Vyhledávání
Zavináče
26.7.2004 | ZabiJack | 10.226 zobrazení | 18 odpovědí
Ahoj. Najde se na tomto fóru někdo, kdo ulovené ryby nepouští? V neděli jsem pochytal několik pěkných cejnů. (Proč mají stanovenou míru, když jsou tak přemnoženi, že kromě kuku a boilies sežerou ihned každou návnadu?) Neznáte někdo, prosím, dobrý recept na zavináče? Děkuji za rady, při komzomaci budu vděčně vzpomínat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 21. prosince 2004 v 19:06 ® jaryn
-
V hrnci svaříme 1,5l vody s 0,5l octa, 3 lžíce soli a koření(6 pepřů, 6 nové koření, bpbkový list, přidáme velkou cibuli nakrájenou na kolečka). Do vařícího nálevu vložíme ryby a zatížíme a po 5min. vypneme zroj tepla. Přikryjeme poklicí a necháme vychladnout. Studené dáme do lednice odstát(pozor stále nežereme)Po 5ti dnech hrnec mírně nahřejeme aby se rozpustil rosol a rybu vykostíme cibuli z láku a 1 čerstvou cibuli nakrájíme na kostičky, nastrouháme syrový celer, 3 mrkve a přidáme kukuřici(1 konzerva) – vše zamícháme se 4mi lžícemi tatarky a 2ma kelímky kysané smetany(aby to nebylo tak tučné). Necháme v chladu pár hodin odležet. Odměnou nám je svělá pochoutka
reagovat - Úterý 21. prosince 2004 ve 12:34 ® Holajz2
-
Ten můj je trošku rychlejší: Vezmeme ryby- tlouště, cejny,… do hrnce s nálevem (1/2 vody a 1/2 octu) a vaříme až do změknutí. V hrnci necháme vychladnout do druhého dne. Vyndáme pátež a „žebra“. Ty malí kosti se zozpadnou nebo úplně změknou. Můžeme nechat odstát i dva dny někde v chladu. Po vykoštění přidáme sterilizovanou zeleninu, majolku,. atd. dle chuti. Sakra, ještě budu muset vyrazit pro 3jelce, ať mám něco proti kocovině. Na Nový rok se bude hodit…
reagovat - Pondělí 20. prosince 2004 ve 23:39 ® Milky
-
HaD: nebuď suchar! Já se omlouvám!!! … taky jsem to tam chtěl napsat
reagovat - Pondělí 20. prosince 2004 ve 20:22 ® DEATH
-
Jo,nechal jsem se s playboyem unýst,promiťe!
reagovat - Pondělí 20. prosince 2004 v 19:50 ® playboy007
-
HaD: máš pravdu
chytejáci promiňte
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 ve 22:33 ® HaD
-
DEATH, playboy, ywan: plís k tématu. sice ftipný, ale ne k věci
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 ve 22:27 ® ywan
-
Alt + 64 a mas ich kolko len chces
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 ve 22:25 ® Comi
-
a
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 ve 14:44 ® xycht
-
Pánové recept od pupáka je fakt supr. vyzkoušejte. je to ňamka. nejlepší je asi cejn
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 ve 20:18 ® DEATH
-
Playboy,máš ICQ?Jestli né,tak si ho nainstaluj!
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 ve 20:13 ® playboy007
-
N E U V Ě Ř I T E L N Ý !!!!!!
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 ve 20:07 ® DEATH
-
playboy007-to už je složitější recept. ale zvládl jsem ho taky. dokonce výsledek je z 99,9% stejný. si BOREC!!!!koukni. můj @-@ tvůj. ta podoba,jako by si z oka vypadli…
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 ve 20:01 ® playboy007
-
DEATH: zajímavej recept. určitě ho zkusím. já znám trochu jinej: ctrl+alt+v ty moje vypadaj nějak takhle: @@@@@@ ale nemám jich tolik jako ty.....
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 19:53 ® DEATH
-
zavináče mi moc nejedou,ale mám návod------ Podržíš na klávesnici alt a na num. klávesnici namačkáš 64. a je zavináč za 2 vteřiny…
Zde jsou mé hotové výrobky na ukázku:@@@ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Pokuď se vám recept líbí,tak se mi ozvěte. myslím,že to zvládne každý!!
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 19:47 ® dedek61
-
Jena dobrá rada pro všechny, kteří nakládají ryby: Do prvního nálevu dejte 8 – 10 kapek ostrého kysličníku 35% na 15L nálevu (je k dostání v lékarně a pozor na poleptání). Rybky jsou křišťálově bílé a nežluknou po zbytcích krve. Věřte zkušenýmu Nakládám ryby na všechny způsoby už skoro 40 let. AHOJ
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 21:59 ® pupak
-
První nálev a druhý nálev: Nova nebo deko a p?ipravit jako na okurky. Sta?í 1 nova a litr octa a litr vody na oba nalevy na 3 litrovou lahev.
Cejni, plotice, tloušti a pod. Ryby o?istíme, vykucháme, roz?ízneme po páte?i na poloviny. ?isté p?lky siln? nasolíme, naskládáme do mísy a necháme v chladu 24 hod. proležet. Nasolené ryby pak naskládáme do sklenice a zalijeme prvním nálevem (vychladlým). Po 3 dnech vylijeme první nálev a dáme druhý (vychladlý) nálev. Po dalších 3 dnech slijeme druhý nálev a ryby vymackame od octa vyndame kosti co v octu nezmizely stahnemy kuzi a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy, p?idáme sterilovanou zelaninu (Kunovjanku a hrasek s mrkvi). Potom p?ijde majolka a pep?, zamícháme a necháme do druhého dne proležet. Nebo hned sezereme.
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 21:13 ® ZabiJack
-
Děkuji, už se těším, jak si pochutnám.
reagovat - Pondělí 26. července 2004 v 17:55 ® pupak
-
Z cejnu je nejlepsi ryb. salat poslu ti recept.
reagovat