Vyhledávání
Polarizační brýle
12.5.2006 | xycht | 27.640 zobrazení | 146 odpovědí
Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 15. května 2006 v 10:38 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
ZN: S tím více méně souhlasím, mít vícero zabarvení je výhodou. Pokud někdo chce jen jedny, tak si musí sám vyzkoušet, co mu bude vyhovovat nejlépe.
Toulovec: Ještě jsem zapomněl, utopit se dají i výrazně rychleji
reagovat - Pondělí 15. května 2006 v 10:34 ® ZN
-
lovecsumcu: nikdy, podotýkám nikdy, bych si nekoupil jako jediné pol.brýle s žlutými skly. Důvod je jeden, málo využitelné. Tyto brýle se dají využít jen za nejhorších světelných podmínek. Po mnoha pokusech a omylech mám v současné době brýlí několik, a taky s různým pol.efektem. Některé leží v regálu, páč polarizační efekt nestojí za moc ( viz BoBo), žluté jsem dal švagrovi, páč jsem je vůbec nepoužíval. Využívám pouze brýle se světle hnědým sklem a stačí mi na všechny světelné podmínky. Pokud chceš fakt ušetřit, jsem schopen ti za flašku poslat fungl nové EyE Level , k ničemu je nemám ( chtěl jsem je jen na dobu, než mi přijdou objednané SMITHy). Závěr, nepodlefni radám o žlutém skle, nejlépe si to vyzkoušej a uvidíš sám. Obchodů s dobrou nabídkou je dost. Tolik můj názor.
reagovat - Pondělí 15. května 2006 v 9:30 ® Tomash
-
toulovec : Nedej se a bojuj za Solano. Kvalitu jejich brýlí prověřím letos a uvidím, jestli se hodí jen jak „náhradní brýle v autě“, nebo budou pro mé účely naprosto stačit
reagovat - Pondělí 15. května 2006 v 8:34 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
toulovec: Na design kašlu, i když jak by řekl Pike, je důležité být u vody designově povedený, ale polarizační efekt je u různých brýlí také velmi různý. Tam kde už s brýlemi solano nevidím, tam ještě Polaroidy spolehlivě fungujou. Nemluvím o takových věcech, jako je ochrana zraku a tím pádem například funkční UV filtr. Že Polaroid je OK, to je bez debat, ale o Solanu jsem žádný test nečetl, ani neviděl. A na zdraví rozhodně šetřit nehodlám.
reagovat - Pondělí 15. května 2006 v 7:53 ® toulovec
-
Pokud mohu říci své zkušenosti, tak brýle rozhodně nepatří mezi vybavení, do něhož bych vkládal nějaký velký peníze. Pokud je budeš nosit jen na ryby a nepotřebuješ vypadat jako manekýn, nebo si nepotřebuješ honit ego nápisama a názvama výrobce, v klidu si pořiď ty nejlevnější brýle jaký seženeš. Důležitý je dávat důraz na to, aby ti seděly, aby ti bylo příjemné zabarvení skel a aby do nich nesvítilo z boku. Že mají skutečně polarizační filtr zjistíš tak, že když vezmeš dvoje brýle, dáš je za sebe a vzájemně s nima pootáčíš, v jednu chvíli se stanou úplně neprůhlédné. Pak je vše OK, udělají ti dobrou službu a nemyslím že by ti vydržely déle jak 2 roky, stejně je do dvou let utopíš :o))))) Co se týká odstínu zabarvení, taky preferuju žlutou.
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 23:22 ® Tomash
-
rarach : Nech bejt!
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 22:59 ® rarach
-
Alivio: utržené nástrahy nepočítám, to jsou jenom věci co mi plavou po revírech. Jinak, jak píší ostatní, žlutá rozjasňuje. Jinak o ceně brejláků, až na pár vyjímek tady zřejmě není nikdo tak bohatý aby si mohl kupovat levné věci, jako je Solano.
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 22:39 ® BoBo-Falknow
-
mil: Je to tak jak píše dwarf, žlutá skla rozjasní „obraz“ M.BURNES: jj, každému vyhovuje jiná barva, záleží i na revíru. Solano jistě není úplně špatné, ale v porovnání s Polaroidy ZNAČNĚ pokulhává (spíše se za nima plazí hooodně daleko). Ale zase za tu cenu…
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 22:30 ® dwarf reakce na …
-
mil: protože pstruhovka bejvá zarostlá stromy, a proto je v černejch špatně vidět.. aspoň tak jsem to slyšel (pozn. polarizačky zatím nevlastním)
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 22:17 ® Padis
-
koupil jsem si v Brně Polaroidy jsem s nima maximálně spokojen
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 22:12 ® kostnak
-
mil, lebo k ciernym by si potreboval bielu palicku.:)
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 21:19 ® M.BURNES
-
Letos sem kupoval Solano světle hnědá skla a sou ok (mněl sem na očích žlutá skla a do 5ti minut mně začali bolet oči)
reagovat - Neděle 14. května 2006 v 19:35 @ mil
-
A proč doporučuješ žluté? Proč ne černé?
reagovat - Neděle 14. května 2006 v 17:41 ® nurse02
-
Mam EyE Level asi 2 týdny, bohužel nemám možnost srovnání s jinou značkou. Ale spokojenost.
reagovat - Neděle 14. května 2006 v 15:51 ® Shrek reakce na …
-
rarach:a já mám dilema že jsem urval rotačky za 300 Kč.Hned je mi líp,že na tom nejsem tak špatně.
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 12:25 ® rarach reakce na …
-
Ten podběrák bude mít řasu těžko, ten jsem poslal ve středu, mám letos sezonu ja fík, už mi uplavalo nádobí za 1700 Kč.
reagovat - Neděle 14. května 2006 ve 4:07 ® Shrek reakce na …
-
BoBo:Obrostlé řasou,přesto však dorazilo
reagovat - Sobota 13. května 2006 ve 23:02 ® xycht reakce na …
-
Díky
reagovat)
- Sobota 13. května 2006 ve 22:07 ® BoBo-Falknow
-
xycht: Je to tak jak píše rarach, pouze s tím rozdílem, že Polaroidy mám už i do auta
Solano mám jako „rezervu“. Jinak bacha na brození, když brýle žbluňknou tak Solano je lepši než Polaroid
Já vyzkoušel minulej rok, ruda letos.
Alivio: Ruda Ti posílal vodní poštou jedny Polarodidy a muškařský podběrák Pípal. Dorazilo vše OK?
reagovat - Sobota 13. května 2006 v 19:54 ® rarach reakce na …
-
LovSu: žluté!!!!
reagovat - Pátek 12. května 2006 ve 23:47 ® xycht reakce na …
-
rarach: a kdybych vzal ty Eye-level…jakou barvu skel? Díky
reagovat - Pátek 12. května 2006 ve 23:28 ® xycht reakce na …
-
rarach,Tomash: díky za info
reagovat - Pátek 12. května 2006 ve 22:55 ® rarach
-
LovSu: Solano nekupuj, na muškaření nejsou vhodné, jdi do polaroidů (žlutá skla)nejlepší ceny jsou na www.exit1.cz, docela solidní jsou na hobby-g (eye level) jsou taky do 500 Kč, ale na polaroidy nemaj. Měli jsme s Bobem Solano, dnes už je máme pouze do auta.
reagovat - Pátek 12. května 2006 ve 22:48 ® Tomash
-
lovecsumců : Já Solano vlastním. Nemám to s čím srovnat – jsou to mé prbní polarizační brýle.
reagovat - Pátek 12. května 2006 ve 21:52 ® xycht reakce na …
-
HaD: díky za info, na RayBany jsem dneska koukal a máš pravdu 5900,–
reagovatJeště přemýšlim o polarizačkách Solano…ty jsou kolem 500,–
- Pátek 12. května 2006 ve 21:38 ® HaD
-
jednoznačně Polaroid. Možná se dostaneš někam na 1200,–, je to špička. Já mám Polaroidy a nosím je jak na ryby, tak i normálně. Špičkové jsou např. Ray Ban ale to je i s vnitřní antireflexní vrstvou okolo 6.000,–, což jsem vzdal.
reagovat