Chytej.cz

Zavináče necteno

26.7.2004 | ZabiJack | 10.226 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj. Najde se na tomto fóru někdo, kdo ulovené ryby nepouští? V neděli jsem pochytal několik pěkných cejnů. (Proč mají stanovenou míru, když jsou tak přemnoženi, že kromě kuku a boilies sežerou ihned každou návnadu?) Neznáte někdo, prosím, dobrý recept na zavináče? Děkuji za rady, při komzomaci budu vděčně vzpomínat.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 21. prosince 2004 v 19:06 ® jaryn

V hrnci svaříme 1,5l vody s 0,5l octa, 3 lžíce soli a koření(6 pepřů, 6 nové koření, bpbkový list, přidáme velkou cibuli nakrájenou na kolečka). Do vařícího nálevu vložíme ryby a zatížíme a po 5min. vypneme zroj tepla. Přikryjeme poklicí a necháme vychladnout. Studené dáme do lednice odstát(pozor stále nežereme)Po 5ti dnech hrnec mírně nahřejeme aby se rozpustil rosol a rybu vykostíme cibuli z láku a 1 čerstvou cibuli nakrájíme na kostičky, nastrouháme syrový celer, 3 mrkve a přidáme kukuřici(1 kon­zerva) – vše zamícháme se 4mi lžícemi tatarky a 2ma kelímky kysané smetany(aby to nebylo tak tučné). Necháme v chladu pár hodin odležet. Odměnou nám je svělá pochoutka

reagovat
Úterý 21. prosince 2004 ve 12:34 ® Holajz2

Ten můj je trošku rychlejší: Vezmeme ryby- tlouště, cejny,… do hrnce s nálevem (1/2 vody a 1/2 octu) a vaříme až do změknutí. V hrnci necháme vychladnout do druhého dne. Vyndáme pátež a „žebra“. Ty malí kosti se zozpadnou nebo úplně změknou. Můžeme nechat odstát i dva dny někde v chladu. Po vykoštění přidáme sterilizovanou zeleninu, majolku,. atd. dle chuti. Sakra, ještě budu muset vyrazit pro 3jelce, ať mám něco proti kocovině. Na Nový rok se bude hodit…

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 23:39 ® Milky
Milky

HaD: nebuď suchar! Já se omlouvám!!! … taky jsem to tam chtěl napsat

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 ve 20:22 ® DEATH

Jo,nechal jsem se s playboyem unýst,promiťe!

reagovat
Pondělí 20. prosince 2004 v 19:50 ® playboy007

HaD: máš pravdu

chytejáci promiňte

reagovat
Neděle 19. prosince 2004 ve 22:33 ® HaD
HaD

DEATH, playboy, ywan: plís k tématu. sice ftipný, ale ne k věci

reagovat
Neděle 19. prosince 2004 ve 22:27 ® ywan

Alt + 64 a mas ich kolko len chces

reagovat
Neděle 19. prosince 2004 ve 22:25 ® Comi

a

reagovat
Neděle 19. prosince 2004 ve 14:44 ® xycht

Pánové recept od pupáka je fakt supr. vyzkoušejte. je to ňamka. nejlepší je asi cejn

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 ve 20:18 ® DEATH

Playboy,máš ICQ?Jestli né,tak si ho nainstaluj!

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 ve 20:13 ® playboy007

N E U V Ě Ř I T E L N Ý !!!!!!

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 ve 20:07 ® DEATH

playboy007-to už je složitější recept. ale zvládl jsem ho taky. dokonce výsledek je z 99,9% stejný. si BOREC!!!!koukni. můj @-@ tvůj. ta podoba,jako by si z oka vypadli…

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 ve 20:01 ® playboy007

DEATH: zajímavej recept. určitě ho zkusím. já znám trochu jinej: ctrl+alt+v ty moje vypadaj nějak takhle: @@@@@@ ale nemám jich tolik jako ty.....

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 v 19:53 ® DEATH

zavináče mi moc nejedou,ale mám návod------ Podržíš na klávesnici alt a na num. klávesnici namačkáš 64. a je zavináč za 2 vteřiny…

Zde jsou mé hotové výrobky na ukázku:@@@ @@@@@@@@@@@@@­@@@@@@@@@@@@@

Pokuď se vám recept líbí,tak se mi ozvěte. myslím,že to zvládne každý!!

reagovat
Pátek 17. prosince 2004 v 19:47 ® dedek61
dedek61

Jena dobrá rada pro všechny, kteří nakládají ryby: Do prvního nálevu dejte 8 – 10 kapek ostrého kysličníku 35% na 15L nálevu (je k dostání v lékarně a pozor na poleptání). Rybky jsou křišťálově bílé a nežluknou po zbytcích krve. Věřte zkušenýmu Nakládám ryby na všechny způsoby už skoro 40 let. AHOJ

reagovat
Úterý 27. července 2004 ve 21:59 ® pupak

První nálev a druhý nálev: Nova nebo deko a p?ipravit jako na okurky. Sta?í 1 nova a litr octa a litr vody na oba nalevy na 3 litrovou lahev.

Cejni, plotice, tloušti a pod. Ryby o?istíme, vykucháme, roz?ízneme po páte?i na poloviny. ?isté p?lky siln? nasolíme, naskládáme do mísy a necháme v chladu 24 hod. proležet. Nasolené ryby pak naskládáme do sklenice a zalijeme prvním nálevem (vychladlým). Po 3 dnech vylijeme první nálev a dáme druhý (vychladlý) nálev. Po dalších 3 dnech slijeme druhý nálev a ryby vymackame od octa vyndame kosti co v octu nezmizely stahnemy kuzi a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy, p?idáme sterilovanou zelaninu (Kunovjanku a hrasek s mrkvi). Potom p?ijde majolka a pep?, zamícháme a necháme do druhého dne proležet. Nebo hned sezereme.

reagovat
Úterý 27. července 2004 ve 21:13 ® ZabiJack

Děkuji, už se těším, jak si pochutnám.

reagovat
Pondělí 26. července 2004 v 17:55 ® pupak

Z cejnu je nejlepsi ryb. salat poslu ti recept.

reagovat