zvyklý u smekáčů s volnoběžkou. Zjisti si o tom víc, poraď se a nakonec vyber to, co uznáš ty za vhodné, protože s tím budeš chytat právě TY !!! Co vyhovuje jiným, nemusí vždy přesně splňovat tvoje potřeby a přání.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 8:57 ® doktor

No ja si počkám na názor Davida. Formulu 24 naozaj nepotrebujem a už vôbec predraženú.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2004 v 7:23 ® toulovec
toulovec

nebo cinkni Vágnerovi

ne to byl hloupej žert

reagovat
Středa 28. července 2004 ve 12:24 ® pupak

Pockej si na nazor od DaH ten se sumcema zabyva a umi to.

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:58 ® doktor

Pupak ďakujem za názor. Mám tam 47kg šnúru 275m vošlo v pohode. S multi nemáš skúsenosť, aký by si poradil? Ďakujem

reagovat
Středa 28. července 2004 v 11:43 ® pupak

jestli ti nekdo poradil 100 kg snuru na smekaci naviak tak je pako, na smekaci naviak davam 50 librovou snuru a je to az dost. Jen tak pro sebe si tam dej 100 kg snuru a opri se do prutu jak dlouho to vydrzis? Vim jednu vec delsi dobu tah na klacku vic nez 30 kg nevydrzis ty ani klacek. 50 librovky se ti do naviaku vejde 200 metru a jsi OK.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1