Chytej.cz

KLEŠTĚ NA SUMCE ! ! ! necteno

22.5.2006 | Bobson | 12.871 zobrazení | 87 odpovědí

Sumci -Kleště na sumce! Znáte to? Máte někdo zkušenosti o tomto vynálezu? Na přelomu května jsem byl s partičkou Reného Plzáka opět na výpravě, kde jsem potkal člověka Jaroslava Matouška, jež je vlastníkem patentu KLEŠTÍ NA SUMCE. V dnešní době si už lov bez tohoto náčiní nedokážu představit. Sám Jaroslav chytil sumce 223 cm, 78 kg bez jakékoliv asistence lidí. Při jeho zdoláváni na lodi použil zmíněné kleště, sumce zapnul o loď a v klídku dojel na břeh. Nemusel tahat takovou rybu do lodi. Z toho vyplývá, že pokud chcete sumce uchovat a zavážete jej na provaz, není to to pravé ořechové. Nasunutí kleští do tlamy sumce trvá 3 – 4 sekundy a ryba je tak minimálně vystavena bolesti a poškození. Mrkněte na to sami a udělejte si obrázek o tomto vynálezu sami. Napište mi na tento vynález Váš názor.Pokusím se tam dát svoje fotky.Inf. www.fischterrier.cz

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 15:31 ® milhom
milhom

Když sem kleště viděl v TV tak to vypadalo jako dobrej nápad, ale po přečtení celé diskuze se nestačím divit na co všechno je sou schopní lidi použít a je mě z toho smutno. Beru že pokud člověk nemá zkušenosti a použije je na vypnutí fousáče z háku, tak to zní logicky a to že de o další krám neberu, páč do auta se vleze hodně. Nicméně si myslím že pokud de člověk za sumíkama, tak by neměl mít strach strčit ruku a změřit sílu. Pokud se tak moc bojí aby si neublížil tak si dovedu představit blba co si vezme k vodě rovnou paralizátor a pro jistotu ho omráčí, jen aby měl klid :-D Já si je teda rozhodně nekoupím.

reagovat
Pátek 2. června 2006 ve 22:47 ® kamet reakce na …
kamet

xycht, DIK

reagovat
Pátek 2. června 2006 ve 12:52 ® xycht reakce na …

kamet: tak to ti přeju aby to vyšlo :-)

reagovat
Čtvrtek 1. června 2006 ve 23:47 ® kamet reakce na …
kamet

no ja tam vim o trech kolem 2m videl jsem je lovit na hladine na vlastni bulvy pokusim se nektereho premluvit na spolecne foto

reagovat
Čtvrtek 1. června 2006 ve 14:39 ® xycht reakce na …

kamet: díky za info. No já tam letos párkrát byl a šli kapříci do 50cm, boleni, cejn apod. Ale mě šlo spíš o to jestli se nepovedl na žížalu nejakej sumík :-) touhle dobou nám tam vždycky brali..sice malý do metru, ale brali spolehlivě…na zahájení jedu radši jinam, větší sumci se mi tam nedaří :-)

reagovat
Čtvrtek 1. června 2006 ve 13:58 ® kamet reakce na …
kamet

xycht-letos vsehovsudy jednou naky kaprici cejni a hlavne boleni na extrudy ze dna v tehle hnusne zime mne to vubec nelaka az na zahajeni pojedu na fousky asi na tejden nebo 14 dni

reagovat
Čtvrtek 1. června 2006 v 8:41 ® zany reakce na …

Láďa_vydra jo jasný díky moc…

reagovat
Středa 31. května 2006 ve 23:59 ® Láďa_vydra reakce na …

zany 8999 : ne ne to já nejsem toto foto jsem našel na internetu. Jinakm Xycht ti odpověděl. :-)

reagovat
Středa 31. května 2006 ve 14:27 ® xycht reakce na …

kamet: No pokud se ryba poškodí už při vtahování do lodi, tak podložka už asi nic nezachrání :-) Nebyl jsi ted někdy na Hněvkovicích?

reagovat
Úterý 30. května 2006 ve 23:50 ® kamet reakce na …
kamet

neni potom uz zbytecna podlozka kdyz se sumci sliz odre o bort lode?

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 19:14 ® xycht reakce na …

Aha, tak to jsem to asi špatně přečet teda :-)

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 18:26 ® zany reakce na …

jo to já vím to byla blbě položená otázka

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 18:03 ® xycht reakce na …

resp. měl by …

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 18:02 ® xycht

zany: jestli můžu odpovědět…myslím si, že ten sumec se vtahuje do lodi bokem a ne přes břicho

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 17:31 ® zany reakce na …

můžu mít dotaz????to jsi ty???jak to děláš špatně????nic ve zlím

reagovat
Úterý 30. května 2006 v 0:41 ® Láďa_vydra reakce na …

Když už jsme u vylovování sumce do lodi ........... tak jedno foto jak se to nemá dělat.

reagovat
foto/forum/2006/th-img544.jpg
Úterý 30. května 2006 v 0:38 ® Láďa_vydra reakce na …

ne ani náhodou

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 19:41 ® HaD reakce na …
HaD

Já ani na vylovování ani na uchovávání. Pokud někdo chce na vylovení – klidně, na uchování nedoporučuji.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 18:30 ® hajan reakce na …

Né!

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 18:16 ® Bobson
Bobson

fila-Jo v pohodě jen je to taková diskuze at si udělám taky já i jiní lidé názor na věc,než jsem měl před tím.Taky některé věci už vidím trochu jinak než z počátku.Když je člověk na rybách,tak je zapálen na chytání a atmosféru rybaření.V podstatě je to diskuze,tak diskutujem.Pojdme schrnout tento dábelský vynýlez J.M. a napište jestli jste pro nebo proti používání těchto kleští.No a tímto by byla diskuze o kleštích aspon pro mě ukončena.Ano – Né ????????

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 14:15 ® fila reakce na …
fila

Kleště mu nevyndal, aby neupad, protože tam bylo bahno?Tím spíš to nechápu.Kdyby uklouz tak tomu sumci zlomí čelist.Nešlo by sumce položit na podložku, přenést dál a držet mu spodní čelist rukavicí?Nechci se hádat, jen jsem napsal svůj názor.Už se nebudu ke kleštím vyjadřovat.Nezlob se, nemyslel jsem to zle.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 13:29 ® Bobson
Bobson

fila-protože ho mladík v levo podebral a R.P.mu ho přidržoval,protože tam bylo bahna at s ním neupadne.R.P.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 13:24 ® fila reakce na …
fila

Omluva,nevšim sem si, že to neni kladka, ale stejně nepochopim, proč mu ty kleště na břehu nevyndal.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 13:04 ® Bobson
Bobson

fila-pokud mu dal kleště do tlamy,tak měl asi třeba důvod a že ho trochu přizvedl se zase tak nestalo,když ten druhej ho drží.Jo kdyby visel na kladce celej,tak ani slovo ! Had-jo když je vás více na lodi,tak jsme to tak dělali a děláme taky,neříkám že vždy jsme je použili.To je jasné že né,ale jsou situace kdy se použít hodí.např-sám na lodi a chytnu sumce přes 2m-který může mit cca 55–60kg.Tak já osobně si nedokážu přectavit,jak s ní zápasím abych jí dal do lodi.Né každý člověk má 190cm a  zvedne 60kg.Raději ho zapnu a k nejblišímu břehu zamířím a to snad není nikdy daleko.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:14 ® HaD reakce na …
HaD

Osobně bych nikdy rybu, zejména ne velkou, nevláčel větší vzdálenost za lodí. To je podle mě nepraktické a nesmyslné a myslím pro rybu i mnohem stresující, než když chvilku leží v lodi. Vtáhnu jí do lodě a jede se. Pokud jí někdo do lodě neumí šetrně dostat, pak snad ano, ale uchopit sumce za čelist, potočit na bok a přetáhnou jej do lodi není zas tak těžké a složité. Nesmí se tahat přes břicho – na to je potřeba dát pozor.

reagovat
Pátek 26. května 2006 ve 12:06 ® fila reakce na …
fila

Bobson-promiň, ale můžeš mi vysvetlit proč ti šul… použili kleště k zavěšení sumce na kladku.Netvrď mi prosím, že je to pro toho sumce příjemné a bezbolestné­.Pověsil bych ty dva taky a myslím,že je zbytečné psát za co.Sorry, ta fotka mě vytáčí.

reagovat
foto/forum/2006/th-img539.jpg
Pátek 26. května 2006 v 11:59 ® doktor

Zbytočný, neskladný krám :-)

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 11:28 ® Bobson
Bobson

regulus-samozdřejmě že ze břehu to nemá vůbec žádný smysl to použít.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 10:53 ® regulus reakce na …
regulus

BOBSON – nevím jestli to s tím „…si myslíte všichni,že rybáři neuvazujou sumce přes noc…“ bylo na mě, tak tě ujišťuju, že si to nemyslím, akorát bych to neudělal. Ale kvůli tomu to sem nepíšu.

Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak musím trochu poopravit svůj názor z minulýho příspěvku o té praktičnosti. Pokud rybář skončí s uloveným sumcem na lodi někde uprostřed nějaký nádrže, v noci, tak ty kleště asi budou praktický v tom, že ho prostě zapřáhnu za loď a na těch kleštích ho dotáhnu ke břehu, odhákuju, vyfotím, pustím. Z tohoto pohledu jsou oproti lodi zanedbatelnou částí výbavy a dá se říct, že docela praktický. Při chytání ze břehu jsou asi zbytečný. Ale nezlob se na mě, i kdybych připustil, že ho uvážu z toho důvodu, abych si ho ráno za světla pěkně vyfotil, tak nikdy v životě na těch kleštích. Murphyho zákony fungují naprosto spolehlivě.

reagovat
Pátek 26. května 2006 v 9:42 ® Bobson
Bobson

xycht-Cílená reklama to není,protože jak už jsem psal,tak jsme byl na Ebru na začátku května 2006 a tam jsem si to mohl odzkoušet kleště v praxi ! Nemám ve zvyku psát o měčem co jsem ani takřka neviděl a ani netestoval.Co se týče toho vytahováni ryb na lod máš pravdu.Pokud jsem měl kleště,tak jsem sumce vůbec do lodi netahal a až k příjezdu ke břehu jsem se mohl v klidku na něj podívat.Co se týče uchování ryby,tak se to samozdřejmě může použít taky,ale někdo vůbec ryby neuchovává a jen si vyfotí a pustí.To už závisí na indiv.rybářovi­.Pokud si myslíte všichni,že rybáři neuvazujou sumce přes noc co chytili večer,tak jste na omylu"pozor jsou samozdřejmě i vyjimky"Co jsem zažil,tak všichni pokud měli večer chyceného trofejního sumce,tak ho uchovali a rano vyfotili a pustili.Prostě tak to je a kdo říka že je to jinak,tak je asi ta vyjimka. cena-nevím nic co bych ti mohl říct,protože se mě to vůbec netýka.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1